• Categoria de l'entrada:Europa / Islàndia
  • Temps de lectura:14 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:març 11, 2024
Actualment esteu veient Viatge a Islàndia en 10 dies: Itinerari i Preparació del viatge

Islàndia és naturalesa en estat pur.  Només hi viuen 331.000 persones en els seus 103.00 km2. Aquesta illa d’origen volcànic conté paisatges impressionants. Muntanyes, cascades, guèisers, aigües termals, llacs i glaceres són els grans protagonistes del país juntament amb la seva fauna. Les balenes, els frarets, les ovelles i els cavalls islandesos fan que la Illa del Gel sigui encara més atractiva. Teniem moltes ganes de descobrir aquest país i, sense cap mena de dubte, va superar totes les nostres expectatives.

6560 copia

Abans de començar el Viatge a Islàndia

Idioma

L’idioma oficial del país és l’islandès. Per sort, gairebé tothom domina l’anglès, així que no tindrem cap problema per comunicar-nos.

Moneda

La moneda oficial del país és la corona islandesa (ISK). Un euro equival aproximadament a 148 corones islandeses.

Preus

Amb comparació amb el sud d’Europa, i com en la majoria de països d’Escandinàvia, Islàndia és un país força car.

Propines

No cal donar-ne.

Visat

Els ciutadans dels països de la Unió Europea no necessiten visat. Únicament és necessari el DNI o passaport.

Vacunes

No és necessària cap vacuna

Diferència horària

Una hora menys durant l’hivern i dures hores menys durant l’estiu.

Seguretat

100 % segur. Islàndia apareix en moltes llistes com el país més segur del món.

Com arribar-hi

La millor manera d’arribar a la illa és amb avió. Des de la majoria de capitals europees, sobretot en temporada alta, surten vols directes a l’Aeroport Internacional de Keflavik, que és el principal d’Islàndia.

Com moure’s

La millor opció és llogar un cotxe. Per fer la volta a la illa i arribar a la majoria de punts més famosos és suficient un turisme. Si, en canvi, volem endinsar-os per l’interior és imprescindible anar amb un 4×4. Una altra opció molt atractiva són les furgonetes camper com les que ofereix Happy Camper.

On dormir

Sobretot durant l’estiu l’oferta d’allotjaments és força elevada. Si volem estalviar és millor evitar els hotels i optar per les guesthouses o els càmpings.

Millor època

La temporada alta va del juny a l’agost. Durant aquests mesos les temperatures són agradables i hi ha llum gairebé durant les 24 hores del dia. A més, es poden veure els divertits frarets. Tot i això, Islàndia també és un destí perfecte si es volen veure aurores boreals o si es prefereix passar una mica de fred i veure paisatges nevats. Aleshores, és més convenient viatjar entre el setembre i l’abril.

La nostra experiència: Viatge a Islàndia en 10 Dies

El nostre viatge a Islàndia consisteix en fer la típica volta a la illa seguint la carretera Hringvegur, des de la que surten la majoria de camins cap als atractius principals. És la manera perfecte d’endinsar-se a la part més salvatge del país i descobrir paisatges impressionants. Durant el trajecte agafem altres carreteres secundàries per anar a altres llocs que ens criden més l’atenció.  No tenim pressa, així que hi ha dies que ens allunyem força de la carretera principal. Per exemple per anar a veure la colònia de frarets que hi ha al port de  Bakkagerði. Però en general, no hem de desviar-nos massa per descobrir la indòmita naturalesa d’Islàndia.

Sumari del viatge a Islàndia

  • DATES DEL VIATGE: Del 23 de juliol a l’1 d’agost del 2013.
  • TIPUS DE VIATGE: Viatge en famíia. Viatge per lliure. Road Trip.
  • TRANSPORT FINS AL AL PAÍS: Arribem a Islàndia amb un vol directe des de Barcelona operat per Vueling. Cada bitllet ens costa uns 340 euros.
  • TRANSPORT INTERN: Lloguem un turisme, amb GPS inclòs, amb l’empresa Go Iceland. Els deu dies de lloguer ens costen 134.100 corones islandeses (aproximadament 900 euros).
  • ALLOTJAMENT: Bàsicament dormim en hostals i guesthouses. Intentem que tinguin cuina, per així poder estalviar en menjars. Al viatjar en temporada alta ho reservem tot prèviament. Llista dels allotjaments on vam dormir:

Itinerari del viatge a Islàndia

Dia 1: El Cercle d’Or

Després d’arribar a Islàndia de matinada, comencem el primer dia del viatge recorrent el famós Cercle d’Or. Visitem el Parc Nacional Þingvellir, la cascada Gulfoss i el guèiser Strokkur. Naturalesa en estat pur!
 
Dia 2: Les cascades, platges i canyons del sud d’Islàndia
 

Seguim descobrint els preciosos paisatges del sud de l’illa. Comencem el dia visitant la cascada Seljalandsfoss, on es pot caminar per darrera el salt d’aigua. La cascada Skógafoss, una de les més grans del país, és la segona parada del dia.

A la tarda conduïm fins a la costa, a la platja Dyrhólaey i acabem el dia caminant pel pintoresc canyó Fjaðrárgljúfurr.

Dia 3: Els glaciars d’Islàndia

El tercer dia del viatge a Islàndia el dediquem a conèixer alguns dels glaciars més impressionants del sud del país. Iniciem la jornada fent una excursió pel Parc Nacional Skaftafell, on destaquen el Glaciar Skaftafelsjokull i la cascada Svartifoss.

A la tarda visitem el meravellós Llac Jokülsàrlón. Navegar per aquest llac, envoltats d’icerbergs, és una experiència màgica.

Acabem el dia conduint fins a Eglistadir.

Dia 4: Fotografiant frarets

Els frarets són un dels ocells més simpàtics i divertits d’Islàndia. És apassionant veure com pesquen i com interaccionen entre ells. Per  això dediquem el quart dia de ruta, a visitar la colònia de frarets de Bakkagerði.

A mitja tarda tornem a Eglistadir i visitem la cascada Hengifoss i el llac Lagarfljot.

Dia 5: El llac Myvatn i el seu entorn

Dediquem el cinquè dia del viatge a Islàndia a conèixer la regió del Llac Myvatn. Fem la primera parada del dia a Leirhnjúkur, una zona amb una gran activitat geotèrmica. Ben a prop, visitem el cràter Viti i les fumaroles de Námaskard.

A la tarda caminem per l’entorn del Llac Myvatn i entre les formacions rocoses de Dimmuborgir.

Finalitzem el dia relaxant-nos a les aigües termals dels Myvatan Nature Baths.

Dia 6: Sortim a veure balenes a Húsavik

Iniciem el dia fent una de les activitats estrelles d’Islàndia: sortir amb vaixell des del port de Húsavik a buscar belenes geperudes. Una experiència fascinant!

A la tarda visitem el Parc Nacional Jökulsárgljúfur, on el Canyó Asbirgi i les cascades Detifoss i Selfoss són els grans protagonistes.

Acabem les visites del dia amb la popular cascada Godafoss, abans de dirigir-nos fins a Akureyri.

Dia 7: Explorant el nord d’Akureyri

Ens va agradar tant sortir a veure balenes, que comencem el setè dia del viatge a Islàndia repetint l’activitat. Aquest cop sortim des de Hauganes, un port molt menys turístic. Tenim moltíssima sort i podem veure balenes durant gairebé dues hores.

Dediquem la tarda a conduir per la península del nord d’Akureyri, explorant carreteres solitàries i paisatges completament àrtics.

Dia 8: La Península de Snæfellsnes (I)

Ben aviat al matí ens dirigim a la Península de Snæfellsnes, coneguda popularment com la Islàndia en miniatura.

Durant el dia visitem els preciosos paisatges de la primera meitat de la península: la muntanya Drapuhlidarfjall, la muntanya Holy, la muntanya Kirkjufell i les platges Djupalonssandur i Dritvik. Des de la llunyania també podem veure el Snafesjnokull Glacier, el volcà que va inspirar a Jules Verne a escriure Viatge al centre de la Terra.

Dia 9: La Península de Snæfellsnes (II)

Continuem descobrint aquesta sorprenent península. Mentre recorrem la carretera principal, anem fent parades als punts més famosos: les roques Lóndrangar, el Gatklettur Arch Rock o la platja Ytri Tunga.

A la tarda ja sortim de la península i visitem les cascades Hraunfossar i Barnafoss. Acabem el dia a Borgarnes.

Dia 10: Últim dia del viatge a Islàndia

Durant l’últim dia del viatge, seguim gaudint de la naturalesa de l’illa de gel i foc. Arranquem la jornada amb la cascada Glanni i, poc després, ascendim al cràter Grabrok.

Al migdia ja posem rumb cap al sud, però abans d’arribar a la capital del país, fem una excursió per veure la cascada Gylmour, la més alta d’Islàndia.

Acabem el viatge visitant la ciutat de Reykjavík.

Els Destins TOP D'ISLÀNDIA

Llac Jökulsárlón

El Llac Jökulsárlón és un llac d'origen glaciar. Les seves aigües d'un blau intentes, plenes d'icebergs del glaciar Breiðamerkurjökull creen una atmòsfera màgica.

Canyó Fjaðrárgljúfurr

Aquest profund canyó és un dels més espectaculars d'Islàndia. El seu verd intens, i la seva profunditat de 100 metres, impressionen des del primer moment. Es pot fer un recorregut de 2 kilòmetres.

Skógafoss

La Skógafoss é suna cascada del Sud d'Islàndia de 25 metres d'amplada i 60 d'alçada. Està envoltada d'un paisatge molt verd, i sovint l'espuma del salt d'aigua crea un arc de Sant Martí que encara fa més sorprenent el paisatge.

Bakkagerði

El poble costaner de Bakkagerdi és un dels millors punts d'Islàndia per poder veure frarets sense haver d'agafar cap embarcació. Observar una colònia de frarets de ben a prop és apassionant!

Llac Myvatn

El Llac Myvatn i el seu entorn formen un dels paisatges més singulards del nord d'Islàndia. Myvatn és una de les zones volcàniques més joves (i encara actives) d'Islàndia, per això a aquesta zona s'hi poden veure fumaroles i cràters d'aigua calenta. També hi ha uns banys termals.

Kirkjufell

La muntanya de Kirkjufell, situada a la Península de Snæfellsnes, és una muntanya d'origen volcànic de 463 metres. La seva forma de con, i les cascades que l'envolten, l'han convertit en un dels punts més fotogènics i icònics d'Islàndia.

Hengifoss

La cascada de Hengifoss, amb els seus 128 metres és la segona més alta del país. Els estrats de besalt i les capes argiloses, envolten aquest salt d'aigua únic. Per arribar-hi cal calimnar uns 3 kilòmetres.

Húsavik

El port de Húsavik és el punt de partida més famós per sortir a buscar balenes geperudes. Sentir la respiració d'aquests enormes mamífers i contemplar la seva enorme cua és un dels millors moments de qualsevol viatge a Islàndia.

Gullfoss

La cascada Gullfoss és segurament la més turística de l'illa. Forma part del famós Triangle Cultural, i es pot visitar fàcilment amb cotxe. Tot i això, és imprescindible visitar-la. La força del salt d'aigua, el seu soroll i l'Arc de Sant Martí creen un paisatge únic.

Organitza el teu viatge a Islàndia

✈️ Les millors ofertes de vols a Islàndia aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Islàndia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Islàndia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.