Actualment esteu veient Oest de Canadà, juliol 2015 – Dia 3: Canyons, salts d’aigua i el brutal Moraine Lake
Consolation Lake

Comencem el dia desfent part de la Bow Valley Parkway. Aquesta carretera, a part de ser famosa per la quantitat de fauna que s’hi pot veure al circular, també té racons preciosos. Sobretot destaquen el Johnston Canyon i les Silverton Falls. I nosaltres no ens ho volem perdre.

Anem força de d’hora per dos motius. Per una banda, volem evitar la gran gentada que es sol concentrar al canyó a mig matí. I, a més, a la matinada també és quan hi ha més activitat animal. Tot i això, no tenim massa sort (o estem molt cecs) i durant el recorregut que fem al matí no veiem cap animal.

Primer anem fins al Johnston Canyon, un canyó format per l’erosió de l’aigua del riu Bow durant milions d’anys. Des del pàrquing surt un camí molt senzill que el recórrer i en el què destaquen dues cascades: les Lower falls i les Upper falls. El camí és lineal i l’anada són menys de tres quilòmetres. Les vistes són molt bones. És impressionant com el pas del temps i l’erosió poden crear racons amb tanta delicadesa.

El Johnston Canyon és una obra d'art de l'aigua i el pas del temps.
El Johnston Canyon és una obra d’art de l’aigua i el pas del temps.
Les Lower falls del Johnston Canyon.
Les Lower falls del Johnston Canyon.
Moltíssimes cascades es van succeïnt al llarg del recorregut.
Moltíssimes cascades es van succeïnt al llarg del recorregut.
Al arribar a les Upper falls plou moltíssim.
Al arribar a les Upper falls plou moltíssim.

Al acabar al recorregut, tornem al cotxe per dirigir-nos a les Silverton Falls. A la carretera no estan indicades. Sinó que cal aparcar al pàrquing del Rockbound Lake Trail. Des d’allà hi ha un mapa que indica les cascades, que també estan indicades amb cartells durant el camí. Les Silverton Falls són quatre salts d’aigua consecutius. Hi ha un camí que voreja el riu i que arriba al peu de l’últim salt, que tampoc és massa alt. La vista impressionant la tenim quan seguim el camí que va guanyant alçada i que arriba a un sortint des del que es veuen tres dels quatre salts d’aigua. Brillant!

Seguint el camí que passa pel costat del riu arribem a l'últim salt d'aigua, que no és massa alt.
Seguint el camí que passa pel costat del riu arribem a l’últim salt d’aigua, que no és massa alt.
Les vistes de les Silverton Falls des del segon camí que agafem són molt millors.
Les vistes de les Silverton Falls des del segon camí que agafem són molt millors.

Al acabar amb els salts d’aigua, ens posem amb marxa de nou per la Bow Valley Parkway. I al cap de poc veiem un ós negre! Està força a prop de la carretera, però quan comencen a acumular-se cotxes s’amaga ràpidament.

Veiem un preciós ós negre de camí al Moraine Lake
Veiem un preciós ós negre de camí al Moraine Lake

Aleshores, és el moment de dirigir-nos a un dels llacs més impressionants de la zona i de Canadà: el Moraine Lake. Un cop aparquem, després de fer quatre passes ja veiem el llac. Tot i això, la vista més fascinant la tenim al pujar al Rockpile, des d’on hi ha el mirador. Aquesta vista és coneguda com la Twenty Dollar View, ja que va aparèixer al revers dels bitllets de vint dòlars canadencs al 1969 i al 1979. La visió del llac des d’allà és inigualable. Tot i no fer el millor dels dies, ja que està molt núvol, l’aigua té un color blau turquesa preciós i les muntanyes, que encara tenen una mica de nou, són el fons de taló perfecte. Ens quedaríem allà hores i hores mirant el llac amb la companyia dels esquirols, que sempre acaben arreplegant menjar dels turistes.

El Moraine Lake ens deixa fascinats.
El Moraine Lake ens deixa fascinats.

Moraine Lake

Després d’una bona estona gaudint de les vistes, baixem el Rockpile i agafem el camí cap als ConsoltIon Lakes. És un camí senzill i lineal. Fa uns sis quilòmetres entre anar i tornar. L’únic “problema” que té el camí són els óssos. El sender passa per una zona on els óssos grizzly són freqüents. Per això, és obligatori per llei caminar amb un grup de quatre persones o més. Nosaltres som quatre, així que podem fer-lo sense haver d’esperar a ningú més. Durant el recorregut, per tal de no sorprendre a cap ós, anem fent soroll constantment: no deixem de cantar i portem picarols a les motxilles. Estem de sort i no ens trobem cap ós durant el camí, que passa tota l’estona per l’interior d’un bosc. Al final del camí, arribem al Consolation Lake. Tenim la sort d’estar gairebé sols davant del llac i del Quadra Glacier. El paisatge és meravellós. És una excursió que val moltíssim la pena.

El camí passa per l'interior d'un bosc, on sovint hi ha óssos.
El camí passa per l’interior d’un bosc, on sovint hi ha óssos.
Al final del camí les vistes són brutals.
Al final del camí les vistes són brutals.
Consolation Lake
Consolation Lake

De tornada al Moraine Lake tampoc ens trobem cap ós. De moment, ja hem sobreviscut a la primera excursió amb perill d’óssos…Un cop arribem al llac, seguim el camí que el voreja. Així tenim noves perspectives d’aquest entorn tant fantàstic.

Quan passegem pel costat del Moraine Lake, veiem molta gent amb canoa.
Quan passegem pel costat del Moraine Lake, veiem molta gent amb canoa.
I veiem el llac des d'altres punts de vista.
I veiem el llac des d’altres punts de vista.

Abans de tornar a la nostre caseta de Baker Creek, fem una primera visita al Lake Louise, on tenim previst passar-hi una bon part del dia demà. Sabem que també és un dels llacs estrella del viatge. I, un cop som davant d’ell, no ens sorprèn gens el perquè de la seva popularitat. És increïble!

El Lake Louise, a poc més de deu quilòmetres del Moraine, també és extraordinari.
El Lake Louise, a poc més de deu quilòmetres del Moraine, també és extraordinari.

 

Organitza el teu viatge a les Muntanyes Rocalloses i l’illa de Vancouver

✈️ Les millors ofertes de vols a Calgary aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a l’illa de Vancouver aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Canadà aquí

🚗 Les millors ofertes per llogar un cotxe a Canadá aquí

🚑 Contracte la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Comentaris

  1. Noemi

    Cada dia et superes mes! 😃😃

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.