You are currently viewing Què veure i fer al Parc Nacional Banff

El Parc Nacional Banff, és el parc nacional més antic de Canadà (va ser declarat a l’any 1885). Una condició que no sorprèn quan descobreixes la riquesa paisatgística, geològica i ecològica d’aquesta regió. Els seus llacs d’aigües cristal·lines i colors turquesa inversemblants, les muntanyes rocoses, les glaceres, els canyons i, sobretot, els seus boscos plens de vida fan que visitar el Parc Nacional de Banff sigui una experiència memorable.

Com a mínim es necessiten cinc dies per conèixer els punts més famosos i icònics d’aquest parc, però realment passar-hi més temps és totalment recomanable. Hi ha infinitats d’excursions, i simplement conduint per alguna de les seves carreteres secundàries pots tenir la sort de topar-te amb óssos negres, óssos grizzly, cérvols, cabres salvatges i, amb molta sort, fins i tot algun llop. És un paradís pels amants de la naturalesa!

Què veure al Parc Nacional Banff: Les 4 zones principals

Al llarg dels 6.641 km2 d’extensió del Parc Nacional de Banff, hi ha tantes coses a fer i veure que convé dividir el parc en quatre zones per organitzar-se alhora de visitar-lo:

La zona del voltant del poble de Banff. Les muntanyes i llacs que envolten el poble de Banff són alguns dels més bonics de les muntanyes Rocalloses. Una parada imprescindible.

La zona de la Bow Valley Parkway. La Bow Valley Parkway és una carretera secundària que uneix el poble de Banff amb el Lake Louise. I és segurament la carretera més màgica de l’oest de Canadà: només cal conduïr a poc a poc durant la matinada o el capvespre per descobrir la fauna que habita els boscos del Parc Nacional de Banff.

La zona del Lake Louise. El Lake Louise i el Moraine Lake són els grans protagonistes d’aquesta zona d’impressionants paisatges i infinites rutes de senderisme.

La zona de la Icefield Parkway. L’Icefield Parkway és una carretera escènica de 230 km que uneix el Lake Louise amb el Parc Nacional de Jasper. La carretera avança entre muntanyes, glaciars, salts d’aigua i canyons espectaculars. I no costa gens entendre per què està qualificada com una de les carreteres més boniques del món.

[googlemaps https://www.google.com/maps/d/u/0/embed?mid=1zme9RkZHqKXVY6_kDHtf5V1zmgaQJQ9B&w=640&h=480]

Els voltants del poble de Banff

Donat que la majoria dels viatges per les Muntanyes Rocalloses comencen des de Calgary, el poble de Banff és el punt d’entrada al Parc Nacional. Per això, el seu centre de visitants és algun dels més complerts de la zona. Així que val la pena aturar-s’hi per organitzar la visita.

Però el més interessant del poble de Banff no és el poble en sí. Si no el seu fantàstic entorn. Només cal conduir alguns kilòmetres per trobar-se envoltat de paisatges al·lucinants.

Minnewanka Lake

El Minnewanka Lake, que significa en siux “Aigua dels esperits”, és un llac d’origen glaciar de 28 km de llarg i 142 metres de profunditat. És el llac més llarg de les Muntanyes Rocalloses i està envoltat de boscos plens de vida animal.

Per descobrir el llac i el seu entorn, el millor és conduir tranquil·lament pels 25 km Minnewanka Lake Road. Seguint la carretera s’arriba als punts més impressionants:

– El Johnson Lake. Un petit llac on s’hi pot fer una ruta circular molt tranquil·la.

– El Two Jack Lake. Es tracta d’un estretament de l’enorme Minnewanka Lake. A prop de la zona d’aparcament, hi ha la icònica panoràmica d’aquest llac amb el Mount Rundle de fons.

– El Minnewanka Lake. Des del pàrquing més proper al Minnewanka Lake hi surt un camí planer fins a l’Stewart Canyon. Sense haver de caminar massa, les vistes del llac són fabuloses. Un cop s’arriba al pont que travessa l’Stewart Canyon es pot iniciar l’itinerari (de 8 hores) fins a l’Aymler Lookout. Tot i això, aquesta excursió (i moltes altres que comencen des del Minnewanka Lake) tenen accés restrignit des del 10 de juliol fins el 15 de setembre per l’elevada concentració d’óssos grizzly que baixen a alimentar-se de bayas abans d’hivernar.

– La zona de pícnic Cascade Pound. És un racó molt tranquil, amb una petita bassa. Amb una mica de sort allà s’hi poden veure els cérvols muls bevent, però els que segur que es deixen observar i fotografiar són els divertits esquirols de terra (Columbian Ground Squirrel).

A més, conduïnt amb atenció per la Minnewanka Lake Road hi força opcions d’observar la rica vida animal que es mou per aquesta zona: uapitís, cérvols muls, argalís i óssos.

Sulphur Mountain

La Sulphur Mountain (2.451 metres) és un dels millors miradors del Parc Nacional Banff. Des del cim de la muntanya la visió panoràmica de les Muntanyes Rocalloses i la vall del riu Bow és increïble. I és fàcil diferenciar alguns dels punts més icònics dels voltants de Banff: la Tunnel Mounain, el riu Bow i, al fons, el Llac Minnewanka.

Per arribar al cim de la Suplhur Mountain, l’opció més ràpida i senzilla és fer-ho amb telefèric. Però també hi ha l’opció de pujar caminant, per un camí ben senyalitzat en tot moment.

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Canadà. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

Vermilion Lakes

Els Vermillion Lakes són tres llacs situats a menys de 10 minuts del poble de Banff. Les postes de sol del primer dels Vermillion Lakes, amb el Mount Rundle reflectit, són de les més boniques del Parc Nacional de Banff.

La Bow Valley Parkway

La Bow Valley Parkway és una carretera secundària que connecta el poble de Banff amb el Lake Louise. I és una de les carreteres més especials de Canadà.

Circulant per aquesta estreta carretera envoltada de pins, les possibilitats d’observar cérvols, óssos o fins i tot llops són molt altes. Només cal conduir sense pressa, durant la matinada o el vespre, i esperar tenir una mica de sort. És un dels llocs on és més fàcil observar óssos dins el Parc Nacional Banff.

Encara que l’observació de fauna en llibertat és l’atractiu principal de la Bow Valley Parkway, aquesta carretera també amaga sorprenents canyons i salts d’aigua.

El Johnston Canyon

El Johnson Canyon és un dels punts més visitats d’aquesta zona del Parc Nacional de Banff. Aquesta meravella natural, fruït de l’erosió de l’aigua del riu Bow durant milions d’anys, es pot visitar fàcilment seguint un camí de poc menys de 3 kilòmetres.  Dues cascades són les protagonistes del recorregut: les Johnson Canyon Lower Falls i les Johnson Canyon Upper Falls.

Les Silverton Falls

Mentre que les cascades del Johnson Canyon són visitades per gairebé tothom, les Silverton Falls són quatre salts d’aigua consecutius molt menys populars. Però visitar-les no decep!

Al llarg de la Bow Valley Parkway aquestes cascades no estan indicades, sinó que cal aparcar al pàrquing del Rockbound Lake Trail. Des d’allà hi ha un mapa que indica les cascades, que també estan indicades amb cartells durant el camí. El sender voreja el riu i arriba al peu de l’últim salt, que tampoc és massa alt. Però la millor vista s’aconsegueix després de pujar una mica, on hi ha un petit mirador des d’on es veuen tres dels quatre salts d’aigua.

Els voltants del Lake Louise

La fàcil accessibilitat del Lake Louise i la seva bellesa, fan que aquest llac sigui el més turístic del Parc Nacional de Banff. Tot i això, aquesta no és l’única atracció d’aquesta zona del parc nacional, amb molts més llacs i una de les densitats d’óssos grizzly més elevada de la zona.

El Lake Louise

Parlar del Parc Nacional de Banff és fer-ho també del Lake Louise. Les aigües turqueses d’aquest llac, amb el Glaciar Victòria de fons són precioses. I per evitar multituds i gaudir dels reflexes de l’aigua el millor és visitar el llac ben aviat al matí.

A més, el Lake Louise és el punt de partida d’algunes de les excursions més boniques de la zona. Com the Plain of Six Glaciers, un trekking que arriba fins el Abbot Pass Viewpoint, on hi ha una panoràmica impressionant del Mount Lefroy, el Mount Victoria i el Victoria Glacier.

El Lake Agnes

A uns 3,5 kilòmetres caminant des del Lake Louise, s’hi amaga un petit llac ple d’encant i molt menys massificat: el Lake Agnes. Val molt la pena caminar fins el Lake Agnes i gaudir d’un aperitiu o berenar a la Tea House que hi ha al costat del llac.

El Lake Moraine

El Lake Moraine és un dels paratges més bonics del Parc Nacional de Banff i també de Canadà. No és d’extranyar que la vista del llac des del Rockpile sigui una de les més fotografiades del món. De fet va ser la imatge dels bitllets de vint dòlars canadencs del 1969 al 1979.

Els Consolation Lakes

Els Consolations Lakes són uns llacs alpins situats a 3 kilòmetres del Lake Moraine. És una de les excursions més senzilles i sorprenents del Parc Nacional Banff.

L’únic detall a tenir en compte abans de fer aquesta excursió (d’unes dues hores entre anar i tornar) és la presència d’óssos per la zona. El sender passar per un tram de bosc on hi freqüenten els óssos grizzly i per això és obligatori caminar amb un grup de quatre persones o més. A més val la pena fer soroll mentre caminem, per no sorprendre a cap ós.

Lake Louise Gondola

El Lake Louise Gondola és un telecadira ideal per tenir una perspectiva diferent del Lake Louise i les escarpades muntanyes i glaciars que l’envolten. Però també és un dels millors punts de la regió d’Alberta per poder veure óssos grizzly. Cada dia sol haver-hi algun albirament.

La Icefield Parkway

La Icefield Parkway (o Carretera dels Camps de Gel) és una carretera d’uns 230 km que uneix el poble del Lake Louise amb el poble de Jasper. Aquesta carretera es considera una de les més boniques del món: ben a prop del seu recorregut s’hi amaguen llacs d’aigua turquesa, canyons, salts d’aigua i boscos amb una gran varietat de fauna salvatge.

Al llarg de la Icefield Parkway, dins el Parc Nacional de Banff, hi ha infinits punts on aparcar i gaudir d’alguns dels paisatges i excursions més bonics d’aquest parc nacional. Va la pena recórrer la carretera amb calma, i parar a tot arreu on els paisatge ens sedueixi.

Herbert Lake

Poc després d’iniciar la conducció per la Icefield Parkway, començant des del poble de Lake Louise, el Herbert Lake és la primera de les parades més recomanades. Aquest petit llac d’origen glaciar és un perfecte mirall de les muntanyes del Parc Nacional Banff que l’envolten.

Bow Lake

El Bow Lake és el llac més accessible de la Icefield Parkway, ja que es pot veure des de la pròpia carretera. Les vistes del Crowfoot Glacier i el Bow Lake des del Crowfoot Glacier Viewpoint són sublims!

Encara que les vistes des dels miradors de la carretera són espectaculars, el millor és aparcar el cotxe i apropar-se al llac a peu. Passejar pels voltants de les aigües cristal·lines, contemplant el Crowfoot Glacier i el Bow Summit, és encara millor que observar el llac des de la llunyania.

I pels que tenen més temps: l’excursió del Bow Glacier Fall Hike és ideal. És un camí molt senzill, d’uns 9 km entre anar i tornar, que s’apropa a una cascada que prové del desglaç del glaciar Bow.

Peyto Lake

El Peyto Lake és una de les icones del Parc Nacional de Banff. I no és d’estranyar: el color blau intents de la seva aigua, la seva forma que recorda a un ós i les muntanyes que neixen des del costat del llac, el fan impressionant.

Per arribar al mirador del llac cal aparcar al Bow Summit, el punt de la Icefield Parkway que està situat a més altura (2085 metres). Des d’allà, només cal caminar uns 10 minuts per descobrir una de les vistes més impressionants del Parc Nacional de Banff i de la Icefield Parkway. El color de l’aigua del Peyto Lake és al·lucinant! Sembla impossible que el blau tan intens del llac sigui un color natural…

Upper Waterfowl Lake

L’Upper Waterfowl Lake és un llac poc conegut i visitat de la Icefield Parkway, i això el fa molt atractiu. És un entorn magnífic per relaxar-nos una estona mentre mirem si veiem algun moose, ja que de vegades es passegen per l’entorn d’aquest llac.

Mistaya Canyon

L’últim punt imprescindible de la Icefield Parkway abans d’entrar al Parc Nacional de Jasper és el Mistaya Canyon. Senyalitzat perfectament des de la carretera, aquest canyó és un tresor esculpit per l’aigua durant segles.

Què fer al Parc Nacional Banff

El Parc Nacional de Banff és naturalesa en estat pur, per això les millors activitats a fer són les que tenen a veure amb l’aire lliure i el descobriment de la riquesa naturalística dels ecosistemes del parc:

Senderisme

Segurament l’activitat per excel·lència per gaudir d’aquest parc nacional és el senderisme. Allunyar-se dels punts més accessibles seguint els camins senyalitzats del parc, ens permetrà descobrir paisatges salvatges i rodejats de tranquil·litat. I amb una mica de sort, trobarem algun dels animals que habiten els boscos canadencs.

La zona del Minnewanka Lake, el Moraine Lake, el Lake Louise i el Bow Lake són excel·lents punts de partida per fer excursions.

Fotografia

Els paisatges de les muntanyes rocalloses són subjectes fascinants per fotografiar. Muntanyes escarpades, reflexes sobre les aigües dels llacs i boscos plens de vida. Com sempre, els millors moments del dia per gaudir de la fotografies són durant la sortida i la posta de sol.

Kayak

Als llacs, per gaudir d’una perspectiva diferent, sempre hi ha l’opció d’agafar una canoa o kayak i remar una mica. El Lake Louise o el Lake Moraine són els dos llacs on és més fàcil fer-ho.

Observació d’animals

Els animals salvatges del Parc Nacional de Banff són un dels grans atractius d’aquest parc nacional. A pocs llocs del món és tan factible trobar-hi óssos, cérvols, cabres salvatges o, fins i tot, llops. Un dels millors punts per buscar-hi animals és la Bow Valley Parkway. Sobretot durant la matinada i el capvespre, quan els animals estan més actius i hi ha molta menys presència humana.

Agafar un telefèric

Les vistes panoràmiques són sempre encisadores, així que val la pena agafar alguns dels telefèrics o gondoles per ascendir fins a un cim i gaudir d’una visió diferent del Parc Nacinoal de Banff.

Els dos telefèrics per excel·lència del parc són: la Sulphur Mountain Gondola (al poble de Banff) i la Lake Louise Gondola (al poble del Lake Louise).

Les millors excursions al Parc Nacional Banff

Les opcions d’excursions i trekkings al Parc Nacional Banff són enormes. N’hi ha per tots els nivells. I encara que les més senzilles són força populars i  transitades, la resta són oportunitats perfectes per gaudir dels paisatges de les Muntanyes Rocalloses sense pràcticament ningú més.

Aquestes són algunes de les excursions més boniques per fer al llarg del Parc Nacional Banff:

Ascensió al C-Level Cirque (Distància: 8,4 km. Desnivell +: 455 metres. Durada: unes 3 hores). La caminata surt des del pàrquing proper al llac Minnewanka. Després de passar per un bosc, ofereix unes grans vistes del llac i el seu entorn.

Ascensió a la Tunnel Mountain (Distància: Distància: 4,8 km. Desnivell +: 260 metres. Durada: unes 2 hores). El millor de pujar a la Tunnel Mountain són les vistes que es tenen des del cim. El camí és curt i senzill, però les vistes des de dalt són magnífiques. Una bona alternativa si no volem pujar amb telefèric a la Sulphur Mountain.

Recorregut circular als Sunshine Meadows (Distància: 13 km. Durada: 4 hores). La zona alpina dels Sunshine Meadows, un racó poc conegut del Parc Nacional de Banff, és on es pot fer la millor caminata de Canadà segons la Lonely Planet. Per arribar fins als prats alpins cal agafar un bus al poble Sunshine Village, i un cop a dalt l’excursió clàssica passa pels següents punts: el Monarch Viewpoint, l’Standish Viewpoint, el Larix Lake i el Rock Isle Viewpoint.

The Plain of Six Glaciers Hike (Distància: 14 km. Durada: 4 hores). L’excursió circular que puja del Lake Louise fins a The Plain of Six Glaciers, per després baixar de nou passant pel Lake Agnes i el Mirror Lake és una de les més completes del parc nacional.

Consolation Lakes (Distància: 6 km. Durada: 2 hores). Aquest senzill camí que surt des del Morain Lake ofereix unes grans vistes dels prats alpins, el Quadra Glacier i els Consolation Lakes.

Helen Lake Hike (Distància: 12 km. Durada: unes 4 hores). El camí surt del Bow Lake i ascendeix fins al Helen Lake, passant ben a prop del Dolomite Peak, una muntanya vertical molt fotogènica. És una zona amb certa presència d’óssos.

Bow Glacier Falls (Distància: 9,2 km. Durada: unes 3 hores). Un camí senzill per gaudir de l’entorn del Bow Lake i descobrir les boniques Bow Glacier Falls.

On dormir al Parc Nacional Banff

L’oferta d’allotjaments del Parc Nacional Banff no és molt extensa, però hi ha opcions per tots els gustos i pressupostos. Nosaltres vam dormir a aquests allotjaments:

Rocky mountain bed & breakfast. Situat al poble de Banff. Un punt de partida ideal per conèixer la zona del poble de Banff.

Chalets Baker Creek. Unes casetes de fusta idíl·liques, situats a la Bow Valley Parkway.

Mountaineer Lodge. Situat al poble del Lake Louise, per tant ben a prop del Lake Louise i el Moraine Lake.

The Crossing Ressort. Un dels pocs allotjaments de la Icefield Parkway

Per estalviar, una bona opció és dormir als càmpings, que molts cops es troben a les localitzacions més privilegiades. Aquest és el catàleg dels càmpings del Parc Nacional de Banff.

Enllaços útils per visitar el Parc Nacional Banff

Guia de les excursions a la zona del poble de Banff.

Guia de les excursions a la zona del poble del Lake Louise i la Icefield Parkway.

Mapa dels Sunshine Meadows.

Mapa del Icefield Parkway.

Organitza el teu viatge a les Muntanyes Rocalloses i l’illa de Vancouver

✈️ Les millors ofertes de vols a Calgary aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a l’illa de Vancouver aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Canadà aquí

🚗 Les millors ofertes per llogar un cotxe a Canadá aquí

🚑 Contracte la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Aquest Post Té 1 Comentari

  1. Noemí

    Wow! Quines fotos!! Quins records….

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.