Actualment esteu veient Oest de Canadà, juliol 2015 – Dia 9: La Maligne Lake Road

Ben a prop del poble de Jasper hi ha la Maligne Lake Road. És una carretera de quaranta-cinc quilòmetres que es dirigeix fins al famós Maligne Lake. Però la carretera té molts més atractius: el Maligne Canyon, el Medicine Lake i la possibilitat de veure els grans mamífers de Canadà.

Pocs quilòmetres després d’iniciar la carretera ja hi ha el pàrquing del Maligne Canyon. Tot i això, nosaltres decidim passar de llarg. Preferim anar primer al Maligne Lake, on volem fer una excursió, i parar al canyó a la tarda.

Durant al trajecte cap al Maligne Lake, la carretera passa pel costat del Medicine Lake. És un llac de 7 km de llargada famós per la gran variació en el nivell de les seves aigües que es produeix durant l’any. Durant la tardor sol estar gairebé sec, mentre que a la primavera torna a omplir-se gràcies a l’aigua del desgel que porta el riu Maligne. Aquest fenomen es deu a la xarxa de coves i canals subterranis que drenen el llac (com si fos a una banyera a la que li han tret el tap), i que tornen a emergir en forma de riu setze quilòmetres més endavant. Es creu que el sistema de coves i aigües subterrànies que hi ha sota del llac és el més gran i inaccessible del món.  Nosaltres, però, no podem parar a fer-li fotos. Poc abans d’arribar al llac trobem una senyal que indica que està prohibit aturar al cotxe durant el tram de la carretera que passa pel costat del llac. Primer no ho entenem, però després descobrim que tota la zona està cremada. Segurament aquest és el motiu que ens impedeix parar… De fet, quan tenim internet investiguem una mica i veiem que van aconseguir extingir l’incendi el dia 20 de juliol (4 dies abans de la nostra visita) i que la carretera van reobrir-la aleshores. Quina llàstima…

La zona del Medicine Lake, on estar prohibit aturar el cotxe, està molt cremada...
La zona del Medicine Lake, on estar prohibit aturar el cotxe, està molt cremada…

 

Medicine Lake

Sense haver vist cap animal, segurament a causa de l’incendi, arribem al Maligne Lake. Allà fem una de les caminades més populars: l’Oppal Hills Loop. La primera part del camí passa per l’interior d’un bosc i va ascendint fins als prats alpins. És una pujada amb un fort desnivell, però arribar fins als prats alpins val molt la pena. Veiem uns paisatges meravellosos i un grup de cérvols. Durant tot el recorregut fem força soroll per evitar sorprendre algun ós, ja que els óssos grizzly solen freqüentar la zona.

La primera part del recorregut passa per un bosc molt topit.
La primera part del recorregut passa per un bosc molt topit.
Després d'una forta pujada arribem als prats alpins. Quines vistes!
Després d’una forta pujada arribem als prats alpins. Quines vistes!

Oppal Hills Loop

Oppal Hills Loop

Oppal Hills Loop

La zona dels prats alpins està plena de flors.
La zona dels prats alpins està plena de flors.

Oppal Hills Loop

Completem el recorregut amb unes tres hores. Aleshores, és el moment perfecte per apropar-nos al Maligne Lake. És el llac més gran de les Rocalloses. Fa 22 km de longitud! I és preciós! Al centre del llac hi ha la famosa Spirit Island, una petita illa a la que s’hi pot accedir amb vaixell. Després de dubtar, decidim no agafar-lo perquè trobem que el preu és massa abusiu (encara que estem convençuts que les visites des d’allà han de ser increïbles). Enlloc d’això, fem un troç del Mary Schäffer Loop, un camí que passa pel costat del llac i des del que podem apreciar la gran llargada d’aquest.

El Maligne Lake.
El Maligne Lake.
És enorme!
És enorme!

Maligne Lake

A la tarda toca desfer la Maligne Road i parar al Maligne Canyon.  Es pot començar la visita des de diferents pàrquings. Nosaltres ho fem des del principal, al costat del primer pont, i caminem fins al cinquè. Tota la zona és preciosa, però ens apassiona la cascada que es veu des del primer pont. Quina elegància!

La cascada que veiem des del primer pont ens encanta.
La cascada que veiem des del primer pont ens encanta.
Caminar per la zona del canyó és impressionant!
Caminar per la zona del canyó és impressionant!

Maligne Canyon

Maligne Canyon

Ben entrada la tarda, arribem a Jasper. Aleshores, és el moment perfecte per voltar pel poble i acomiadar-nos de les Rocalloses amb un fantàstic pastís de pastanaga a la pastisseria The Other Paw. Demà començarem a baixar cap a Vancouver. Seguirem visitant molta naturalesa, però ja serà a fora de les Rocky Mountains.

Nyam!
Nyam!

 

Organitza el teu viatge a les Muntanyes Rocalloses i l’illa de Vancouver

✈️ Les millors ofertes de vols a Calgary aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a l’illa de Vancouver aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Canadà aquí

🚗 Les millors ofertes per llogar un cotxe a Canadá aquí

🚑 Contracte la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Comentaris

 1. Noemi

  Quins llocs més espectaculars! I quina pinta de pastis!

  1. Viatjar és Descobrir

   Oi tant! La naturalesa de les Rocalloses és brutal. A qualsevol lloc hi vam trobar llacs, cascades, muntanyes…
   I amb els dolços hi tenen un gran talent. Sense dubte, el pastís de pastanaga és el nostre postre canadenc predilecte.

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.