• Categoria de l'entrada:Europa / Irlanda / Regne Unit
 • Temps de lectura:23 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:setembre 18, 2023
Actualment esteu veient Viatge a Irlanda i Irlanda del Nord en 10 dies. Itinerari i preparació del viatge.

Gaudir d’un viatge a Irlanda i Irlanda del Nord, sempre havia estat a la nostra llista de destins. Els majestuosos Cliffs of Moher, els apassionants ocells de les Illes Saltee, la sorprenent Calçada del Gegant o els infinits llacs de la regió de Connemora eren paisatges amb els que sempre havíem somiat. Però recórrer les estretes i solitàries carreteres d’Irlanda ens va mostrar una bellesa del país que trobàvem per tot arreu. Irlanda és sinònim de verd, un verd infinit per on les ovelles hi pasten tranquil·lament, i que ens va acompanyar durant quasi tot el viatge. Igual que els llacs, que sempre apareixien quan ens apropàvem als parcs nacionals.

castell a irlanda

Els poc més de 70.000 km2 d’Irlanda poden semblar pocs, però tenint en compte que la majoria de carreteres secundàries són estretes i lentes, fer la volta a la illa amb deu dies sabíem que seria una mica just. Però volíem intentar-ho (sempre deixant lloc a la improvització). Igual que des del primer moment ens venia de gust incloure al viatge a Irlanda una visita a Irlanda del Nord, situada a un altre país: el Regne Unit. I encara que les dues irlandes sempre se solen incloure dins el mateix viatge, són ben diferents políticament. Irlanda forma part de la Unió Europea i és republicana, mentre que Irlanda del Nord (com a part del Regne Unit) pròximament deixarà de formar part de la Unió Europea i és una monarquia. Però malgrat aquestes diferències, moure’s d’Irlanda a Irlanda del Nord és extremadament fàcil. I les dues amaguen racons impressionants…

paisatge de la costa de irlanda durant la ruta amb cotxe

Algunes Dades Pràctiques del Viatge a Irlanda

Idioma: A Irlanda hi conviuen dos idiomes oficials: l’anglès i l’irlandès. L’anglès és el més usat dels dos, encara que l’irlandès o gaèlic és el primer idioma oficial.

A Irlanda del Nord també són oficials les dues llengües, ja que l’irlandès està reconegut com una llengua oficial a la Unió Europea.

Moneda: A Irlanda la moneda oficial és l’euro. A Irlanda del Nord (al format part del Regne Unit) la moneda oficial és la lliure.

Preus:  Els preus són lleugerament més alts que els del Sud d’Europa.

Visat: Els ciutadans dels països de la Unió Europea no necessiten visat. Únicament és necessari el DNI o passaport.

Diferència horària:  Tant a Irlanda com a Irlanda del Nord hi ha una diferència horària d’una hora menys que a Espanya.

Seguretat: La seguretat no és un problema a Irlanda ni a Irlanda del Nord.

Com arribar-hi: Per arribar a Irlanda i a Irlanda del Nord el millor és fer-ho amb avió. A molts dels aeroports hi volen companyies low cost irlandeses com Rianair i Aer Lingus.

A Irlanda l’aeroport principal és el de Dublín, però també és possible volar a Cork a preus competitius.

A Irlanda del Nord l’aeroport principal és de Belfast (també té preus competitus). Hi ha un altre aeroport a Derry, però amb menys freqüència de vols i preus més alts.

Com moure’s: La millor opció per moure’s durant un viatge a Irlanda i Irlanda del Nord és el cotxe. Encara que cal conduir per l’esquerre, no és difícil adaptar-s’hi. A part de les autopistes principals que connecten les ciutats principals, la resta de carreteres són d’un sol carril i força estretes. Cal conduir amb calma i sabent que en molts casos no podrem superar els 80 km/h.

La frontera entre Irlanda i Irlanda del Nord és inexistent. Però ens adonarem del canvi de país perquè a Irlanda del Nord la velocitat passa a estar indicada amb milles per hora.

Respecte els peatges, a Irlanda del Nord no n’hi ha. En canvi, a Irlanda sí que hi ha algunes carreteres principals amb peatge. Els peatges es paguen a la barrera de la cabina del peatge, però hi ha una excepció: el peatge sense barrera de la M50 (la carretera que voreja Dubín). En aquest cas una càmera registra el pas dels vehicles i cal fer el pagament abans de les 20:00 del dia següent a través d’Internet, a les zones de pagament Payzone o trucant al 1890 501050. Tot i això, amb la majoria de cotxes de lloguer no cal fer aquest pagament. La companyia s’encarrega de fer-lo i posteriorment et carreguen l’import.

On dormir: L’allotjament per excel·lència a Irlanda i Irlanda del Nord és el Bed&Breakfast. El preu per dues persones sol estar entre 80 i 100 euros i inclou l’esmorzar. Un típic esmorzar irlandès que sol ser molt abundant: saltxixes, ou, bacó i beans no solen faltar a cap plat.

Els B&B es poden reservar des de Booking en la majoria dels casos, però també és una bona opció reservar-los presencialment per la mateixa nit (sobretot si no es viatge en temporada alta). Sol ser una mica més econòmic.

Una bona opció és llogar apartaments amb Airbnb, en aquest cas no tindrem l’esmorzar inclòs però al tenir cuina podrem cuinar per sopar i esmorzar còmodament.

Millor època per viatjar-hi:  Irlanda presenta un clima molt humit durant tot l’any, i és normal que cada dia caiguin algunes gotes. Durant un mateix dia podem tenir sol, pluja i boira. Una mica de tot…

Tot i això, entre el maig i l’agost les pluges solen ser una mica menys abundants. Amb una mica de sort podràs enganxar un parell de dies sense pluja!

Per gaudir d’una temperatura agradable (encara que pocs cops superior als 20 ºC) i evitar la temporada més alta de turisme, el maig i el juny són dos mesos molt recomanables per viatjar a Irlanda i Irlanda del Nord.

Durant l’hivern i la tardor, el temps sol ser més dur. Plou quasi cada dia i els dies són curts. Però poder gaudir dels inhòspits paisatges d’Irlanda en solitari també ha de tenir un encant especial.

La nostra experiència: Viatge a Irlanda i Irlanda del Nord en 10 dies

Sumari del Viatge a Irlanda

Dates del viatge: Del 8 de juny del 2018 al 17 de juny del 2018.

Tipus del viatge: Viatge en família. Viatge per lliure.

Transport fins al país: Volem des de Barcelona a Dublín a l’anada i de Dublín a Barcelona a la tornada. En els dos casos volem amb la companyia low cost irlandesa: Aer Lingus.  Els vols ens costes uns 160 euros per persona.

Transport intern: Ens movem per les carreteres estretes d’Irlanda i Irlanda del Nord amb un cotxe de lloguer (un Opel Astra) que lloguem amb Thrifty (a través de Rentalcars) al mateix aeroport de Dubñin. El lloguer del cotxe ens costa uns 280 euros.

Allotjaments: Alguns dels allotjaments els vam reservar des de casa i d’altres els vam reservar sobre la marxa. Les reserves dels allotjaments les vam fer des de Booking, Airbnb (si tens previst utilitzar Airbnb pots fer servir aquest descompte de 25 euros!) i en alguns casos parant directament davant l’allotjament i preguntant si hi havia disponibilidad. El gran avantatge de viatjar fora de temporada alta és que no era necessari reservar per trobar allotjaments amb disponibilidad. Vam combinar apartaments amb hotels i bed&breakfast. Vam quedar molt contents amb la majoria, sobretot amb els bed&breakfast ja que el tracte era molt més proper i cada matí podíem gaudir dels típics esmorzars irlandesos.. Llista dels allotjaments on vam dormir:

 • Clayton Hotel (1 nit. Hotel còmode per dormir-hi si s’arriba a la nit a Dublin donada la proximitat amb l’aeroport.).
 • Apartament a Clonmel (1 nit. Llogat amb Airbnb. Molt còmode i espaiós. Tot i això la zona on està situat no és massa bonica)
 • Crosstown Cottage (1 nit. Llogat amb Aribnb. Situat a les afores de Killarney, ens va costar força trobar-lo. Molt recomanable sobretot per la hospitalitat de l’amfitriona. A més la casa està molt ben arreglada.).
 • Limerick City Hotel (1 nit. Bona relació qualitat preu. Està situat a les afores de la ciutat.)
 • Grovemount House (1 nit. Bed&Breakfast llogat a través de Booking. Molt recomanable. Molt còmode, esmorzar típic d’Irlanda deliciós i amfitrions molt hospitalaris. A més està a només 10 minuts dels Cliffs of Moher).
 • Clifden Coach House (1 nit. Bed & Breakfast llogat a través de Booking. També molt recomanable. Gran relació qualitat preu, hospitalitat i un esmorzar de salmó fumat boníssim.)
 • Sea Views Self Cater Chalet (1 nit. Llogat amb Airbnb. Molt recomanable, sobretot per la localització de l’apartament: amb unes vistes esplèndides del mar. Vam poder sopar mentre veiem la posta de sol).
 • The Fanad Lodge B&B (1 nit. Vam presentant-nos-hi directament per preguntar si tenien disponibilitat, tot i que també es pot reservar per booking. Molt recomanable: bon preu, còmode i bon menjar per sopar i esmorzar. A més està a pocs minuts amb cotxe del preciós Fanad Lighthouse.)
 • Sea View Bed&Breakfast (1 nit. Molt recomanable. Senzill, però molt econòmic, esmorzar bo i abundant i una localització ideal a menys de deu minuts amb cotxe de la famosa Giant’s Causeway).

 

Viatge a Irlanda i Irlanda del Nord: el nostre itinerari

Amb els 10 dies del viatge a Irlanda i Irlanda del Nord, encara que féssim la volta a la illa, érem conscients que hauríem de descartar moltes coses. Vam centrar el viatge sobretot en explorar els preciosos paisatges de la costa oest de la illa, i en fer excursions pels parcs nacionals per on anàvem passant. Irlanda és una illa plena de paisatges preciosos i contrastos.

posta de sol a la costa del viatge a irlanda

També volíem observar i fotografiar la vida salvatge de la illa. Sobretot la gran varietat d’ocells marins i els cérvols. Per poder gaudir dels ocells marins, entre ells els divertits frarets i els elegants mascarells atlàntics, vam dedicar un dia a visitar les Saltee Islands. Per veure els cérvols fàcilment el millor era explorar el Killarney National Park.

cervols durant el viatge a irlanda

platja de la costa de irlanda del nord

Per contra vam haver de descartar algunes de les ciutats més famoses, com Dublín o Cork, però donada la durada del viatge vam preferir fer visites a pobles o ciutat més petits.

platja tipica del viatge a irlanda

Amb tot això en ment, posant sobre un mapa els bonics parcs nacionals, els castells, i les meravelles de la costa vam dibuixar el nostre itinerari per Irlanda i Irlanda del Nord. Començaríem baixant cap al sud des de Dublín, per després pujar per la costa oest fins a Donegal, seguir fins a Irlanda del Nord i acabar baixant fins a Dublín. Però tot era un itinerari aproximat que vam anar definint sobre la marxa.

Dia 1: Inici del Viatge a Irlanda

Arribem a Dublín de matinada, amb el temps just per llogar el cotxe i fer els primers kilòmetres conduint per l’esquerre fins a l’hotel proper a l’aeroport.

Dia 2: Les Illes Saltee i la Península Hook

Ens llevem abans de les sis del matí, havent dormit poques hores, per conduir fins al port de Kilmore Quay. Des d’allà agafem un petit vaixell per arribar fins a la més gran de les Illes Saltee.

els frarets a irlanda són els ocells més famosos

colonia de mascarells a la illa saltee

A la illa podem contemplar de ben a prop i amb molta tranquil·litat frarets, una colònia enorme de mascarells, somorgollaires comuns, corbs marins, gavots i molts més ocells. Una visita imprescindible pels amants de la naturalesa!

mascarells a la illa saltee que vam visitar al viatge a irlanda

Acabem el dia coneixent la península de Hook i conduïnt fins a Clonmel.

🤞 Assegurança de viatge per Irlanda

Davant de qualsevol imprevist, disposar d’una assegurança de viatges és bàsic per evitar grans maldecaps. Jo sempre viatjo assegurat amb Heymondo. Si contractes la teva assegurança de viatge a través d’aquest enllaç, tindràs un 5% de descompte per ser lector de Viatjar és Descobrir.

Si vols aprofundir sobre els motius pels quals recomano Heymondo, et recomano llegir el post Assegurança de viatge de Heymondo: detalls, cobertures i preus.

Dia 3: L’Anell de Kerry

Dediquem el dia a recórrer una de les rutes més famoses i boniques d’Irlanda: l’Anell de Kerry (Ring of Kerry).

Comencem amb una excursió pel Killarney National Park fins al cim de la Torc Mountain. Durant la ruta passem també per la Torc Waterfall.

vistes dels llacs de killarney

Després comencem el recorregut del Ring of Kerry, que ens porta per impressionants paisatges de muntanya i del litoral. Alguns dels punts més destacats són la Lady’s View, Derrynane Beach, Waterville, Ballinskellings Castle, els Kerry Cliffs, Rossbeigh Beach.

els kerry cliffs van ser de les millors vistes del viatge a irlanda

vista de la ruta kerry ring a la costa de irlanda

Arribem a l’allotjament força tard, sobre les deu de la nit, conscients que és millor recórrer l’Anell de Kerry amb dos dies.

Dia 4: Del Killarney N.P. a la Península de Dingle

Al matí visitem amb tranquil·litat els punts més accessibles del Killarney National Park: comencem amb un itinerari circular per Knockreer per veure cèrvols, seguim amb la catedral de Killarney, el Ross Castle, la Muckross House i la Muckross Abbey.

abadia medieval a killarney

Després conduïm la carretera panoràmica que recorre el litoral de la península de Dingle. Un cop arribem al Conor Pass, fem una llarga tirada de cotxe fins a Limerick.

panoramica durant la ruta per irlanda amb cotxe

Dia 5: El The Burren N.P. i els Moher Cliffs

Després d’una petita visita a Limerick, comencem el cinquè dia del viatge a Irlanda i Irlanda del Nord fent una excursió pel paisatge lunar del The Burren National Park.

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Irlanda. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

paisatge de roques al the burren np

A la tarda anem cap a la costa, per passar la tarda fins a la posta de sol als fascinants Moher Cliffs. Impressionants!

els penyasegats de moher cliffs a irlanda

Dia 6: De Galway fins a Clifden

Durant el matí visitem la bonica i tranquil·la ciutat de Galway. Sota una fina pluja, caminem pel centre de la ciutat, visitem la zona de la costa i al migdia provem uns fish & chips.

la zona del port de galway a irlanda

El temps es complica, i mentre recorrem la Wild Atlantic Way en direcció Clifden la pluja no ens deixa veure pràcticament res. Deixem enrere platges de sorra blanca i fina, que sota el sol segur que lluirien radiants, i arribem finalment a Clifden.

ovelles a un camp de irlanda

Dia 7: El Connemora N.P.

Dediquem el dia a conèixer la bonica regió de Connemara, de paisatges agrestes i salvatges.

Després de visitar els llacs Derryclare Lough i el Lough Inaugh, fem una de les excursions més boniques d’Irlanda: l’ascensió al Diamond Hill. Aquesta ruta ens porta fins al pic més alt del Connemora N.P. i ens recompensa amb unes vistes precioses.

Acabem la visita al Parc Nacional recorrent l’interior i els jardins de la Kylemore Abbey.

la kylemore abbey a connemora

A la tarda conduïm fins a Sligo, on hi fem una curta parada abans d’arribar a la regió de Donegal. Tot i que està força tapat, aprofitem per buscar una vista de Benbulbin Mountain i el Classiebawn castle.

castell a la costa de la regió de donegal

Dia 8: La Regió de Donegal

L’últim dia del viatge per Irlanda el dediquem a conèixer la zona de Donegal. Famosa sobretot per la seva costa escarpada i pel Glenveaghn National Park, un parc nacional molt salvatge amb una elevada població de cèrvols.

Comencem el dia amb els famosos penya-segats Slieve League. Des d’allà una preciosa carretera de muntanya ens porta fins el Glen Gesh Pass i de baixada trobem la Cascada Assarancagh.

penyasegats slieve liegue a irlanda

cascada tipica del viatge a irlanda

Passem la tarda al Glenveaghn National Park, fent una senzilla ruta pel llac Lough Veagh fins al Glenveaghn Castle. Acabem el dia contemplant una de les postes de sol més boniques del viatge al Fanad Head Lighthouse.

far de la costa del nord de irlanda

Dia 9: Irlanda del Nord

Ben aviat al mati entrem a un nou país, el Regne Unit, per conèixer Irlanda del Nord.

La primera parada la fem a la ciutat de Derry, amb els commovedors murals que recorden el Bloody Sunday.

Després ja posem rumb cap a la costa, per recórrer la famosa i bonica Causeway Coastal Route. El mar ens acompanya mentre ens apropem al Mussenden Temple, per després tornar cap al interior per passejar per una carretera màgica: The Dark Hedges.

el bosc de dark hedges

Durant la tarda tornem a la costa. Recorrem la solitària carretera que travessa la pintoresca Murlough Bay, i seguim la ruta dirigint-nos al Ballintoy Harbour, conegut per sortir a la famosa sèrie de Joc de Trons.

Acabem el dia amb la visita de dos dels símbols de la costa d’Irlanda del Nord: el Dunluce Castle i la impressionnt Calçada del Gegant (The Giant’s Causeway). Un dels millors punts d’Irlanda del Nord per veure la posta de sol.

el paisatge mes famos de la costa de irlanda del nord

Dia 10: La Península de Cooley i Trim

L’últim dia del viatge a Irlanda i Irlanda del Nord es desperta amb un temps força dolent. Ens dirigim cap a Dublín, però ens desviem per visitar la Península de Cooley, coneguda per les seves tranquil·les platges i castells.

Després d’un matí relaxat per la península conduïm fins al poble històric de Trim, famós pel seu castell i l’atmòsfera medieval que l’innunda.

vista de trim un poble medieval irlanda

Amb aquesta visita ens acomiadem dels pobles i del verd d’Irlanda, abans de l’última tirada de cotxe fins a l’aeroport de Dublín, on el vol cap a Barcelona surt a les 18:30.

Organitza el teu viatge a Irlanda

✈️ Les millors ofertes de vols a Irlanda aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Irlanda aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Irlanda aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Comentaris

 1. noemí

  Com sempre: INCREIBLE!!!, i el viatge també!

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.