You are currently viewing Oest de Canadà, juliol 2015 – Dia 14 i 15: Arribem a Telegraph Cove i sortim a veure óssos grizzly

Després de dos dies dormint a Tofino, on hem passejat pels punts més interessants del Pacific Rim National Park, avui posem rumb cap a Telegraph Cove. Allà hi passarem els últims tres dies a l’Illa de Vancouver. De fet, no dormirem al poble, ja que tots els allotjaments estaven plens, però Telegraph Cove serà el punt de partida de les excursions que volem fer.

Destinem gairebé tot un dia a desplaçar-nos des de Tofino fins a Telgraph Cove. Són 471 km, però la major part d’aquests són per carreteres d’un sol carril, de manera que no és un trajecte massa ràpid. Durant el camí fem una parada al Stamp River Provincial Park. El parc és conegut perquè al Stamp River sovint s’hi poden veure salmons i, conseqüentment, els óssos també hi solen aparèixer. Però nosaltres no acabem massa contents amb la visita al parc. Ens costa trobar l’aparcament i quan arribem al riu no hi trobem res especial. Només veiem un peix saltar, segurament un salmó.

Stamp River
L’Stamp River

Després d’aquesta parada, seguim cap a Telegraph Cove. Aprofitem per comprar a Port Alberni, perquè al ser un poble més gran hi ha supermercats on els preus són més competitius. Finalment, a mitja tarda, després d’un dia de molt cotxe, arribem al nostre destí.

Telegraph Cove és un poble amb molt encant.
Telegraph Cove és un poble amb molt encant.

Telegraph Cove és un petit poble pesquer molt pintoresc. Tot el poble està construït sobre passarel·les de fusta. Es respira una gran tranquil·litat al caminar pel poble gairebé sols. A més, al final del poble, on hi ha un museu dedicat a les balenes, es tenen unes vistes impressionants del Johnston Strait. De tant en tant, des del mateix poble es poden veure orques i balenes geperudes. Nosaltres no veiem cap animal des del port, però per això tenim llogades vàries excursions pels pròxims dies. No ens volem perdre res! Farem una sortida per veure óssos grizzly, una excursió amb káyak i un tour amb vaixell per veure cetacis.

Des del poble, tenim unes grans vistes del Johnston Strait.
Des del poble, tenim unes grans vistes del Johnston Strait.

Telegraph Cove

L’excursió per veure óssos, serà la primera. I comença molt aviat. Per això, no anem massa tard al Cedar Park Resort and Golfing, on tenim reservada una casa (concretament la Oceanview unit 1) per les pròximes tres nits.

L’endemà, amb energies renovades, ens posem en marxa abans de les sis del matí. Avui tenim reservada l’excursió per veure óssos grizzly amb la companyia Tide Rip Grizzly Tours. I a les set comença l’aventura. Al port de Telegraph Cove ens espera un petit vaixell, on hi caben unes deu persones, que ens porta fins a Knight Inlet, una regió on es poden veure óssos grizzly. Durant el trajecte, d’unes dues hores, ens donen un senzill esmorzar. A més, tenim la sort de veure alguna balena a la llunyania.

Excursió óssos grizzly

Un cop arribem al port de Knight Inlet, ens transfereixen a uns vaixells especialitzats per veure óssos. Són unes barques molt planes, que pesen molt poc, de manera que poden anar per trossos del riu amb molt poca fondària. Durant les cinc hores que estem pel Knight Inlet naveguem en busca dels óssos. Hi ha moments en què el guia baixa a l’aigua i arrossega l’embarcació. D’aquesta manera els motors no fan soroll i podem apropar-nos més als óssos. Tot i això, mai ens hi apropem més d’uns cinquanta metres, ja que una de les premisses de l’empresa és no molestar els animals. I nosaltres hi estem totalment d’acord.

La zona del Knight Inlet és ideal per veure-hi óssos.
La zona del Knight Inlet és ideal per veure-hi óssos.
Amb aquesta embarcació sortim a veure els óssos.
Amb aquesta embarcació sortim a veure els óssos.

Durant les cinc hores que estem per Knight Inlet veiem cinc óssos grizzly. Només començar l’excursió, ben a prop d’on canviem d’embarcació, hi trobem una óssa i la seva cria. Quan es cansen de menjar i comencen a allunyar-se, anem a una altra zona. Aleshores, veiem dos óssos més! I també un cérvol, que no dubte a apropar-se a la barca amb curiositat.

Just després de canviar d'embarcació, ja veiem una óssa grizzly amb la seva cria.
Just després de canviar d’embarcació, ja veiem una óssa grizzly amb la seva cria.
Fantàstic!
Fantàstic!
El tercer exemplar que veiem, encara no és un adult.
El tercer exemplar que veiem, encara no és un adult.

Grizzly Beat Knight Inlet

El quart ós és un adult enorme.
El quart ós és un adult enorme.

A mig matí, fem una parada per menjar. Un senzill dinar, inclòs al preu del tour. Després d’aquesta parada, quan la marea ja ha pujat, ens endinsem pel riu. L’entorn és impressionant, ple de vegetació i d’àguiles, però no tenim la sort de veure-hi cap ós. Al tornar, un cop sortim de la zona del riu, veiem un últim ós grizzly. Impressionant!

Mentre busquem els óssos, també veiem algun lleó marí.
Mentre busquem els óssos, també veiem algun lleó marí.
Ens endinsem a un bosc, seguint el curs del riu.
Ens endinsem a un bosc, seguint el curs del riu.
Al bosc hi ha moltes bald eagles. I n'hi ha algunes de joves, com la de la foto.
Al bosc hi ha moltes bald eagles. I n’hi ha algunes de joves, com la de la foto.
Ens acomiadem del Knight Inlet, contemplant un últim ós grizzly.
Ens acomiadem del Knight Inlet, contemplant un últim ós grizzly.

Sobre les dues, iniciem el retorn al port de Telegraph Cove. Fem una parada al poble Lagoon Cove, on només s’hi pot accedir des del mar. Després, durant el trajecte, veiem alguna balena geperuda. Finalment, després d’un viatge força mogut a causa de les onades, arribem al port. Quina experiència tant fantàstica! L’excursió, tot i ser força cara a causa de la poca competència a la zona, ens ha agradat molt. Poder veure els imponents óssos grizzly en llibertat és un gran privilegi.

Durant la tornada, fem una parada al Lagoon Cove.
Durant la tornada, fem una parada al Lagoon Cove.

Lagoon Cove

Durant la tornada, veiem vàries balenes geperudes.
Durant la tornada, veiem vàries balenes geperudes.
Després d'unes dues hores amb vaixell, arribem de nou a Telegraph Cove.
Després d’unes dues hores amb vaixell, arribem de nou a Telegraph Cove.

Passem una estona al port, contemplant l’oceà mentre mengem una magdalena de pastanaga. Després, decidim anar a passar la resta de la tarda a un altre poble de pescadors: Port McNeill. Allà podem passejar, sense gairebé cap turista, per la zona del port. Caminem tranquil·lament, sense deixar d’observar el cel en busca d’àguiles. A la part esquerre del port, trobem una zona on la marea està més baixa i hi ha varis ocells fent un festí. La zona és perfecte per quedar-nos-hi a contemplar i fotografiar els ocells. Gavines, bernats americans i pigargs americans (les bald eagles) són els grans protagonistes. Què bé s’hi està, contemplant la naturalesa…

A la tarda, anem a passejar a Port McNeill.
A la tarda, anem a passejar a Port McNeill.
A l'esquerre del port, hi trobem molts ocells.
A l’esquerre del port, hi trobem molts ocells.

Port McNeill

Els pigargs americans són impressionants.
Els pigargs americans són impressionants.
Port McNeill birds
També veiem bernats americans.

Bald Eagle in Port McNeill

Tornem a l’allotjament parlant sobre demà. Ens espera una experiència totalment nova:  fer kayak amb la possibilitat de trobar-nos balenes. Tenim previst fer una excursió d’un dia, on les possibilitats de trobar-nos amb orques, dofins o balenes geperudes són força elevades. Al pròxim post, explicarem com ens va anar l’experiència…

Organitza el teu viatge a les Muntanyes Rocalloses i l’illa de Vancouver

✈️ Les millors ofertes de vols a Calgary aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a l’illa de Vancouver aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Canadà aquí

🚗 Les millors ofertes per llogar un cotxe a Canadá aquí

🚑 Contracte la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Comentaris

  1. Quim

    Això s acaba….

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.