Actualment esteu veient Oest de Canadà, juliol 2015 – Dia 10: Veiem molts óssos negres i els grans salts d’aigua del Wells Gray Provincial Park

Després de nou dies per les Rocalloses, avui comencem la segona etapa del viatge: el trajecte cap a la ciutat de Vancouver. Tenim previst fer aquest trajecte, d’uns 800 km, amb dos dies. I com sempre, no farem el recorregut més curt, sinó aquell que ens permet anar fent parades als punts que més ens criden l’atenció. Som-hi!

Només entrar al cotxe, veiem que a la casa del costat on dormim hi ha un cérvol mul passejant. Quina sorpresa! La fauna salvatge a Canadà està per tot arreu…

Trobem aquest cèrvol mul al costat de la casa on hem dormit.
Trobem aquest cèrvol mul al costat de la casa on hem dormit.

Ens acomiadem de Jasper i posem rumb cap al Mount Robson Provincial Park. Al cap d’una hora de viatge, ja entrem a la regió de British Columbia, de manera que hem d’endarrerir el rellotge una hora. Al Mt. Robson Provincial Park no hi fem cap excursió, ja que totes les que ens hauria agradat fer són massa llargues pel temps que tenim. Així doncs, només fem una parada al punt d’informació, des d’on es pot contemplar el Mt. Robson (3954 metres), la muntanya més alta de les Rocalloses. Tot i això, està força tapat i no podem veure la part més alta de la muntanya.

No tenim la sort de poder veure el cim del Munt Robson.
No tenim la sort de poder veure el cim del Munt Robson.

Mount Robson

Aleshores, ja ens dirigim cap al sud i comencem a allunyar-nos de les muntanyes Rocalloses, que ens han deixat ben fascinats. Uns 120 km més tard arribem a un dels punts forts del dia: el River Safari. Es tracta d’una empresa que organitza excursions d’una hora amb llanxa pel Blue River, amb l’objectiu de veure óssos de ben a prop. Les llanxes simplement van seguint el curs del riu, esperant veure els óssos que no són dins el bosc.

Amb aquesta llanxa sortim a veure els óssos pel Blue River.
Amb aquesta llanxa sortim a veure els óssos pel Blue River.

Inicialment, una hora pot semblar poc temps si tenim en compte que els óssos estan en llibertat i que, per tant, han de trobar-los. Tot i això, només començar l’excursió descobrim que el temps no és gens limitat. Només passen cinc minuts des que pugem a la barca que ja veiem el primer ós negre! L’ós està alimentant-se, ben a prop del riu. I podem apropar-nos-hi moltíssim. Les vistes que tenim són molt privilegiades.

Black Bear

Black Bear

Després de fotografiar l’ós durant una llarga estona, posen les llanxes en funcionament de nou. I al cap de res tornem a trobar un altre ós negre. El guia ens explica que durant aquesta època se’n solen veure molts. La zona del Blue River per on es fan les excursions travessa un bosc humit (un Rainforest), i durant l’estiu hi ha moltíssims fruits del bosc, que són un dels aliments principals dels óssos. Per aquest motiu, se’n solen veure sense masses dificultats. A l’estiu, quan l’aliment abunda, els óssos no paren de menjar per preparar-se per la hivernació. De manera que no paren quiets.

Black bear

Black bear

Seguim avançant pel riu i trobem un ós mig ficat a l’aigua. Primer està bastant quiet, però aleshores ens regala un moment màgic. Decideix posar-se a nedar! Amb un gran estil, creua fins l’altre banda del riu i desapareix entre els arbres. Mentre veiem el tercer ós, a la llunyania en distingim fins a tres més. Però el temps de l’excursió s’acaba i hem de fer mitja volta. Durant la tornada, fem una curta parada per veure un salt d’aigua. Quina experiència! Totalment recomanable pels que ens agrada veure i fotografiar animals en llibertat.

IMG_6927

IMG_6936 copia

Fem una curta parada per veure un salt d'aigua.
Fem una curta parada per veure un salt d’aigua.

Acabada l’excursió del River Safari, ens dirigim cap al Wells Gray Provincial Park. Per arribar-hi cal dirigir-se fins a Clearwater i des d’allà agafar la Clearwater Valley Road. El Wells Gray Provincial Park és un dels parcs més bonics de la Columbia Britànica. El parc, obert el 1939, es caracteritza pels prats alpins, les cascades i pels alts pics coronats per glaciars. A mesura que avancem per la carretera, fem vàries parades. Visitem tres salts d’aigua espectaculars: les Spahats Falls, les Dawson Falls i les Helmcken Falls. També parem a dos miradors: el Shaden Viewpoint (que està ben a prop de les Spahats Falls) i el Green Mountain Viewpoint. A més, circulant per les carreteres del parc veiem algun cérvol de cua blanca i també, dins d’una granja, veiem uns imponents bisons.

Arribem a les Spahats Falls, que fan 60 metres alçada, caminant uns deu minuts des del pàrquing.
Arribem a les Spahats Falls, que fan 60 metres alçada, caminant uns deu minuts des del pàrquing.
Vistes des del Shaden Viewpoint.
Vistes des del Shaden Viewpoint.
Trobem algún cèrvol de cua blanca a les carreteres del parc.
Trobem algún cèrvol de cua blanca a les carreteres del parc.
Les Dawson Falls són unes cascades de 20 metres d’alçada i 60 d’amplada. Quanta aigua!
Les Dawson Falls són unes cascades de 20 metres d’alçada i 60 d’amplada. Quanta aigua!
La Helmcken Fall, que fa 141 metres d'alçada, és el salt d'aigua més famós del parc.
La Helmcken Fall, que fa 141 metres d’alçada, és el salt d’aigua més famós del parc.

Helmcken Falls

Des de la Green Mountain Viewing Tower, es té una bona vista panoràmica.
Des de la Green Mountain Viewing Tower, es té una bona vista panoràmica.
Quanta natura!
Quanta natura!
Al Wells Gray Provincial Park hi veiem algun bisó pasturant a les granges.
Al Wells Gray Provincial Park hi veiem algun bisó pasturant a les granges.

Impressionats per l’entorn del Wells Gray Provincial Park, una zona molt menys coneguda que ens ha sorprès molt gratament, ja ens dirigim cap a Kamloops. Durant el camí, el paisatge canvia moltíssim. Les altes muntanyes d’on veníem, contrasten amb les planícies plenes de granges. Quan arribem a Kamloops, trobem una zona completament àrida, totalment diferent al que hem estat veient fins ara. Fem nit a un senzill motel de carretera: el Canadas best value desert inn&suite. Demà ens espera Vancouver!

L'entorn a la zona de Kamloops és totalment diferent.
L’entorn a la zona de Kamloops és totalment diferent.

 

Organitza el teu viatge a les Muntanyes Rocalloses i l’illa de Vancouver

✈️ Les millors ofertes de vols a Calgary aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a l’illa de Vancouver aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Canadà aquí

🚗 Les millors ofertes per llogar un cotxe a Canadá aquí

🚑 Contracte la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.