Quinuituq

Un llarg viatge al voltant del món a la recerca de la naturalesa salvatge i amenaçada.

Als somnis se’ls hi ha de posar nom. I jo, al meu, he decidit anomenar-lo Quinuituq. Quinuituq és el meu pròxim projecte viatger i fotogràfic. Un llarg viatge al voltant del món, amb el que intentaré conèixer, mostrar i endinsar-me en la naturalesa més bella i amenaçada del planeta.

Però, realment, què significa aquesta paraula? Quinuituq és un terme inuit que s’utilitza per designar “la paciència profunda però amb estat d’alerta”. Per a mi, descriu a la perfecció la fotografia de naturalesa. L’observació atenta. I òbviament, té també un lliga’m molt fort amb l’àrtic. Un dels racons del planeta que més m’atrau. I també un dels territoris més fràgils i a on més s’estan notant els efectes del canvi climàtic.

A partir d’ara, per a mi, Quinuituq serà molt més que això.

Quinuituq serà un viatge indefinit, que començaré el pròxim 4 de febrer de 2023. Volaré cap a Uganda. I després aniré construint el recorregut pas a pas. Ja tinc un itinerari inicial més o menys clar, però prefereixo parlar del viatge a mesura que sigui real.

Aquest projecte serà una oportunitat per invertir la meva energia a fer dues coses que m’apassionen: viatjar i la fotografia. No busco fer la volta al món (en el sentit estricte del concepte), ni ser qui fa les aventures més atrevides i extremes, o el que viatge més barat. No sé quant temps durarà l’aventura. I prefereixo no imposar-me res. Fer un viatge així també implica renunciar a moltes coses, i sovint se’m fa una muntanya pensar a llarg termini. Se’m fa impossible imaginar-me i creure que seré capaç de fer-ho tot.

No sé quin recorregut acabaré fent. Ni si serà un viatge sense interrupcions o necessitaré fer alguna pausa per recuperar forces. Només sé que vull viatjar com a mi m’agrada. Intentant respectar el medi ambient al màxim possible, dedicant temps a observar espais naturals i fotografiant els instants màgics que tingui la sort de viure.

 M’emociono pensant que podré passar setmanes fent safaris. Que m’esperen trekkings entre algunes de les muntanyes més icòniques del planeta. O que, si supero les meves pors, podré nedar a l’oceà entre balenes i dofins.

Per mi Quinuituq seran dies de molta passió i emoció. En què viuré sense rutines i em podré dedicar a fotografiar animals salvatges, paisatges inversemblants i cultures d’arreu del món. Sense presses. Intensament.

I no només em motiva viure l’experiència. Si no també explicar-la i que pugui tenir un impacte. Per petit que sigui. Crec firmament en el poder transformador dels viatges. Per això el bloc de viatges i les fotografies que pugui fer durant la ruta tindran un paper fonamental.

Quinuituq: Viatges i fotografia

Guies dels viatges

Tal i com he fet fins ara amb tots els viatges que he realitzat, durant la ruta seguiré escrivint al bloc sobre els països que vagi visitant. Em centraré en aportar informació pràctica basada amb la meva experiència, perquè pugui ser d’utilitat si algú vol viatjar a algun d’aquests destins.

La majoria dels destins i itineraris estaran enfocats en conèixer la naturalesa de la zona. Prioritzants els guies locals, allotjaments sostenibles i projectes responsables amb el medi ambient.

Tota aquesta informació és la que apareixerà a Viatjar és Descobrir. Per veure tots els detalls de la ruta i les diferents guies dels països només has de seguir llegint aquesta pàgina.

Fotografia i conservació

A part de parlar de viatges, també faré un projecte fotogràfic, més enfocat a mostrar els ecosistemes, paisatges i la fauna dels països que visita. Tot allò meravellós que encara sobreviu a la Terra. Espècies animals, vegetals i territoris pels que val la pena lluitar. I passar a l’acció en la lluita per la conservació del planeta.

La fotografia ha estat clau en la conservació de molts espais naturals. Permet apropar la naturalesa a moltes persones. Fer que la coneixin i l’estimin. I que, inevitablement, la  vulguin protegir.

Si alguna de les meves històries contribueix en la conservació ambiental, hauré superat el meu propòsit.

Tota aquesta informació la trobaràs a la meva web sobre fotografia.

Recorregut del viatge

Durant el viatge aniré actualitzant el meu recorregut aquí a mesura que arribi a nous països. Pots veure la ruta clicant al mapa que apareix a continuació.

Quadern del viatge

Aquesta és la part del bloc on més improvisaré. I també la que intentaré portar més al dia durant la ruta. M’he proposat escriure un post setmanal i el publicaré sempre que tingui conexió a internet. Parlaré del que em vingui de gust: un resum de la setmana anterior, un instant concret, un recopilatori de moments… Realment, no sé què acabaré escrivint. Només tinc clar que serà un quadern del viatge poc definit. No tinc la intenció de seguir cap estructura concreta.

Seran posts més personals. A diferèncie de les guies de viatges, centrades en aportar informació útil i pràctica, aquests posts no crec que siguin massa útils per preparar un viatge. Tindran més detalls sobre les meves vivències, percepcions i reflexions.