Illa Reunió: Viatge en 10 dies

itinerari, preparatius i mapa

Tenia un gran motiu per fer un viatge a l’Illa Reunió: nedar amb balenes geperudes. Des que havia descobert que a aquesta illa volcànica es fan sortides a mar obert per intentar nedar amb aquests gegants de l’oceà, el meu desig de visitar aquesta illa va anar creixent.

Més tard, vaig descobrir que aquesta illa té molt més per oferir. La Reunió és un paradís de naturalesa salvatge i vertiginosa. De volcans, muntanyes, circs i cascades; tot recobert pel verd lluent dels boscos tropicals, que s’estenen des de les cotes més altes fins al mar.

Un viatge a l’Illa Reunió és també sinònim de multiculturalitat. Durant els últims tres segles la seva població s’ha nodrit de la immigració francesa, índia, malgaix,  àrab i xinesa, creant una nova identitat, la criolla, una combinació de totes les anteriors. La riquesa ètnica, religiosa i demogràfica de l’illa es palpa ràpidament en qualsevol passeig per Saint-Denis, la capital.

Abans de començar el viatge a l'illa Reunió

Com arribar a Illa Reunió

Per arribar a l’Illa Reunió cal fer-ho amb avió, volant a l’Aeroport Roland Garros, situat a Saint-Denis. Hi ha vols directes des de París, des d’on surten els vols més econòmics. La companyia Air Austral acostuma a ser la més barata.

Des d’Espanya no hi ha vols directes a l’Illa de Reunió.

Com moure’s per l’Illa Reunió

Tot i que no és una illa gran, l’orografia de La Reunió fa que els trajectes siguin més llargs de l’esperat, sobretot entre els pobles dels circs volcànics. Per això, si es vol explorar l’illa, el més recomanable és llogar un cotxe. Les carreteres estan en perfecte estat.

En cas de voler fer una ruta més centrada en les zones de costa; moure’s amb bus és una opció factible. Els busos són còmodes, puntuals i arriben a la major part de l’illa. Totes les rutes i horaris apareixen a Google Maps, així que és molt senzill moure’s amb transport públic.

Per últim, si es vol viure una experiència més aventurera a l’illa, també es pot conèixer a peu a través del sender GR-2, que creua l’illa de nord a sud.

On dormir

L’oferta d’allotjaments per un viatge a l’Illa Reunió és àmplia, però sorprenentment cara. Molts dels habitants de l’illa lloguen els seus petits apartaments a través de Booking.com o Airbnb. Són opcions més econòmiques que els hotels, però també força més senzilles.

Vacunes

No hi ha cap vacuna obligatòria per un viatge a l’Illa Reunió. Però com sempre, és important tenir al dia el calendari de vacunació i visitar un centre de medina internacional abans del viatge.

Malària

No hi ha malària a l’Illa de Reunió. Tot i això, sí que hi ha dengue i chikungunya, dues malalties transmeses pels mosquits. Per això, és imprescindible prendre totes les precaucions possibles per evitar les picades de mosquits (repel·lent, màniga llarga, mosquiteres, roba clara…)

Targeta SIM

L’Illa Reunió és un departament d’ultramar francès i està constituïda com una regió ultraperifèrica de la Unió Europea. Per tant, des del punt de vista de les dades del mòbil és exactament el mateix a estar a França. En principi, si tens una targeta SIM espanyola, podràs gaudir de roaming gratuït, encara que et recomano revisar les condiciones amb el teu operador mòbil.

Tipus d’endoll

Els endolls a Illa Reunió són els mateixos que a Catalunya, els del tipus E.

Idioma

Des d’un punt de vista polític, l’Illa Reunió forma part de França i, per tant, l’idioma oficial és el francès.

Ara bé, bona part dels habitants també parlen crioll.

No tota la població parla anglès, però la majoria de persones que es dediquen al turisme en tenen unes nocions bàsiques.

Capital

La capital de l’Illa de Reunió és Saint-Denis.

Visat

Donat que forma part de la Unió Europea, els ciutadans espanyols poden fer un viatge a l’Illa Reunió únicament amb el DNI o Passaport.

Zona horària

La zona horària de l’Illa Reunió és la GMT+4 (tres hores de diferència amb Catalunya durant l’horari d’hivern i dues hores de diferència durant l’horari d’estiu).

Clima

A La Reunió hi ha un clima tropical, i la temperatura és molt agradable durant tot l’any. Ara bé, a la zona central de l’illa, per sobre els 1.800 metres, el clima és molt més fresc (sobretot a l’hivern) i els núvols i pluges molt més abundants.

A aquesta illa es diferencien dues estacions:

  • Estiu. És el període més càlid i humit, i va de novembre a abril. A la costa, les temperatures solen superar els 30 ºC. Durant aquests mesos acostuma a haver-hi tempestes intenses però curtes. A més, és habitual que hi hagi un o dos ciclons tropicals.
  • Hivern. És l’època més fresca i seca. Comença al maig i acaba a l’octubre. A la costa continua fent força calor (uns 25ºC durant el dia i uns 20 ºC a la nit). Tot i això, a les zones de muntanya la temperatura pot baixar fins als 0 ºC (sobretot durant el juliol i l’agost).

Moneda

La moneda de l’Illa Reunió és l’euro. Als supermercats, allotjaments i restaurants es pot pagar amb targeta pràcticament sempre. Tot i això, per algunes activitats és probable que hagis de pagar en efectiu.

Per poder treure diners en efectiu des de qualsevol caixer et recomano que tinguis la targeta N26 o la Revolut.

Preus

Els preus a l’Illa Reunió són força similars als de França. El menjar és lleugerament més car, ja que la majoria de productes són importats des d’Europa i això els encareix.

Propines

No són necessàries.

El nivell de seguretat a La Reunió és alt, similars a Europa. Potser l’única zona on cal tenir una mica més de precaució és a la capital, Saint-Denis, ja que pot haver-hi carteristes (com a qualsevol ciutat europea).

Si fas un viatge a l’Illa Reunió, et recomano que tinguis una bona assegurança de viatges, especialment per si tens algun problema de salut. La sanitat a l’illa és força bona, però també molt cara. Encara que tinguis la Targeta Sanitària Europea, si tens qualsevol emergència mèdica la Seguretat Social només et cobriria el 40% del cost total.

Et recomano viatjar assegurat amb Heymondo. Si ho contractes amb aquest enllaç, tindràs un 5% de descompte. Pots veure per què recomano aquesta empresa al següent post: Assegurança de viatge de Heymondo: detalls, cobertures i preus.

Millor època per fer un viatge a l'Illa Reunió

calendari amb els millors mesos per fer un viatge a l'illa reunió tenint en compte el clima, el turismei la fauna

Millor època

De juliol a octubre

Durant aquests mesos el clima acostuma a ser molt favorable per visitar l’illa. Plou poc i la temperatura és agradable. A més, des de mitjans de juliol fins a principis d’octubre és l’època en què desenes de balenes geperudes arriben des de l’Antàrtida fins a la costa de La Reunió. L’observació de balenes és una de les activitats estrelles d’aquesta illa, però a més també es fan sortides per poder nedar amb elles.

Pels amants del busseig, de juliol a octubre també són mesos en què les condicions de l’aigua són molt favorables.

Temporada alta

Juliol, Agost, Nadal i Setmana Santa

La major part dels visitants a l’Illa Reunió són turistes francesos. Per això, la temporada alta coincideix amb l’època de vacances habitual al país: els mesos de juliol i agost, i també els períodes festius de Nadal i Setmana Santa.

L’Illa Reunió no acostuma a estar massificada, però si es té previst fer un viatge durant aquests mesos, és aconsellable reservar amb antelació l’allotjament i les activitats.

Temporada baixa

De gener a març

De gener a març, coincidint amb l’època de pluges i ciclons, acostuma a haver-hi pocs visitants a l’illa. Realment no sol ploure durant llargs períodes de temps, però les pluges són molt intenses. Si t’interessa fer senderisme, és mala època perquè els camins poden estar en mal estat.

A més, si es té la mala sort de coincidir amb un cicló, durant diversos dies serà impossible fer res, ja que les condicions són molt adverses i és perillós sortir a l’exterior.

Bona meteorologia

De maig a octubre

Durant l’estació de l’hivern, és quan el clima és més favorable. Hi ha poques precipitacions (encara que a la muntanya és habitual que hi plogui a la tarda) i la temperatura encara és càlida.

Pels viatgers que tenen previst fer senderisme a les cotes altes, és bàsic portar roba d’abrigar. Als matins la temperatura pot baixar fins als 0 °C; i, fins i tot, de vegades neva al pic del Piton des Neiges.

Temps poc favorable

De gener a març

L’època de pitjor temps coincideix amb la temporada baixa: del gener al març. Les pluges tropicals i la possibilitat de ciclons són els grans inconvenients d’aquests mesos.

L’avantatge és que hi ha pocs turistes i els preus són més econòmics. Així que si vols visitar l’illa i no pots fer-ho durant cap altre mes, podràs gaudir d’unes bones vacances igualment. L’Illa Reunió es pot visitar i gaudir durant tot l’any.

cascada queient per una muntanya vertical al circ de salazie de l'illa reunió
paisatge volcànic del piton la fournaise
arbres i arbustos al bosc tropical més famós de l'Illa Reunió durant un viatge per l'illa
fotografia aquàtica d'una balena geperuda feta durant un viatge a l'Illa Reunió

Illa Reunió: viatge en 10 dies (la meva experiència)

Per mi, un dels grans al·licients per fer el viatge a l’Illa Reunió era la possiblitat de nedar amb balenes geperudes. Tenint en compte que es tracta d’animals salvatges i que les condicions marítimes també poden afectar a aquesta activitat, vaig decidir dedicar la meitat dels dies a fer sortides per poder veure i nedar amb cetacis.

Per la primera meitat del viatge llogaria un cotxe. Així podria accedir a les zones més aïllades i també aprofitar molt més el temps (anar amb bus és força lent). Tenia clar que dedicaria un dia a la zona del Circ de Salazie; un altre dia a la Vall de Takamaka (sense temps per fer cap excursió) i al volcà Pitón de la Fournaise; i l’últim dia de cotxe el dedicaria al Circ de Cilaos.

Un cop arribés a Saint-Giles les Bains tornaria el cotxe de lloguer, ja que passaria cinc dies a aquest poble fent sortides al matí per veure i intentar nedar amb cetacis. Pel poble em podria moure a peu. A més, si decidia visitar alguna platja o muntanya propera, també podia fer servir el bus.

Acabaria la ruta anant amb bus fins a Saint-Denis, on tindria temps de visitar aquesta ciutat multicultural durant l’última tarda del viatge a l’Illa Reunió.

DATES DEL VIATGE: Del 27 de juliol al 6 d’agost de 2023.

TIPUS DE VIATGE: Viatge per lliure. Road Trip.

TRANSPORT FINS A L’ILLA: Arribo La Reunió després del viatge a Madagascar, amb un vol des d’Antananarivo fins a l’Aeroport Roland-Garros. És un vol de la companyia Air Austral.

TRANSPORT INTERN: Durant la primera part del viatge a l’Illa Reunió em moc amb cotxe de lloguer, per poder accedir a les diferents zones de muntanya del centre de l’illa. Durant els últims dies tinc previst estar-me a Saint Gilles-les-Bains per fer diverses sortides per veure balenes, així que deixo el cotxe i faig els últims desplaçaments del viatge amb bus.

ALLOTJAMENT: Donat que visito l’illa durant la temporada alta i reservo els allotjaments sense massa antelació, no tinc massa opcions per escollir. Intento evitar els hotels, ja que el preu es dispara. Aquesta és la llista dels llocs on acabo dormint:

🏡 La Case Créole Le Mistral (Saint André). És un apartament d’un particular, ben situat per poder conèixer el Circ de Salazie o la Vall de Takamaca. Tot i això, estava bastant brut i la relació qualitat-preu no era massa bona. 2 nits. Valoració ⭐⭐

🏡 Les Jardins Créoles (Cilaos). També és un apartament d’un particular. Està a només 1 kilòmetre de Cilaos, una de les zones més boniques de l’Illa Reunió. Estava net i ben equipat. 1 nit. Valoració ⭐⭐⭐⭐⭐

🏡 Hotel De la Plage (Saint-Giles les Bains). Un petit hotel senzill al poble de Saint-Giles les Bains, ideal per poder-se moure a peu fins a la platja i el port. Està net, té cuina comunitària i el propietari és molt amable. L’inconvenient és que és una mica car. 6 nits. Valoració ⭐⭐⭐⭐

🏡 B&B Carlyhanna (Saint-Denis). Per l’última nit a Saint-Denis vaig llogar una habitació d’un apartament a través d’Airbnb. La propietària va ser molt amable i, per una nit, va ser una bona opció. 1 nit. Valoració ⭐⭐⭐⭐

Dia a dia del viatge a l'illa Reunió

cascades i parets verticals a la Vall de Takamaka

Dia 1: L’arribada a l’illa Reunió

El meu viatge a l’Illa Reunió comença al vespre, quan arribo a l’aeroport després d’un vol de dues hores des de Madagascar. Només tinc temps de recollir el cotxe de lloguer, fer una parada ràpida a un supermercat i anar cap a l’allotjament.

Ja és de nit, així que no puc veure cap paisatge ni visitar res. En cas d’haver sigut una mica abans, possiblement hauria parat a una popular cascada del nord de l’illa: la cascada Niagara.

salt d'aigua trou de fer un dels més bonics de l'illa reunió

Dia 2: El Circ de Salazie

A La Reunió, quan es vol visitar alguns dels circs volcànics de l’illa i gaudir del paisatge és important matinar i aprofitar les primeres hores de llum del dia. Normalment, és quan fa més bon temps i les boires no tapen les vistes.

Per això, començo el dia ben aviat, cap a les sis del matí. Condueixo directament fins a Hell-Bourg des d’on començo una excursió per descobrir alguns dels paisatges més bonics dels Circ de Salazie. Des de Hell-Bourg pujo fins a la Gite de Bèlouve. Ben a prop hi ha una preciosa panoràmica del circ. Després el camí avança pel Bosc de Bèlouve, un dels boscos primaris més ben conservats del Parc Nacional de La Reunió, i finalment arribo al mirador de la cascada Trou de Fer. La vista és impressionant.

Una part de la tornada és circular, però la baixada fins a Hell-Bourg la faig seguint el mateix camí.

Un cop a baix, agafo el cotxe de nou per començar la tornada cap a Saint-André. De baixada aprofito per parar a admirar la cascada Du Voile de la Marièe i faig una curta excursió fins a la cascada Blanche.

paisatge del volcà més actiu de l'illa reunió

Dia 3: La Vall de Takamaka i el Volcà Pitón de la Fournaise

He llogat el cotxe només durant quatre dies, així que l’itinerari dels primers dies del viatge a La Reunió és força intens. Avui em moc des de Saint-André fins al Circ de Cilaos, però aprofitant el camí per veure moltíssimes coses.

Començo el dia de matinada, conduint fins al mirador de la Vall de Takamaka. És una de les zones de l’illa on més plou, així que és una sort que no hi hagi cap núvol i poder gaudir d’aquest preciós paisatge juràssic. A aquesta vall hi ha innumerables cascades, que cauen elegantment per les parets cobertes de vegetació.

Continuo el recorregut dirigint-me cap al volcà Piton de la Fournaise. La carretera que va fins allà és una de les més boniques de l’illa. Hi ha moltíssims miradors per poder apreciar el paisatge que han anat creant les diverses erupcions volcàniques. En concret, el Piton de la Fournaise és un dels volcans més actius del món. Jo hi arribo vint dies després de l’última erupció. Ja no treu lava, però per seguretat, no es pot caminar per les proximitats del volcà. Igualment, les vistes són sorprenents des de qualsevol punt.

Un cop torno al cotxe, desfaig el camí que m’ha portat fins al volcà, i em desvio per anar al Belvédère de Bois Court. Les vistes des d’aquest mirador són impressionants. Al fons, puc veure la cascada Grand Bassin, on només es pot arribar caminant. M’hauria agradat anar-hi, però no tinc prou temps.

Acabo el dia anant fins a Cilaos. La carretera que puja fins a aquest poble és una de les més escèniques de l’Illa Reunió. Això sí, també és força estreta en alguns punts i té moltíssims revolts. Però val molt la pena.

el circ de cilaos és un dels més interessants per visitar durant un viatge a l'illa Reunió

Dia 4: El Circ de Cilaos

Dedico el matí a conèixer l’entorn del Circ de Cilaos, un entorn natural que també està protegit pel Parc Nacional de la Reunió. Des d’aquí, una de les excursions més famoses és l’ascensió a la muntanya més alta de l’Índic: el Piton des Neiges. Jo no tinc previst fer aquesta excursió. Faig dues rutes per la base de la vall. Començo el dia anant fins a la cascada de Bras Rouge. L’excursió des del poble de Cilaos fins a aquest salt d’aigua dura una mica menys de tres hores. Després, faig una ruta circular que puja fins a la Roche Merveilleuse. Aquesta roca ofereix una de les vistes més boniques del circ volcànic de Cilaos, que té un diàmetre de 10 kilòmetres.

Un cop he dinat, arriba el moment d’agafar el cotxe de nou i desfer la regirada carretera que connecta Cilaos amb la resta de l’illa. Paro a la platja de l’Hermitage, una de les més populars per fer snorkel, i després ja vaig fins a Saint-Gilles les Bains.

fotografia aquàtica de dues balenes geperudes

Dia 5: Nedant amb balenes geperudes

Arriba el moment més esperat del viatge a l’Illa Reunió: una sortida per intentar nedar amb balenes geperudes. Mai he nedat a mar obert, i és quelcom que em fa molt respecte, però em fa tanta il·lusió tenir l’oportunitat de nedar amb aquests gegants de l’oceà que tinc bastant clar que acabaré tirant-me a l’aigua.

A les 8:45 arribo a l’oficina de Reunion Diving, l’empresa amb la qual he contractat la sortida. Em donen el neoprè i el material d’snorkel, i a les 9 ja comencem a navegar. Anem amb una petita zodiac. Som només 8 passatgers, més la guia que també es tirarà a l’aigua per assegurar la seguretat de l’albirament (tant pels humans com per la balena) i la capitana que condueix la llanxa.

Quan fa només deu minuts que hem sortit del port ja veiem les primeres balenes geperudes. Una mare nedant amb la seva cria, que salta constantment de l’aigua. No tots els exemplars són propicis per tirar-se a l’aigua, així que continuem avançant fins que la guia detecti una bona oportunitat.

Després d’un intent fallit, en què ens posem a l’aigua, però la balena s’allunya, trobem un grup nombrós de diversos mascles. Ens tirem a l’aigua, i sempre darrere la guia, avancem lentament cap a ells. Només els veurem de prop si les balenes decideixen apropar-se.

I això és el que acaba passant. De sobte, la guia ens indica que mirem cap a baix, i comença un espectacle inoblidable. Per sota del grup ens passen vuit balenes geperudes. Algunes a uns dos metres. És impossible descriure l’emoció d’aquest moment.

Pocs minuts després apareixen dos mascles més, i es posen a nedar i treure el cap al costat de la zodiac. Veure-ho des de l’aigua és indescriptible. Un dels moments més emocionants que he viscut a la naturalesa.

una balena geperuda nedant a l'oceà

Dia 6: Gaudint de les balenes a l’Illa Reunió

Cada sortida per intentar nedar amb balenes a l’Illa Reunió és diferent. Per això, vaig reservar aquesta activitat per fer-la durant cinc dies. Costa 75 €, un preu molt econòmic si ho compares amb la mateixa activitat a altres zones del món, on una sortida per nedar amb balenes costa més de 200 €.

Durant la següent sortida que faig no tinc la mateixa sort que durant el primer dia. Encara que puc observar un bon nombre de balenes des de la llanxa, des de l’aigua només en puc veure una durant uns pocs segons.

A la tarda, aprofito per veure la posta de sol des de la platja des Roches Noires de Saint-Giles les Bains. Em sembla espectacular poder veure balenes des de la costa.  Fins i tot en puc veure alguna saltant!

una balena saltant a la costa de Saint-Giles les Bains a l'illa reunió

Dia 7 i 8: Més balenes i un imprevist

Durant la tercera sortida per intentar fer snorkel amb balenes no tinc gaire sort. Puc comprovar que tenir l’oportunitat de nedar amb aquests cetacis és molt més complicat que simplement veure’ls des de la llanxa. Quan no es donen les condicions òptimes, no s’hi pot fer res.

Em tiro a l’aigua durant tres o quatre ocasions, i durant una d’elles puc veure una balena nedant a la llunyania, però si els cetacis no es volen apropar més, no hi ha res a fer. I em sembla perfecta. El benestar dels animals ha de ser sempre la prioritat durant aquestes activitats.

A la tarda, he contractat una sortida d’observació de balenes durant la posta de sol. Podré aprofitar per fer fotos des de l’embarcació, i gaudint de l’experiència d’una manera diferent. Faig l’activitat amb l’empresa Grand Bleu. Té un preu de 35 € i dura 2 hores.

La mar està bastant moguda durant la sortida, però això no m’impedeix gaudir d’un bon nombre de balenes i també un grup de dofins.

A l’endemà, em llevo amb febre i conjuntivitis, així que em veig obligat a cancel·lar la sortida i em prenc un descans.

panoràmica del Circ de Mafate durant un dia de boira del viatge a l'Illa Reunió

Dia 9: El Circ de Mafate

Avui en teoria tenia prevista l’última sortida per fer snorkel amb balenes geperudes, però al matí, els guies de Reunion Diving em diuen que hi ha molt mala mar i que no podrem fer l’activitat… És una gran decepció, ja que en tenia moltes ganes. Per sort, ja he pogut gaudir de l’experiència durant tres dies i m’emporto un gran record. Ha sigut un somni fet realitat.

Ja no tinc el cotxe de lloguer, així que decideixo pujar amb bus fins a Belvédère du Maïdo. És un dels miradors més bonics de l’illa: ofereix una vista impressionant del circ de Mafate. No fa gaire bon temps, així que un cop a dalt faig una excursió curta de 3 km, que es diu La Boucle du Grand Bord.

Només hi ha dos busos de baixada. Agafo el que surt poc després de la una del migdia. Si no, m’hauria hagut d’esperar fins a les cinc de la tarda.

Acabo el dia gaudint d’una última posta de sol des de la platja de Saint-Gilles les Bains. Aquest poble sempre em recordarà a les balenes geperudes, les grans protagonistes del meu viatge a l’Illa Reunió.

el mercat central de Saint-Denis

Dia 10: Des de Saint Giles les Bains a Saint-Denis

Em llevo sense pressa a Saint-Giles les Bains i un cop ho tinc tot recollit, vaig a buscar el bus que em portarà fins a Saint-Denis. Agafo el lbus de la línia T, que fa menys parades. És una mica més car: té un cost de 5 € per trajecte.

Un cop arribo a Saint-Denis, aprofito per fer un passeig pel Jardin de l’État, i després vaig a deixar la motxilla a l’habitació que he reservat a través d’Airbnb.

Aprofito la tarda per visitar el centre de la capital de La Reunió: visito el Grand Marché (el mercat principal de la ciutat); el Barachois (el passeig marítim); i la Rue de la Victoire (on hi ha l’ajuntament i la catedral).

Demà al matí aniré cap a l’aeroport, posant punt final al meu viatge a l’Illa Reunió.

Conclusions del viatge a l'Illa Reunió

Amb el viatge a l’Illa Reunió he pogut comprovar que aquesta illa volcànica és un destí molt especial. El centre de l’illa, protegit pel Parc Nacional La Reunió i declarat Patrimoni Mundial per l’UNESCO, alberga un paratge juràssic majestuós, on el verd i les cascades són els grans protagonistes. Fer excursions per allà és una delícia i, si es té prou pressupost, ha de ser espectacular apreciar el paisatge des del cel fent una sortida amb helicòpter.

A més, l’oportunitat de nedar amb balenes geperudes és una de les activitats més especials que es poden fer. Hi ha molt pocs llocs al món on aquesta activitat es pot fer de forma legal, ben gestionada i segura pels cetacis.

Ara bé, també he pogut notar que l’Illa Reunió no és massa gran, i que hi ha poca varietat paisatgística a l’illa. Per això, de 10 a 15 dies acostumen a ser suficients per conèixer la majoria d’atractius. Donada la llunyania de l’illa amb Catalunya, crec que és molt bona idea combinar un viatge a l’Illa Reunió amb una ruta per algun país proper: Sud-àfrica si es volen fer safaris, Madagascar si es vol descobrir una de les illes més singulars del planeta o Maurici si es vol gaudir d’uns dies de relax entre platges paradisíaques.

Viatge a l'Illa Reunió: els destins top de la meva ruta

Circ de Salazie

El Circ de Salazie és un dels paradisos naturals de l’Illa Reunió, i està protegit pel Parc Nacional de la Reunió.

Hi ha algunes de les cascades més famoses de l’illa: la Cascade du Voile de la Mariée, la Trou de Fer i la Cascade Blanche. També hi ha un dels boscos primaris més ben conservats: el Forêt de Bélouve.

Circ de Cilaos

El paisatge del circ de Cilaos és un dels més bonics de La Reunió. Encara que per arribar-hi cal conduir per una carretera de molts revolts, la recompensa és majúscula.

Des de Cilaos l’excursió més icònica és l’ascensió al pic més alt de l’illa: el Pitons des Neiges. Però es poden fer rutes més curtes fins a la cascada Bras Rouge, la cascada Bassin Alfred o la Roche Merveilleuse.

Circ de Mafate

El tercer gran circ volcànic de l’illa és el Circ de Mafate. Només s’hi pot arribar a peu, així que és un territori molt més aïllat i menys visitat que el circ de Salazie i el de Cilaos.

Per tenir una bona panoràmica del Circ de Mafate es pot anar fins al mirador de Maïdo, des d’on també hi ha un ampli ventall d’excursions.

Vall de Takamaka

Aquesta vall és una de les més inaccessibles de l’Illa Reunó, però també amaga un dels paisatges més escènics. Es pot anar amb cotxe fins al mirador de la vall, des d’on és suficient per tenir-ne una panoràmica encisadora.

En cas de voler caminar fins al centre de la vall, cal superar un gran desnivell amb l’ajuda de 27 escales metàl·liques.

Saint- Giles les Bains

El poble de Saint-Giles les Bains no té un atractiu especial, a part d’un petit passeig marítim des d’on veure el mar. Però és una parada obligatòria en un viatge a l’Illa Reunió perquè és el poble des d’on es fan les sortides per veure cetacis.

Durant tot l’any es fan sortides per poder observar i nedar amb dofins. A més, i això és el més especial, des del juliol fins a l’octubre arriben un bon nombre de balenes geperudes. Es fan sortides per observar-les però també per fer snorkel.

Piton de la Fournaise

L'estrella indiscutible de l'illa de la Reunió és el Piton de la Fournaise. Amb una altitud de 2.631 metres, aquest volcà és un dels grans atractius de l’illa. Aproximadament, entra en erupció cada nou mes, convertint-lo en un dels volcans més actius del món.

S’hi pot arribar fàcilment amb cotxe, per una carretera de 27 kilòmetres que comença al poble de Bourg-Murat. És un dels trajectes més escènics de l’illa, amb molts miradors des d’on assaborir el paisatge.

Viatge a l'Illa Reunió: altres punts interessants

Amb uns 10 o 15 dies de viatge a l’Illa Reunió es poden visitar la majoria d’atractius de l’illa. En el meu cas, al dedicar la meitat del viatge als cetacis de la zona de Saint-Giles les Bains, vaig haver de descartar altres zones de l’illa. Alguns dels punts més interessants que no vaig visitar però crec que valen molt la pena són:

  •  Cascada Grand Galet. Aquesta cascada, també coneguda com a cascada Langevin, és una de les més boniques de l’Illa Reunió. S’hi pot arribar fàcilment amb cotxe.
  • Grande-Anse. És una de les platges més boniques de l’Illa Reunió. Ara bé, és una zona on gaudir del paisatge, caminar o fer un picnic. Però no és recomanable banyar-s’hi per les fortes corrents que hi ha.
  • Cascada Gran Bassin. Des del mirador de Bois Court (Belvedere Bois Court) es pot veure una preciosa cascada al fons de la vall, la cascada Gran Bassin. Per arribar fins a la cascada cal superar un desnivell important (quasi 1.000 metres en 6,5 kilòmetres). Però des d’allà el paisatge és una delícia.
  • Snorkel a l’illa Reunió. A la illa hi ha algunes llacunes naturals, protegides per les barreres de corall, on és segur fer snorkel i es poden veure una gran gran varietat de peixos i, de vegades, alguna tortuga. Alguns dels punts més interessants on fer snorkel són la Lagoon de l’Hermitage, la Lagoon de la Saline i la Lagoon Trou d’Eau. Pots llegir més informació aquí.

Organitza el teu viatge a l'Illa Reunió

VOLS BARATS

Les millors ofertes de vols a l’Illa Reunió aquí.

ALLOTJAMENTS

Els millors preus en allotjaments a l’Illa Reunió aquí.

COTXE DE LLOGUER

Les millors ofertes amb cotxes de lloguer a l’Illa Reunió aquí.

VIATGE SEGUR

Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí.

ACTIVITATS

Troba les activitats més interessants i diverses per fer a l’Illa Reunió aquí.

DINERS

La millor targeta per viatjar aquí.

La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí.