Setmana 53

Pausa al Parc Tepuhueico

Després de mesos de moviment constant, despertar-me cada dia al mateix lloc es va convertir en un plaer  inesperat. En un entorn immillorable, cada matí m’acompanyava el murmuri del riu Bravo, el principal curs d’aigua que serpenteja pel bosc del Parc Tephueico. Sovint, el cant de l’alció gegant neotropical acompanyava el meu despertar i, des de la finestra de l’acollidora cabanya de fusta on residia durant el voluntariat, em sorprenia  el vol elèctric d’un colibrí.

Va ser una setmana senzilla. Una de les més tranquil·les de la meva travessia per Amèrica del Sud. Vaig passar la majoria d’hores a la porteria, explicant als visitants la normativa d’aquesta àrea de conservació i els diferents senders disponibles. Durant  les estones lliures  em vaig dedicar a tallar llenya i a mantenir encesa l’estufa de llenya que, després de dies de pluja, era imprescindible per escalfar la casa.

També vaig retrobar-me de nou amb algun exemplar de pudu meridional. Gradualment, vaig anar comprenent millor els seus moviments i les zones òptimes per albirar-los. A més, en una sortida nocturna, finalment vaig poder observar i fotografiar una guineu de Darwin. Va ser un moment memorable, sobretot tenint  en  compte que aquesta espècie es troba en perill d’extinció, amb només 400 individus restants. De fet, la guineu de Darwin es considera l’espècie de cànid més amenaçada del món.

La importància de la labor de les reserves naturals, com la del Parc Tepuhueico, se’m feia encara més evident  en aquests contextos. Conservar els ecosistemes en el seu estat natural és crucial per a la protecció de la biodiversitat, i aquests esforços de conservació són vitals per assegurar la supervivència d’espècies tan amenaçades  com la guineu de Darwin.

quinuituq-s53-pudu-tepuhueico

Aquest post forma part del resum setmanal del meu llarg viatge, un viatge que he anomenat Quinuituq.