Planifica el teu viatge

Recursos, descomptes i consells per organitzar el teu pròxim viatge

A aquesta secció del blog hi trobaràs tots els recursos que jo faig servir per planificar els meus viatges per lliure.

Fa anys que confio en aquestes empreses per organitzar les meves rutes, i són les que millor m’han funcionat.

A més, si fas qualsevol reserva utilitzant alguns dels enllaços de la pàgina m’estaràs ajudant moltíssim. Tu pagaràs el mateix (o fins i tot menys) i jo m’enduré una petita comissió que em serà de gran ajuda per continuar amb aquest projecte 😊.

4 imprescindibles per organitzar el teu viatge

Kayak és un dels millors comparadors de vols del mercat. Només has de seleccionar la ruta i les dates, i podràs veure els preus de les diferents companyies aèries i agències de viatges online.

A més, també pots buscar vols sense posar un destí concret, o amb flexibilitat de dates (fins a 3 dies).

També és molt l’útil l’opció de guardar alertes dels vols, per poder fer un seguiment dels preus.

A part de ser un comparador de vols, també permet comparar preus d’hotels i de lloguers de cotxes.

Booking.com és el portal de referència per reservar allotjaments durant els viatges. Tenen una oferta molt gran, i uns dels preus més competitius.

A més, amb el seu programa de fidelització Genius, és força senzill aconseguir millors ofertes o condicions (com l’esmorzar inclòs o canvis a habitacions superiors).

La majoria de les reserves tenen cancel·lació gratuïta, i això permet tenir més flexibilitat durant el viatge.

Viatjar a l’estranger sense assegurança de viatges pot suposar-te un gran maldecap si tens qualsevol problema de salut. Des de fa temps, mai viatjo sense contractar una assegurança de viatges.

Per mi, Heymondo és la millor elecció. Ofereix una de les cobertures mèdiques més altes. A més, a través de la seva app tens contacte directe amb un metge durant les 24 hores del dia.

Els preus de Heymondo també són molt competitius, a més, si reserves a través d’aquest enllaç tindràs un 5 % de descompte.

Les comissions dels bancs tradicionals per pagar amb moneda estrangera o treure diners des d’un caixer a un altre país acostumen a ser molt altes. Per això, és molt útil tenir alguna targeta específica per viatjar.

En el cas de la targeta Revolut, no apliquen cap mena de comissió per pagar amb moneda estrangera. I permet retirar diners en efectiu des de qualsevol caixer del món sense comissions (fins a 200 euros mensuals).

Planifica el teu viatge pas a pas: els millors recursos

La planificació d’un nou viatge és un dels moments més emocionants. I per planificar no em refereixo a tenir-ho tot quadrat i decidit; sinó a investigar, emocionar-se veient tot el que es pot visitar i començar a idear una ruta. També és necessari informar-se sobre aspectes pràctics (com el visat, la moneda o vacunes necessàries) i reservar tot allò que calgui concretar amb antelació (com el transport, l’assegurança de viatge o algunes activitats o permisos).

Per mi els viatges comencen durant la seva planificació. És un procés que gaudeixo molt. I a aquesta secció et proposo tots els recursos que a mi em serveixen durant les etapes de preparació de qualsevol ruta:

Elecció del destí

De vegades es té molt clar el destí per un viatge, però en altres ocasions és quelcom que cal acabar de decidir. A l’hora d’escollir a on faràs el teu pròxim viatge, tingues en compte el clima del destí, si és temporada alta o baixa i també si és un lloc molt llunyà o no. Si no disposes de massa dies, sempre és més recomanable no anar massa lluny.

Per tenir inspiració sobre possibles destins d’un viatge, per mi són molt útils els blogs de viatges. Alguns dels que més m’agraden són:

Crónicas de una cámara

Aquest bloc combina perfectament fotografia amb viatges. A més, els textos del seu autor, l’Ignacio Izquierdo, són una meravella.

Viajeros Callejeros

És un dels blogs de viatges de referència. Sobretot aporten molta informació pràctica i molt útil per organitzar-los.

Along dusty roads

Un bloc amb anglès, que a través d’un disseny molt minimalista i molt bones fotografies és ideal per agafar inspiració sobre nous destins.

Journey Era

Aquest bloc, d’un australià que viu viatjant, té molta informació útil relacionada amb destins de naturalesa i aventura. Són molt interessants els trekkings que ha fet.

Mochileando por el mundo

Aquesta parella de viatgers també són una referència en el món dels blocs. Han viatjat molt, i a través del bloc comparteixen les seves experiències i molta informació útil.

Bona vida

Un bloc de viatges amb català que també cuida molt les fotografies. També tenen vídeos de viatges molt ben fets, que són ideals per inspirar-se per nous viatges.

Per mi, també és molt important la part de naturalesa del destí, i les possibilitats fotogràfiques. Per això, m’agrada buscar inspiració contemplant les galeries de fotògrafs de naturalesa i viatges. Aquests són alguns dels meus preferits:

Oriol Alamany

Un dels millors fotògrafs de naturalesa i viatges d’Espanya. Les seves galeries d’arreu del món permeten descobrir nous destins.

Brooke Bartleson

Aquesta fotògrafa americana sent una gran passió dels óssos i altres animals salvatges. Les seves aventures per Yellowston o Alaska són salvatges i molt autèntiques.

Frans Lanting

Aquest fotògraf holandès holandés és un dels grans referents en la fotografia de naturalesa i conservació. Al seu portfoli hi té moltíssimes fotografies d’arreu del món.

Jen Guyton

Una fotògrafa i ecologista que ha centrat la major part de la seva feina en la naturalesa del continent africà. Les seves històries permeten descobrir parcs nacionals i territoris molt poc famosos.

Daniel Kordan

Aquest fotògraf és un dels més populars a les xarxes socials. Les seves fotografies de paisatges són molt evocadores, i conviden a voler visitar els destins que mostra.

Katie Goldie

Una fotògrafa canadenca, que mostra sobretot paisatges de muntanya. Amb les seves fotos es pot passar de Nueva Zelanda al Canadà amb un sol clic.

Visat i vacunes

Un cop decidit el destí, val la pena aclarir dos temes bàsics sobre l’entrada al país: el visat i les vacunes. Segons el destí, el fet de no tenir el visat o una determinada vacuna pot fer que et deneguin l’entrada al país.

Per consultar aquesta informació, el més útil és mirar la informació oficial del Ministeri d’Exteriors. En el cas d’Espanya, el web és aquest.

A més, molts destins exigeixen als viatgers que tinguin un vol de tornada en entrar al país. Si tens previst fer un viatge de llarga durada i no tens bitllet de tornada, una bona opció per solucionar-ho és a través de l’empresa Onwardticket o Onwardfly. Aquestes empreses fan una reserva real i vàlida d’un bitllet d’avió, però la cancel·len al cap de 48 hores. Això permet poder entrar al país amb un bitllet de tornada vàlid. El cost és d’uns 15 euros.

Transport fins al destí

Segons la llunyania del destí del teu viatge, hauràs d’avaluar quin transport et va millor per arribar-hi. Sempre que sigui factible, et recomano prioritzar el tren. És una opció molt més sostenible que volar. També pots mirar si hi ha algun bus directe fins al destí.

En els casos en què volar fins al destí és l’única opció factible, et recomano compensar les emissions de CO₂ a través de l’empresa Atmosfair. Per tal de comparar i reservar els bitllets d’avió, aquests són els recursos que més utilitzo:

El meu comparador preferit per veure els preus dels vols de les diferents companyies aèries i agències de viatges online.

Molt similar a Kayak. També permet comparar els preus dels vols, i et redirigeix al web de la companyia/agència per acabar fent la reserva allà.

Per vols dins d’Europa o el nord d’Àfrica, Vueling acostuma a tenir tarifes força competitives. De vegades, reservar directament des de la web de la companyia aèria és una bona opció.

Aquest metabuscador de vols no és tan conegut, però també és ideal per comparar els preus dels bitllets. És una web d’origen espanyol.

Quan viatjo per Europa, sempre miro si hi ha transports alternatius a l’avió, com el bus o el tren, algunes de les webs més útils són aquestes:

Aquesta plataforma permet analitzar tots els mitjans de transport per moure’s entre ciutats d’Europa, Estats Units i el Canadà. A part d’avions, inclou trens, busos i ferris.

És un dels portals més útils per viatjar pel món. Permet veure totes les alternatives per anar d’un punt a un altre, i comparar els preus i durada dels trajectes en funció del mitjà de transport.

Una companyia de busos, que només cobreix trajectes entre ciutats d’Europa. Els preus són molt econòmics.

Direct Ferries és el portal de reserva de bitllets de ferri líder al món. A la seva web es poden comprar fins a 4.000 rutes a tot el món, de 220 operadors diferents.

Allotjament

L’àmbit dels allotjaments durant un viatge ha anat evolucionat. Actualment, es pot dormir als hotels més clàssics, però també a apartaments de particulars, petits ecolodges envoltats de naturalesa, al sofà d’algú disposat a compartir casa seva, o també es pot fer un intercanvi de cases. Hi ha molts recursos disponibles.

Si es viatja en temporada alta, una bona idea és reservar amb certa antelació. Igualment, en qualsevol cas és recomanable triar aquelles opcions que tenen cancel·lació gratuïta.

Alguns dels recursos més útils per trobar allotjaments clàssics són:

El portal de reserves d’hotels més gran. Hi ha una gran varietat d’allotjaments (hotels, hostals, apartaments, ecolodges) i els preus acostumen a ser molt competitius.

És la web més completa i fàcil d’utilitzar.

Trivago permet comparar els preus dels hotels entre les diferents plataformes de reserva. És a dir, en una mateixa cerca apareixen els preus de Booking.com, Hoteles.com, Agoda…

És una de les agències de viatges online espanyoles més consolidades. La seva oferta d’hotels també és molt alta i sobretot en hotels nacionals els preus són molt competitius.

És una de les millors plataformes per reservar allotjaments o habitacions en apartaments compartits. Gran part de l’oferta prové de particulars.

Aquesta web per reservar hotels també té una gran oferta, i sobretot és molt útil per buscar allotjament si viatges a un país d’Àsia.

Si busques una experiència d’allotjament diferent (i en molts casos molt més econòmica), aquestes webs són molt útils:

Workaway és una xarxa social en què pots oferir-te com a voluntari a canvi d’allotjament i menjar.

Segons les teves habilitats podràs ajudar a la recepció d’un hostal, ajudar amb les tasques domèstiques a una família o contribuir en la reforma d’una casa.

És molt similar a l’anterior, però en aquest cas està molt més centrat a ajudar a hostals o altres allotjaments.

Es poden buscar els projectes segons el país i la funció principal del voluntari.

Aquesta plataforma permet fer intercanvi de cases. La diferència és que no és necessari fer l’intercanvi de forma simultània, sinó que per cada estança a casa teva acumules punts. I aquests punts es poden fer servir per després allotjar-te a cases particulars durant el teu viatge.

Si t’agraden els animals, aquesta plataforma t’interessa. El housesitting consisteix a cuidar les mascotes i la casa mentre els seus propietaris no hi són.

Aquesta comunitat permet posar en contacte viatgers amb amfitrions locals, per tal de poder-se allotjar a casa seva gratuïtament.

Transport pel destí

Un cop al destí, també hi ha moltes possibilitats per moure’s.

Llogar un cotxe permet tenir més llibertat i arribar a zones més allunyades de les ciutats o pobles. Aquestes són algunes de les webs més útils per trobar un cotxe de lloguer:

Permet veure els preus dels lloguers amb les diferents companyies o agències, i després et redirigeix a la seva web per acabar fent la reserva allà. Sol haver-hi preus molt competitius.

Aquesta plataforma està especialitzada únicament en el lloguer de cotxes. Permet fer les reserves directament. Els seus preus acostumen a ser dels més competitius del mercat.

És una de les altres webs referents en el món del lloguer de cotxes. Els preus també acostumen a ser molt bons. Un dels grans avantatges és la possibilitat de contractar l’assegurança prèmium de Rentalcars (a tot risc), molts cops més econòmica que la de la companyia del lloguer.

És una de les empreses de lloguer de cotxe de referència. Ofereixen lloguers a tot el món. De vegades els preus anunciats a la seva web són més baixos que a través d’altres plataformes. Per això, sempre és aconsellable mirar-ho.

Una altra empresa de lloguer de cotxes amb presència mundial. Els seus preus acostumen a ser força bons, sobretot si es reserva amb antelació.

Aquesta plataforma està especialitzada en la recol·locació de cotxes, és a dir, moure els cotxes d’una oficina a una altra. Es poden aconseguir lloguers molt econòmics.  Tot i això, acostumen a ser lloguers curts i que impliquen haver de conduir bastants kilòmetres.

Hi ha altres formes de moure’s pel destí: compartir cotxe, anar amb transport públic, autoestop…, aquestes són algunes de les plataformes més útils:

Els trasllats des de l’aeroport fins a l’allotjament acostumen a ser un dels moments més estressants del viatge. Si prefereixes reservar aquest trajecte amb antelació, aquesta plataforma és força útil.

Aquesta web és molt útil per comparar i comprar bitllets de tren i bus arreu del món. Inclou la major part de companyies, així que amb una sola web pots veure totes les opcions.

És el portal de referència per les reserves de trajectes amb tren a la Índia.

Per compartir cotxe i fer trajectes més còmodament, Blablacar és una gran opció.

Aquesta web també és molt útil per reservar trajectes amb bus o tren. Sobretot per trajectes per Europa, Àsia i Sud Amèrica.

Una altra empresa molt pràctica per moure’s amb transport públic, en aquest cas especialitzada en països asiàtics.

Activitats i entrades

Durant els viatges és habitual contractar activitats. Molts cops des del propi destí, ja sigui a través de l’oficina de turisme o des de l’allotjament, és possible improvitzar i contractar activitats al moment.

Tot i això, cada vegada és més fàcil veure el catàleg d’activitats online. I poder-les reservar amb antelació. Aquestes són algunes de les plataformes més pràctiques:

És el portal espanyol de referència per reservar activitats arreu del món. El seu catàleg és cada cop més ampli.

També estan especialitzats en activitats a qualsevol destí. La web és menys pràctica, i l’atenció al client també. Tot i això, tenen un catàleg més ampli que a Civitatis.

Si t’agraden els trekkings, però a l’estranger prefereixes anar acompanyat d’un guia local, aquesta web és molt útil. Permet apuntar-se a rutes de trekking amb agències locals.

Aquesta web és un agregador de rutes de safari al continent africà a través d’agències locals.

Pels amants de la cultura, aquesta plataforma és molt útil per comprar amb antelació entrades a museus i monuments d’arreu del món. És molt útil per evitar cues.

Diners

La gestió dels diners durant un viatge és important. Sobretot per evitar les elevades comissions dels bancs habituals en pagar amb moneda estrangera.

Des de la creació dels neobancs, és molt fàcil obtenir targetes que no apliquen comissions per pagar amb moneda estrangera i tampoc per treure efectiu des de l’estranger. A més, aquests bancs no apliquen comissions de manteniment sobre les targetes. Pots llegir més informació al post sobre les millors targetes per viatjar.

Les opcions que més recomano són:

Revolut és un dels neobancs més fiables de l’actualitat. Es va fundar al Regne Unit l’any 2015, i des d’aleshores s’han convertit en una opció ideal pels viatgers.

La seva targeta de dèbit permet per pagar en qualsevol moneda sense comissions.

Vivid Money és una plataforma financera online, creada a Alemanya, i que ofereix una de les targetes amb millors condicions per viatjar. Permet pagar i treure diners a l’estranger sense pagar comissions.

El banc N26 va ser un dels primers neobancs a oferir als seus clients una targeta per pagar a l’estranger sense comissions. Es tracta d’una entitat d’Alemanya, que va néixer el 2013.

És una targeta de dèbit Mastercard. Molt fiable i útil per viatjar a l’estranger, sobretot per fer pagaments. Tot i això, no és la millor opció per la comissió de retirada d’efectiu que aplica en països de fora de la zona euro.

Wise, abans conegut com a TransferWise, és sobretot útil per fer transferències a l’estranger amb una altra moneda. De vegades per reservar algun part dels viatges (activitat, transport,…) és necessari fer alguna transferència amb moneda estrangera, i amb els bancs tradicionals les comissions són molt altes. En el cas de Wise la comissió acostuma a rondar el 0,5%.  Són les millors condicions del mercat.

També hi ha la targeta Wise que permet pagar amb moneda estrangera amb una comissió força baixa (del 0,2% a l’1%).

Assegurança

Per viatjar a l’estranger i poder afrontar qualsevol imprevist amb tranquil·litat, és bàsic tenir una bona assegurança de viatge. Són diners ben invertits, que et poden evitar molts mal de caps si tens qualsevol problema. La sanitat acostuma a ser molt cara en qualsevol país.

Des de fa temps jo sempre viatjo amb HEYMONDO, ofereixen preus econòmics, una cobertura molt completa i gran atenció al client:

Heymondo ha passat a ser l’asseguradora de viatges espanyola de referència. Els seus preus són més econòmics, i a més la cobertura mèdica que ofereixen és més alta que la de la competència.

Un altre aspecte molt a favor de Heymondo és que pots comunicar-te amb un metge professional durant les 24 hores del dia, a través del xat de l’app.

Apps útils

Hi ha moltes aplicacions pels mòbils pensades per viatjar. Algunes d’elles són realment pràctiques i han facilitat molt poder viatjar per lliure.

Algunes de les apps que més utilitzo durant els viatges són:

Ideal per tenir un GPS en conduir o caminar. També és útil per moure’s amb transport públic. Es poden descarregar els mapes per tenir-los sense connexió.

Aquesta aplicació és molt útil per trobar restaurants amb opcions veganes i vegetarianes arreu del món.

És una bona alternativa a Google Maps. Permet baixar els mapes per tenir-los sense connexió.

Per preparar rutes o viatges és una app molt pràctica. D’aquesta manera pots marcar els punts que més t’interessen i veure la seva distribució al mapa.

En viatjar a l’estranger i haver de pagar amb moneda estrangera és important tenir clar el tipus de canvi. Aquesta app és molt útil per calcular-lo, i funciona sense internet.

Maps 3D és app perfecta per carregar tracks GPS per fer rutes de senderisme. És molt útil perquè hi apareixen molts camins marcats. Només està disponible per iOS. Una altra alternativa és l’app de Wikiloc, però és de pagament.

Un traductor que inclou molts idiomes. Es poden baixar idiomes per fer-lo servir sense connexió a internet. També permet traduir textos a partir de la càmera del mòbil.

Quan es viatja amb vària gent, i per poder dividir despeses Splitwise és una de les millors opcions.

Si t’agrada tenir organitzades les despeses dels viatges, aquesta és una de les apps més pràctiques. És molt visual i fàcil de fer servir.

Uber funciona cada cop a més ciutats, i a través de la seva aplicació és molt senzill sol·licitar un cotxe per anar d’un lloc a un altre.

Perfecte per tenir controlats els vols i rebre notificacions si hi ha qualsevol canvi. També apareix informació sobre la terminal de sortida/arribada o la porta d’embarcament.

Les opinions dels altres viatgers són molt útils per prendre decisions durant els viatges i la seva preparació. A Tripadvisor hi ha opinions i també fòrums amb informació molt útil.

SOS Global Emergency és una aplicació que, segons la teva ubicació, et mostra els telèfons d’emergència del país. Funciona sense internet. Només està disponible per IOS. En el cas d’Android es pot fer servir Travel Safe Pro.

Seguir la previsió meteorològica és important durant el viatge. El temps pot ser un condicionant i de vegades és millor canviar de plans. Meteoblue acostuma a tenir previsions força fiables, i amb el seu multimodel es pot tenir una idea clara de quin temps pot fer.

És un planificador i organitzador de viatges. Sobretot és útil si t’agrada tenir la informació ben estructurada i a un sol clic dins del mòbil.

Consells per viatjar