• Categoria de l'entrada:Europa / Islàndia
  • Temps de lectura:8 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 19, 2023
Actualment esteu veient Seljalandsfoss, la cascada més sorprenent d’Islàndia

Seljalandsfoss és una de les cascades del sud d’Islàndia que no necessita presentacions. No és la cascada més alta del país, ni tampoc la més potent. Però sí que és una de les més elegants. I sobretot és famosa perquè es pot descobrir d’una manera sorprenent: caminant per darrere la cascada i contemplant-la des de l’interior.

On es troba la cascada Seljalandsfoss?

La cascada Seljalandsfoss és un salt d’aigua molt proper a la carretera 1 o Ring Road, la famosa ruta que fa la volta a Islàndia. En concret es troba a menys d’un kilòmetre d’aquesta carretera.

Així doncs, l’accés a Seljalandsfoss és molt senzill i pràctic. A més hi ha un pàrquing extens on es pot deixar el cotxe gratuïtament. També hi ha uns banys públics. Des del pàrquing ja s’observa la cascada, i només cal caminar per un senzill i ample camí per arribar-hi.

Si no es disposa de cotxe de lloguer, una opció còmode és arribar a aquesta cascada fent un tour per les cascades i glaceres del sud d’Islàndia.

la cascada Seljalandsfoss vista des de l'aparcament

Quan visitar la cascada Seljalandsfoss?

Aquest sorprenent salt d’aigua es pot visitar durant tot l’any. A l’hivern, encara que l’entorn estigui completament nevat, l’aigua de la cascada no es congela.

Això sí, a l’hivern el camí que permet arribar fins a darrere de la cascada pot estar glaçat, i per això és necessari anar molt ben calçat per evitar caigudes o relliscades.

Pel que fa al millor moment del dia per visitar la cascada Seljalandsfoss, ben aviat al matí o al vespre són els millors moments per evitar acumulacions de gent. És una de les cascades més famoses del sud del país, i sobretot durant els mesos d’estiu un gran nombre de visitants s’hi apropen diàriament. Si busques la idíl·lica fotografia de la cascada i el sol a l’horitzó, hauràs de visitar-la durant la posta de sol.

detalls de la cascada Seljalandsfoss i la vegetació de l'entorn

Consells per visitar la cascada

Encara que el camí per arribar-hi sigui molt senzill i curt, és important tenir molta cura al caminar pel sender que la rodeja. És un camí estret i que sempre està humit, de manera que és molt fàcil relliscar. Per això, és necessari anar ben calçat. I fins i tot portar algun pal per no perdre l’equilibri.

També és molt recomanable portar impermeable, ja que el més habitual és quedar-se ben mullat amb l’aigua de la cascada Seljalandsfoss.

Per últim, si visites aquest salt d’aigua i tens ganes d’explorar paisatges més inaccessibles d’Islàndia, et recomano apropar-te fins a la cascada Gljúfrabúi.  És un salt d’aigua una mica més baix (fa uns 40 metres), però amb la particularitat que es troba ocult dins l’interior d’un canyó. S’hi pot arribar seguint aquest camí, són només 2 kilòmetres.

la cascada Seljalandsfoss vista des del darrere

caiguda de la cascada més sorprenent d'Islàndia

Visitant Seljalandsfoss: la nostra experiència

Conduint des d’Hella fins al salt d’aigua més sorprenent

La ruta per cercle daurat que vam fer ahir, ens va portar fins al petit poble d’Hella. Des d’allà estem perfectament situats per incorporar-nos de nou a la Ring Road, i iniciar el recorregut del segon dia del viatge a Islàndia.

Comencem a conduir abans de les vuit del matí, amb la intenció d’arribar com més aviat millor a la cascada Seljalandsfoss. Després d’uns trenta minuts de conducció, ja veiem la indicació a la carretera per desviar-nos fins a la cascada. Arribar al pàrquing no té cap complicació.

caiguda d'aigua de la cascada Seljalandsfoss

Descobrint la cascada Seljalandsfoss

Quan aparquem estem completament sols en aquest entorn tan idíl·lic. Sense esperar-nos massa ens apropem cap al salt d’aigua per gaudir del seu gran al·licient:  l’oportunitat de passar-hi per darrere i tenir-ne una perspectiva totalment diferent.

famosa vista de la cascada Seljalandsfoss des del seu interior

detalls de les caigudes d'aigua al sud d'islàndia

Un cop hem observat la cascada Seljalandsfoss des de totes les perspectives (el recorregut típic no dura més d’uns vint minuts), aprofitem per passejar una mica per l’entorn. És una zona molt verda, que contrasta amb l’entorn volcànic d’altres zones d’Islàndia.

petites caigudes d'aigua al voltant de la cascada Seljalandsfoss

paisatges verds i amb cascades sense nom a islàndia

Quan vam visitar Islàndia desconeixíem l’existència de la cascada Gljúfrabúi, així que no ens hi apropem. Però sí que ens entretenim amb altres petits salts d’aigua que també cauen ben a prop de la Seljalandsfoss. Sobretot quan ha plogut.

paisatges del sud d'islàndia durant el recorregut cap a Seljalandsfoss

Després de més d’una hora per la zona, quan comença a ploure una mica, aprofitem per tornar al cotxe i dirigir-nos cap a la següent parada del dia: la cascada Skógafoss.

(Aquest post correspon a la primera part del segon dia del viatge a Islàndia)

Organitza el teu viatge a Islàndia

✈️ Les millors ofertes de vols a Islàndia aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Islàndia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Islàndia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.