Actualment esteu veient Oest de Canadà, juliol 2015 – Dia 13: Els mamífers marins i les platges del Pacific Rim National Park
Comencem el dia caminant per la Long Beach.

Un dels motius pels quals l’Illa de Vancouver és tant famosa són els cetacis.  Té una de les poblacions més grans de balenes del món, tant pel que fa la quantitat com la varietat. Les orques solen ser l’espècie estrella a la zona del Johnston Strait, encara que poden trobar-se a tot arreu. A la zona oest, hi abunden les balenes grises durant l’estiu.  I, a qualsevol lloc, es poden trobar les entranyables balenes geperudes.

Nosaltres, com a grans amants d’aquests mamífers, no dubtem ni un moment en fer una excursió des de Tofino per sortir a veure les Grey Whales, que encara no hem pogut veure mai. Després de mirar i remirar totes les companyies (hi ha moltíssima varietat), acabem escollint l’empresa Jamie’s Whale Watching Tofino. A més, per canviar una mica, no farem l’excursió amb un vaixell estàndard. La farem amb zodiac! Així, podrem veure els animals de més a prop.

Com que el tour comença a les dotze, abans d’anar a Tofino, visitem un dels símbols del Pacific Rim National Park: la Long Beach. És una platja enorme, on solen haver-hi moltes onades. És un paradís pels surfistes. També havíem llegit que s’hi podien veure moltes estrelles de mar però, com més aviat ens explicarien, durant l’estiu la població d’estrelles s’havia reduït dràsticament a causa d’un virus provocat per les altes temperatures. Així que no en veiem ni una… Igualment, passejar per la platja és perfecte per començar el dia.

Comencem el dia caminant per la Long Beach.
Comencem el dia caminant per la Long Beach.

Long Beach

Long Beach

Aquesta platja és un paradís pels surfistes.
Aquesta platja és un paradís pels surfistes.

A mig matí ja anem a Tofino. Fem un volt per aquest petit poble pesquer i aleshores ja anem a l’establiment des d’on sortirem a  fer l’excursió. Allà ens donen uns overall¸ ja que tot i ser estiu el vent bufa fort. Ens abriguem. I som-hi!  A veure balenes!

Farem el tour amb una zodiac com aquesta.
Farem el tour amb una zodiac com aquesta.

Només començar l’excursió, ja veiem una bald eagle i, posteriorment, un grup de de foques comunes. A continuació, el guia accelera la zodíac, que té uns bons motors, i anem fins la zona on durant el matí han vist balenes. I és un arribar i moldre! Veiem una balena grisa d’uns tretze metres. Ens expliquen que està alimentant-se i, per això, va sortint a la superfície i enfonsant-se constantment, sense ensenyar la cua.

Bald Eagle
Bald Eagle
Veiem un grup de foques.
Veiem un grup de foques.
Apareix la primera balena grisa!
Apareix la primera balena gris!
Impressionant!
Impressionant!

Després d’una bona estona amb el primer individu, seguim avançant. Llavors trobem tres exemplars més de balena gris a una mateixa zona. Concretament, hi ha una femella adulta i dues balenes més joves. Increïble! Observar balenes, amb les muntanyes a l’horitzó, és una gran experiència. A més, al fer-ho des d’una zodíac, ens dóna una sensació de molta més proximitat amb aquests meravellosos animals. L’única pega d’anar amb aquesta embarcació és que el moviment es nota molt més, de manera que fer fotos és una mica més complicat…

Grey whale

Balena grisa

La tornada cap al port la fem per una zona diferent. Durant el trajecte podem veure lleons marins i les adorables llúdrigues marines. Mai havíem vist aquests petits mamífers i quedem encantats amb ells.  És molt divertit veure-les descansar panxa amunt, sempre envoltades d’algues, que són la seva protecció enfront les orques.

Veiem un grup de llaons marins.
Veiem un grup de llaons marins.
Ens enamorem de les llúdrigues marines o
Ens enamorem de les llúdrigues marines o “sea otters”.
Les llúdrigues marines són una dels animals amb major densitat de pèl. Això els hi permet flotar.
Les llúdrigues marines són una dels animals amb major densitat de pèl. Això els hi permet flotar.

Després de dues hores i mitja tornem a ser al port de Tofino. Tornem a agafar el cotxe i anem a la Tonquin Beach, una petita platja a prop de Tofino. Allà aprofitem per menjar els entrepans que ens havíem preparat. Caminant una mica entre les roques, trobem una de les famoses estrelles de mar de la zona. Fan gairebé dos pams!

Tonquin Beach
Tonquin Beach
Veiem un exemplar de les famoses estrelles de mar.
Veiem un exemplar de les famoses estrelles de mar.
Hi ha gent amb cases a llocs espectaculars...
Hi ha gent amb cases a llocs espectaculars…

A la tarda anem al Rainforest, dins el Pacific Rim National Park. Hi ha dos camins que passen pel bosc plujós, d’uns trenta minuts cada un. Nosaltres els fem tots dos. És sorprenent la densitat de vegetals que hi ha en aquests boscos!

Caminem pel bosc plujós del Pacific Rim National Park.
Caminem pel bosc plujós del Pacific Rim National Park.

Pacific Rim National Park

Bosc plujós

Bosc plujós

Al acabar, ja tornem a la caseta on passarem la nit. De camí, fem una parada a la Combers beach, però fa tant vent, que ho deixem córrer ràpidament. Descansem i sopem a l’allotjament (la Beachwood Tofino). Acabem el dia a la platja de davant la casa, contemplant les últimes llums del dia. Quina tranquil·litat!

Fem una parada fugaç a la Combers Beach.
Fem una parada fugaç a la Combers Beach.
Les postes de sol, just davant de l'allotjament, són fantàstiques.
Les postes de sol, just davant de l’allotjament, són fantàstiques.

IMG_8207 copia

 

Organitza el teu viatge a les Muntanyes Rocalloses i l’illa de Vancouver

✈️ Les millors ofertes de vols a Calgary aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a l’illa de Vancouver aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Canadà aquí

🚗 Les millors ofertes per llogar un cotxe a Canadá aquí

🚑 Contracte la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.