Setmana 32

L'arribada a un nou continent

Després de quasi dos mesos a casa, vaig arribar a Santiago de Xile amb una sensació estranya. Sense haver assumit del tot que acabava de començar una nova etapa del meu llarg viatge. Una etapa incerta. No tenia gens clar quant duraria ni quins països visitaria.

No acostumo a trobar-me massa còmode a les ciutats. No sento la passió ni emoció que em transmeten els espais naturals. Però des que vaig aterrar a la capital de Xile sabia que hauria de passar-m’hi uns quants dies.

No podia començar a viatjar directament, perquè havia decidit comprar-me un cotxe de segona mà. Un cotxe que no només em permetria desplaçar-me, sinó que també seria el meu refugi. Amb un matalàs i un fogonet, tindria l’autonomia suficient per poder dormir a on volgués durant la ruta.

Però el pitjor dels primers dies no va ser haver-me de quedar a Santiago. Era la incertesa de no saber quan podria començar la ruta. Estava a l’espera d’un document, i no podia saber quan arribaria.

No hi podia fer res. Així que vaig dedicar-me a descobrir la ciutat de Santiago a un ritme lent, mentre assaboria les delicioses empanadas tradicionals. També vaig aprofitar per anar a incomptables botigues, intentant trobar tot el que necessitava per convertir el cotxe en la meva llar. Vaig agafar busos i metros d’una desena de línies. Per sort, avui en dia és molt fàcil orientar-se i moure’s per les ciutats.

El dijous a la tarda em va arribar la notícia que tant havia esperat. El document que faltava acabava d’arribar, i ja podia firmar la compra del cotxe. Se’m van fer llargues les dues hores que va durar el procés a la notaria. Però per fi, al vespre ja tenia les claus del cotxe.

Al setè dia des de la meva arribada a Xile, ja estava carregant tot l’equipatge al cotxe. Un Honda Pilot de l’any 2006 amb quasi 300.000 kilòmetres. Confiava en el motor d’aquest cotxe, i en la creença que els vehicles de marques japoneses són els més longeus.

Amb un nerviosisme inevitable, vaig encendre el motor del cotxe i vaig posar rumb cap a la Carretera Austral, mentre les primeres gotes de pluja començaven a caure. M’esperaven més de 1.000 kilòmetres fins a Puerto Montt, el punt d’inici d’aquesta mítica carretera. Tindria temps suficient per pensar un bon nom pel cotxe…

quinuiqut-setmana-32-cascada

Aquest post forma part del resum setmanal del meu llarg viatge, un viatge que he anomenat Quinuituq.