• Categoria de l'entrada:Àsia / Sri Lanka
 • Temps de lectura:24 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:gener 27, 2023
Actualment esteu veient Viatge a Sri Lanka en 20 dies. Itinerari i preparació del viatge.

Volíem viatjar per Àsia. Conèixer la seva cultura. Parlar amb la seva gent. Tastar la seva gastronomia. Sabíem que seria un viatge completament diferent als que havíem fet. I per això molts països d’aquest continent ens cridaven molt l’atenció.

I entre tants països d’enorme extensió i moltíssims habitants, ens va cridat l’atenció una petita illa que sobresortia al sud de la Índia: Sri Lanka. La llàgrima de la Índia. Un paradís del que ho desconeixíem gairebé tot, però que ens va captivar des del primer instant.

En el seu petit territori (té una extensió 65.610 km2 , és a dir, similar a Andalusia), Sri Lanka atresora una màgica combinació entre història, cultura i naturalesa.  Ruïnes de ciutats antigues, temples budistes, platges paradisíaques, els hipnotitzats paisatges dels camps de te, les verdes muntanyes de les Terres Altes, una fauna impressionant i una gastronomia deliciosa (encara que poc variada). Sense haver de fer trajectes massa llargs, passàvem d’estar en la naturalesa més pura dels parcs nacionals, envoltats d’ocells, elefants o cérvols, al davant de dagobes impressionants, on els peregrins portaven la calma del budisme.

Els contrastos, la diversitat i la varietat van fer molt especial el nostre viatge a Sri Lanka. El país perfecte per fer un primer tast de tot el que l’Àsia pot oferir.

Durant vint dies vam recórrer bona part de la illa  i ens vam deixar impressionar per tota la seva màgia…

llacs de sri lanka a kandy

ALGUNES DADES PRÀCTIQUES:

Idioma: Els idiomes oficials del país són el cingalès (primera llengua pel 80% de la població) i el tàmil (primera llengua pel 10 % de la població). La majoria dels habitants també tenen unes nocions bàsiques d’anglès i els hi encanta practicar-lo amb els turistes!

Moneda: La moneda oficial de Sri Lanka és la rupia de Sri Lanka (LKR). De manera molt aproximada, 100 LKR són uns 50 cèntims d’euro. Pots calcular la conversió exacte aquí.

Propines: Als hotels i restaurants sempre es carrega un 10 % pel servei. Al resta de coses les propines no són obligatòries: molts dies no vam donar propina als conductors, encara que quan crèiem que s’ho mereixen si que els hi donàvem alguna cosa.

 Visats: Des del 2012 és obligatori realitzar la ETA (Electronic Travel Autorization) per poder entrar a Sri Lanka. Per aconseguir la ETA es fa online, a través de la pàgina web http://www.eta.gov.lk.  Actualment cal pagar 35 USD per persona.

Alguns comentaris respecta la obtenció de la ETA:

 • Els passos a seguir són: (1) omplir la sol·licitud de la pàgina web oficial i efectuar el pagament, (2) rebre al teu correu un justificant de la sol·licitud, (3) després de 24 hores rebre la notificació de l’aprovació de la ETA, (4) imprimir aquest últim document i portar-lo juntament amb el passaport per l’ingrés al país.
 • El format estàndard de la ETA permet una estada de 30 dies a Sri Lanka.
 • Un cop rebuda l’aprovació de la ETA, tens 3 mesos per utilitzar-la.
 • La sol·licitud de la ETA es pot fer també a l’arribar a l’aeroport, just al costat del control de passaports, però cal pagar 5 USD més per persona. A més, és molt més recomanable fer-la online per evitar qualsevol problema d’entrada a Sri Lanka.
 • Per sol·licitar la ETA és necessari tenir els bitllets d’arribada i sortida del país confirmats i el passaport amb una validesa mínima de 6 mesos.

Vacunes per Sri Lanka: Només és obligatòria la vacuna de la febre groga per les persones procedents de països endèmics de febre groga. Tot i això, són recomanables les vacunes de l’hepatitis, del tètanus i de la febre tifoide. En el nostre cas, aquesta última és la que ens van posar. El millor és visitar un centre de vacunació internacional i que us informin sobre el que us convé.

Malària a Sri Lanka: Des del 5 de setembre del 2016, la OMS va declarar a Sri Lanka com un país lliure de malària. Tot i això, si que hi ha dengue i encefalitis japonesa (malalties que es propaguen a través de les picadures dels mosquits) i per tant és bàsic portar repel·lent de mosquits extra fort i dormir amb mosquiteres.

Diferència horària: Amb Sri Lanka hi ha una diferència de 3:30 hores més que a Espanya. 

Seguretat: Sri Lanka és un país bastant segur. No vam tenir cap problema en aquest aspecte, sinó tot el contrari. A la nit recomanen vigilar una mica, sobretot a les grans ciutats.

Com arribar-hi: Per arribar a Sri Lanka cal volar fins a l’aeroport de Colombo (Aeroport Internacional Bandaranaike). 

Com moure’s: El més habitual és moure’s amb tuk-tuk per fer els trajectes més curts i amb taxi o van quan cal recórrer més distància. Hi ha l’opció d’anar agafant un conductor i vehicle diferent cada cop que necessitem moure’ns (així vam fer-ho nosaltres) o també es pot contractar un únic conductor per tot el viatge. El transport públic també és ideal per abaratir costos, tant el tren com el bus. Ara bé, la puntualitat no és el seu fort i el tren avança molt lentament…

Si es vol viure una experiència diferent i tenir més llibertat, també hi ha l’opció de llogar un tuk-tuk. 

On dormir: L’oferta d’hotels i guesthouses és molt variada i amplia. El ventall de preus també és molt ampli, així que hi ha hotels per totes les butxaques… 

Millor època per viatjar-hi: El seu clima tropical fa que sigui complicat escollir una millor època per viatjar a Sri Lanka, que dependrà de les zones que es vulguin visitar. El país té dues estacions humides: el monsó del sud-est o Yala que bufa des de mitjans de maig fins a finals de setembre (sobretot portant molta pluja durant la primera part del període); i el monsó del nord-est o Maha que bufa en sentit oposat des de l’octubre fins a l’abril. Per tant, durant l’època de transició dels monsons (octubre i novembre) és quan es solen produir més pluges a tot el país.

Teòricament aquestes són les tres temporades turístiques:

 • Temporada alta: De desembre a març. És la època més concorreguda, amb el clima més sec i amb el millor temps per visitar les platges de l’oest i el sud. Els hotels solen estar més plens i els preus solen ser més alts. Durant aquesta època el monsó Maha sol passar per aigua les ciutats antigues.
 • Temporada mitja. El mes d’abril i entre setembre i novembre. Sobretot durant l’abril i el setembre sol fer molt bon temps a tot el país. És una bona època per moure’s sense reserva anticipada.
 • Temporada baixa. De maig a agost. El Monzó Yala porta pluges al sud, a l’oest i a les terres altes. És quan els preus solen ser més baixos. Tot i ser temporada baixa, durant l’agost sol haver-hi força gent d’Europa.

Nosaltres vam viatjar durant l’agost i no vam tenir massa problemes amb les pluges. Algun migdia o matí vam patir alguna tempesta tropical, curtes però intenses, però durant la majoria de dies ens va fer bon temps.

 

La nostra experiència: Viatge a Sri Lanka en 20 dies

SUMARI DEL VIATGE

Dates del viatge: Del 5 d’agost del 2017 al 25 d’agost del 2017.

Tipus del viatge: Viatge en família. Viatge per lliure.

 Transport fins al país: Volem des de Barcelona a Colombo (Aeroport Internacional Bandaranaike), fent escala a Dubai. Volem amb Emirates i els bitllets ens costen uns 1140 euros per persona.

 Transport intern: Ens movem per Sri Lanka amb tuk-tuk i taxis (tant cotxes de 5 places com vans) que anem reservant sobre la marxa al carrer o amb els contactes que ens proporcionen des dels hotels. També fem dos trajectes amb tren d’unes quatre hores: de Kandy a Nuwara Eliya i de Nuwara Eliya a Ella. Els bitllets sense seient assignat són baratíssims! El primer trajecte ens va costar 80 cèntims per persona i el segon 30 cèntims per persona.

Allotjaments: Vam reservar tots els allotjaments des de casa a través de Booking, combinant hotels i guesthouses. Vam quedar molt contents amb la majoria, que eren còmodes, nets i econòmics. Llista dels allotjaments on vam dormir:

Wilpattu Tree House (2 nits. Recomanable sobretot per la seva localització: al costat del Wilpattu National Park. Tot i això, durant la nit vam tenir la visita d’algun rosegador…)

Hotel White House (2 nits. Recomanable: molt confortable, restaurant amb molta varietat de plats i bona atenció al client).

Lakmini Lode (1 nit. Recomanable: econòmic i bona localització).

Habarana Ambassewana Resort (1 nit. Recomanable: senzill, econòmic i un sopar de menjar local deliciós).

Galaxy City Hotel (2 nits. Recomanable: confortable i molt bona atenció al client. Ens van proporcionar dos tuk-tuk i un guia a un preu molt ajustat).

Misty Hills Boutique Cottage B&B (2 nits. Recomanable: Econòmic i confortable. Es troba a uns 5 km del poble, a dalt d’un turó. Això dificulta l’arribada però li dóna molta tranquil·litat a l’allotjament).

Ella Nature View (2 nits. Recomanable: senzill, econòmic i bona localització per fer les excursions típiques d’Ella).

Gaga Bees Yala (2 nits. Recomanable: més car que la majoria dels allotjaments on vam anar, però molt confortable i especial).

 Lanka Beach Bungalows (1 nit. Recomanable. Més car que la majoria, però té una localització idíl·lica davant de la platja. Habitacions molt còmodes i boniques).

Esprit d’Ici Hotel (2 nits. Recomanable. Senzill, econòmic i llits molt còmodes. Està una mica apartat del centre i la platja, a uns 15 minuts caminant).

Sinharaja Forest Edge (1 nit. Només el recomanaria si t’encanta dormir al mig del no res i no t’importa trobar aranyes i formigues a l’habitació… L’allotjament és molt senzill però té una localització ideal, just a l’entrada del Sinharaja Rainforest. Les fotos de Booking no estan actualitzades ja que han fet reformes!)

Neo Holiday Home (1 nit. Molt recomanable per dormir-hi si l’endemà has d’agafar un vol al matí. Molt econòmic, còmode i a 15 minuts de l’aeroport).

 

Els nostre itinerari

Teníem 20 dies per descobrir Sri Lanka, temps suficient per fer un viatge tranquil i poder conèixer gran part del país. Igualment, no ho podríem visitar tot, així que vam haver d’establir les nostres prioritats.

Clarament volíem destinar bona part dels dies a conèixer l’abundant i impressionant fauna de Sri Lanka. Així que els safaris eren una de les nostres prioritats. Somiàvem en veure l’amenaçat ós morrut (sloth bear), els captivadors elefants asiàtics, l’esmunyedís lleopard i la gran varietat d’ocells i altres mamífers que es poden veure. Entre el gran nombre de parcs nacionals de Sri Lanka, els quatre escollits van ser: el Wilpattu National Park, el Kaudulla National Park (tot i que inicialment volíem anar al Minneriya National Park), l’Horton Plains National Park i el Yala National Park.

A banda d’endinsar-nos amb jeep per la naturalesa de Sri Lanka, volíem aprofundir en la seva cultura i història. Les dagobes, escultures de budes i jaciments històrics més importants del país es troben a la zona del Triangle Cultural, format per Anuradhapura, Sigiriya i Polonnawura.

viatje a sri lanka i tradicio budista

També volíem destinar uns dies a descobrir les famoses Terres Altes. Les terres del verd. On les muntanyes i els camps de te inunden els paisatges, per on es pot fer un dels recorreguts amb tren més icònics del país.

tea plucker a sri lanka

I no podíem acabar el nostre viatge a Sri Lanka sense trepitjar les seves platges paradisíaques. La costa del sud, amb platges com Tangalle o Mirissa, va ser l’escollida. Dies de relax i molta tranquil·litat, que vam arrodonir amb una sortida per anar a veure balenes blaves. L’animal més gran del món!

Després de posar sobre un mapa tot el que ens interessava, va quedar dibuixat el recorregut del nostre viatge a Sri Lanka!

Dia 1. Vol fins a Sri Lanka

Arribem a l’aeroport de Colombo sobre les quatre de la tarda. Allà ja ens està esperant el Tiuder (safarillt@gmail.com) amb qui hem contractat els safaris dels pròxims dies.

Acabem el dia amb el trajecte amb cotxe des de l’aeroport fins al Wilpattu National Park.

Dia 2. Safari al Wilpattu National Park

Primer dia de safari al Wilpattu National Park. Fem un safari durant el matí (de 6 a 11 aproximadament). A la tarda descansem i al capvespre anem a veure elefants a un llac que es troba a l’entrada del parc nacional.

fauna de sri lanka al wilpattu national park

Dia 3. Nou safari al Wilpattu National Park i visita a Mihintale

Segon dia de safari al Wilpattu National Park.

Quan acabem ja anem fins a l’hotel d’Anuradhapura. Durant la tarda visitem Mihintale, el turó des d’on es va introduir el budisme a Sri Lanka.

mussol al parc nacional wilpattu

Dia 4. La ciutat sagrada d’Anuradhapura

Dediquem el matí a conèixer la ciutat sagrada d’Anuradhapura. Contemplem algunes de les dagobes més impressionants del viatge a Sri Lanka, com la Ruwanwelisaya o la Jetavanaramaya.

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Sri Lanka. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

dagobes a anuradhapura

Dia 5. Des de Anuradhapura fins a Sigiriya

Ens movem des de Anuradhapura fins a Sigiriya. Durant el trajecte parem a contemplar la famosa escultura del Buda Aukana i entrem a les famoses Coves de Dambulla.

Durant la tarda lloguem unes bicis per anar des del poble de Sigiriya fins a l’inici del camí per ascendir a la Pidurangala Rock. Després d’uns vint minuts d’ascensió descobrim una de les millors vistes de la famosa Sigiriya Rock.

paisatges del viatge a sri lanka com la sigiryia

Dia 6. Ascensió a la Sigiriya Rock i safari al Kaudulla National Park

Durant el matí fem la popular ascensió a la Sigiriya Rock. Després de pujar moltes escales, arribem al cim, on podem caminar entre les ruïnes del palau reial i gaudir d’unes vistes panoràmiques excel·lents.

A la tarda, anem a fer un dels safaris més esperats del viatge. Anem al Kaudulla National Park (encara que la nostra intenció inicial era anar al Minneriya National Park) a gaudir del fenomen del The Gathering: una de les majors concentracions d’elefants asiàtics en llibertat. Impressionant!

elefants al kaudulla national park

Dia 7. Nou safari i la ciutat antiga de Polonnaruwa

Comencem el dia amb un nou safari al Kaudulla National Park (de 6 a 9 del matí).

Després fem un nou viatge en el temps mentre visitem la ciutat antiga de Polonnawura. De nou quedem impressionants per les ruïnes del palau reial i pels edificis sagrats.

Acabem el dia amb el trajecte amb cotxe des de Polonnaruwa fins a Kandy.

escultura de budes a polonnaruwa

Dia 8. La ciutat de Kandy

Dediquem el dia a descobrir la ciutat de Kandy. Tot i ser la segona ciutat més gran del país, es tracta d’una ciutat sagrada. Envoltada de plantacions de te i muntanyes, Kandy és un preludi de les terres altes.

mercat a la ciutat de kandy

Dia 9. Amb tren de Kandy fins a Nuwara Eliya

Abandonem la ciutat per endinsar-nos a les Terres Altes. I ho fem de la millor manera possible: amb un dels recorreguts amb tren més famosos del món.

El recorregut amb tren dura unes quatre hores i ens porta des de Kandy fins a Nanuoya (l’estació més propera a Nuwara Eliya). Les vistes dels camps de te, les muntanyes i algunes cascades fan que el trajecte sigui màgic.

Acabem el dia visitant el Gregory Lake i voltant pel petit poble de Nuwara Eliya.

tren per les terres altes de sri lanka

Dia 10. Nuwara Eliya i l’Horton Plains National Park

Durant el  matí visitem l’Horton Plains National Park, l’únic parc nacional del país on s’hi poden fer caminades. Fem un recorregut circular de nou kilòmetres.

Durant la tarda visitem les Ramboda Falls. Entre els infinits camps de te que ens envolten, podem observar  a les famoses Tea Pluckers en acció.

cascada a Nuwara Eliya

Dia 11. Tren des de Nuwara Eliya fins a Ella

Segon dia de viatge amb tren: de Nuwara Eliya fins a Ella. De nou el trajecte dura unes quatre hores i s’endinsa per alguns dels paisatges més bonics de les Terres Altes.

Un cop a Ella, visitem la Ravana Fall i després el Nine Arch Bridge. Acabem el dia caminant tranquil·lament per la via del tren des del famós pont fins al poble d’Ella (entre 30 i 40 minuts de trajecte).

Dia 12. Excursions des de Ella

Fem les dues excursions més típiques que es poden fer des de Ella: la pujada fins al Little Adam’s Peack i l’ascensió a l’Ella Rock. Les vistes panoràmiques són impressionants!

vista des del Little Adam's Peak

Dia 13. Primer safari al Yala National Park

Durant el matí ens movem des de Ella fins a l’hotel que hem reservat a Tissa.

A la tarda fem el primer safari al Yala National Park, amb ganes de poder veure algun lleopard. El famós felí se’ns resisteix, però veiem moltíssima fauna.

ocells al parc nacional yala a Sri Lanka

Dia 14. Safari de dia complet al Yala National Park

Ens passem el dia sencer al jeep, recorrent tot el territori del parc nacional més famós de Sri Lanka. Veiem moltíssima fauna i paisatges preciosos i molt diversos. Tot i això abandonem el parc sense haver vist la seva icona: el lleopard.

mangosta al yala national park

Dia 15. Últim safari al Yala National Park i la platja de Rekawa

Abans de marxar cap a la costa fem un últim intent per poder veure el lleopard. Sabem que és l’última oportunitat…

I per fi la sort ens acompanya! Veiem dos exemplars de lleopard diferents i un d’ells el podem contemplar i fotografiar a la perfecció! 🙂

Amb l’objectiu complert, marxem ben satisfets cap a la costa. Durant la tarda passegem tranquil·lament per la paradisíaca platja de Rekawa.

lleopard de sri lanka a yala

Dia 16. De Rekawa fins a Mirissa

Durant el matí ens movem amb cotxe des de Rekawa fins a Mirissa. Aprofitem el camí per parar al Hummanaya Blow Hole, el segon blowhole més gran del món. També parem al Dondra Lighthouse, el far més alt de Sri Lanka, i al temple Paravi Duwa, a la ciutat de Matara.

Un cop a Mirissa passem la tarda a la famosa platja del poble i acabem el dia contemplant la posta de sol des de la platja de Midigama.

els tradicionals pals de la costa de sri lanka

Dia 17. Les balenes blaves a Mirissa

Al matí sortim amb vaixell per anar a buscar les balenes blaves que neden a l’Oceà Índic. Després d’una hora de navegació amb molt moviment (durant l’agost el mar està molt mogut) trobem les primeres balenes blaves. Impressionant!

Durant la tarda descansem de nou a la platja de Mirissa i després anem a la platja de Welligama.

balenes blaves a la costa de Mirissa

Dia 18. La ciutat de Galle

Abandonem Mirissa i anem cap a la ciutat de Galle mentre passem per precioses platges on podem veure els famosos Stilt Fisherman.

Passem la resta del matí visitant la ciutat de Galle.

Acabem el dia amb un llarg trajecte de cotxe (unes quatre hores) des de Galle fins al Sinharaja Rainforest.

el fort de Gale a Sri Lanka

Dia 19. Explorant el Sinharaja Rainforest

Fem una de les excursions més emocionants i diferents del viatge pel Sinharaja Rainforest. Acompanyats d’un guia caminem durant quatre hores per aquest bosc humit, on sorprèn l’exuberant vegetació. Veiem varis rèptils, entre els que destaca el Kangaroo Lizard, que es endèmic del bosc.

Durant l’excursió també tenim les nostres primeres experiències amb les desagradables sangoneres…

Ens passem la tarda al cotxe (unes 5 hores), traslladant-nos des del Rainforest fins a l’hotel pròxim a l’aeroport.

kangaroo lizard al Sinharaja Rainforest

Dia 20. Fins aviat Sri Lanka!

Ens acomiadem de Sri Lanka ben aviat, a les 10 del matí, quan surt l’avió que ens porta a casa de nou.

Quant costa un viatge a Sri Lanka?

Més endavant, en un nou post, detallaré les despeses del nostre viatge. Però en mitjana, un cop vam arribar a Sri Lanka, aquesta va ser la nostra despesa diària per persona:

despes diaries d'un viatge a sri lanka

 

 

 

 

 

 

Organitza el teu viatge a Sri Lanka

✈️ Les millors ofertes de vols a Sri Lanka aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Sri Lanka aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.