Actualment esteu veient Les Muntanyes Rocalloses i l’Illa de Vancouver en 18 dies.

Canadà és enooorme, i està clar que un viatge de 18 dies només ens permetria visitar-ne una petita part. Sense cap mena de dubte, volíem endinsar-nos pels paratges naturals de les Rocalloses. Però volíem visitar alguna cosa més… Al final, vam decidir que l’Illa de Vancouver també formaria part del nostre itinerari. Un destí ideal pels viatgers que, com nosaltres, els hi encanta descobrir animals en llibertat.

Per fi ho teníem clar. Ja teníem viatge per l’estiu del 2015: Les Rocalloses i l’Illa de Vancouver en 18 dies. Les muntanyes, els llacs i els animals de Canadà ens estaven esperant a l’altra banda de l’Atlàntic!

Oest de Canadà, 2015. El Moraine Lake

ALGUNES DADES PRÀCTIQUES:

Idioma: Els idiomes oficials de Canadà són l’anglès i el francès. Igualment, la llengua principal a les Rocalloses i l’Illa de Vanouver és l’anglès.

Moneda: La moneda oficial del país és el dòlar canadenc (CAD). Un euro equival aproximadament a 1,46 dòlars canadencs.

Preus:  Canadà és un país generalment car. Els preus dels supermercats, restaurants i allotjaments són sobre elevats.

Propines:  Als restaurants i bars les propines són obligatòries. S’espera una propina al voltants del 15%. Tot i això, en els establiments de menjar ràpid no és obligatori deixar res.

Visat: Els ciutadans espanyols no necessiten visat per viatjar durant menys de 6 mesos a Canadà. Tot i això, cal sol·licitar l’autorització electrònica de viatge (Electronic Travel Authorization, eTA), un nou requisit d’entrada per als ciutadans estrangers exempts de visat que viatgen o transiten per via aèria per Canadà. (Més informació:  ).  A més, també cal tenir el passaport amb una validesa de 6 mesos com a mínim.

Vacunes: No és necessària cap vacuna.

Diferència horària: Amb Alberta (on hi ha les Rocalloses) hi ha una diferència de 8 hores menys.menys. Amb British Columbia (on hi ha l’Illa de Vancouver) la diferència és de 9 hores menys.

Seguretat: La seguretat a Canadà és molt alta. El bon nivell de vida, la baixa taxa d’atur i el respecte a les forces polítiques fan d’aquest país un dels més segurs del món.

Com arribar-hi: Per visitar les Rocalloses és ideal volar fins a Calgary. Per altra banda, per visitar l’Illa de Vancouver, podem volar fins a la ciutat de Vancouver i després arribar a l’illa amb ferry.

Com moure’s: Un cotxe de lloguer o una autocaravana són perfectes per descobrir les Rocalloses i l’Illa de Vancouver. Així tindrem la llibertat per poder arribar als racons més inhòspits d’aquests territoris.

On dormir: L’oferta d’hotels, guesthouses, bed&breakfast i càmpings és molt elevada. No tindrem problemes per trobar allotjaments.

Millor època per viatjar-hi:  L’època idònia per visitar les Rocalloses és la primavera (encara trobarem paisatges nevats i pot fer una mica més de fred) i l’estiu. A l’Illa de Vancouver, si volem gaudir de totes les activitats d’observació de fauna (bàsicament balenes i óssos) és preferible anar-hi del maig al setembre.

 

El nostre viatge: Les Muntanyes Rocalloses i l’Illa de Vancouver en 18 dies.

Ens encanten els paisatges, fer caminades per endinsar-nos a la natura i veure animals en llibertat. Per això, ens va costar força decidir l’itinerari que volíem seguir. A tot arreu hi trobàvem activitats molt atractives. Però només teníem 18 dies. Finalment, vam organitzar el viatge per les Rocalloses i l’Illa de Vancouver en tres etapes:

  • Les Muntanyes Rocalloses. Des de Calgary ens dirigim cap a les Rocalloses, on hi passem nou dies. Iniciem la ruta al Banff National Park, on voltem durant quatre dies i aprofitem per fer una curta visita al Kootenay National Park. Després destinem dos dies als precisos llacs i salts d’aigua del Yoho National Park. Continuem el viatge recorrent una de les carreters més boniques del món: la Icefield Parkway. I acabem la ruta al Jasper National Park.

Lake O'Hara

  • El trajecte fins a Vancouver. Des de Jasper abandonem les Rocalloses i iniciem el recorregut cap a Vancouver, que durarà dos dies. Però enlloc d’anar-hi pel camí més curt, optem per fer més volta i descobrir altres racons preciosos. Passem Mt. Robson Provincial Park, fem una excursió per veure óssos al Blue River, caminem fins les cascades del Wells Gray Provincial Park i visitem Whistler.

Black bear

  • L’Illa de Vancouer i Vancouver. Des de Vancouver agafem un ferri fins a l’Illa de Vancouver, concretament fins a Nanaimo. Allà hi destinem els pròxims sis dies del viatge, amb l’objectiu de poder albirar molta fauna amb llibertat. Óssos, lleons marins, àguiles calbes, balenes geperudes, orques, llúdrigues marines… són alguns dels preciosos animals que es poden veure en llibertat. Els primers dos dies els passem a Tofino, un punt de partida ideal per visitar el Pacific Rim National Park. Després ens dirigim cap a Telegraph Cove, on hi passem els darrers dies abans de tornar al continent. L’últim dia de viatge el dediquem a fer turisme per la ciutat de Vancouver.

sunset

SUMARI DEL VIATGE

 Dates del viatge: Del 15 de juliol del 2015 a l’1 d’agost del 2015.

Tipus de viatge: Viatge en família. Viatge per lliure. Road Trip.

Transport fins al país: Arribem a Canadà amb un vol des de Barcelona a Calgary, fent escala a Londres. A la tornada sortim des de Vancouver i, de nou, fem escala a Londres. Volem amb British Airways i els bitllets ens costen 1125 euros per persona.

Transport intern: Lloguem un Ford Escape (no és un 4×4 però és força gran i còmode), amb GPS inclòs, amb l’empresa Avis. Els divuit dies de lloguer, agafant el cotxe a Calgary i tornant-lo a Vancouver, ens costen 1.100 CAD (uns 750 euros).

Allotjament: Bàsicament dormim en guesthouses i bed&breakfast. Per estalviar, gairebé sempre optem per allotjaments amb cuina. Així evitem les despeses d’anar a menjar a fora. Llista dels allotjaments on vam dormir:

 Hampton inn by Hilton Calgary (Hi dormim el dia d’arribada. Es troba molt a prop de l’aeroport de Calgary)
Chalets Baker Creek (dues nits)
Aspen Accomodation (dues nits)
Beachwood Tofino (dues nits)

DIARI DEL VIATGE

Dia 1: El fantàstic entorn de Banff

Dia 2: Ens neva a Sunshine Meadows i veiem el primer ós

Dia 3: Canyons, salts d’aigua i el brutal Moraine Lake

Dia 4: El famós Lake Louise

Dia 5: L’Emerald Lake i les grans cascades del Yoho NP

Dia 6: El llac O’Hara i altres llacs de Canadà

Dia 7: La primera meitat de la Icefield Parkway

Dia 8: Arribem al Jasper National Park

Dia 9: La Maligne Lake Road

Dia 10: Veiem molts óssos negres i els grans salts d’aigua del Wells Gray Provincial Park

Dia 11: Visitem Whistler i arribem a Vancouver

Dia 12: Arribem a l’Illa de Vancouver!

Dia 13: Els mamífers marins i les platges del Pacífic Rim National Park

Dia 14 i 15: Arribem a Telegraph Cove i sortim a veure óssos grizzly

Dia 16: Fent kayak a Telegraph Cove

Dia 17: El dia de les balenes geperudes

Dia 18: Ens acomiadem de Canadà visitant la ciutat de Vancouver

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge al Canadà. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

 

ALTRES ARTICLES

El pastís de pastanaga canadenc

Vídeo del viatge a l’Oest de Canada

Què veure i fer al Parc Nacional Banff

Vídeo del Viatge a les Mutanyes Rocalloses i l’Illa de Vancouver

 

Organitza el teu viatge a les Muntanyes Rocalloses i l’illa de Vancouver

✈️ Les millors ofertes de vols a Calgary aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a l’illa de Vancouver aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Canadà aquí

🚗 Les millors ofertes per llogar un cotxe a Canadá aquí

🚑 Contracte la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.