• Categoria de l'entrada:Croàcia / Europa
 • Temps de lectura:7 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:setembre 18, 2023
Actualment esteu veient 5 pobles amb encant de Croàcia

Croàcia és molt més  que les brutals cascades de Plitvice, les illes verges al mig de l’Adriàtic o les famoses muralles de Dubrovnik. És un país encantador, on els petits pobles ens obliguen a aturar-nos ben sovint. A qualsevol lloc hi trobem poblets tradicionals, poc turístics, on es respira la veritable essència del país. Voltar pels seus estrets carrers és una delícia pels sentits (sobretot quan s’acompanya el passeig amb un bon gelat croat). És difícil fer-ne una tria, però per nosaltres els següents són alguns dels pobles amb més encant de Croàcia:

 1. Kumrovec, el poble rural

Caminar per aquest poble és viatjar en el temps.Entre frondosos boscos i camps de conreu, ben a prop de la frontera amb Eslovènia, Kumrovec és un tresor que els croats conserven amb orgull. Aquest poblet, amb només 269 habitants, conserva les cases rurals originals del segle XIX i XX en perfecte estat. I entre elles destaca l’habitatge on hi va néixer l’expresident iugoslau Josip Broz Tito, un dels primers que va desafiar l’hegemonia soviètica.

Kumrovec

Kumrovec

Kumrovec

Més informació: http://www.tz-kumrovec-desinic-zagorskasela.hr/home/

 1. Vrbnik, la perla de l’illa de Krk.

Enfilat a un penya-segat sobre el Mar Adriàtic, el poble de Vrbnik és una parada obligatòria pels qui trepitgen la illa de Krk. La pau i la tradició inunden als qui caminen pels carrers costeruts d’aquest poblet medieval, que també és un mirador excel·lent. Acabar la visita contemplant les últimes llums del dia sobre la costa adriàtica és el final perfecte.

Vrbnik

Vrbnik

Vrbnik

Més informació: http://vrbnik.hr/

 1. Kolan i el seu formatge

Parlar de Kolan, situat a la illa de Pag, és fer-ho del seu formatge. Aquest petit poble és famós per la formatgeria Sirana Gligora. Allà es pot tastar el formatge de la illa de Pag, fet amb llet d’ovella, que ha esdevingut en vàries ocasions el millor formatge del món. Un festival pel paladar!

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Croàcia. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

Kolan cheese

Més informació: http://webshop.gligora.com/webshop/prodaja/cheese/island-of-pag-cheese

 1. Primosten, tradició pesquera

Primosten, que en altres temps va ser una illa emmurallada, conserva l’encant de les poblacions pesqueres medievals. És ideal per fer-hi una passejada a mitja tarda i provar algun dels típics dolços de Croàcia a alguna de les pastisseries. A més, si el temps acompanya, no t’estiguis de banyar-te a la platja Raduca, considerada una de les més boniques del país. Des d’allà les vistes de Primosten, on hi sobresurt l’esglèsia Sveti Juraj, són encantadores.

Primosten

Més informació: http://www.tz-primosten.hr/index.php?lang=en

 1. Supetar, l’entrada a la Illa de Brac

Amb uns 3.500 habitants, Supetar és el poble més gran de la Illa de Brac. La majoria dels visitants de la illa només es desplacen fins a la famosa platja Zlatni Rat, però passejar per aquest assentament costaner és molt recomanable. Sobretot al capvespre, quan les ataronjades llums solen inundar el port. No hi ha res com les postes de sol a les illes de l’adriàtic.

Supetar, brac island

Supetar, brac island

Supetar, brac island

Més informació: http://www.supetar.hr/en.html

Organitza el teu viatge a Croàcia

✈️ Les millors ofertes de vols a Dubrovnik aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a Zagreb aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Croàcia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Croàcia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Comentaris

 1. Quim

  Oleeee…. Aquí hi he estat!!! Bona referència de llocs inoblidables, amb magnífiques fotos!!

  Quim

  1. Viatjar és Descobrir

   Moltes gràcies pel comentari!
   Croàcia és preciós i fer parades als petits pobles que ens anàvem trobant va ser genial.

 2. BonaVida

  Magnífic!!! Ens apuntem aquest llistat. Croàcia fa temps que està a la nostra llista pendent, i tard o d’hora volem visitar un lloc tan maco.
  Gràcies per compartir-ho!!!
  Manel i Cristina

  1. Viatjar és Descobrir

   Moltes gràcies, Manel i Cristina!
   Fer una escapada per Croàcia és molt recomanable, així que animeu-vos!
   Nosaltres vam quedar encantats amb el país. Sense haver de fer massa quilòmetres vam gaudir dels preciosos parcs nacionals, les platges de la costa dàlmata i de ciutats com Dubrovnik i Split. A més, els petits pobles que anàvem trobant durant la ruta van meravellar-nos. Ens vam quedar amb ganes de seguir voltant per les carreteres secundàries en busca de més poblets. Aquesta llista és només un petit tast de tot el que s’hi pot trobar…

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.