El món dels gustos (I): El pastís de pastagana canadenc

(Amb aquesta entrada, iniciem l’apartat del bloc “El món dels gustos”, on explicarem les receptes dels plats típics dels països que visitem. Així, podem viatjar a través del paladar…)

Abans d’anar a Canadà ja coneixíem el pastís de pastanaga. L’havíem provat i, fins i tot, cuinat. És un pastís que ens encanta. I aprofitant que és un dels dolços més típics de Canadà, vam decidir provar-lo a gairebé tots els llocs on el vam veure. Quines delícies!

Després d’haver-ne menjat a quatre o cinc llocs diferents (i amb un gran record dels que vam provar al Llac O’Hara i al Public Market de Vancouver) hem estat “afinant” la nostra recepta. I creiem que ara ja hem aconseguit un pastís que s’assembla força als que vam menjar en terres canadenques. Així, podem viatjar als llacs canadencs a través del paladar…

El pastís de pastanaga del Llac O'Hara és boníssim.
El pastís de pastanaga del Llac O’Hara és boníssim.

Recepta del pastís de pastanaga canadenc

Ingredients per la massa

  • 4 ous
  • 300 grams de sucre
  • 1 culleradeta de vainilla
  • 300 grans de farina
  • 150 grams d’oli d’oliva
  • Una mica de sal
  • 2 culleradetes de canyella amb pols
  • 2 culleradetes de llevat.
  • 2 pastanagues grans ratllades
  • 100 grams de nous triturades

Ingredients pel glacejat o icing

  • 500 grams de formatge crema
  • 100 grams de mantega estovada. (Per estovar-la cal treure-la amb antelació de la nevera. Si l’estovem amb el microones no obtindrem un resultat òptim).
  • 400 grams de sucre glaç
IMG_9552 copia
Al tornar a casa, vam cuinar un pastís de pastanaga molt similar als que haviem menjat a Canadà.

Preparació

Primer, començarem fent la massa del pastís. Simplement, cal barrejar tots els ingredients fins que aconseguim una massa homogènia. Aleshores, posarem la massa a un motlle que pugui anar al forn.

Un cop tinguem el forn preescalfat a  180 ºC, hi posarem el pastís durant 45 minuts. Quan hagi passat el temps, comprovarem la cocció amb la tècnica del punxó: si punxem la massa i el punxó surt net, vol dir que està ben cuit. Llavors, reservem el pastís mentre fem el glacejat.

Per fer el glacejat haurem de barrejar la mantega estovada, el formatge i el sucre glaç amb unes varilles. Quan tinguem una massa homogènia i amb una textura cremosa, la reservarem a la nevera durant una hora perquè agafi consistència.

L’últim pas de la recepta consisteix en cobrir el pastís amb una capa generosa d’icing. I si us agrada molt, també en podeu posar al centre del pastís, tal i com fan molts canadencs.

I, per acabar, la millor part: menjar-se el pastís i recordar les meravelles de Canadà. No hi ha res com recordar els viatges menjant plats típics dels països que hem trepitjat. Visca la gastronomia!

IMG_9554 copia

IMG_9546 copia

IMG_9572 copia

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s