• Categoria de l'entrada:Europa / Irlanda
  • Temps de lectura:11 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 18, 2023
Actualment esteu veient 7 Castells d’Irlanda que no pots deixar de visitar

Els castells d’Irlanda són un dels emblemes d’aquest fabulós país. Construïts en punts estratègics de la costa o la muntanya, els castells sempre es troben envoltats de paisatges espectaculars. Des d’on no costa gens imaginar-se tota la història viscuda per aquestes fortificacions.

El nombre de castells a Irlanda és enorme, s’estima que n’hi ha uns 30.000! Durant un viatge a Irlanda és impossible visitar-los tots, per això he recopilat alguns dels castells que més ens van sorprendre durant el viatge per terres irlandeses.

paisatges castells d'irlanda

7 Castells d’Irlanda que no pots deixar de visitar

El Castell de Ross

Aquest castell medieval construït durant el segle XV es troba dins el Parc Nacional Killarney. Està situat al costat del Llac Leane, i sovint és possible veure-hi cérvols per la zona.

Visitar aquest castell és la manera ideal de començar el recorregut per la Kerry Ring, una pintoresca ruta per fer amb cotxe pel comtat de Kerry.

Castell de McCarthy és un dels més famosos d'Irlanda

castell d'irlanda davant d'un llac

El Castell de McCarthy

El Castell de McCarthy és un dels castells d’Irlanda que més ens va sorprendre. No és el més gran, ni espectacular. De fet actualment només queden les runes del castell. Unes runes que emergeixen del mar, i que poc a poc s’han anat erosionant per la sal del mar. Creant un paisatge únic.

Aquest castell, situat al poble de Ballinskelligs, va ser construït durant el segle XVI al final de platja Ballinskelligs per defensar-se dels pirates. És un dels punts forts de la Skellig Ring, un desviament de 18 km de la Ring of Kerry.

Castell de Ross envoltat de la platja

El Castell de Bunratty

El Castell de Bunratty és un dels castells d’Irlanda més populars. Aquest castell, situat al comptat de Clare, va ser reconstruït durant l’any 1425 i des d’aleshores és un exemple perfecte de la famosa arquitectura normanda. Tot i això, el castell actual s’erigeix sobre una zona amb molta història. Des de l’any 970 va haver-hi una construcció vikinga, que va aguantar molts atacs fins al 1332, quan després de la victòria dels O’Brien el castell va ser destruït.

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Irlanda. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

Castell de Bunratty

Visitar l’interior d’aquest castell és car, 15 € per persona, però pels amants de la història és totalment recomanable. El castell segueix conservant antics tapissos, mobles i objectes de decoració d’un gran valor històric. A més, al voltant del castell s’hi ha construït un parc temàtic, el Folk Park, per replicar un poble irlandès del segle XIX.

Castell de Bunratty a irlanda

poble medieval tradicional al costat del castell de bunratty

El Castell de Dunguaire

Situat a les afores del petit poble de Kinvara, el Dunguaire Castle és una torre-residència del segle XVI situada en un punt estratègic de la Badia de Galway. La perspectiva del castell, envoltat d’aigua, és una de les més famoses i fotografiades d’Irlanda.

Durant el dia es pot entrar gratuïtament al castell.

Castell de Dunguaire a la zona oest d'Irlanda

els castells d'irlanda són un dels símbols del país

castells d'irlanda sobre una badia

Castell de Classiebawn

Situat al comptat de Sligo, el castell de Classiebawn no és un dels castells d’Irlanda més famosos ni grans. Però si es visita aquesta regió, val la pena apropar-s’hi per gaudir del meravelló entorn de l’envolta.

Des dels penya-segats de la costa, la panoràmica del mar, el castell i la Benbulbin Mountain de fons (quan no hi ha núvols baixos) és de les més emocionants del nord d’Irlanda.

Castell de Classiebawn al nord d'irlanda

Castell de Classiebawn envoltat d'ovelles a irlanda

El Castell de Glenveagh

Per visitar el Castell de Glenveagh cal endinsar-se pel Parc Nacional Glenveagh, el parc nacional més gran d’Irlanda i un dels més salvatges del país. Grans poblacions de cérvols viuen dins el parc nacional, a la part més muntanyosa. I ben a prop de la zona nord del parc, on també hi ha l’entrada oficial, hi ha una joia arquitectònica: el Castell de Glenveagh.

Aquest castell es va construir durant el segle XIX, entre els anys 1867 i 1873, i es troba a la vora del Llac Veagh (Lough Veagh). Una situació idíl·lica on només s’hi pot arribar caminant (són uns 3,5 km des de l’entrada del parc) o bé agafant un dels busos oficials del parc nacional.

Castell de Glenveagh

Castell de Glenveagh dins el parc nacional

parc nacinonal més gran d'irlanda

El Castell de Doe

A l’interior de la Badia de Sheephaven el Castell de Doe va ser construït entre el 1425 i el 1544 (encara no està clar el període exacte). El castell va canviar de mans repetidament, durant la lluita pel control d’Irlanda. Finalmant, a l’any 1843 va ser comprat pel governador Sir George Vaughan Hart, que va habilitar-lo per a viure-hi amb la seva família.

La situació del Castell de Doe, envoltat d’aigua i una fosa és encantadora. A més es pot visitar gratuïtament (excloent la torre) de 9:00 a 18:00.

Castell de Doe

ovelles envoltades dins el Castell de Doe

paisatge de costa que envolta un castell d'irlanda

El Castell de Trim

El Castell de Trim és segurament un dels castells d’Irlanda més famosos. Sobretot es va fer famós amb la pel·lícula Braveheart, ja que es va utilitzar per la gravació de bona part de les escenes.

Visitar el Castell de Trim, i la zona més antiga del poble de Trim, és fer un viatge en el temps. Aquest castell es va començar a construir a l’any 1174, i actualment és el castell més gran d’Irlanda. Està envoltat de prats i camins, per on es pot passejar tranquil·lament i gaudir de les vistes.

L’entrada a l’interior del castell es pot fer de les 10:00 a les 18:00 i costa 5 € pels adults.

Castell de Trim

Organitza el teu viatge a Irlanda

✈️ Les millors ofertes de vols a Irlanda aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Irlanda aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Irlanda aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.