Viatge a l'Illa Maurici (blog)

preparatius i itinerari per lliure

Un viatge a l’Illa Maurici mai havia estat a la meva llista de destinacions pendents. És un destí associat a platges paradisíaques, aigües turquesa i hotels de luxe. Un tipus de turisme que no em crida massa l’atenció. Tot i això, després de passar cinc mesos fent safaris per Àfrica, un mes a Madagascar i deu dies a l’Illa Reunió; l’Illa Maurici em va cridar l’atenció. Estava convençut que aquesta petita illa d’origen volcànic, que només era un petit punt a l’Oceà Índic, tindria molt per oferir.

El meu viatge a l’Illa Maurici no va ser massa convencional. El que inicialment em va atreure d’aquesta illa va ser un petit projecte d’agricultura regenerativa, que vaig trobar a través de la plataforma Workaway. Vaig decidir fer un voluntariat allà i passar cinc setmanes a Maurici. Tindria temps suficient per col·laborar amb el projecte i per descobrir la diversitat i atractius d’aquesta illa.

Abans de començar el viatge a l'Illa Maurici

Com arribar l'Illa Maurici

Per fer un viatge a l'Illa Maurici és necessari arribar amb avió a l'Aeroport Internacional Sir Seewoosagur Ramgoolam. Des d'Espanya, només hi ha un vol directe setmanal des de Madrid a Maurici durant els mesos d'estiu (de juny a octubre), amb la companyia Iberojet.

En general és necessari fer alguna escala a una ciutat Europea. Normalment, els vols més econòmics fan escala a París, Amsterdam o Londres.

Com moure's per l'Illa Maurici

Encara que l'Illa Maurici és petita (fa 65 km de nord a sud i 45 km d'oest a est), els desplaçaments per l'illa són lents. Moltes de les carreteres són d'un únic carril per sentit i creuen moltes poblacions, de manera que això fa que s'avanci lentament.

Hi ha quatre maneres principals de moure's per l'illa:

1. Utilitzar el transport públic.

A l'Illa Maurici hi ha una extensa xarxa de busos que permet arribar a gairebé qualsevol punt de l'illa (a excepció d'alguna zona de muntanya). És una opció molt econòmica (anar d'una punta a l'altra de l'illa no costa més de 2 euros); però també és força lenta.

El principal problema és que els busos no tenen horaris, i de vegades és complicat saber a on paren. A més, per anar del nord a altres punts de l'illa sempre cal anar a Port Louis i canviar d'estació (des de la Place d'Inmigration surten els busos que van al nord i des de  la Place Victoria els que van a la resta del país).

Per moure's molt i fer trajectes llargs no és una opció massa recomanable, però per desplaçar-se entre pobles o platges properes és una alternativa pràctica.

Jo vaig moure'm bastant amb bus durant el meu viatge a l'Illa Maurici i em va ajudar bastant aquest web on s'indiquen les diferents línies de busos i el millor recorregut per anar d'un punt a un altre. Per pagar al bus cal fer-ho amb efectiu i amb bitllets petits o monedes.

Des del 2017 també hi ha un servei de tramvia (Mauritius Metro Express) que connecta Port Louis amb algunes de les localitats del centre de l'illa. És una manera molt més eficient de moure's, llàstima que de moment encara no arriba a massa llocs del país.

2. Llogar un cotxe

Si es té previst fer un viatge actiu a l'Illa Maurici, i fer sortides diàries per conèixer la majoria d'atractius del país, la millor opció és moure's amb cotxe de lloguer. Es condueix per l'esquerre i les carreteres són una mica estretes a algunes zones; però l'estat de les carreteres és bo i és segur conduir per allà.

Els preus dels lloguers acostuma a estar entre els 25 i 35 euros diaris. Canvia en funció de l'estacionalitat. A part de poder llogar el cotxe a les agències típiques, també hi ha petites empreses de lloguer a les zones més turístiques (Grand Baie, Mahebourg, Flic en Flac...). Poden tenir preus més econòmics, però l'única manera de saber-ho és anar fins allà i preguntar, ja que no tenen pàgina web.

Per reservar el cotxe de lloguer amb antelació, recomano mirar els preus al web DiscoverCars. Els preus més econòmics s'obtenen llogant el cotxe a l'aeroport (cal escriure al buscador MRU).

3. Llogar un cotxe amb conductor

En cas de fer un viatge a l'Illa Maurici més tranquil, i no necessitar desplaçar-se durant cada dia, pot sortir més a compte recórrer l'illa amb cotxe amb conductor o taxi. És una opció força popular. És important acordar prèviament el recorregut del dia i el preu amb el conductor.

Per contractar aquesta opció el més fàcil acostuma a ser fer-ho des de l'hotel. També hi ha agències locals als pobles que ofereixen conductors.

4. Contractar una excursió o activitat que inclogui el desplaçament

Finalment, l'opció més senzilla per conèixer l'Illa Maurici és anar contractant activitats que ja incloguin els desplaçaments. També és l'opció més cara.

Hi ha una oferta molt àmplia d'activitats a l'illa i moltes agències locals oferint-les. És fàcil contractar-les des de l'hotel, però molts cops els preus són més elevats.

Per trobar millors preus és preferible anar a algun poble proper i preguntar a les agències locals, o bé contractar-ho per internet. Els tres portals amb més varietat d'activitats són:

- Manawa (sobretot tenen activitats de naturalesa i aventura)

- Civitatis

- Getyourguide

On dormir

A Maurici hi ha una oferta molt àmplia d'allotjaments, des de luxosos hotels al costat de platja fins a senzills albergs al centre dels pobles. Hi ha opcions per tots els gustos i pressupostos.

Actualment, a Booking.com es poden consultar la majoria d'opcions i tarifes. Així que és una bona opció reservar l'allotjament a través d'aquesta plataforma.

Una bona idea és no passar cada dia del viatge a l'Illa Maurici al mateix allotjament. Al sud-oest hi ha molts dels atractius de l'illa, així que val la pena dormir per aquesta zona durant algunes nits (per exemple a Le Morne, Flic en Flac o Tamarin). Després, es poden passar uns dies al nord (a la zona de Grand Baie) o a l'est (a prop de Mahebourg).

Telèfons d'emergències

El telèfon d'emergències mèdiques i ambulàncies és el 114. En cas de tenir una emergència policial cal trucar al 112.

Davant d'una emergència consular, es pot trucar al telèfon del Consulat Honorari a Port Louis: +230 208 72 89; o bé al Consulat General a Ciutat del Cap (amb jurisdicció a Maurici): +27 76 114 6152.

Vacunes

L'única vacuna obligatòria per fer un viatge a l'Illa Maurici és la de la febre groga en cas de provenir d'un país on aquesta malaltia és endèmica (no és el cas d'Espanya).

En general es recomanen les vacunes del Tètanos, la Triple Vírica i l'Hepatatis A. En alguns casos també pot ser convenient la vacuna de la febre tifoidea.

Com sempre, el més recomanable és visitar un centre de medicina internacional abans del viatge, per tal de rebre una pauta personalitzada en funció de l'historial mèdic i el tipus de viatge.

Malària

No hi ha malària a l'Illa Maurici. Tot i això, sí que hi ha malalties transmeses per mosquits, en concret hi ha dengue i chikungunya. Per aquest motiu és aconsellable utilitzar repel·lent de mosquits i fer servir roba de màniga llarga.

Targeta SIM

Si es fa un viatge a l'illa Maurici per lliure és molt útil comprar una targeta SIM local, per tenir accés a internet. Al llarg de l'illa de Maurici hi ha bona connexió.

Comprar la targeta SIM a l'aeroport és més car i, a més, cal reservar-la prèviament. Per això és millor anar a algun centre comercial i comprar-la allà. Les companyies ja tenen targetes de prepagament pensades pels viatgers.

Jo vaig comprar una targeta de la companyia Emtel, que tenia una durada de 30 dies i incloïa 200 GB. Vaig pagar 750 MUR (uns 15 euros).

A la majoria d'hotels del país hi ha wifi gratuït.

Tipus d'endoll

A l'Illa Maurici els endolls són de tipus C. Són com els del Renge Unit, amb 3 clavilles.

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi durant el viatge a l'Illa Maurici, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. El procés d'alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

Idioma

Encara que la constitució de Maurici no menciona cap llengua oficial, es considera que les llengües oficials del país són l'anglès i el francès. Tot i això, la llengua materna de gran part de la població és el crioll mauricià i aquesta llengua està molt present en el dia a dia de la població local.

Capital

La capital és Port Louis, una ciutat multicultural amb una població de quasi 150.000 habitants.

Visat

Els ciutadans de la Unió Europea no necessiten visat per estades a l'Illa Maurici de menys de 90 dies.

Actualment, abans de viatjar al país cal omplir el formulari Mauritius All in One Travel Form, amb el que s'obté un codi QR que revisen les autoritats sanitàries durant l'entrada al país.

Zona horària

La zona horària de l'Illa Maurici és la GMT+4 (tres hores de diferència amb Catalunya durant l'horari d'hivern i dues hores de diferència durant l'horari d'estiu).

Clima

A Maurici hi ha un clima tropical, amb temperatures agradables durant tot l'any. Es diferencien dues estacions:

 • Estiu. És l'època de pluges, i va de desembre a abril. Les temperatures són més altes (les màximes diàries acostumen a superar els 30ºC) i hi ha més humitat. També plou més, sobretot des de finals de desembre fins a finals de febrer. A més, és habitual que hi hagi un o dos ciclons tropicals.
 • Hivern. És l'època més fresca i seca, i va de maig a novembre. Encara que durant el dia fa calor (amb màximes al voltant dels 27 ºC), durant la nit refresca i es pot arribar a 10 ºC. Plou poc, però és una època en què acostuma a fer més vent, sobretot a la zona est de l'illa.

Moneda

La moneda de la República de Maurici és la Rupia de Maurici (MUR). Actualment (setembre de 2023), 1 euro equival a 47,46 MUR.

Als supermercats, benzineres, restaurants i a la majoria d’hotels es pot pagar amb targeta sense problema.

Preus

A l’Illa Maurici els preus del menjar, els restaurants i el transport públic són més econòmics que a Catalunya. Tot i això, moltes de les activitats turístiques no són excessivament barates.

Aquests són alguns exemples dels preus que es poden trobar durant un viatge a Maurici:

 • Preu d’un dinar a un mercat local: 150 MUR.
 • Preu d’un dinar a un restaurant local: 400 MUR.
 • Una ampolla d’aigua d’un litre i mig a un supermercat: 40 MUR.
 • Un litre benzina: 6.900 MUR; i un litre de dièsel: 5455 MUR.
 • Allotjament a una habitació doble estàndard a un hotel a la costa oest: 1.900 MUR.
 • Allotjament a una habitació doble a un hotel de 4 o 5 estrelles: de 8.000 MUR cap amunt.

Propines

Les propines no són obligatòries i tampoc massa habituals. Es pot deixar propina en cas d’estar molt satisfet amb algun servei, però no hi ha pressió per tal d’haver-ne de deixar.

L’Illa Maurici és un destí segur on viatjar. És un dels països d’Àfrica més segurs, amb uns índexs de delinqüència molt baixos. Ara bé, a les localitats més turístiques (com Grand Baie o Flic en Flac) i als mercats locals convé estar alerta amb els objectes de valor. Tampoc és recomanable caminar sol i de nit per zones aïllades. Però fent cas al sentit comú és poc probable tenir problemes de delinqüència a aquest país.

Durant les meves cinc setmanes a Maurici vaig viatjar sol amb bus, vaig fer excursions, vaig visitar mercats i em vaig sentir segur en tot moment. Ara bé, vaig tenir un petit incident perquè un gos del carrer (a Maurici n’hi ha molts) em va mossegar mentre caminava. Això em va obligar a visitar un hospital, sobretot per assegurar-me que no hi havia perill de ràbia.

Per aquest motiu, és molt recomanable tenir una bona assegurança de viatges a l’anar a l’estranger. Sempre poden haver-hi imprevistos. Jo recomano viatjar assegurat amb Mondo, amb aquest enllaç tindràs un 5 % de descompte. Pots veure per què recomano aquesta empresa al següent post: Assegurança de viatge de Mondo: detalls, cobertures i preus.

Millor època per fer un viatge a l'Illa Maurici

Millor època

Maig, juny, setembre, octubre, novembre

Durant aquests mesos acostuma a ploure poc i les temperatures són agradables. A més, no són els mesos de temporada alta i això fa que es pugui gaudir de més tranquil·litat a les platges, zones naturals i mercats locals.

A més, l’octubre i el novembre es consideren els millors mesos per fer snorkel i submarinisme (encara que es pot fer durant tot l’any). A la costa de Maurici hi viuen catxalots residents, però del juny fins a l’octubre també hi arriben balenes geperudes provinents de l’Antàrtida.

Temporada alta

Juliol, agost i desembre

Sobretot durant el juliol i l’agost, coincidint amb les vacances europees, és quan hi ha més visitants a l’illa. Tot i això, no acostuma a haver-hi grans massificacions en cap moment de l’any.

A finals de desembre també hi ha un pic de turistes durant els festius de Nadal.

Temporada baixa

Gener, febrer, març i juny

Entre el gener i març, que és l’època de ciclons a l’Illa Maurici hi ha menys visitants. És una època en què els preus solen ser més econòmics.

El mes de juny normalment també hi ha poc turisme i donat que el clima és força bo, és una molt bona opció fer un viatge a l’illa Maurici durant aquest mes.

Bona meteorologia

De maig a mitjans de desembre

Durant l’estació seca de l’hivern és quan a Maurici hi ha la millor meteorologia. La temperatura és càlida i agradable, però plou poc. Tot i això, sempre pot haver-hi algun xàfec així que és recomanable portar algun impermeable si es fa alguna excursió.

Temps poc favorable

De finals de desembre a març

A partir de finals de desembre comença l’època de pluges a Maurici. Les pluges tropicals i la possibilitat de ciclons són els grans inconvenients d’aquests mesos. De tota manera, quan no hi ha ciclons, les pluges acostumen a ser curtes i intenses. Així que es pot aprofitar la resta del dia per fer activitats a l’exterior.

la muntanya de Le Morne al sud de l'illa Maurici i la platja que comença al final de la muntanya
durant un viatge a l'Illa Maurici per lliure és molt interessant intentar veure els ocells endèmics com el colom rosat
els colors diversos i sorprenents del geoparc que hi ha a l'oest del país
un ocell aquàtic fotografiat als jardins botànics que són un dels grans atractius en qualsevol viatge a l'Illa Maurici per lliure

Viatge a l’Illa Maurici per lliure (blog): La meva experiència

Passar cinc setmanes a l’Illa Maurici, vivint a una petita casa a la granja on faria el voluntariat, em permetria anar coneixent l’illa a poc a poc. Sense la pressa tan típica dels viatges curts, que molts cops ens fan córrer d’un lloc a un altre sense tenir temps d’aprofundir en el destí.

Durant aquest viatge a l’illa Maurici per lliure, més que dedicar-me a visitar tots els imprescindibles d’aquest país, tenia ganes de viure-hi. De tenir les meves rutines, d’observar a la gent, gaudir de les postes de sol escoltant el cant dels ocells, i d’aprendre d’un projecte d’agricultura regenerativa molt interessant.

Òbviament, no em perdria alguns dels grans atractius de l’illa. Com les paradisíaques platges de la costa oest, els paisatges del Parc Nacional Black River Gorges, els ocells endèmics o l’oportunitat de nadar entre dofins salvatges.

DATES DEL VIATGE: Del 6 d’agost al 10 de setembre.

TIPUS DE VIATGE: Viatge per lliure en solitari. Voluntariat.

TRANSPORT FINS AL PAÍS: Arribo a l’Illa Maurici amb avió, després d’haver fet un viatge a l’Illa Reunió en 10 dies. El vol és de la companyia Air Austral.

TRANSPORT INTERN: La granja regenerativa on treballo està al nord de l’illa, i em moc per allà bàsicament amb bus. Durant algun cap de setmana, també llogo un cotxe per poder visitar zones més allunyades on no s’hi pot arribar amb transport públic.

ALLOTJAMENT: Durant les cinc setmanes del viatge a l’Illa Reunió faig un voluntariat a Just Natural, un bonic projecte d’agricultura regenerativa. Vaig trobar aquesta oportunitat a través de la plataforma Workaway. Treballo tres hores al dia de dilluns a divendres, i tinc el cap de setmana lliure. Durant dos caps de setmana vaig a dormir a fora, a aquests allotjaments:

🏡 The Green Village. És un càmping situat al sud de l’illa, molt a prop de Le Morne. És molt rural, però està bé. Tot i això, acostuma a estar molt buit. Només hi ha més activitat els dissabtes, perquè fan pizzes i altres activitats. Valoració: ⭐⭐⭐

🏡 Orient Guesthouse Auberge. Un senzill allotjament al poble de Mahebourg, una de les millors zones per fer snorkel a l’Illa Maurici. Bona relació qualitat-preu. Valoració: ⭐⭐⭐⭐

El meu dia a dia del viatge a l'Illa Maurici

El voluntariat d'agricultura regenerativa

Quan em vaig plantejar el meu llarg viatge al voltant del món, també vaig proposar-me dedicar temps a aprendre sobre àmbits que m’interessen, però que fins ara desconeixia. Un d’ells és l’agricultura, sobretot en un enfocament responsable i orgànic. Buscant algun projecte a Workaway relacionat amb això, és com vaig descobrir el projecte d’agricultura regenerativa de Just Natural.

Tal com diu el seu nom, l’agricultura regenerativa es basa a regenerar el sòl. En conrear amb harmonia amb la terra, en lloc de lluitant contra ella. Per això no s’utilitzen productes químics, s’intenta mantenir les plantes silvestres, s’apliquen tècniques per haver d’utilitzar la menor aigua possible, i un llarg etcètera.

Va ser una gran experiència poder passar cinc setmanes ajudant a la Nathalie i el Jerôme, els precursors d’aquest projecte. A més, a canvi de la meva feina tenia allotjament gratuït a una tiny house feta a partir de contenidors marítims reciclats. Una casa autònoma, que funcionava amb energia solar i aigua de la pluja.

la tiny house on vaig estar dormint durant les cinc setmanes a l'illa

la granja d'agricultura regenerativa al nord de l'illa de Maurici on vaig estar col·laborant

arbres fruiters i plantes a dins el terreny de Just Natural al nord de Maurici

Visitant el nord de l’Illa Maurici

Donat que la meva tiny house es trobaven al nord de l’illa, a prop del poble de Pamplemousses, aquesta és la part de l’Illa Maurici que més vaig conèixer. Vaig anar fent sortides a la tarda i també algun dissabte o diumenge.

Els punts principals que vaig visitar, i que són alguns dels imprescindibles en qualsevol viatge a l’Illa Maurici van ser:

Jardi Botànic de Pamplemousses

Amb una superfície de 33 hectàrees el Jardí Botànic de Pamplemousses és un dels jardins botànics més antics de l’hemisferi sud. Hi ha una gran varietat d’espècies de flora, tant importades com endèmiques.

una bassa amb nenúfars al jardí botànic que cal visitar durant un viatge a l'Illa Maurici

arbres grans i petits al jardí botànic de Pamplemousses a Maurici

Grand Baie i les seves platges

La localitat de Grand Baie és una de les més turístiques del nord de l’Illa Maurici. El més famós d’aquest poble són les seves platges, d’aigües turquesa i sorra fina. La platja de Grand Baie i la platja La Cuvette són les més famoses.

També hi ha una àmplia oferta gastronòmica, un centre comercial i moltes agències locals que ofereixen activitats turístiques. A més, es pot visitar el temple hindú Tamil Surya Oudya Sangam.

Una de les sortides més típiques des de Grand Baie és la sortida amb catamarà per visitar els tres illots del nord: Gabriel, Flat i Coin de Mire.

façana d'un temple hindú als afores de la turística Grand Baie

persones fent una cerimònica hindú als carrers de Grand Baie i fent una mostra de la multiculturalitat que es pot trobar durant un viatge a l'Illa Maurici

La platja de Pereybere

La platja de Pereybere és una de les que més em van agradar de l’Illa Maurici. És una platja molt paradisíaca i un bon lloc on veure la posta de sol. A més, és una bona zona en fer snorkel (de vegades es poden veure tortugues marines).

platja de Pereybere al nord de Maurici

Cap Malheureux

El Cap Malheureux és el punt més al nord de l’illa Maurici. És una zona molt fotogènica on, a part dels paisatges, destaca una pintoresca església de teulada vermella.

paisatge fotografiat durant un matí al Cap Malheureux el punt més al nord on es pot arribar amb cotxe durant un viatge a l'Illa Maurici per lliure

la famosa esglèsia amb la teulada vermella al Cap Malheureux

Recorrent Port Louis

Durant el meu viatge a l’Illa Maurici vaig passar diverses vegades per Port Louis, ja que cada cop que agafava el bus per anar al sud o l’est de l’illa havia de canviar d’estació a la capital del país. A Port Louis sempre hi ha força activitat. Molt trànsit i moviment de gent al carrer.

Al llarg dels meus passejos per la ciutat vaig visitar el modern Waterfront, vaig tastar menjar local al Central Market, vaig visitar el temple Kannanur Mariamman Kovil i també vaig conèixer la història de l’Aapravasi Ghat (Patrimoni Mundial per l’UNESCO).

Fer una visita a Port Louis durant un viatge a l’Illa Maurici és una bona manera de conèixer la diversitat cultural i religiosa que conviu pacíficament a aquest país. No cal dedicar molta estona a la ciutat, amb un parell o tres d’hores és suficient.

persones comprant al mercat central de Port Louis durant un dimecres d'agost

un dels jardins de l'Apraavasani Ghat un dels punts amb més història i importància cultural que es poden veure al fer un viatge a l'Illa Maurici

un temple hiindú a Port Louis a prop de l'estació de busos del nord

El Parc Nacional Black River Gorges, un imprescindible en un viatge a l’Illa Maurici

El Parc Nacional Black River Gorges és el més gran del país. Es troba a la zona de terres altes del sud-oest de l’illa, i protegeix un bosc amb més de 300 espècies endèmiques de plantes. També hi ha 8 espècies d’ocells endèmiques.

Aquest parc nacional és una de les millors zones de Maurici on fer excursions i gaudir d’un dels territoris més ben conservats de l’illa.

Per visitar aquest parc nacional jo vaig llogar un cotxe, ja que no s’hi pot arribar amb bus. Vaig començar el dia conduint fins al Centre d’Informació de Le Pétrin. Allà hi ha un punt d’alimentació suplementari pel colom rosat, una espècie endèmica de Maurici i que va estar a punt d’extingir-se. Vaig tenir la sort de poder observar i fotografiar diversos exemplars d’aquest emblemàtic ocell.

Des de Le Pétrin vaig fer una de les excursions més populars: el Machabee Trail and Forest Loop. Un camí senzill i interessant per veure el bosc des de l’interior i des d’un mirador.

En acabar la ruta vaig aprofitar per visitar el llac sagrat Grand Bassin (a fora del parc nacional), i després vaig anar fins a l’Alexandra Falls, un dels salts d’aigua més famosos del parc. Vaig fer una ruta curta fins a una altra cascada: la Cascade 500 Pieds. I vaig acabar el dia observant l’extensió d’aquesta reserva natural des del Gorges Viewpoint.

vista d'ocell de la frondositat del bosc del parc nacional més gran de Maurici una de les zones més interessants on caminar i fer excursions si es fa un viatge a l'illa

retrat d'un colom rosat al parc nacional black river gorges, és un dels ocells més amenaçats de l'illa i és una espècie endèmica

vista dels boscos i una de les cascades més accesibles de P.N. Black River Gorges

ocells que es poden veure al caminar pel parc nacional més gran de Maurici

durant un viatge a l'Illa Maurici és molt interessant visitar el llac sagrat de Gran Bassin i observar les tradicionals ofrenes que fan els hindús

Nedant amb dofins a la Badia de Tamarin

Nedar amb dofins salvatges durant un viatge a l’Illa Maurici és una de les activitats més especials que es poden fer. Ara bé, és una activitat força massificada i poc regulada, així que és important fer-la de manera responsable. Per això és bàsic escollir una empresa que prioritzi el benestar dels dofins.

Després de llegir moltes opinions i comparar diferents propostes, vaig trobar l’empresa The Friendly Dodo. Ofereixen sortides per observar i intentar nedar amb dofins sortint una hora abans que la majoria d’embarcacions, i sempre intenten buscar els cetacis en zones menys massificades. Això fa que l’experiència sigui respectuosa amb els animals i també molt més especial pels qui la realitzen.

Jo vaig acabar molt content. Vam trobar un grup de dofins mulars on només hi havia dues embarcacions i poca gent a l’aigua. Va ser una experiència màgica poder nedar envoltat d’una desena de dofins, que amb curiositat nedaven entre nosaltres amb una agilitat envejable.

tenir aquests dos dofins nedant a pocs metres de mí durant el viatge a l'illa maurici va ser un instant inoblidable

Pujant a Le Morne Brabant, una icona de Maurici

La muntanya Le Morne Brabant és una formació volcànica de 553 metres d’altitud. La seva bellesa natural i el seu valor històric van fer que a l’any 2008 es declarés Patrimoni Mundial de l’UNESCO.

Aquesta muntanya, que es troba a una península, està envoltada de platges de sorra blanca i protegides per barreres de corall. És una de les àrees més boniques que es poden visitar durant un viatge a l’illa Maurici.

Pels amants del senderisme, la pujada a Le Morne Brabant és una activitat molt recomanable. L’entrada és gratuïta i es pot pujar sense guia, tal i com vaig fer jo. Tot i això, algun tram de l’excursió és una mica vertical i cal grimpar una mica, així que si no es té experiència és millor anar acompanyat d’un guia.

Un cop a dalt, es té una vista impressionant de la costa. Sobretot quan fa sol, el color turquesa de l’aigua és fascinant.

Després de l’excursió, no hi ha res millor que conduir fins a la platja de Le Morne i banyar-se allà. És una de les platges més boniques de l’Illa Maurici.

la costa paradisíaca del sud de Maurici que es pot apreciar des de la part més alta de Le Morne Brabant

pujar a Le Morne Brabant és una de les experiències top que es poden fer al llarg d'un viatge a l'illa Maurici

La costa de Mahebourg i l’Île aux Aigrettes

A l’est de Maurici hi ha algunes de les millors zones on fer snorkel, dins de les llacunes naturals, on hi ha una gran varietat de peixos, coralls i, de vegades, tortugues. Un dels punts més coneguts on fer snorkel és el Blue Bay Marine Park, però també hi ha punts interessants a la Mahebourg Lagoon.

Durant el meu viatge a l’Illa Maurici vaig passar un cap de setmana a Mahebourg. La primera activitat que vaig fer va ser la visita a l’Île aux Aigrettes. Aquesta petita illa és gestionada per l’ONG Mauritian Wildlife Foundation i només es pot visitar amb algun dels seus guies. És una bona manera de contribuir amb aquesta associació, i conèixer de primera mà el seu projecte de recuperació de la flora i fauna endèmica de l’illa. Per a mi, va ser una de les visites més interessants del meu viatge a Maurici. A aquesta illa també hi ha tortugues de terra gegant, en concret tortugues gegants d’Aldabra, una espècie de les Seychelles. Viuen lliurement i es van introduir per tal que fessin el paper de les tortugues que hi havia hagut a Maurici, però que es van extingir fa segles.

paisatge des del litoral de Mahebourg

bosc endèmic fotografiat durant un recorregut per l'illa

un Mauritius Fody, un dels ocells endèmics que es poden observar durant un viatge a l'illa maurici

una tortuga gegant i salvatge a un illot de l'illa maurici

Quan vaig acabar aquesta visita vaig fer una sortida d’snorkel a la Mahebourg Lagoon. La zona estava bé, i vaig poder veure força peixos i coralls. M’hauria agradat veure alguna tortuga marina, però no vaig tenir sort.

fotografia aquàtica d'alguns dels coralls i peixos que es poden veure a l'est durant un viatge a l'illa maurici

L’endemà vaig fer un dels tours d’snorkel més recomanables d’aquesta zona. Una sortida de quatre hores, parant a tres zones diferents. Una de les parades va ser al Blue Bay Marine Park, on hi ha alguns dels coralls més ben conservats de la costa de Maurici. Aquesta sortida la vaig contractar amb l’empresa Totof Tours.

coralls fotografiats durant un recorregut pel parc marí Blue Bay

al llarg del Blue Bay Marine Park i la Mahebourg Lagoon hi ha alguns dels fons marins més ben conservats de l'illa Maurici

detalls dels coralls i anèmones vistos durant una sortida d'snorkel per la costa est de Maurici

Caminant fins a la cascada Chamarel, el 7 Coloured Earths i l’Ebony Forest

Al sud de l’illa, ben a prop del Parc Nacional Black River Gorges, hi ha tres racons naturals molt interessants: la cascada Chamarel, el Seven Coloured Earths i l’Ebony Forest.

La cascada Chamarel és un dels punts més turístics del país. És un salt d’aigua d’uns 100 metres de caiguda, envoltat d’un frondós bosc tropical.

El Seven Coloured Earths és una formació geològica, on es pot apreciar una zona en què la terra té colors molt sorprenents a causa de la descomposició de la roca volcànica. Sobretot als dies assolellats les tonalitats són molt vives.

Finalment, a la mateixa zona s’hi troba l’Ebony Forest. És un projecte de conservació i reforestació d’un bosc endèmic. Es poden fer diverses excursions, sent la més interessant la pujada fins al Piton Canot.

Jo vaig visitar aquests tres llocs al mateix dia, després d’haver fet al matí la sortida per nedar amb dofins. És una zona que val molt la pena visitar durant un viatge a l’illa Maurici.

cascada chamarel fotografiada des del mirador per apreciar la caiguda de quasi 100 metres d'aquest salt d'aigua

detalls dels colors del Seven Coloured Earths, un dels punts més turístics i imprescindibles durant un viatge a Maurici per lliure

bosc endèmic durant un recorregut a peu per l'Ebony Forest

un gecko endèmic de l'illa Maurici observat a l'Ebony Forest

Intentant recórrer les 7 Cascades de Tamarin

Les 7 Cascades de Tamarin són un dels entorns naturals més sorprenents de Maurici. Al llarg d’un impressionant canyó, hi ha una successió de 7 cascades i piscines naturals. La que hi ha més amunt, la Cascada de Tamarin, és la més alta.

Aquestes cascades estan força a prop del poble de Henrietta, i s’hi pot arribar amb bus. No cal pagar cap entrada, però per fer el recorregut complet per les 7 cascades val la pena contractar un guia, ja que el camí no està gens marcat. Hi ha guies esperant a l’inici del camí i també es poden contractar prèviament per internet.

Jo vaig anar fins a aquesta cascada amb bus, i vaig intentar fer el camí sense guia. Em vaig equivocar i en lloc de començar la ruta per la cascada més alta, ho vaig fer des de la base i crec que en aquest sentit encara és més complicat trobar el camí. Finalment, només vaig arribar fins a la tercera cascada i vaig haver de fer la volta perquè em va ser impossible trobar el camí. Després, seguint la pista que surt des del final del poble, vaig anar caminant fins a on comença la ruta des de dalt. Des d’allà vaig arribar fàcilment fins a la primera cascada.

bosc primari i endèmic al sud de les cascades de Tamarin

la primera cascada de Tamarin fotografiada des de la base del salt d'aigua

Itinerari recomanat per un viatge a l'Illa Maurici

L’illa Maurici és una illa petita i això fa que, en general, la majoria dels viatges allà no acostumin a durar més de 10 dies. De fet, si es disposa de més dies, una bona opció és combinar un viatge a l’Illa Maurici amb un viatge a Madagascar o un viatge a l’Illa Reunió.

Basat en la meva estada a l’illa, un itinerari interessant en 10 dies seria el següent:

Dia 1, 2 i 3: Mahebourg i la costa est

Començar a Mahebourg el viatge a l’Illa Maurici és una bona idea perquè aquest poble es troba a només quinze minuts de l’aeroport. És una zona molt interessant per fer snorkel i per conèixer algunes petites illes de la costa est.

Activitats recomanades a aquesta zona

On dormir

Dia 4, 5, 6 i 7: El sud-oest de l’Illa Maurici

Al sud-oest de l’Illa Maurici és on hi ha més atractius. Des de platges paradisíaques on descansar i gaudir del mar a alguns dels paisatges de muntanya més bonics. També és la millor zona on gaudir de l’observació de cetacis.

Què veure i fer al sud-oest de Maurici

 • Visitar algunes de les platges més boniques de l’illa: Le Morne Public Beach, Flic en Flac Beach, Gris-Gris Beach o Black River Beach.
 • Fer una sortida per nedar amb dofins. (Una experiència brutal)
 • Fer una sortida per veure balenes. (Nedar amb balenes està prohibit).
 • Anar a caminar i gaudir dels paisatges del Parc Nacional Black River Gorges.
 • Visitar la cascada Chamarel, el 7 Coloured Earths i l’Ebony Forest.
 • Recórrer les 7 Cascades de Tamarin.
 • Observar la tradició hindú al llac sagrat Gran Bassin.
 • Visitar la fàbrica de Te de Bois Chery.
 • Pujar a la muntanya de Le Morne Bravant.

On dormir al sud-oest de Maurici

un dels nombrosos ocells de l'illa Maurici fotografiat durant un recorregut pel parc nacional

aigües turquesa i paisatge paradisíac a la platja de Le Morne

petita cascada que s'observa des del mirador principal del Parc Nacional Black River Gorges i que és un imprescindible en qualsevol viatge a l'Illa Maurici per lliure

el sagrat llac Grand Bassin i els temples i escultures que l'envolten i que són molt imporants per la cultura hindú de l'illa Maurici

un dofí nedant lliurament a la badia de Tamarin

Dia 8, 9 i 10: El nord de Maurici

Per acabar el viatge a l’Illa Maurici és bona idea dirigir-se cap al nord de l’illa. És una zona amb menys relleu i boscos; però on segueix havent-hi molts atractius. Hi ha platges impressionants, pobles amb molta oferta turística i la capital del país (Port Louis).

Què fer al nord de l’Illa Mauirici

 • Descansar a les paradisíaques platges del nord de l’illa: La Cuvette Beach, Pereybere Beach, Trou-aux-Biches Beach.
 • Recórrer Port Louis. Val molt la pena tastar menjar local al Central Market i visitar l’Aapravasi Ghat.
 • Fer un creuer pels illots del nord de Maurici.
 • Anar amb kayak a l’Île d’Ambre.
 • Visitar el Jardí Botànic de Pamplemousses.
 • Conèixer la història de la canya de sucre a L’Aventure du Sucre.
 • Anar fins al punt més al nord de l’Illa Maurici: el Cap Malheureux.
 • Gaudir d’un bon àpat a algun restaurant de Grand Baie.
 • Pujar a la muntanya Le Pouce.

On dormir al Nord de Maurici

Organitza el teu viatge a l'Illa Maurici

VOLS BARATS

Les millors ofertes de vols a Illa Maurici aquí.

ALLOTJAMENTS

Els millors preus en allotjaments a Illa Maurici aquí.

COTXES

Les millors ofertes amb cotxes de lloguer a l’Illa Maurici aquí

VIATGE SEGUR

Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí.

ACTIVITATS

Troba les activitats més interessants i diverses per fer a Illa Maurici aquí.

DINERS

La millor targeta per viatjar aquí.