Actualment esteu veient Oest de Canadà, juliol 2015 – Dia 16: Fent kayak a Telegraph Cove

Visitar Telegraph Cove, en la majoria de casos, equival a fer excursions per descobrir la fauna canadenca.  Dins la gran varietat de tours, a nosaltres ens van cridar molt l’atenció les sortides amb kayak amb possibilitat de veure fauna. A través d’aquestes embarcacions, la sensació de proximitat amb els animals és elevadíssima. Per això, abans de sortir de casa, ja havíem reservat una excursió amb kayak amb la companyia North Island Kayak. Concretament, vam decidir que faríem l’excursió d’un dia sencer, per així tenir més possibilitats de veure animals.

Telegraph Cove

Per fi, avui  arriba el dia de fer aquesta excursió. De bon matí, conduïm fins a Telegraph Cove i anem al punt de trobada de l’empresa. Allà ens donen tot l’equipament i ens donen uns quants consells. També ens expliquen que no fan sempre la mateixa ruta, sinó que varien el trajecte en funció del mar i dels animals. Quines ganes de posar-nos a l’aigua!

Poc després de les deu, ja som als kayaks. Sortim del port de Telegraph Cove mentre anem agafant pràctica amb els rems. I, al cap de poc, ja ens plantem al Johnston Strait, on a l’estiu hi ha una gran concentració d’orques.

Per fi som al kayak! Només hem de sortir del port, per ser al Johnston Strait
Per fi som al kayak! Només hem de sortir del port, per ser al Johnston Strait

Naveguem tranquil·lament i, aprofitant que l’aigua està molt calmada, comencem a creuar l’estret. Aleshores, arriba un dels moments més emocionants del dia. A la llunyania, podem veure l’enorme aleta dorsal d’una orca que es dirigeix cap a la regió on som nosaltres. Quan els guies veuen l’animal, ens diuen que hem de posar-nos tots junts, fent una gran barrera de kayaks, per qüestions de seguretat. Llavors ens quedem quiets, sense remar, i desitgem que la killer whale s’apropi més a nosaltres. Però no estem de sort, i l’orca s’enfonsa quan encara està força lluny. La perdem de  vista durant uns minuts, però torna a aparèixer per un altre lloc, a uns cent metres d’on som.

Quan veiem les orques, unim tots els kayaks per seguretat. Aleshores, a causa d'alguna esquitxada la càmera em deixa d'anar. Així que no tenim cap foto de les killer whales...
Quan veiem les orques, unim tots els kayaks per seguretat. Aleshores, a causa d’alguna esquitxada la càmera em deixa d’anar. Així que no tenim cap foto de les killer whales…

Amb vàries orques nedant per la zona, encara que no massa a prop de nosaltres, els guies ens indiquen un petit far, on ens dirigim per parar a dinar. Durant el camí, seguim veient les orques (n’hi ha dues), que surten a respirar. Al anar amb kayak, les veiem de força lluny, però òbviament no ens hi podem apropar. Elles neden molt més ràpid. Les veurem de més a prop només si elles ho decideixen. I avui no deuen estar massa “juganeres”. Igualment, la sensació de proximitat, o fins i tot de convivència, que el kayak ens dóna és brutal. No hi ha motors pel mig. I això ho fa tot molt diferent.

Anem a dinar a un petit far. Un mirador perfecte de l'estret.
Anem a dinar a un petit far. Un mirador perfecte de l’estret.

Després d’uns trenta minuts remant, arribem a la platja on parem a descansar. Allà pugem fins a on hi ha el far. Des d’on tenim unes grans vistes del mar. Mentre mengem, veiem un grup de marsopes de Dall. Són uns cetacis d’una mida similar a un dofí, tot i que no són dofins. Tal i com ens explica el guia, la diferència més òbvia entre els dofins i les marsopes és que les marsopes tenen dents espatulades i els dofins les tenen còniques. Quants coneixements que adquirim fent aquestes sortides…

Quin entorn!
Quin entorn!
Mentre dinem, veiem algunes marsopes de Dall.
Mentre dinem, veiem algunes marsopes de Dall.

Quan tornem de nou als kayaks, ja comencem a tornar cap a Telegraph Cove. Fem un trajecte diferent, passant més a prop de la costa. Quanta vegetació! A mig camí, ens trobem de nou amb un grup de marsopes de Dall. Tot i ser una espècie força tímida, ja que normalment s’allunyen ràpid dels kayaks, venen a nedar a on som nosaltres. N’hi ha una que surt a respirar a cinc metres de nosaltres! La podem veure perfectament!

Tornem a Telegraph Cove per una altra ruta. Anar amb kayak per aquests paisatges, amb les muntanyes de Canadà nevades al fons, és preciós.
Tornem a Telegraph Cove per una altra ruta. Anar amb kayak per aquests paisatges, amb les muntanyes de Canadà nevades al fons, és preciós.
Què a prop!
Què a prop!

Un cop han marxar les marsopes, seguim avançant cap al poble. Veiem forces àguiles durant el recorregut. I, just abans d’arribar al port, tenim la sort de veure’n una pescant.  Sens dubte, l’excursió es mereixia aquest final. Increïble!

kayak telegraph cove

A mitja tarda, després de descansar una mica els braços i l’esquena (això de no fer mai kayak té les seves conseqüències…), anem  de nou a Port McNeill. Ahir ens va agradar molt la tranquil·litat del poble. Així que avui repetim. Tornem a caminar pel port, saludant als amables pescadors locals, i anem a veure les impressionants àguiles. Estem al poble fins que el sol s’amaga. Llavors és el moment de tornar a l’allotjament i començar-nos a acomiadar de l’Illa de Vancouver. Demà ja agafem el ferry cap al continent. Tot i això, abans farem una sortida per veure balenes de ben a prop.

Les Bald Eagle, un dels símbols d'Estats Units i Canadà, es poden veure fàcilment a Port McNeill.
Les Bald Eagle, un dels símbols d’Estats Units i Canadà, es poden veure fàcilment a Port McNeill.
Un exemplar jove d'un pigarg americà.
Un exemplar jove d’un pigarg americà.

balg eagle

bald eagle

Ens quedem a Port McNeill a veure la posta de sol.
Ens quedem a Port McNeill a veure la posta de sol.

Port McNeill

Port McNeill

Organitza el teu viatge a les Muntanyes Rocalloses i l’illa de Vancouver

✈️ Les millors ofertes de vols a Calgary aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a l’illa de Vancouver aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Canadà aquí

🚗 Les millors ofertes per llogar un cotxe a Canadá aquí

🚑 Contracte la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.