(Amb aquesta entrada, iniciem l’apartat del bloc “El món dels gustos”, on explicarem les receptes dels plats típics dels països que visitem. Així, podem viatjar a través del paladar…)
Abans d’anar a Canadà ja coneixíem el pastís de pastanaga. L’havíem provat i, fins i tot, cuinat. És un pastís que ens encanta. I aprofitant que és un dels dolços més típics de Canadà, vam decidir provar-lo a gairebé tots els llocs on el vam veure. Quines delícies!
Després d’haver-ne menjat a quatre o cinc llocs diferents (i amb un gran record dels que vam provar al Llac O’Hara i al Public Market de Vancouver) hem estat “afinant” la nostra recepta. I creiem que ara ja hem aconseguit un pastís que s’assembla força als que vam menjar en terres canadenques. Així, podem viatjar als llacs canadencs a través del paladar…
Recepta del pastís de pastanaga canadenc
Ingredients per la massa
- 4 ous
- 300 grams de sucre
- 1 culleradeta de vainilla
- 300 grans de farina
- 150 grams d’oli d’oliva
- Una mica de sal
- 2 culleradetes de canyella amb pols
- 2 culleradetes de llevat.
- 2 pastanagues grans ratllades
- 100 grams de nous triturades
Ingredients pel glacejat o icing
- 500 grams de formatge crema
- 100 grams de mantega estovada. (Per estovar-la cal treure-la amb antelació de la nevera. Si l’estovem amb el microones no obtindrem un resultat òptim).
- 400 grams de sucre glaç
Preparació
Primer, començarem fent la massa del pastís. Simplement, cal barrejar tots els ingredients fins que aconseguim una massa homogènia. Aleshores, posarem la massa a un motlle que pugui anar al forn.
Un cop tinguem el forn preescalfat a 180 ºC, hi posarem el pastís durant 45 minuts. Quan hagi passat el temps, comprovarem la cocció amb la tècnica del punxó: si punxem la massa i el punxó surt net, vol dir que està ben cuit. Llavors, reservem el pastís mentre fem el glacejat.
Per fer el glacejat haurem de barrejar la mantega estovada, el formatge i el sucre glaç amb unes varilles. Quan tinguem una massa homogènia i amb una textura cremosa, la reservarem a la nevera durant una hora perquè agafi consistència.
L’últim pas de la recepta consisteix en cobrir el pastís amb una capa generosa d’icing. I si us agrada molt, també en podeu posar al centre del pastís, tal i com fan molts canadencs.
I, per acabar, la millor part: menjar-se el pastís i recordar les meravelles de Canadà. No hi ha res com recordar els viatges menjant plats típics dels països que hem trepitjat. Visca la gastronomia!
Organitza el teu viatge a les Muntanyes Rocalloses i l’illa de Vancouver
✈️ Les millors ofertes de vols a Calgary aquí
✈️ Les millors ofertes de vols a l’illa de Vancouver aquí
🏨 Els millors preus d’allotjaments a Canadà aquí
🚗 Les millors ofertes per llogar un cotxe a Canadá aquí
🚑 Contracte la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí
💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí
💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí