Assegurança de viatge de Mondo: detalls, cobertures i preus

paisatge inspirador de muntanya on val la pena tenir una bona assegurança de viatge per si hi ha algun imprevist

Escollir una bona assegurança de viatge és una de les decisions més importants en la preparació de qualsevol ruta. Pot semblar quelcom superflu, però és bàsic estar ben cobert per si hi ha algun imprevist en un país estranger. Sobretot tenint en compte els alts costos de la sanitat en la majoria de països.

Motius per contractar una assegurança de viatge

És cert que el més probable és que durant un viatge no tinguis cap imprevist greu. Que tot vagi genial, i gaudeixis d’una gran experiència. En aquests casos, et semblarà que has tirat els diners de l’assegurança de viatge. Però realment, és el millor que pot passar.

Tot i això, també és cert que l’import de l’assegurança de viatge acostuma a ser un percentatge molt petit del cost total del viatge. I que tenir-la contractada, pot ser crucial en situacions com aquestes:

  • En el cas d’haver de tornar d’urgència al país d’origen abans d’acabar el viatge.
  • Davant d’un robatori d’alguna part de l’equipatge informàtic (portàtil, càmera, mòbil, dron…)
  • En qualsevol situació en què es necessiti atenció hospitalària, sigui per alguna malaltia o accident.
  • Per fer front a despeses associades a la cancel·lació o demora del vol.

Mondo, l’assegurança de viatge més recomanada

Fa un parell d’anys que vaig descobrir Mondo, i des d’aleshores sempre contracto l’assegurança del viatge a través seu. Mondo és una corredoria d’assegurances de viatge, és a dir, aquesta empresa negocia i ofereix els diferents productes d’altres companyies d’assegurances.

En primer lloc, cal destacar que la comparació de les tarifes de Mondo amb les de les altres companyies, permet veure que actualment els seus preus són els més competitius del mercat. Això és especialment evident quan es compara el preu de l’assegurança i la cobertura monetària d’aquesta. A continuació, es pot veure a la següent taula els preus de les diferents assegurances de viatge per una ruta de 15 dies a fora d’Europa:

Mondo tranquilidadIATI BàsicoChapka Trip BasicIntermundial Totaltravel mini
Preu48,66 €50,21 €59,53 €83,96 €
Cobertura Assitència Mèdica600.000 €50.000 €200.000 €300.000 €
Repatriació i Regrès AnticipatInclòsInclòsInclòsInclòs
Cobertura Equipatge1.500 €500 €800 €1.500 €
Cobertura equipament Electrònic750 €500 €800 €1.500 €
Desplaçament d'un Familiar1.200 €420 €1.200 €750 €
Responsabilitat Civil50.000 €30.000 €40.000 €50.000 €
Cobertura CovidProves, tractament i quarantenaProves, tractament i quarantenaProves i tractamentProves, tractament i quarantena
Més informacióMés informacióMés informacióMés informacióMés informació

Altres motius per recomanar Mondo

A part del motiu econòmic (com es pot veure a la taula anterior Mondo ofereix assegurances de viatge amb cobertura superior i a un preu més baix), Mondo destaca pel seu desenvolupament tecnològic i la bona gestió de l’atenció al client. En assegurar un viatge a través seu, podràs tramitar-ho tot a través de la seva APP: des d’allà es poden gestionar les incidències àgilment, i també es pot poden fer consultes mèdiques mitjançant un xat amb un metge durant les 24 hores del dia. A més, davant de qualsevol necessitat durant el viatge, es pot trucar a l’equip d’assistència de Mondo gratuïtament des de qualsevol lloc del món.

Per sort, de moment en els meus viatges no he hagut d’utilitzar mai l’assegurança. Però la majoria d’opinions que he llegit són molt bones. I sempre es destaca l’agilitat i el bon tracte humà rebut davant de qualsevol problema.

🚑 CONTRACTA LA TEVA ASSEGURANÇA DE VIATGE AMB MONDO AMB UN 5 % DE DESCOMPTE AQUÍ

Tipus d’assegurances de viatge amb Mondo

Mondo ofereix quatre tipus diferents d’assegurances, adaptades a diferents tipus de viatge i necessitats.

Assegurança de viatge temporal

Aquest és el producte estàndard. I el més sol·licitat. Consisteix en una assegurança específica per cobrir un viatge concret (sabent el destí i les dates).

El preu variarà segons el tipus de cobertures escollides. Hi ha l’opció de Tranquilidad, Top, Premium o Solo Asistencia. En concret, per un viatge de 15 dies a qualsevol destí de fora d’Europa els preus serien els següents (ja inclouen el 5 % de descompte per ser lector de Viatjar és Descobrir):

taula d'exemple amb els preus de les diferents assegurances de viatge que es poden contractar des de Mondo

Assegurança de viatge anual

Per persones que fan diversos viatges a l’any, i a diferents destins, aquesta és una molt bona opció. Aquesta assegurança dóna cobertura per tots els viatges fets durant un període d’un any, a qualsevol destí del món.

Això sí, cap dels viatges fets pot tenir una duració superior a 90 dies.

Aquests són els preus actuals d’aquest producte (ja inclouen el 5 % de descompte per ser lector de Viatjar és Descobrir):

preus de l'assegurança de viatge anual que ofereix Mondo per les persones que fan varis viatges en un any.

Assegurança de llarga duració

Si es fa un viatge de més de 90 dies de duració, aquesta és l’opció que s’hauria d’escollir. També és útil si es té previst fer un voluntariat, treballar o estudiar a un altre país.

El funcionament d’aquesta assegurança és el següent: primer es contracta pels primers 90 dies, i aleshores es pot anar renovant fins a una duració màxima d’un any.

Aquesta assegurança de viatge té una franquícia de 100 €. Per tant, davant de qualsevol incidència els primers 100 € els ha de pagar l’assegurat.

Aquests són els preus actuals de l’assegurança de llarga duració (ja inclouen el 5 % de descompte per ser lector de Viatjar és Descobrir):

condicions i detalls dels preus de l'assegurança de llarga estancia de viatge.

Assegurança de cancel·lació

Aquesta assegurança és específica per poder obtenir un reemborsament dels vols, allotjaments i altres activitats d’un viatge si finalment s’ha de cancel·lar el viatge. En concret, s’especifica un import que es vol assegurar, i en funció d’això es defineix el preu.

Com a novetat, Mondo permet contractar l’assegurança de cancel·lació encara que hagin passat més de set dies des de la contractació del viatge. Tot i això, en aquests casos l’import de l’assegurança puja significativament. Així que, en cas de voler contractar aquest servei és millor fer-ho immediatament després d’haver pagat el viatge.

Els motius de cancel·lació acceptats estan específicats. Es poden llegir aquí.

🚑 CALCULA EL PREU DE LA TEVA ASSEGURANÇA DE VIATGE AQUÍ

Millores opcionals per l’assegurança de viatge Mondo

A part de les cobertures ja incloses en cadascun dels productes de Mondo, es poden fer petites millores en cadascuna dels serveis. Això implica millors cobertures, però el preu també incrementa.

Algunes de les personalitzacions que es poden fer són:

Ampliar la cobertura de material electrònic

El servei d’assegurança de viatge de Mondo inclou cobertura per l’equipament electrònic (portàtils, tauletes, càmera de fotos, GoPro…) en cas de robatori, danys a causa d’un incendi o agressió o perdua a causa del transportista.

L’import assegurat és del 50% de l’import de cobertura d’equipatges. No obstant, es pot augmentar en el cas de les assegurances de viatges Top i Premium. En aquests casos, l’import assegurat passaria a ser de 2.500 € i 3.500 € respectivament.

Cobrir la cancel·lació del viatge

També es pot afegir una cobertura de cancel·lació a l’assegurança de viatge. D’aquesta manera es podrà recuperar l’import de les reserves si no es pot viatjar per algun dels 42 motius acceptats.

Es pot contractar sense límit de dies, però és més econòmic si es fa als 7 dies posteriors a la reserva.

L’import assegurat és de 3.000 € amb l’assegurança Tranquilidad, de 5.000 € amb la Top, i 6.000 € amb la Premium.

Ampliar la cobertura mèdica a esports d’aventura

L’assegurança de viatge de Mondo ja inclou per defecte cobertura davant d’un conjunt d’activitats. Algunes de les més habituals són: navegar amb vaixells amb motor (amb conductor), anar amb bicicleta, fer kayak, trekkings fins a 3.000 metres d’altitud, excursions organitzades amb globus, navegació a vela, snorkelling o surf. Això es pot veure a la pàgina de Mondo, on es pot trobar la llista completa de les activitats cobertes.

A més a més, en el cas de tenir previst fer algun esport d’aventura, amb les pòlisses Top i Premium, també es poden incloure (pagant un suplement) altres activitats. Per exemple: ràfting per aigües braves, busseig a menys de 20 metres de profunditat, espeleologia a menys de 150 metres de profunditat, travessies amb bicicleta de muntanya, cicloturisme o trekkings de fins a 5.000 metres d’altitud.

Passos per contractar l’assegurança de viatge de Mondo amb descompte

Per ser lector de Viatjar és Descobrir, et podràs beneficiar d’un descompte en contractar l’assegurança amb Mondo. Els passos són molt senzills:

1. Anar a Mondo a través d’aquest enllaç per tenir un 5 % de descompte, que s’aplicarà automàticament.

2. A continuació, seleccionar quin tipus d’assegurança de viatge t’interessa. En cas de ser una assegurança de viatge puntual hauràs d’indicar el destí i les dates. Seguidament, clica sobre “Calcular precio” per veure la cotització.

3. Un cop vegis els preus, comprovar que se t’hagi aplicat el descompte. A la part superior de la pantalla hauria de sortir el missatge “5 % de descuento por ser lector de Viajar es descobrir”. A més, a la taula amb els preus hauries de veure un preu més alt i ratllat (amb petit), i el preu amb el descompte a dalt.

exemple de com s'aplica el descompte a la pàgina web de Mondo un cop s'accedeix des de viatjar es descobrir

4. Tot seguit, seleccionar el tipus de cobertura que s’adapti més a les teves necessitats i si necessites alguna ampliació addicional (assegurança equipatge electrònic superior, esports d’aventura…).

5. Omplir els camps amb la teva informació personal. És molt important que el teu nom i número de passaport coincideixi amb la teva documentació. Això assegurarà que el procés d’adquisició de l’assegurança es realitzi correctament i no hi hagi problemes en cas de necessitar fer servir la pòlissa.

6. Finalment, completar la forma de pagament i procedir a pagar per confirmar la contractació de l’assegurança de viatge.

7. Després de fer el pagament, el següent pas seria comprovar el correu electrònic. Allà rebràs la confirmació i els documents de la pòlissa contractada. És aconsellable revisar que tot estigui correcte.

8. Per acabar, no t’oblidis de baixar-te l’APP de Mondo. Així doncs, si durant el viatge necessites obrir qualsevol incidència o xatejar amb un doctor, ho podràs fer fàcilment.

format de l'APP de Mondo que és de gran utilitat per gestionar el viatge.