• Categoria de l'entrada:Àsia / Índia
 • Temps de lectura:26 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:gener 27, 2023
Actualment esteu veient Viatge a l’Índia en 15 dies. Fotografiant el tigre de bengala

Un viatge a l’Índia per admirar i fotografiar el tigre de bengala sempre havia estat a la llista dels meus viatges somiats. La fotografia de la fauna salvatge és una de les meves grans passions, i pocs animals produeixen tanta admiració com el tigre de bengala. El felí més gran de món. I, malauradament, també un dels més amenaçats.

trigre bengala viatge a la india

Planificar un viatge a l’Índia pot ser una odissea. L’Índia és com un continent. Té infinites coses per veure. Per viure. I amb 15 dies només en podia fer un tast minúscul. Suficient per quedar-ne fascinat. Per això vaig centrar el viatge en els safaris per rastrejar el tigre de bengala. No sabia si el trobaria. Però endinsar-se a la jungla sempre és una experiència fascinant.

els langurs ajuden a trobar els tigres a l'india

un barasingha durant un safari a kanha del viatge a l'india

De tota manera, tenia clar que no podia marxar de l’Índia havent visitat només alguns dels seus parcs nacionals. Per això, vaig reservar tres dies per fer una petita immersió cultural. Després de la tranquil·litat que dóna la natura sospitava que seria un gran contrast. Però el caos de Delhi o la silueta del Taj Mahal havien de formar part del meu itinerari.

mentre surt el sol veure un tigre de bengala és preciós

els paisatges dels safaris del viatge a l'india són sorprenents

Després de moltes decisions (i d’haver de sacrificar les visites de molts parcs o ciutats interessants) va quedar definit el recorregut del viatge a l’Índia. Iniciaria el viatge a la regió de Madhia Pradesh, coneguda popularment com la terra del tigre. Allà em dedicaria a fer safaris per tres dels parcs nacionals amb més densitat de tigres: Pench National Park, Kanha National Park i Bandhavgarh National Park. I per acabar el viatge, la ciutat de Delhi, la sagrada ciutat de Vrandavn i el famós Taj Mahal em permetrien fer una petita incursió dins la immensa cultura de l’Índia.

el taj mahal era imprescindible al viatge a l'india

Algunes Dades Pràctiques del Viatge a l’Índia

Idioma: A l’Índia hi conviuen dos idiomes oficials: l’hindi i l’anglès. Tot i això hi ha 122 llengües principals, i d’aquestes 22 estan reconegudes per llei.

Sobre l’anglès, no tothom el parla. Sobretot en zones rurals la majoria de la gent no sap anglès. Però els que en saben una mica, sempre intenten parlar amb els turistes i ajudar-los a fer-se entendre!

Moneda: La moneda oficial de l’Índia és la rupia india (INR). De manera molt aproximada, 100 INR són 1,2 euros.

Pots consultar  la conversió exacte aquí.

Propines: Les propines a l’Índia no són obligatòries, encara que en general són esperades. És habitual donar propina al personal de l’hotel, als conductors, guies de safari…

Pel mosso de l’hotel que ens porta les maletes es poden donar uns 40 INR, per un conductor o guia és habitual donar entre 350 i 500 INR per dia, i per altres serveis donar el 10 % de l’import pagat sol ser una bona quantitat.

Però al no ser obligatori, si un servei no ens ha agradat podem no deixar propina sense haver de donar explicacions.

Preus:  Els preus, com a la majoria del sud-est asiàtic, són més baixos que a Europa. Es pot dinar o sopar a un restaurant per tres euros, i a les ciutats dormir a un hotel mitjà per uns vint euros la nit. Si mengem al carrer o dormir a hostals, tot s’abarateix encara més. El transport públic també és molt econòmic.

 Visats: És obligatori tramitar el visat abans de viatjar a l’Índia. Hi ha dos tipus de visats:

 • Visat de 6 mesos. S’ha de tramitar mitjançant l’ambaixada. Aproximadament costa 130 euros.
 • La eVisa. És la millor opció per un viatge. Permet una estada al país de fins a 60 dies. Es pot tramitar online a partir de la Indian e-Tourist Visa. Des del 2018 costa 80 USD (més despeses de pagament amb targeta).

Aquí hi trobaràs tota la informació detallada sobre la tramitació dels visats per un viatge a l’Índia.

Durant el vol d’arribada a l’Índia també és necessari omplir l’Arrival Card India. Aquest paper ens el facilitarà la tripulació.

Vacunes per l’Índia: Només és obligatòria la vacuna de la febre groga per les persones procedents de països endèmics de febre groga. Tot i això, són recomanables les vacunes de l’hepatitis, del tètanus i de la febre tifoide. El millor és visitar un centre de vacunació internacional i que us informin sobre el que us convé.

Malària a l’Índia: Existeix risc de malària a tot el país, excepte a les zones per sobre els 2000 metres. Tot i això, a la majoria de zones el risc és baix. Les zones de major risc són les de Himachal Pradesh,  Jammu, Cachemira y Sikkim. El millor serà consultar amb el metge del centre internacional de salut la necessitat de prendre pastilles contra la malària en funció de l’itinerari.

En qualsevol cas, a part de malària a l’Índia també hi ha dengue, zika, encefalitis japonesa  i chikungunya, malalties que es transmeten per la picada de mosquits. Per això és bàsic prendre precaucions per evitar picades: portar roba llarga i de color clar, posar-se repel·lent de mosquits extra fort, dormir amb mosquiteres (si n’hi ha) o si no deixar l’aire condicionat encès.

Diferència horària: Durant l’horari d’hivern la diferència horària entre l’Índia i Espanya és de 4:30 hores. Amb l’horari d’estiu es redueix a 3:30 hores.

Seguretat: La seguretat a l’Índia és un tema complex. En general la població de l’Índia és molt amigable i càlida, i no tindrem problemes de seguretat. Tot i això, a les grans ciutats i zones turístiques són habituals les estafes i carteristes. Aquí podeu llegir sobre una de les estafes més típiques de Delhi.

Amb certa intuïció i evitant tot allò que ens produeixi desconfiança el més probable és no tenir cap problema de seguretat a l’Índia. Davant de qualsevol problema hi ha una policia turística preparada per ajudar als viatgers en cas d’estafa, furt o robatori.

Com arribar-hi: Per arribar a l’Índia el més habitual és volar a l’aeroport de Delhi (Aeropuert Internacional Indira Gandhi), ja que normalment és el més econòmic. També es pot volar a alguna de les altres ciutats principals del país: Bangalore, Bombay, Calcuta, Nagpur.

Com moure’s: La conducció a l’Índia és un caos. Jo no m’atreviria a fer-ho. Així que l’opció de llogar un cotxe la descartaria.

El més habitual és fer els trajectes curts amb tuk-tuk, rickshaw (dins les ciutats) o taxis. Els trajectes més llargs es poden fer amb un cotxe amb conductor, bus o tren. Per viatjar barat la millor opció són els trens, però cal estar preparat per la seva impuntualitat…

Per cobrir distàncies més llargues també hi ha un bon nombre de vols interns operats per les companyies Air India, Indigo, Jet Airways, Vistara, GoAir, Spicejet

On dormir: L’oferta d’hotels i guesthouses és molt variada i amplia. El ventall de preus també és molt ampli, així que hi ha hotels per totes les butxaques… 

Millor època per viatjar a l’Índia:  La millor època per viatjar a l’Índia dependrà de l’itinerari i objectiu del nostre viatge.

Per veure tigres de bengala a l’Índia, el millor és viatjar-hi entre finals de març i finals de maig. Durant aquest període, arriba l’estació seca i més calorosa de l’any. Hi ha poca vegetació i els tigres es concentren al voltant de les basses d’aigua, sent molt més fàcil localitzar-los. És una època molt calorosa, al març s’arriba a uns 40 ºC pràcticament cada migdia, i al maig els termòmetres solen pujar fins a quasi 50 ºC. Per això aquesta època no és la més adient per visitar ciutats o monuments.

Per fer safaris a l’Índia, l’únic període en què és impossible és entre juny i agost. Durant aquests tres mesos arriben els monsons i els parcs nacionals no s’obren als turistes.

 

un tigre de bengala durant un safari a india

La meva experiència: Viatge a l’Índia en 15 dies

Sumari del Viatge a l’Índia

Dates del viatge: Del 23 de març del 2019 al 7 d’abril del 2019.

Tipus del viatge: Viatge en s0litari. Viatge per lliure.

Transport fins al país: Volo des de Barcelona a Delhi, fent escala a Àmsterdam, amb la companyia KLM.  A la tornada, volo de Delhi a Barcelona, fent escala a Roma, amb la companyia Alitalia.

Transport intern: Per cobrir distàncies llargues, com de Delhi a Nagpur o de Jabalpur a Delhi ho faig amb vols interns. Els dos amb la companyia Air India. La resta de trajectes els faig amb cotxes amb conductor.

Allotjaments: Al fer safaris, el millor és allotjar-se a prop de les portes d’entrada als parcs nacionals. Allà la oferta no és molt àmplia, i els preus solen ser més alts. A les ciutats l’oferta i qualitat dels allotjaments puja i els preus baixen.

Tots els allotjaments els portava reservats des de casa. Alguns a través de Booking i altres directament amb la web de l’allotjament.

Llista dels allotjaments:

 • Kipling’s Court Hotel: 2 nits. Recomanable. Bona atenció del personal, menjar molt bo i habitacions força netes (tot i que el lavabo era una mica just).
 • Gran Tiger Resort: 3 nits. Recomanable. Molt bona atenció del persona, menjar molt bo i habitacions netes.
 • Hotel Jungle Palace Resort: 5 nits. Poc recomanable, encara que és més econòmic que la majoria d’opcions a Tala. Està força brut i l’atenció del personal no és la millor.
 • Hotel City Star: 2 nits. Recomenable. Gran relació qualitat preu. Situat a un barri amb força activitat i soroll.
 • Hotel Atulyaa Taj: 1 nit. Recomenable per la seva situació molt propera al Taj Mahal. Està a una zona molt segura i tranquil·la per poder anar caminant al monument de matinada.

 

Viatge a l’Índia: itinerari

Amb els 15 dies de viatge a l’Índia i amb el somni de veure el tigre de bengala, vaig voler dedicar la major part del temps a fer safaris pels parcs nacionals. Moure’s per l’Índia és lent. Per això vaig preferir fer varis safaris als mateixos parcs, enlloc de voler-ne visitar molts.

els safaris a l'india ofereixen moltes possibilitats de veure fauna

Iniciaria el viatge al Parc Nacional Pench, no és el més famós per veure-hi tigres, però ofereix grans possibilitats de veure lleopards, xacals o nilgais (l’antílop més gran de l’Índia).

un nilgai antilop més gran de india

a pench del viatge a l'india vaig veure varis jackals

Seguiria amb un dels parcs més icònics del país: el Parc Nacional Kanha. Allà els albiraments de tigres són molt més freqüents. I els paisatges impressionants. Cap foto fa justícia al verd exuberant dels enormes arbres o a les immenses planícies tenyides de daurat durant les albades i capvespres. És el territori que va servir d’inspiració a Rudyard Kipling per la seva famosa novel·la “El llibre de la selva”.

fauna al parc nacional pench durant el viatge a l'india

un famos barasingha durant un safari a kanha a india

tigre de bengala lluitant a una bassa a l'india

Per acabar amb els safaris, em dirigiria al Parc Nacional Bandhavgarh. El territori amb més densitat de tigres del món. Encara que l’observació del rei de la jungla mai està assegurada…

un bonic ocell durant un safari a l'india

durant el viatge a l'india també vaig veure varis mussols

Amb els tres dies restants, dedicaria un dia a conèixer Delhi. Un altre a traslladar-me de Delhi a Agra i visitar la ciutat de Vrindavan. I l’últim dia a visitar el Taj Mahal i altres monuments de la ciutat d’Agra. Hauria pogut visitar tot el Triangle Daurat: Delhi, Jaipur i Agra, però hauria suposat passar unes quatre o cinc hores al cotxe durant tres dies seguits, així que ho vaig descartar. Al tenir poc temps, vaig agafar un cotxe amb conductor per aquests tres dies, tan per fer les visites a les ciutats com els trajectes llargs. El vaig contractar amb l’agència Mahendra Tours. El preu pels tres dies va ser 110 euros.

el riu Yamuna és un dels rius sagrats del Rajastán

Ja tenia l’itinerari del viatge a l’Índia clar. Només 15 dies, però ben intensos!

Dia 1: Inici del Viatge a l’Índia

El primer dia de viatge consisteix en volar. De Barcelona a Amsterdam i d’Amsterdam a Delhi, on arribo de matinada. A l’aeroport aprofito per canviar diners (no és l’opció més econòmica però al anar directament als parcs nacionals no puc fer-ho a cap ciutat), per comprar-me una targeta SIM i facturo l’equipatge pel vol intern de Delhi a Nagpur.

Dia 2: Primer Safari al Parc Nacional Pench

A les 9 del matí arribo a Nagpur. Ja m’espera el conductor que em portarà fins al Parc Nacional Pench, que he contractat a través d’aquesta pàgina.

Arribo a Pench, al Kipling’s Court Hotel, i a la tarda faig el primer safari del viatge.

Les expectatives són altes, i tinc la sort de veure el primer tigre!

Dia 3: Dia complert al Parc Nacional Pench

Gaudeixo d’un safari de matí i un de tarda al Parc Nacional Pench. Durant el migdia, d’11 a 3, els parcs estan tancats.

No veig cap tigre, però gaudeixo de la gran varietat d’animals del parc. Molta varietat d’ocells, cérvols… i un impressionant lleopard!

Dia 4: Últim safari al Parc Nacional Pench i trasllat a Kanha

Al matí, m’endinso per última vegada a la jungla del Parc Nacional Pench. Sentim els crits d’alarma dels langurs, avisant que un tigre camina a prop però no tinc la sort de veure’l. Fa massa calor, i probablement s’ha quedat dormint a una bassa que no és accessible als jeeps.

Al migdia, em ve a recollir el transfer per portar-me fins al Grand Tiger Resort, a l’entrada del Parc Nacional Kanha. Quasi 5 hores de cotxe per zones molt rurals i carreteres força lentes.

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a l’Índia. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

Dia 5: Primer safari al Parc Nacional Kanha

Faig el primer safari al Parc Nacional Kanha. Els paisatges són al·lucinants! Arbres altíssims ho envolten tot, i creen una atmosfera màgica mentre el sol comença a sortir per l’horitzó.

Observo xacals, barasinghes (una espècia de cèrvid amenaçada) i després de molta recerca trobem una preciosa tigressa estirada al mig del camí. Impressionant!

A la tarda poca cosa puc fer, els dimecres a la tarda no es poden fer safaris als parcs nacionals de l’Índia.

Dia 6: Dia complert al Parc Nacional Kanha

Segurament un dels dies més espectaculars del viatge a l’Índia. Entre el safari del matí i el de la tarda puc veure sis espectaculars tigres. Alguns passen ben a prop del jeep, a només dos o tres metres! Espectacular!

el primer tigre de bengala a kanha durant el viatge a l'india

Dia 7: Últim safari al Parc Nacional Kanha i trasllat a Tala (Bandhavgarh)

M’acomiado del fascinant Parc Nacional Kanha amb un últim safari de mati. No veig cap tigre. Però no m’importa. Kanha mai deixa indiferent…

Al migdia inicio un nou trajecte amb cotxe fins a Tala, el poble des d’on s’inicien els safaris al Parc Nacional Bandhavgarh. De nou, 5 hores llargues de cotxe separen els dos parcs nacionals.

primer pla d'un cervol sambar a kanha

Dia 8: Primer safari a Bandhavgarh

Durant el primer dia a Bandhavgarh, faig un safari de matí i un de tarda. El primer a la zona de Kithauli i el segon a la zona de Magadhi. Al matí puc veure dos tigres de ben a prop mentre es banyen a una bassa. A la tarda, tinc un dels encontres més bonics del viatge. Sota la llum de la posta de sol, un tigre surt d’entre els arbres per estirar-se a una roca a pocs metres del jeep. Un moment únic!

Dia 9, 10 i 11: Dies complerts al Parc Nacional Bandhavgarh

Segueixo amb l’intensiu de safaris a Bandhavgarh. Combinant la zona de Tala (la més famosa), amb la de Kithauli i Magadhi. Les tres valen la pena. I veig tigres a tots els safaris!

Sens dubte, Bandhavgarh és excel·lent per gaudir de l’observació de tigres de bengala en llibertat. I no només tigres! El parc és excel·lent per veure-hi una gran varietat d’àguiles, mussols, cérvols…

els primers tigres del safari a bandhavgarh a l'india

Dia 12: Últim safari del viatge i trasllat A Delhi

M’acomiado de la terra dels tigres amb el dissetè safari del viatge. I, com no podia ser d’una altra manera, tinc la sort de contemplar dos preciosos tigres durant les últimes hores que passo a Bandhavgarh.

Marxo enamorat dels tres parcs nacionals. I amb ganes de tonar-hi. Cada safari és ple d’emoció i incertesa. Gaudir de la fauna amb llibertat és incomparable!

Al migdia, arriba el conductor que em portarà fins a l’aeroport de Jabalpur. Allà agafo un petit avió d’hèlices fins a Delhi. Quan inicio el trajecte amb cotxe de l’aeroport de Delhi fins a l’hotel me’n adono que s’ha acabat la calma. Quants cotxes i soroll!

els safaris del viatge a l'india van ser grans oportunitats per fotografiar fauna en llibertat

Dia 13: Delhi

Al matí ja em ve a recollir el conductor que em portarà pels principals monument de la ciutat. Només sortir de l’hotel ja noto que visitar Delhi no serà fàcil. El trànsit és un caos!

Inicio el dia contemplant la sortida del sol a la Tomba de Humayun. Continuo la ruta visitant la torre Qutub Minar i després el Lotus Temple. Aleshores em dirigeixo cap a Old Delhi, el barri més especial de la ciutat. Allà és impossible moure’s amb cotxe, així que accepto la proposta d’un rickshaw de portar-me pels diferents carrerons del barri… Colors, olors, fum i molt soroll. Voltar pels mercats d’Old Delhi és una experiència única!

sortida del sol sobre un monument a la ciutat de delhi

Abans d’abandonar Old Delhi, visito la famosa mesquita Jama Masjid i el Red Fort de Delhi.

Dino al Chimney Restaurant i acabo el circuit per Delhi visitant el temple Sij Gurdwara Bangla Sahib.

el caos més gran del viatge a l'india el vaig viure a old delhi

Dia 14: Virdavan i la tomba d’Akbar Sikandra

Actualment hi ha una ruta ràpida que uneix Delhi i Agra amb poc més de tres hores. Però jo li demano al conductor agafar la ruta lenta. M’interessa parar a la ciutat de Vrindavan. Una ciutat intensa i molt sagrada pels Hare Krishna.

Volto amb tuk-tuk pel centre de Vrindavan i paro per entrar a diversos temples del moviment religiós ISKCON. Després de recórrer el centre de la ciutat, arribo a la zona del riu Yamuna i els ghats.

un dels famosos ghats sobre el riu yamuna a vrindavan

Passo unes dues hores visitant la ciutat i els seus temples, abans de dirigir-me cap a Agra. Pocs kilòmetres abans d’arribar-hi, paro a la Akbar Tomb Sikandra.

Ja a Agra, dino al restaurant Pinch of Spice i el conductor em porta a l’hotel. Acabo el dia anant als jardins Mehtabh Bagh a veure la posta de sol sobre el Taj Mahal. El cel està molt tapat i les vistes no són magnífiques…

Dia 15: El Taj Mahal i Agra

Començo l’últim dia del viatge gaudint de la sortida del sol des de la vista més famosa de l’Índia: el Taj Mahal reflectit sobre les piscines que l’envolten.

Mentre el sol comença a tenyir de daurat el marbre del Taj Mahal, els jardins s’omplen de gent i cada cop és més complicat trobar un racó tranquil. Encara que la bellesa del monument és inqüestionable.

el taj mahal no podia faltar a la planificacio del viatge a l'india en 16 dies

Sobre les nou del matí torno a l’hotel per esmorzar, i a les deu ja surto amb el conductor per visitar d’Agra. Visito el Fort d’Agra i, finalment, el Baby Taj.

Sobre les dotze del migdia ja em dirigeixo cap a Delhi. Aquest cop per la ruta ràpida. I sobre les quatre de la tarda arribo a l’aeroport. Preparat per agafar l’avió i tornar a casa.

M’acomiado de l’Índia amb un fins aviat. Amb ganes de tornar a veure els tigres de bengala, de fer més safaris per altres parcs nacionals del país i de descobrir altres meravelles de les que tan bé me’n han parlat els locals que he conegut.

la tomba humayuns a delhi sota les boniques llum de l'inici del dia

Organitza el teu viatge a l’Índia

✈️ Les millors ofertes de vols a Delhi aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a Nagpur aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a l’Índia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Comentaris

 1. Noemí

  Com sempre…una pasada de fotos i uns textes que et fan viatjar kilometres per gaudir mentre llegeixes del viatge. Felicitats!!

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.