Setmana 20

Tornaré aviat

Cent trenta-vuit dies després d’haver començat la meva ruta per alguns dels països de l’est i el sud d’Àfrica, i havent dedicat noranta-nou d’aquests dies a fer safaris, havia arribat l’últim dia que passaria a un entorn en què vivien els grans mamífers africans. L’últim dia (d’aquesta ruta) en què podria gaudir durant algunes hores més de l’emoció incomparable dels safaris.

Abans de començar el viatge no tenia clar si acabaria cansant de tants elefants, girafes, lleons o impales. Sospitava que no. Però no ho sabia. L’emoció d’abans de fer l’últim safari em delatava. No me n’havia cansat gens. Possiblement, encara tenia més ganes de fer nous safaris i de continuar fotografiant i admirant els grans mamífers africans.

El dia no hauria pogut començar millor. Mentre de matinada anàvem cap al punt d’inici del recorregut per censar els animals, vam veure una de les lleones de la reserva. Després de tres setmanes allà encara no l’havia vist. Amb calma i l’autoritat que caracteritza els lleons va creuar per davant del cotxe, i va desaparèixer al cap d’uns segons entre la vegetació.

A la tarda, després d’un dia censant mamífers i retirant antigues tanques de la granja que hi havia abans al terreny de la reserva, vam dedicar l’última hora de llum del dia a gaudir de la fauna africana. Va ser inoblidable el grup d’elefants que vam veure. Era el moment d’acomiadar-me d’un dels animals més fascinants del planeta.

Just quan ja fosquejava i estàvem tornant a la casa on vivíem els voluntaris, ens van avisar que havien vist els dos lleons mascles molt a prop d’allà. Havien caçat un petit nyu, i estaven començant a menjar-se’l. Una escena impactant. Un final salvatge pel meu últim safari d’aquest viatge.

Tornaré aviat. Això és l’únic que pensava mentre m’anava allunyant dels lleons.

Algunes fotografies més de l’última setmana

Els últims safaris d’aquesta ruta per Àfrica potser no han estat els més productius. Però han sigut els últims, i per això van ser molt especials.

Aquestes són algunes de les últimes fotografies de la gran fauna africana que vaig poder fer.

s20-rinoceronts
ultims-safaris-viatge-quinuituq
s20-safari-africa

Aquest post forma part del resum setmanal del meu llarg viatge, un viatge que he anomenat Quinuituq.