• Categoria de l'entrada:Europa / Polònia
 • Temps de lectura:20 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:setembre 19, 2023
Actualment esteu veient Viatge a Polònia en 12 dies. Itinerari i preparació del viatge.

Portavem temps pensant en fer un viatge a Polònia. La naturalesa de Polònia fa temps que ens va captivar. Pocs països d’Europa conserven racons tan purs i verges com alguns dels boscos o aiguamolls que sobreviuen a aquest país. Polònia és un destí màgic pels amants de la naturalesa. Sobretot per la possibilitat de veure alguns dels mamífers més amenaçats d’Europa en llibertat. Com els bisons europeus del Parc Nacional de Białowieża, on també hi habiten llops i linxs; els ants del Parc Nacional Biebrza o els óssos, llops i linxs del Parc Nacional Bieszczady.

biso europeu en llibertat durant el viatge a Polònia

Pel nostre viatge a Polònia només disposàvem de 12 dies. Així que vam plantejar un viatge tranquil. Centrant-nos amb els parcs nacionals del nord-est de Polònia. Una zona de paisatges rurals, dominada pels boscos, camps de conreu, aiguamolls i llacs. I molt poc turística comparada amb algun dels parcs nacionals del sud del país.

boscos del parc nacional bialowieza

paisatge amb arc de sanmarti del viatge a Polonia

Les estrelles del nostre viatge a Polònia serien el Parc Nacional de Białowieża, famós per la seva població de bisons europeus i per conservar el bosc natural més antic d’Europa, i el Parc Nacional Biebrza, el parc nacional més gran de Polònia i un dels territoris amb més biodiversitat del país.

aguia al parc nacional biebrza

Acabaríem el viatge a Polònia dedicant els últims dies a conduir per la regió dels Llacs de Masuria fins a Gdansk, la perla del bàltic polonès.

guineu fotografiada durant el viatge a polonia

regio dels llacs a polonia

Dades Pràctiques del Viatge

Idioma: L’únic idioma oficial de Polònia és el polonès.  Pel que fa a l’anglès,  la gent més jove i als punts més turístics el solen parlar força bé. Ara bé als supermercats, benzineres o a algun allotjament vam trobar-nos amb què només parlaven polonès.

Moneda: La moneda oficial de Polònia és el Złoty (PLN). De manera aproximada,  4,3 PLN equivalen a 1 €.

Pots consultar  la conversió exacte aquí.

Propines: Les propines a Polònia no són obligatòries,  i tampoc estan incloses al preu. Igual que a la majoria de països europeus, si estem contents amb un servei podem donar propina

Preus:  Els preus a Polònia són lleugerament més baixos que al sud d’Europa. Sobretot amb els allotjaments i menjar, podem trobar opcions força econòmiques.

Visats: Els ciutadans dels països de la Unió Europea no necessiten visat. Únicament és necessari el DNI o passaport.

Vacunes: No és necessària cap vacuna.

Diferència horària: A Polònia no hi ha diferència horària respecte Espanya.

Seguretat: La seguretat no és un problema a Polònia.

Com arribar-hi: Per arribar a Polònia des d’Espanya, el més habitual és volar a l’aeroport de Varsòvia (solen haver-hi més opcions i preus més baixos) o al de Cracòvia. També hi ha l’opció de volar a Gdansk.

Com moure’s per Polònia: La xarxa de carreteres de Polònia està en bon estat i permet moure’s còmodament amb cotxe. Per un viatge de naturalesa, el més recomanable és anar amb cotxe de lloguer per poder explorar els parcs nacionals amb total llibertat.

Per un viatge a Polònia centrat en conèixer les principals ciutats, una bona opció per abaratir costos és moure’s amb transport públic. Hi ha una bona xarxa de busos i trens.

On dormir: No tindrem problemes per trobar allotjaments o guesthouses a Polònia. Hi ha opcions per a totes les butxaques. Igualment, a les zones més pròximes als parcs nacionals l’oferta és menys variada i és recomanable reservar l’allotjament amb certa antelació.

Millor època per viatjar a Polònia:  Polònia té molt encant durant tots els mesos de l’any. Per visitar les ciutats, qualsevol època és un bon moment. Pel que fa als viatges de naturalesa, cada període és diferent:

 • La tardor és un moment excel·lent per veure les tonalitats ataronjades dels boscos, i també és un gran moment per veure bisons, llops, ants, óssos i cèrvols.
 • A l’hivern els paisatges es tenyeixen de blanc i amb l’ajuda d’un guia de naturalesa és més fàcil seguir els rastres dels animals. És un moment excel·lent per veure bisons, llops i linxs.
 • La primavera és excel·lent per veure ocells al Parc Nacional Biebrza. També és una bona època per veure tots els grans mamífers de Polònia.
 • A l’estiu, a causa de la calor l’activitat dels animals es concentra a les primeres i últimes hores del dia. Així que caldrà matinar! Les opcions de veure bisons són altes durant el matí. A finals d’agost i inicis de setembre és el millor moment per veure ants al Parc Nacional Biebrza, ja que és el període d’aparellament.

caminant pel bosc restringit de polonia

La nostre experiència: Viatge a Polònia en 12 Dies

Sumari del Viatge a Polònia

Dates del viatge: Del 7 d’agost del 2019 al 18 d’agost del 2019

Tipus de viatge: Viatge en família. Viatge per lliure.

Transport fins al país: Volem des de Barcelona a  Varsòvia a l’anada, fent escala a Burdeus. A la tornada volem de Varsòvia a Barcelona directament. A l’anada volem amb Vueling i WizzAir, a la tornada amb WizzAir.

Donat que ens van cancel·lar els vols que havíem comprat inicialment, i vam haver-los de comprar amb menys d’un mes d’antelació, els vols ens van costar 200 euros per persona.

Transport intern: Ens movem per les boniques carreteres de Polònia, entre túnels d’arbres encisadors, amb un Hyundai i30 de lloguer. El preu del lloguer pels 12 dies és de 228 euros.

Allotjaments: Vam reservar-los tots abans d’iniciar el viatge a través de Booking.com o directament. Llista dels allotjaments on vam dormir:

 • Domek Jaskolkac (4 nits. Habitació triple i cuina compartida. Situat a una zona molt tranquil·la, propera a un mirador per veure fauna. Recomanable
 • Pensjonat Bajdarka (1 nit. Habitació triple sense cuina. Situat al costat del riu Narew. Recomanable).
 • Dwor Dobarz (3 nits. Habitació triple sense cuina. L’allotjament té restaurant, amb bon menjar però poca varietat. Situat al mig del Parc Nacional Biebrza, a la Tsar’s Road. Recomanable).
 • Guz Apartamenty (1 nit. Petit apartament amb cuina. Molt còmode i situació molt cèntrica. Recomanable).
 • Mazurskie Apartamenty (1 nit. Apartament molt còmode i bonic. Situat a prop del llac del poble de Pasym. Recomanable).
 • Dream Loft Krosna (1 nit. Apartament modern i còmode, molt a prop del centre de Gdansk. Recomanable).

 

 Viatge a Polònia: el nostre itinerari

Amb els 12 dies de viatge a Polònia, vam centrar-nos en gaudir de la naturalesa i fauna de Polònia. Caminar per boscos inalterats pels humans, que han seguit els seus cicles naturals des de fa segles, és molt especial. No hi ha res com l’energia dels boscos. I si al caminar per allà saps que en qualsevol moment un bisó o un llop pot creuar-se pel camí, l’experiència és molt més emocionant. Per això vam dissenyar un itinerari de poc cotxe, volíem passar la major part del temps explorant els parcs nacionals.

Després d’arribar i desplaçar-nos fins a Białowieża, passaríem els quatre primers dies del viatge al Parc Nacional Białowieża. Explorant els voltants del parc durant la matinada i al capvespre, en busca dels amenaçats bisons europeus i altres mamífers. I aprofitant les hores de centrals del dia per endinsar-nos pels frondosos boscos del parc.

esquirol a bialowieza

Al cinquè dia ja avançaríem cap al nord, per dormir a les afores del Parc Nacional Narew, que teníem previst descobrir amb kayak.

Continuaríem el viatge amb tres dies descobrint la fauna i l’ecosistema del Parc Nacional Biebrza. A part de poder-hi veure cérvols, guineus, cabirols i un gran nombre de rapinyaires, aquest parc nacional és famós per la seva població d’ants. Uns animals fascinants!

paisatge del parc nacinoal biebrza

ants a bierbza al nord de polonia

La darrera part del viatge la dedicaríem a recórrer les carreteres de la regió dels Llacs de Masuria, una regió amb més de 2.700 llacs. Conduir per aquests bucòlics paisatges del nord de Polònia és ideal per gaudir d’uns dies de tranquil·litat.

ciutat de gdansk

Per acabar, el castell de Malbork i la ciutat de Gdansk serien la part més cultural del nostre viatge a Polònia.

Dia 1: Inici del viatge a Polònia

Després d’una estressant connexió entre el vol de Barcelona-Bordeus i el de Bordeus-Varsòvia, arribem a Polònia al migdia. Un cop tenim el cotxe de lloguer, conduïm les tres hores llargues que ens separen de Białowieża.

Amb aquest tram ja ens fem una idea que la zona del nord est de Polònia és bàsicament plana, molt rural, i els boscos en cobreixen una bona part de la seva superfície. Veiem les primeres cigonyes, i ens alegrem al veure els abundants passos de fauna que creuen les carreteres per dalt.

cigonyes a polonia

Dia 2: Els primers bisons del Parc Nacional Białowieża

L’objectiu del dia és veure bisons en llibertat al Parc Nacional Białowieża, i per tenir més opcions d’èxit el millor moment del dia és la matinada. Per això, ens trobem amb el guia a les 3:30 de la nit, i comencem a circular pels camins del parc.

Veiem cabirols, cérvols i, quan encara és de nit, des d’un mirador descobrim un bisó a la llunyania. Quan ja comença a clarejar, trobem dos grups nombrosos de bisons. I més tard apareix un enorme mascle, un dels més grans de la zona. Impressionant!

Després de descansar una mica, dediquem el dia a fer excursions entre els enormes arbres del parc. Primer fem el Zebra Zubra Trail í i després el Carska Tropina Trail.

grup de bisons a bialowieza

Dia 3: La reserva estricta de Białowieża

Matinem de nou per buscar animals per la zona, i sense haver de conduir massa podem contemplar varis cabirols i un bisó.

A les set del matí ens trobem amb el guia, per endinsar-nos a la reserva estricta de Białowieża. Un bosc únic, inalterat pels humans, i on només s’hi pot entrar acompanyat d’un guia del parc. Fem una excursió de 7 hores entre alguns dels arbres més grans del món, i un sotabosc exuberant de plantes i fongs. Natura en estat pur.

llum del mati al bosc restringit de bialowieza

cervol durant el viatge a polonia

Dia 4: Tranquil·litat als boscos de Białowieża

Seguim gaudint de la naturalesa de Białowieża. Matinant i sortint al vespre per albirar bisons, cabirols, guineus i cérvols. I caminant durant el dia entre els boscos del parc.

cabirol a bialowieza

conill a bialowieza mati del viatge a polonia

Dia 5: El Siemianówka Lake i el riu Narew

Després d’observar unes guineus durant la sortida del sol (a les cinc del matí!), abandonem els boscos de Białowieża.

Passem el matí voltant per la zona del Siemianówka Lake, on hi trobem força gent gaudint de la tranquil·litat de l’aigua, nedant i navegant.

Al migdia ja ens dirigim a Suraz, un petit poble situat al costat del riu Narew. Aprofitem la tarda per llogar unes bicis i voltar per la zona, entre camps de conreu i cigonyes.

paisatge del riu de narew

Dia 6: El Parc Nacional Narew i l’arribada a Biebrza

Per descobrir el Parc Nacional Narew, ens dirigim al centre del parc (a Kurowo) per llogar kayaks. Però el nivell del riu és massa baix, i ens hem de conformar amb caminar per les passarel·les del parc mentre observem alguns dels ocells protegits del parc.

A mig matí ja arribem al Parc Nacional Biebrza, el parc nacional més gran de Polònia.

ocell al parc nacional narew

Dia 7: Descobrint el Parc Nacional Biebrza

Després de voltar per la Carretera del Tsar durant la matinada en busca d’ants, visitem els diferents miradors que hi ha a prop de Osowiec-Twierdza i conduïm per aquella zona.

A les dues, comença el punt fort del dia. Ens trobem amb el guia que havíem contractat prèviament i iniciem una ruta amb cotxe per conèixer la zona sud del parc.

Durant la ruta veiem els primers ants (7 en total) i, fins i tot, un pigarg cuablanc, l’àguila més gran d’Europa. Però el millor són les explicacions del guia, són tan didàctiques i ho explica amb tanta passió que és una meravella descobrir el parc amb ell. Després de més de 8 hores, i havent passat per Bialy Grad, Brzostowo, Burzyn, Dluga Luka acabem la ruta al centre d’informació de Osowiec.

ant al parc nacional biebrza vist durant el viatge a Polonia

Dia 8: Caminant pel Parc Nacional Biebrza

Dediquem la major part del dia a fer l’excursió més llarga del viatge: uns 23 km per la zona del centre del parc nacional. Iniciem la ruta a Kopytkowo i des d’allà caminem 3 km fins que arribem al camí de la Red Grezed Route, que comencem a seguir. Passem per ecosistemes de dunes, densos boscos i zones de meadows. I descobrim rastres de llops pels camins que seguim.

A la tarda tornem a la zona de Bialy Grad. Allà podem veure-hi una femella d’ant amb la seva cria.

matinada a bierbza sortida del sol

nuvols de pluja a biebrza

Dia 9: La regió dels Llacs de Masuria (I)

Ens acomiadem de la Polònia més salvatge per començar a conduir entre la regió dels Llacs de Masuria. En general hi ha poca gent, i els voltants dels llacs són tranquils. Però a alguns pobles, com Gyzycko o Mikolajki s’hi concentra força gent.

Passem pel Llac Śniardwy, el Llac Orzysz, el Llac Niegocin i acabem a la petita ciutat de Gyzycko.

regio dels llacs a Polonia

10: La regió dels Llacs de Masuria (II)

Seguim conduint entre bucòliques carreteres envoltades d’arbres que, de tant en tant, s’obren per deixar pas als nombrosos llacs de la zona. Després de deixar enrere el Llac Pozezdrze i el Llac Mamry, arribem a la famosa Wolfsschanze (la casa del llop),  la principal caserna d’Adolf Hitler durant la Segona Guerra Mundial.

A la tarda visitem Mikolajki i acabem el dia conduint fins a Pasym.

posta de sol al llac de Pasym

Dia 11: El castell de Malbork i Gdansk

Des de Pasym, dues hores ens separen de Gdansk. Però a mig camí parem per visitar el castell de Malbork, el castell gòtic més gran del món.

Al migdia arribem a Gdansk, i passem la resta del dia coneixent els carrers i edificis més importants de la perla del bàltic.

castell de Malbork

la zona del port marí de Gdansk al final del viatge a Polònia

Dia 12: Acomiadant Polònia

Poca cosa podem fer durant l’últim dia del viatge a Polònia a part de conduir les quatre hores que separen Gdansk de Varsòvia, on hem d’agafar el vol de tornada a casa a les 15:30.

Únicament ens desviem una mica del recorregut més ràpid per passar per la carretera que creua el Parc Nacional de Kampinos, un oasi de naturalesa que es troba a només trenta minuts de la capital del país.

Fer un passeig pels boscos d’aquest parc nacional, és la millor manera d’acomiadar-nos de Polònia. Els boscos salvatges i les grans possibilitats de veure animals en llibertat ens han deixat seduïts amb les terres poloneses.

Organitza el teu viatge a Polònia

✈️ Les millors ofertes de vols a Polònia aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Polònia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Polònia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Comentaris

 1. noemí

  Com sempre, un gran viatge !! I una millor preparació!

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.