Les millors targetes per viatjar sense comissions (2023)

Conèixer les millors targetes per viatjar sense comissions et pot ajudar a estalviar força diners durant els teus viatges. Actualment, les comissions dels bancs tradicionals per pagar o treure diners a l’estranger ronden el 4 %. A més, en molts casos apliquen tipus de canvi irreals i molt poc favorables.

Per sort, durant els últims anys han aparegut bancs alternatius, que ofereixen targetes per pagar a l’estranger amb molt bones condicions. No acostumen a tenir comissions per retirar diners des de qualsevol país i en qualsevol moneda; apliquen un tipus de canvi molt més favorable; i permeten pagar amb moneda estrangera sense comissió.

En aquest post parlaré de les que, per mi, són les tres millors targetes per viatjar. Obtenir-les és completament gratis: es fa online (a través de les seves apps), seguint un procediment ràpid i segur. Et recomano donar-te d’alta i que les utilitzis durant el teu pròxim viatge.

Concretament, les targetes que et recomano són:

  • N26
  • Vivid
  • Revolut

Targetes per viatjar: comparativa de les comissions

Abans de detallar-te tots els avantatges i inconvenients d’aquests targetes, començo amb un petit resum. Així tindràs una idea ràpida de què ofereix cada una d’aquesta targetes per viatjar, i també podràs comparar-les amb una targeta d’un banc tradicional.

Targetes per viatjarVividRevolutN26Targeta banc tradicional
Cost mensual0 € (si no es fa servir la targeta cobren una comissió de 4€)0 €0 €0 €
Cost enviament targeta9,90 €6 €10 €0 €
PermanènciaSense permanènciaSense permanènciaSense permanènciaSense permanència
Comissió al retirar efectiu en eurosGratis els primers 200 € al mes. La resta un 3% de comissió.Gratis els primers 200 € al mes. La resta un 3 % de comissió.Gratis les primeres 3 retirades al mes. La resta 2 € per retirada.3 %
Comissió al retirar efectiu en moneda estrangeraGratis els primers 200 € al mes. La resta un 2 % de comissió.Gratis els primers 200 € al mes. La resta un 3 % de comissió.1.7%4.5 %
Comissió per pagar en euros0 %0 %0 %0 %
Comissió per pagar en moneda estrangera1 %0 %0 %3.5 %
Per una compra de 100$ he pagat93.21 €91.95 €92.02 €95.11 €
Per retirar 100$ dòlars d'un caixer he pagat93.21 €91.95 €93.46 €96.03 €
Altres observacionsAl pagar amb targeta pots obtenir fins a 20 € al mes amb cashback.--Les condicions depenen del banc.
Més informacióMés informacióMés informació

Revolut, la millor targeta per viatjar

Revolut és un dels neobancs més fiables de l’actualitat. Es va fundar al Regne Unit a l’any 2015, i des d’aleshores s’han convertit en una opció ideal pels viatgers.

Obrir un compte de Revolut és completament gratuït. Tampoc té quota de manteniment. Obtindràs un compte bancari amb IBAN Europeu i una targeta de dèbit per pagar en qualsevol moneda sense comissions.

Les millors característiques de la targeta Revolut

✅ És gratuïta.

✅ Pots pagar en més de 150 divises sense comissió amb la targeta Revolut.

✅Les retirades d’efectiu des de qualsevol caixer del món són gratis (fins a un límit de 200 € mensuals).

✅ És una targeta VISA.

✅ Permet fer transferències nacionals gratuïtament i també una transferència internacional al mes sense pagar comissions.

✅ Pots crear il·limitades targetes virtuals. Una eina molt segura per fer pagaments online al preparar un viatge.

✅ Des de l’app de Revolut rebràs notificacions instantànies després de qualsevol pagament.

Els punts febles de la targeta Revolut

❌ Un cop retirats més de 200 € d’efectiu mensuals, hauràs de pagar una comissió del 2% de l’import retirat.

❌ Si no hi ha cap promoció hauràs de pagar 6 € de gestos d’enviament per obtenir la targeta física. Tot i això, sovint hi ha promocions por obtenir-la gratuitament..

Passos per obtenir la targeta Revolut

1. Descarregar-te la app fent clic aquí.

2. Omplir el formulari amb les teves dades personals.

3. Fer un ingrés de com a mínim 10 € al compte per activar-lo (es pot fer amb targeta de crèdit, transferència bancària o amb Google Pay/Apple Pay).

4. Confirmar la teva identitat amb la fotografia d’algun document personal (DNI, Passaport…).

5. Sol·licitar la teva targeta Revolut.

Seguint aquests senzills passos obtindràs una de les millors targetes per viatjar a l’estranger.

💳 SOL·LICITA AQUÍ LA TEVA TARGETA REVOLUT

Targeta N26 Standard, una bona targeta per viatjar sense comissions

El banc N26 va ser un dels primers neobancs en oferir als seus clients una targeta per pagar a l’estranger sense comissions. Es tracta d’una entitat d’Alemanya, que va néixer al 2013.

La targeta N26 Standard es tracta d’una targeta de dèbit Mastercard. Molt fiable i útil per viatjar a l’estranger, sobretot per fer pagaments. Tot i això, no és la millor opció per la comissió de retirada d’efectiu que aplica en països de fora de la zona euro.

Les millors característiques de la targeta N26 Standard

✅ La creació del compte corrent N26 és gratuït.

✅ Pots treure diners des de qualsevol caixer de la zona euro sense pagar comissions, fins a 3 vegades al més. Després la comissió és de 2 € per retirada.

✅ La targeta N26 Standard permet fer pagaments en qualsevol moneda sense comissions. A més el tipus de canvi de Mastercard sol ser molt favorable.

✅ Permet fer transferències gratuïtes a qualsevol banc.

✅ El funcionament de la app és molt simple i intuïtiu.

✅ Si obtens la targeta N26 a través d’aquest enllaç, obtindràs 5€ de regal.

Els punts febles de la targeta N26.

❌ Té una comissió del 1.7 % de l’import retirat en efectiu des de caixers de fora de la zona euro.

❌ Actualment, l’enviament de la targeta física té un cost de 10 €.

Passos per obtenir la targeta N26

1. Obre un compte N26 a través d’aquest enllaç.

2. Introdueix les teves dades personals.

3. Verifica la teva identitat amb una videotrucada o pujant fotografies dels teus documents personals.

4. Escull quin tipus de compte vols obrir (l’opció gratuïta és la N26 Standard).

5. Sol·licita la teva targeta N26 Mastercard.

Aquests passos els podràs completar amb menys de 10 minuts, i així tindràs una fiable targeta per viatjar sense comissions. Però recorda que aquesta targeta no és la millor opció per retirar diners en efectiu des de l’estranger.

💳 SOL·LICITA AQUÍ LA TEVA TARGETA N26

Targeta Vivid, la targeta per pagar a l’estranger amb més recompenses

Vivid Money és un plataforma financera online, creada a Alemanya, i que ofereix una de les targetes amb millors condicions per viatjar. Permet pagar i treure diners a l’estranger sense pagar comissions. És a dir, és ideal per estalviar en comissions durant els viatges.

A més, la targeta Vivid està associada a un programa de cashback, pel que se’t retornarà part de l’import pagat amb aquesta targeta (un 1,5% amb la targeta Prime i un 0,5% amb la targeta Standard).

👉 Novetats sobre la targeta Vivid (2023)

A partir del 2023 les condicions d’aquesta targeta han canviat (ja estan actualitzades a aquest post), i això fa que ja no sigui una targeta tan bona per viatjar sense comissions. Alguns dels canvis més importants que han fet són: han reduït el cashback del 1% al 0,2% i només hi ha cashback si el compte corrent té 1.000 € o més; cobren una comissió de manteniment de 4€ si no es fa servir la targeta durant un mes; apliquen una comissió d’1% en pagaments amb monedes diferents de l’euro.

Continua sent una alternativa acceptable, però per mi ja no és la millor opció. Ara són millors les condicions de Revolut o N26.

Les millors característiques de la targeta Vivid

✅ La targeta Vivid Standard és 100 % gratuïta. (Si vols gaudir de més avantatges, et pots fer la targeta Vivid Prime per 9,90 € al més). Perquè t’enviïn la targeta a casa gratuïtament, és necessari tenir un saldo mínim de 200€ al compte creat.

✅ El compte bancari és espanyol (ES).

✅ És una targeta VISA, i s’aplica i el tipus de canvi real entre monedes. Dins de l’app es pot consultar el tipus de canvi aplicat en cada transacció.

✅ Es pot retirar efectiu des de qualsevol caixer del món i en qualsevol moneda sense comissions. El límit mensual gratuït és de 200 €.

✅ Pots obtenir fins a 20 € de cashback al mes amb la targeta Vivid Standard. Amb la targeta Vivid Prime fins a 100 €.

✅ Si t’agrada organitzar les teves despeses i finances, l’aplicació disposa de moltes funcionalitats pràctiques.

✅ Totes les operacions (pagaments, transferències…) se’t notifiquen al moment a través del mòbil.

Desavantatges de la targeta Vivid

❌ Perquè la retirada d’efectiu sigui gratuïta cal retirar com a mínim 50 €. Si no la comissió és del 3%, amb un mínim d’1 €.

❌ Si es retiren més de 200€ en un mes, la comissió després és del 3% per les pròximes retirades d’efectiu.

❌ Inicialment l’aplicació no és massa intuïtiva. Això sí, un cop t’acostumis descobriràs que funciona molt bé i és molt pràctica.

❌ Cobren un 1% de comissió per pagar amb moneda estrangera.

❌ Per poder tenir cashback és necessari que al final del mes anterior el compte corrent tingui un saldo de 1.000 € o més.

❌ Si no es fa servir la targeta durant un mes, cobren una comissió de 4€ de manteniment.

Passos per obtenir la targeta Vivid

1. Fes clic a aquest enllaç per baixar-te l’app de Vivid i instal·lar-te-la al teu mòbil.

2. Segueix els passos per registrar-te (és necessari que siguis major de 18 anys). Simplement hauràs de seguir les instruccions, és molt senzill: aportar les teves dades, contestar a algunes preguntes i pujar una fotografia del teu document d’identitat. Per acabar t’hauràs de fer una foto perquè puguin verificar la teva identitat.

3. Ingressa diners al teu nou compte corrent de Vivid. Un cop hagis completat tots els passos, i hagin verificat l’informació, el teu compte corrent de Vivid ja estarà actiu. Val la pena que ingressis 200 € a l’inici, per així poder sol·licitar la targeta de dèbit gratuïtament. Per fer l’ingrés ho pots fer de tres maneres: transferència bancària, targeta o amb Apple Pay/Google Pay.

4. Fes els primers pagaments i activa el cashback. Per aprofitar al màxim les avantages d’aquesta targeta, hauràs d’activar al cashback. Per fer-ho, fes clic a Stock rewards. En qualsevol moment, pots retirar el cashback de Stock rewards al teu compte corrent fent clic a Redeem.

Des de l’app de Vivid està tot molt ben explicat, així que el més fàcil és baixar-te l’aplicació i anar seguint els passos.

💳 SOL·LICITA AQUÍ LA TEVA TARGETA VIVID

Com gestiono els diners durant un viatge?

Aprofitant aquest post sobre les millors targetes per viatjar, potser t’és d’utilitat conèixer com gestiono els diners durant un viatge:

– Porto sempre les tres targetes per viatjar sense comissions: la Vivid, la Revolut i la N26. Abans solia fer servir Vivid, però després del canvi de condicions prioritzo la targeta Revolut. Igualment, sempre porto les altres targetes com a alternativa, per si la primera falla.

– També porto la targeta de dèbit del meu banc habitual, encara que no la faig servir pràcticament mai. I en cas que vulgui llogar un cotxe una targeta de crèdit acostuma a ser imprescindible.

– També agafo diners en efectiu en euros. Una part d’aquests diners intento no fer-la servir, la guardo únicament per emergències.

– Als primers dies del viatge, intento aconseguir diners en efectiu amb la moneda local: ja sigui canviant els euros que porto en efectiu o traient diners des d’un caixer amb alguna de les targetes comentades. Això és important ja que no sempre es pot pagar amb targeta.

– Durant el viatge, si haig de fer un pagament amb targeta i al datàfon/TPV es pot seleccionar si vull pagar l’import en la moneda local o euros, sempre selecciono la moneda local. D’aquesta manera obtinc el millor tipus de canvi, i al fer servir alguna de les 3 targetes d’aquest post no pago cap comissió addicional.

Conclusió: quina és la millor targeta sense comissions per viatjar?

Com hauràs pogut llegir, les tres targetes comentades tenen molt bones característiques per viatjar i pagar el menys possible en comissions. Totes són opcions molt vàlides i pràctiques.

Si jo m’hagués de decantar per una, ara triaria la Revolut. Aquesta targeta sempre m’ha funcionat molt bé, i mai he tingut problemes per fer pagaments amb moneda estrangera. En canvi, amb la N26 sí que he tingut problemes per completar algun pagament per internet, tot i que durant els viatges mai m’ha donat cap error.

La Vivid actualment té unes condicions pitjors, i per això he passat a utilitzar-la menys quan haig de pagar amb moneda estrangera. Tot i això sempre la porto per tenir una alternativa més.

Així que la conclusió per mi seria que sempre que puguis portis les tres targetes, aprofitant que són gratuïtes i tota la gestió per obtenir-les és online i molt ràpida. D’aquesta manera estaràs preparat per qualsevol imprevist, i no perdràs diners en comissions absurdes.