• Categoria de l'entrada:Europa / Islàndia
 • Temps de lectura:7 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:setembre 19, 2023
Actualment esteu veient Islàndia, juliol 2013 – Dia 4: Veient els frarets de ben a prop

Després de la gran quantitat de quilòmetres que vam fer ahir (quasi 500), avui tenim previst un dia una mica més relaxat. De fet, és l’únic dia que repetirem allotjament. Tot i això, volem llevar-nos força d’hora perquè volem anar fins a Bakkagerði, a la zona del port, ja que és una de les millors zones per veure frarets sense haver d’agafar cap vaixell Aquests ocells són un dels símbols d’Islàndia més divertits i curiosos i no volíem marxar d’Islàndia sense haver-ne pogut veure de ben prop.

Així doncs, tal i com decidim la nit abans, a les 7:30 ja som al cotxe preparats per anar cap a Bakkagerði, ja que sabem que si hi arribem massa tard la majoria dels ocells estaran pescant. El trajecte fins a aquest poblet es fa per una carretera de terra, però en bon estat. Tot i això, a nosaltres el camí se’ns fa etern perquè una boira molt espessa ho envolta tot i hem de reduir molt la velocitat. Però continuem avançant, ja que després de no haver vist massa frarets a la platja Dyrhólaey, avui eren el nostre objectiu principal.

Quan, per fi, arribem al nostre destí, tots els problemes se’ns obliden. Hi ha centenars de frarets! I es poden observar a menys d’un metre de distància! El temps passa volant mentre mirem i fotografiem aquests curiosos ocells. Tenim la sort de veure com caminen, volen, pesquen i, fins i tot, els rituals del seguici (l’aleteig i el frotament dels becs). Ens quedaríem allà tot el dia.Ens encanta poder observar i fotografia animals! Però tenim moltes altres coses per veure i després d’unes dues hores decidim marxar.

Frailecillos
Quants frarets!
6042
Passem una llarga estona observant-los de ben a prop. Poca gent es deplaça fins aquest lloc i, per tant, els frarets estan ben tranquils.
5945
Són uns ocells molt simpàtics.
Fraret
Preciosos!
Frailecillos
Una part del ritual del seguici consisteix en el frotament de becs.
6038.2
Ens acomiadem dels divertits frarets ben satisfets d’haver-nos desplaçat fins aquest port. Ha valgut molt la pena!

El següent punt d’interès del dia és la cascada Hengifoss. Des de l’aparcament ja podem veure la cascada, però molt a la llunyania. Per poder-la veure bé, cal caminar uns 2,5 km. El camí és molt agradable de fer: tenim molt bones vistes del llac Lagarfljot i, a mig camí, veiem un salt d’aigua, el Litlanesfoss, envoltat de columnes de basalt. Un cop a dalt, la visió de la cascada, juntament amb el riu, és increïble. A més, tornem a estar gairebé sols en aquest entorn tant idíl·lic!

6147
Des de lluny ja podem veure la cascada, però és molt recomenable anar fins al final del camí.
6156
Les vistes del riu i la cascada són impressionants!

Després dels dos plats forts del dia, anem tranquil·lament a Atlavik, un petit poblet que es troba dins de Hallormsstaður, la reserva forestal més gran del país. Des d’Atlavik surten alguns recorreguts d’unes dues horetes que s’endinsen per aquesta reserva forestal. Nosaltres fem el recorregut vermell. És una passejada agradable, però res de l’altre món. Al final del camí tenim unes panoràmiques del llac Lagarfljot. Aquest llac és famós a Islàndia perquè les històries fantàstiques diuen que hi viu un monstre, al que anomenen Lagarfljotsormurinn, que és semblant a una serp gegantina.

IMG_6164
Veiem el llac Lagarfljot durant el camí, però el monstre no apareix per enlloc…
IMG_6179
Acabem el dia caminant tranquil·lament per la reserva forestal Hallormsstaður i recordant tot el que el viatge ens està deparant.

Després d’aquesta excursió tornem a la nostra fantàstica caseta: el Klettakot cottage. Avui acabem la jornada una mica més d’hora. Una mica de temps per llegir no està mai malament…

Organitza el teu viatge a Islàndia

✈️ Les millors ofertes de vols a Islàndia aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Islàndia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Islàndia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Comentaris

 1. Jofre

  Quina passada!
  Els frarets sempre m’han fascinat i m’han fet molta gràcia. Realment els devieu veure de molt aprop, i n’hi havia un munt. Quina enveja!
  M’ho he passat molt bé llegint aquesta entrada, espero llegir més cròniques aviat.

  1. Viatjar és Descobrir

   Gràcies pel comentari Jofre!
   I tant! Els vam veure de molt a prop! Bakkagerdi és un lloc fantàstic per veure els divertits frarets.
   Una abraçada!

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.