Actualment esteu veient Oest de Canadà, juliol 2015 – Dia 11: Visitem Whislter i arribem a Vancouver
El temps no és massa bo, però decidim caminar per intentar veure algun animal

Ens llevem ben aviat, a les sis del matí. Encara ens queden més de 300 quilòmetres fins a Vancouver, però volem aprofitar el matí per anar a Whistler. Així que hem d’aconseguir hores d’on sigui…

Poc abans de les deu del matí, ja arribem a Whistler. Whistler està considerat el ressort d’esquí més gran d’Amèrica del Nord i la millor estació alpina d’Amèrica del Nord segons la revista Ski Magazine. La formen dues muntanyes: Whistler i Blackcomb. Sumant les dues muntanyes té més de 200 pistes d’esquí i 38 telefèrics. Amb capacitat per albergar fins a 61.407 esquiadors per hora. A més, durant l’estiu també sol estar molt visitat. Sobretot pels ciclistes que practiquen el downhill, ja que hi ha moltíssims circuits per fer aquesta activitat.

Whislter

També hi ha moltes opcions pels que ens agrada caminar. A prop dels cims del pic Whislter i el Blackcomb hi ha molts camins, la majoria d’ells senzills, que permeten veure preciosos paisatges. L’opció més còmode per accedir a la zona dels camins és agafar el telefèric. Pels senderistes hi ha tres telefèrics: el Whistler Village Gondola (puja des del poble de Whislter fins gairebé el cim de la muntanya del mateix nom), el Wizard Express + el Solar Coaster Express (va des del Blackomb Base al punt on comencem els recorreguts per la Blackomb Mountain) i el Peak To Peak (un telefèric que connecta les dues muntanyes).

Inicialment, nosaltres només volem agafar el  Whistler Village Gondola, però resulta que només es pot comprar un tiquet que ho inclou tot. Així t’obliguen a pagar-ho tot, encara que no ho vulguis utilitzar… I no és pas barat, doncs el tiquet val 54.95 CAD per persona.

Whistler
Quines vistes!

Els acabem comprant i no ens capfiquem massa amb aquestes “estratègies” tant abusives. I per aprofitar que estan inclosos tots els telefèrics, canviem una mica els plans. Enlloc de fer una excursió més llarga per la Whistler Mountain, en farem dues de curtes: una a la Whistler Mountain i l’altre a la Blackomb Mountain, agafant el Peak to Peak per passar d’una a l’altra.

Durant la pujada amb el telefèric, ens innunda una boira molt densa. Pràcticament no veiem res. Al arribar a dalt, tot i que continua ben ennuvolat, les vistes són molt millors. Fem un petit passeig, de poc més d’una hora, i anem fins a l’Harmony Lake.

Al final del telefèric, a la muntanya Whistler, hi ha un podi de les Olímpiades. El símbol recorda les Olímpiades d'Hivern que es van celebrar allà el 2010.
Al final del telefèric, a la muntanya Whistler, hi ha un podi de les Olímpiades. El símbol recorda les Olímpiades d’Hivern que es van celebrar allà el 2010.
L'Harmony Lake és un llac fàcilment accessible.
L’Harmony Lake és un llac fàcilment accessible.
És un plaer caminar per aquí gairebé sols.
És un plaer caminar per aquí gairebé sols.

Després ja agafem el Peak to Peak. És el telefèric d’una sola tirada més llarg del món, amb una longitud de 4 km.

El Peak to Peak connecta les dues muntanyes més populars de la zona.
El Peak to Peak connecta les dues muntanyes més populars de la zona.

Un cop a la Blackomb Mountain, fem la ruta de color verd, ja que hi ha possibilitats de veure marmotes. I estem de molta sort! Trobem dues marmotes molt confiades que es deixen fotografiar durant una llarga estona i de ben a prop. Les marmotes que hi ha a aquesta zona de Canadà són les Hoary Marmots. Precioses!

El temps no és massa bo, però decidim caminar per intentar veure algun animal
El temps no és massa bo, però decidim caminar per intentar veure algun animal
I ens trobem amb dues marmotes!
I ens trobem amb dues marmotes!
Mai haviem vist marmotes de tant a prop.
Mai haviem vist marmotes de tant a prop.

Llavors, quan ja es posa a ploure i la boira torna a inundar-ho tot, tornem a agafar el Peak to Peak i el Whistler Village Gondola, Al poble de Whistler  està ple d’aficionats a la bicicleta. Hi ha un molt bon ambient. Perfecte per menjar els entrepans que portem abans d’agafar el cotxe de nou.

Whistler

A mitja tarda, i després de dos dies de força cotxe, per fi arribem a Vancouver. Ens instal·lem al Grouse Inn, un hotel a les afores de la ciutat, i després anem a l’Stanley Park, el parc urbà més gran de Canadà. De camí cap al parc, ens trobem amb molt trànsit al Lions Gate Bridge. Després d’uns deu dies gairebé sols, sense veure cotxes, ens estressem amb tants vehicles. Quin contrast!

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge al Canadà. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

 

Un cop arribem a l’Stanley Park, és el moment de relaxar-nos de nou. És un lloc ideal per passar-hi la tarda passejant pels múltiples camins que el recorren. Caminem una estona per la zona del Beaver Lake i després agafem al cotxe per anar fins al Lost Lagoon. Tot l’entorn està molt ben cuidat. I hi trobem molts habitants de la ciutat. Sens dubte, és el lloc preferit pels amants del footing.

El Beaver Lake, dins l'Stanley Park.
El Beaver Lake, dins l’Stanley Park.
Beaver Lake
Beaver Lake

Stanley Park

Stanley Park

Des del parc, veiem l'skyline de Vancouver.
Des del parc, veiem l’skyline de Vancouver.
Prop del Lost Lagoon hi trobem un ós rentador.
Prop del Lost Lagoon hi trobem un ós rentador.

Al vespre, visitem la zona més cèntrica de la ciutat i sopem a una hamburgueseria. Amb la panxa plena, i amb una mica de son, volem aprofitar una mica més el dia. Així doncs, decidim pujar a la Vancouver Lookout Tower, una torre de 168 metres des de la que tenim una vista panoràmica de Vancouver. Des de dalt, veiem com la foscor va inundant la ciutat.

IMG_7229

Vancouver city

Des de dalt, esperem que la ciutat estigui completament fosca.
Des de dalt, esperem que la ciutat estigui completament fosca.
La Vancouver Lookout Tower.
La Vancouver Lookout Tower.

Quan ja és negre nit, arriba el moment de retirar-nos. Demà hem de tornar a matinar per agafar el ferry cap a la Illa de Vancouver. Allà ens espera molta més natura…

Organitza el teu viatge a les Muntanyes Rocalloses i l’illa de Vancouver

✈️ Les millors ofertes de vols a Calgary aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a l’illa de Vancouver aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Canadà aquí

🚗 Les millors ofertes per llogar un cotxe a Canadá aquí

🚑 Contracte la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.