Actualment esteu veient Oest de Canadà, juliol 2015 – Dia 8: Arribem al Jasper National Park
Un cop para el vehicle, podem baixar mitja hora a gaudir de les vistes.

Com plou! Comentem només llevar-nos. El cel està molt tapat i no deixa de tronar. No ens fa massa il·lusió… Encara ens queden racons preciosos de la Icefield Parkway per visitar. I en aquests casos, el sol sempre és més agradable. Però ja sabem que el temps en aquesta zona canvia d’un moment a l’altre. Així que creuem els dits i ens posem en marxa.

I estem de sort! A mesura que avancem, els núvols van obrint-se i el sol comença a fer acte de presència. De fet, fa un dia sorprenentment bo quan entrem oficialment al Parc Nacional Jasper. Aquest parc, el més gran i septentrional dels  parcs de les Rocalloses,  va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1984 per protegir els seus paisatges de muntanya. Tot i això, és el menys visitat pels turistes.

Pocs quilòmetres després d’entrar al parc, ens trobem amb l’imponent Athabasca Glacier. Aquest glaciar és un dels sis braços del camp de gel Columbia,  un dels majors camps de gel i neu situats per sota el cercle polar àrtic. Ara bé, degut al canvi climàtic aquest glaciar ha retrocedit més d’un quilòmetre i mig als últims 125 anys i ha perdut més de la meitat del seu volum. Actualment, disminueix un 2 o 3 metres cada any.

Des de la Icefield Parkway ja podem veure perfectament el glaciar Athabasca.
Des de la Icefield Parkway ja podem veure perfectament el glaciar Athabasca.

Per tal d’evitar la gran massa de gent que el visita cada dia (és el glaciar més visitat d’Amèrica del Nord) nosaltres hi arribem sobre les nou. Tot i que des dels miradors la vista està força bé, ens ve de gust apropar-nos-hi una mica. Per això, contractem l’excursió Icefield Glacier Adventure al Icefield Glacier Discovery Centre. És un tour d’1 hora i 20 minuts en què et porten fins al mig de l’Athabasca Glacier. Per arribar-hi utilitzen els Ice Explorer, uns vehicles especialitzats, que tenen unes rodes enormes, i que poden passar per sobre la glacera. El preu és una mica exagerat, val 54.95 CAD (uns 40 euros) per persona, ja que abusen de la falta de competència. Però l’excursió en sí és força recomanable, sobretot per les vistes que es tenen des d’on ens porta el bus.

A l'inici del tour un bus ens porta fins al lateral del glaciar, on agafem
A l’inici del tour un bus ens porta fins al lateral del glaciar, on agafem els Ice Explorer
Durant la pujada veiem el glaciar de ben a prop.
Durant la pujada veiem el glaciar de ben a prop.
Athabaca Glacier
Un cop para el vehicle, podem baixar mitja hora a gaudir de les vistes. Quin paisatge!

Athabaca Glacier

Amb aquestes rodes, l'Ice Explorer pot anar pel gel sense problemes.
Amb aquestes rodes, l’Ice Explorer pot anar pel gel sense problemes.

Després de la visita, ens apropem al Sunwapta lake, que es troba just al costat del pàquing del glaciar. Aquest llac és un dels més joves de les Rocalloses. Té només 75 anys! Per això, el color de l’aigua és força diferent al dels altres llacs que hem vist durant el viatge.

Ens apropem al llac Sunwapta.
Ens apropem al llac Sunwapta.
La Icefield Parkway està plena de cascades precioses.
La Icefield Parkway està plena de cascades precioses.

Del llac Sunwapta agafem el cotxe per anar a visitar les dues cascades més famoses de la zona: les Sunwapta Falls i les Athabasca Falls. Arribem primer a les Sunwapta Falls, un salts d’aigua de divuit metres i mig, que impressiona pel gran cabal que porta. La cascada que està més a prop de l’aparcament és la upper fall. La lower fall és molt més desconeguda. Per arribar-hi només hem de caminar dos quilòmetres. I a diferència de la primera cascada, que està bastant transitada, estem completament sols quan arribem a la segona. Naturalesa en estat pur!

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge al Canadà. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

 

Les Sunwapta falls
Les Sunwapta falls
Lower Sunwapta falls
Lower Sunwapta falls
Lower Sunwapta falls
Lower Sunwapta falls

Només vint minuts amb cotxe són necessaris per arribar a l’altre cascada estrella: la Athabasca. Aquesta també és famosa per la quantitat i potència de l’aigua que cau. Però a part d’observar-la, també ens encanta poder caminar per la zona i observar el canyó.

Les Athabaca falls
Les Athabaca falls

L'aigua que cau per l'Athabasca fall continua el seu curs per un canyó preciós.

Sobre les quatre arribem a Jasper i, per tant, s’acaba el recorregut per la famosa Icefield Parkway. Allà anem a visitar dos llacs molt propers al poble: el Patricia Lake i el Pyramid Lake. Trobem sobretot gent del poble, que es banyen i naveguen pel llac. Com ens agradaria tenir aquests llacs a cinc minuts de casa…

El Patricia Lake
El Patricia Lake
El Pyramid Lake
El Pyramid Lake

Acabem el dia amb una fantàstica panoràmica de Jasper i les muntanyes del seu entorn. Agafem el Jasper Skytram (val 37 CAD per persona), un telefèric que ens puja fins a un mirador a 2.285 metres d’altitud  proper al pic Whistlers. Les vistes des de dalt són impressionants. A més, surt un camí de 1,4 quilòmetres que va fins la cima del Mt. Whitlsers. Tot i el vent que fa a dalt, no dubtem en fer-lo. A dalt de la muntanya encara tenim una millor perspectiva. Estem completament envoltats de muntanyes i llacs!

Des del Jasper Skytram veiem tot l'entorn de Jasper.
Des del Jasper Skytram veiem tot l’entorn de Jasper.
Quines vistes!
Quines vistes!
Un esquirol ens acompanya al cim del pic Whistlers.
Un esquirol ens acompanya al cim del pic Whistlers.
Muntanyes per tot arreu!
Muntanyes per tot arreu!

 

Avui dormim a l’Aspen Accommodation, un B&B senzill però on el propietari de la casa ens tracta de meravella. A més, ens recomana el pastís de pastanaga d’una pastisseria del poble. Ens ho apuntem per demà…

Organitza el teu viatge a les Muntanyes Rocalloses i l’illa de Vancouver

✈️ Les millors ofertes de vols a Calgary aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a l’illa de Vancouver aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Canadà aquí

🚗 Les millors ofertes per llogar un cotxe a Canadá aquí

🚑 Contracte la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.