Comencem el dia ben aviat, doncs unes quatre hores de cotxe ens separen de la península de Snæfellsnes, on tenim previst passar els últims dies d’aquest fantàstic viatge. Aquesta península, situada a l’oest d’Islàndia, és coneguda com la Islàndia en miniatura, ja que al llarg de la seva petit extensió podem trobar salts d’aigua, petites muntanyes, volcans, glaceres, una costa escarpada… De fet, és una de les regions més famoses i fotogèniques de l’illa. Segur que no ens decebrà!
Durant el trajecte fins a la península fem una parada per estirar les cames a Glaubaert. És un museu, però el que més crida l’atenció són les cases típiques islandeses amb la teulada recoberta d’herba. De fet, nosaltres no entrem al museu. En tenim prou passejant per l’exterior per estirar una estona les cames.

Tres hores més tard, arribem a la península. Un dels símbols que indiquen que ja et trobes en aquesta famosa regió de la illa és la muntanya Drapuhlidarfjall. És famosa per tenir una gran varietat de colors, ja que està formada per molts materials diferents. Tot i això, el dia està força tapat, i no podem apreciar gairebé les seves tonalitats.

Per fi, després d’un matí de força cotxe arribem al primer punt d’interès de la península: la Holy Mountain. Aquesta petita muntanya, de només 73 metres, és molt coneguda per dues raons. Per una banda, ofereix unes vistes espectacular de la Breidafjoudyr Bay. Tot i això, entre els islandesos és popular per una altra raó: la tradició diu que si puges a la muntanya sense parlar ni mirar enrere se’t compliran els tres desitjos que demanis des del cim de la muntanya. Nosaltres no sabem si és cert o no, però com que no perdem res per intentar-ho seguim la tradició al peu de la lletra. Amb menys de deu minuts arribem a dalt, sense haver intercanviat cap paraula ni haver girat el cap. Un cop a dalt, després d’haver deixat clars els nostres desitjos, ens estem una bona estona a contemplar les vistes. Són increïbles! No sabem si es complirà el que hem demanat, però les vistes per sí soles ja es mereixen haver pujat aquesta petita muntanya.


Seguim avançant per la península fins que arribem a una altra muntanya, la Kirkjufell. És una de les parades del dia que més il·lusió ens feia, doncs aquesta muntanya es considera una de les més boniques d’Islàndia. A la xarxa, abans de fer el viatge, havíem vist algunes fotografies fascinants de la muntanya i tenim moltes ganes de veure-la en directe. Passem una bona estona passejant per l’entorn i descobrint les perspectives més populars que tant ens havien impressionat. Tot i que no fa un dia esplèndid, entenem perfectament perquè es considera la muntanya més bonica d’Islàndia.

Mentre continuem avançant per la carretera principal, que dóna la vola a la península, cada cop és més visible el volcà del Snafesjnokull Glacier. Aquest volcà, encara actiu, és un dels símbols d’Islàndia, ja que va inspirar a Jules Verne a escriure “Viatge al centre de la Terra”. Tot i això, no ens aturem a fotografiar-lo perquè hem llegit que des de les platges Djupalonssandur i Dritvik es tenen les millors vistes. Abans d’arribar a aquestes dues platges, ens aturem al Saxholl Crater. Aquest cràter, de poca altura, destaca força perquè tota la regió del voltant és molt plana. Com sempre, no deixem passar l’oportunitat de pujar-hi per tenir-ne una visió diferent.
Un cop a baix, tornem a agafar el cotxe per anar a les platges Djupalonssandur i Dritvik, dues platges de sorra negre precioses. Des de la primera tenim unes bones vistes del volcà que va inspirar a Jules Verne. A la platja també hi trobem una filera de roques, cada una més gran que l’anterior. La llegenda diu que els islandesos que no eren capaços d’aixecar-les totes (la més gran pesa 154 quilos), es declaraven com a no vàlids com a pescadors, tot una deshonor per ells. Nosaltres preferim no intentar-ho, ja tenim clar què passaria…Així que anem directament cap a la segona platja. Per accedir-hi caminem un quilòmetre per un camí molt agradable que voreja la costa. La platja de Dritvik és més petita, però té un encant especial.




Acabem el dia desfent part de la carretera fins a l’Hotel Ólafsvík. Demà continuarem recorrent aquesta península, que en molt poc espai concentra moltíssimes coses per veure.
Organitza el teu viatge a Islàndia
✈️ Les millors ofertes de vols a Islàndia aquí
🏨 Els millors preus d’allotjaments a Islàndia aquí
🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Islàndia aquí
🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí
💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí
💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí