• Categoria de l'entrada:Croàcia / Europa
  • Temps de lectura:10 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 18, 2023
Actualment esteu veient Croàcia en 8 dies

Croàcia, tot i ser un dels països més petits d’Europa, és un territori digne d’explorar. Impressiona la quantitat i varietat d’atractius turístics que podem trobar al seu interior. Una naturalesa exuberant, protegida en set Parcs Nacionals, on els llacs, les cascades i les escarpades muntanyes han modelat paratges encisadors. Precioses platges d’aigües cristal·lines, on podrem passar alguns dies de relax. I una multitud de poblets i ciutats mediterranis, molts d’ells declarats Patrimoni Universal per la UNECO, on es respira història i tradició.

Croàcia és un destí ideal per gaudir d’unes vacances ben variades. Podrem endinsar-nos en la natura, prendre el sol en platges paradisíaques i passejar tranquil·lament per pobles i ciutats impressionants. Tot això acompanyat d’una deliciosa gastronomia, amb clares influències italianes. I, a més,  sense haver d’afluixar massa la cartera, ja que és un país molt econòmic.

Dubrovnik. Croacia

ALGUNES DADES PRÀCTIQUES:

Idioma: L’idioma oficial del país és el croat. També trobarem comunitats on utilitzen els idiomes dels països veïns: el serbi, l’italià, l’eslovè i l’hongarès.  Amb anglès ens entendrem a la majoria de llocs turístics.

Moneda: Des del 2023, amb l’entrada de Croàcia a la Unió Europea, la moneda oficial de Croàcia és l’euro.

Preus:  Croàcia és un país força barat en comparació amb Espanya. Sobretot els restaurants i els allotjaments. Els preus d’entrada als Parcs Nacionals o els preus dels supermercats són similars als del sud d’Europa.

Visat: Els ciutadans dels països de la Unió Europea no necessiten visat. Únicament és necessari el DNI o passaport.

Vacunes: No és necessària cap vacuna.

Diferència horària:  No hi ha diferència horària.

Seguretat: La seguretat no és un problema a Croàcia. Tot i això, s’ha de vigilar a les zones més afectades per la guerra (estan indicades amb cartells) perquè encara hi queden algunes mines.

Com arribar-hi: La millor manera d’arribar a Croàcia és amb avió. Des de la majoria de capitals europees, sobretot en temporada alta, surten vols directes a Zagreb, Dubrovnik i Zadar.

Com moure’s: Si volem tenir més llibertat i poder visitar zones menys turístiques és recomanable llogar un cotxe per visitar el país. Tot i això, viatjar amb bus és una bona opció si només volem visitar la costa dàlmata i els parcs nacionals més famosos.  (Pàgina web:  www.akz.hr).

On dormir: No tindrem problemes per trobar allotjaments a Croàcia. L’oferta és molt elevada a tots els pobles i ciutats turístiques. Especialment trobarem moltes Sobes (cases de particulars que et lloguen una habitació o tota la casa), on es pot dormir a preus força econòmics. Actualment, la majoria d’allotjaments apareixen a Booking.com, i si es viatge en temporada alta és recomanable reservar-los prèviament.

Millor època per viatjar-hi:  Croàcia és un destí ideal durant tot l’any. A l’hivern els dies són més curts i farà més fred, però podrem gaudir de precioses estampes nevades i del mercat de Zagreb (va rebre el premi al Millor Mercat Nedalanc d’Europa del 2016). Durant la primavera el clima és molt millor, no hi ha massa turisme i, a més, els Parcs Nacionals estan en el seu millor moment. Durant l’estiu gaudirem de bon temps (encara que els xàfecs són abundants), però hi trobarem força turisme. La tardor també és una bona època: no hi trobarem massa gent i els parcs nacionals es tenyeixen d’uns colors preciosos.

 

El nostre viatge: 8 dies per Croàcia

Iniciem el viatge per Croàcia a la capital del país: Zagreb. Després d’un dia coneixent la ciutat i el seu entorn, passem el segon dia del viatge relaxant-nos a la península d’Istria i l’illa de Krk. El tercer dia el dediquem a la gran joia de Croàcia: el Parc Nacional dels Llacs de Plitvice. Al·lucinem amb els llacs, els salts d’aigua i el preciós cromatisme del parc, on el blau turquesa i el verd ens captiven durant l’excursió. Durant el quart dia visitem l’Illa de Pag i la ciutat de Síbenik, un clar exemple de les boniques ciutats que trobarem al llarg de la costa dàlmata. Al cinquè dia tornem de nou a endinsar-nos a la naturalesa croata mentre visitem el Parc Nacional Krka. De nou, quedem meravellats amb els paratges que l’aigua ha esculpit. Acabem el viatge dedicant els darrers tres dies a conèixer la zona més popular de la Dalmàcia: visitem la fomasa Illa de Brac, passegem pels carrers medievals d’Split i contemplem Dubrovnik des de les seves muralles.

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Croàcia. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

Parque Nacional Lagos de Plitvice

SUMARI DEL VIATGE

Dates del viatge: Del 12 de juliol del 2014 al 19 d’agost del 2014.

Tipus de viatge: Viatge en família. Viatge per lliure. Road Trip.

Transport fins al país: Arribem a Croàcia amb un vol directe des de Barcelona fins a Zagreb. A la tornada sortim des de Dubrovnik. Volem amb Vueling i els bitllets ens costen 250 euros per persona.

Transport intern: Lloguem un Zeat Alhambra (som 6 persones) amb Hertz. Els 8 dies de lloguer ens costen 800 euros.

Allotjament: Al llarg de la ruta alternem apartaments amb cuina amb habitacions privades als sobes. Aquesta és la llista d’allotjaments on vam dormir:

 

Diari del Viatge a Croàcia

Dia 1: Zagreb i el seu entorn rural

Dia 2: La península d’Istria i l’Illa de Krk

Dia 3: El Parc Nacional dels Llacs de Plitvice

Dia 4: Descobrint la costa dàlmata: L’illa de Pag i la ciutat de Šibenik

Dia 5: El Parc Nacional Krka i les ciutats de la costa dàlmata

Dia 6: L’illa de Brac i la platja Zlatni Rat

Dia 7: Split i el Parc Natural Biokovo

Dia 8: Què veure a Dubrovnik en 1 dia

Altres articles del viatge a Croàcia

5 pobles amb encant de Croàcia

8 vistes panoràmiques fascinants de Croàcia

Organitza el teu viatge a Croàcia

✈️ Les millors ofertes de vols a Dubrovnik aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a Zagreb aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Croàcia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Croàcia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.