• Categoria de l'entrada:Europa / Islàndia
  • Temps de lectura:14 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 19, 2023
Actualment esteu veient Les 11 Millors Cascades d’Islàndia

Islàndia és un país de naturalesa desbordant i paisatges impressionants. L’aigua és una de les grans protagonistes de les meravelles naturals de l’Illa del Foc i el Gel. I sobretot les cascades són un dels atractius principals d’aquest país.

Al recórrer la famosa Ring Road, la carretera que fa la volta a Islàndia, els salts d’aigua formen part del paisatge constantment. N’hi ha tants, que amb un viatge a Islàndia és impossible descobrir-los tots. Per això, he preparat aquesta guia amb les 11 millors cascades d’Islàndia (des del meu punt de vista):

Les Millors Cascades d’Islàndia: Guia per visitar-les

Conduint per la Ring Road i començant per la famosa zona del Cercle Daurat d’Islàndia, les cascades apareixen en el següent ordre:

1 – Öxarárfoss, la cascada en blanc i negre

La cascada d’Öxarárfoss és un dels grans atractius del Parc Nacional Þingvellir, dins el Cercle d’Or d’Islàndia. La base d’aquesta cascada està plena de roques molt fosques, que creen un contrast molt fotogènic amb el blanc de l’espuma d’aquest potent salt d’aigua.

Com arribar a la cascada Öxarárfoss?

Per visitar la cascada Öxarárfoss, cal deixar el cotxe al pàrquing del Parc Nacional Þingvellir. Des d’allà cal caminar uns 10 minuts per arribar al salt d’aigua, que està perfectament indicat.

la cascada oxararfoss és una de les millors cascades d'islàndia

2 – Gullfoss, la icònica cascada d’Islàndia

La Gullfoss és la més famosa entre les cascades d’Islàndia. Al trobar-se a poc més de 100 kilòmetres de Reykjavik, quasi tots els visitants de l’illa acaben fotografiant aquest bonic salt d’aigua.

Aquesta doble cascada d’origen glacial, que forma part del riu Hvitá, és impressionant per la seva gran potència. A més durant els dies de sol la refracció de la llum amb les gotes d’aigua acostuma a crear un arc de sant martí sobre la cascada. És absolutament màgic.

Al visitar la Gullfoss, dins el Cercle d’Or, val la pena contemplar les vistes panoràmiques des de la zona de l’aparcament. Però és imprescindible seguir el caminet que ens acostarà fins al costat de l’aigua per sentir la seva força.

cascada Gullfoss al cerle d'or d'islàndia durant l'estiu

Com arribar a la cascada Gullfoss?

La cascada Gullfoss, al ser la més famosa del país, està perfectament indicada. Només cal seguir la Ring Road durant uns 54 kilòmetres des de Rejkavik. Aleshores cal girar per la carretera 35. Seguint aquesta carretera arribarem al gran pàrquing de la cascada Gullfoss.

3 – Seljalandsfoss, una perspectiva diferent

La Seljalandsfoss no pot faltar a la llista de les millors cascades d’Islàndia. És única. El que fa tan especial aquest salt d’aigua de 60 metres és la possibilitat de poder passar pel seu darrere i contemplar-la des d’un punt de vista completament diferent.

Quan es visita aquesta cascada és recomanable portar un impermeable i un bon calçat: el camí que cal seguir per veure-la des de darrera normalment patina bastant.

la cascada Seljalandsfoss és una de les cascades d'Islàndia més singulars

Com arribar a la cascada Seljalandsfoss?

La Seljalandsfoss es troba a només 2 kilòmetres de la Ring Road, així que arribar-hi és ben senzill. Està indicada a la carretera principal.

Des del pàrquing ja es veu el salt d’aigua, i cal caminar uns 200 metres per arribar-hi.

entre les millors cascades d'Islàndia destaca la Seljalandsfoss

4 – Skógafoss, la cascada envoltada de verd

La Skógafoss és una enorme cascada de 62 metres d’altura i 25 d’amplada. És una de les cascades d’Islàndia més grans. Està envoltada d’un paisatge completament verd, que llueix resplendent durant els dies de sol a l’illa.

Encara que la millor vista d’aquest salt d’aigua és des de la llunyania, contemplant-la immersa dins del paisatge, també es pot visitar des de dalt. Per fer-ho cal pujar uns 400 esglaons que es troben a la part dreta de la cascada. Des de dalt la visió és totalment diferent.

Com arribar a la cascada Skógafoss?

S’hi arriba fàcilment seguint la Ring Road, des d’on està indicada. Des de Reikiavic són unes 2 hores de conducció.

La cascada Skógafoss també és el final del famós trekking per les Highlands d’Islàndia: el Laugavegur. Així que una altra manera d’arribar-hi, molt més emocionant i cansada, és a peu des de Landmannalaugar… 🙂

la skogafoss és una de les cascades d'Islàndia més sorprenents

5 – Svartifoss, la cascada amb forma d’orgue

La cascada Svartifoss, situada dins el Parc Nacional Skaftafell, és una de les més sorprenents d’Islàndia. Les columnes hexagonals de basalt negre que la rodegen creen un paisatge únic que recorda l’orgue d’una catedral.

Com arribar a la cascada Svartifoss?

Per arribar a aquesta popular cascada d’Islàndia cal caminar una mica. Des del pàrquing del Parc Nacional Skaftafell el camí dura aproximadament 1 hora, no té cap mena de dificultat.

el salt d'aigua Svartifoss durant una excursió al parc nacional

6 – Hengifoss, la cascada més majestuosa

La Hengifoss, tot i no ser el salt d’aigua més popular del país no podia faltar dins d’aquesta llista de les millors cascades d’Islàndia. Es tracta d’un salt d’aigua majestuós, i que amb els seus 118 metres de caiguda és el tercer més alt del país. D’aquesta cascada també sorprenen els estrats argilosos de color vermell de la paret per on cau l’aigua.

Com arribar a Hengifoss?

Arribar a la Hengifoss també és senzill però requereix fer una petita excursió. Per arribar al pàrquing de la cascada cal seguir la Ring Road fins a la carretera 931, una carretera local que voreja el llac Lagarfljot. Allà hi ha la indicació que porta al pàrquing del salt d’aigua.

Un cop deixat el cotxe, cal caminar aproximadament 1 hora per apropar-nos a la cascada. A mig camí, la cascada Litlanesfoss fa encara més espectacular el paisatge.

la cascada Hengifoss vista des de la proximitat, una de les millors cascades d'Islàndia

7 – Dettifoss, la cascada més potent d’Europa

La quantitat d’aigua que baixa per la cascada Detifoss és espectacular. Té un cabal de 200 m3 per segona, i això la converteix en la cascada més potent d’Europa. Apropar-se a aquesta cascada, sentir la remor de la gran quantitat d’aigua que cau a gran velocitat és molt emocionant.

Aquest salt d’aigua de 100 metres d’amplada i 44 metres de caiguda fa tanta espuma, que es pot veure des de més d’un quilòmetre de distància.

la Dettifoss és la cascada d'Islàndia més potent

Com arribar a la cascada Detifoss?

Com la majoria de cascades d’Islàndia, la Detifoss no es troba massa lluny de la famosa Ring Road. Únicament cal agafar la carretera 862, i conduir uns 25 quilòmetres per arribar al pàrquing d’aquest salt d’aigua. Des del pàrquing només cal caminar 5 minuts per poder admirar la Detifoss des de ben a prop.

L'aigua i espuma de la Dettifoss sota un dia de pluja a l'estiu a Islàndia

8 – Godafoss, la cascada dels déus

La cascada de Godafoss, coneguda popularment com la “cascada dels déus”, no és la més gran, ni la més potent d’Islàndia, però té un encant especial. És un salt d’aigua de 12 metres d’altura i 30 d’amplada.

L’origen del nom d’aquesta cascada d’Islàndia prové d’una famosa llegenda: durant la cristianització del país l’any 1000 d.C., Ljósvetningagoði (un dels principals governants del país) va llençar a l’aigua de la Godafoss tots els ídols pagans del moment. Així va canviar els déus vikings pel déu cristià.

Com arribar a la cascada Godafoss?

Per arribar a la Godafoss, situada a prop d’Akureyri (al nord d’Islàndia), només cal seguir la Ring Road. A la mateixa carretera principal està indicada la cascada, que es troba a poc més de 2 quilòmetres d’allà.

fotografia pròxima de la cascada Godafoss a Islàndia

9 – Kirkjufellsfoss, la icona de la Península de Snaefellsnes

Situades dins l’emblemàtica Península de Snaefellsnes, les petites cascades de Kirkjufellsfoss són un dels punts més visitats d’aquesta regió d’Islàndia. Cada cop és més popular la fotografia d’aquestes tres cascades amb la muntanya Kirkjufell al fons. I no és d’estranyar: és un paisatge de somni.

Com arribar a les cascades Kirkjufellsfoss?

Arribar a aquests famosos salts d’aigua és ben senzill. S’hi pot arribar amb cotxe conduint per la carretera 54, la carretera principal que recórrer la Península de Snaefellsnes.

la vista de les Kirkjufellsfoss més famosa de la península de snaefellness

10 – Hraunfossar, la cascada de lava

Dins la llista de les millors cascades d’Islàndia, no podia faltar la Hraunfossar. Sobretot pel misteri i curiositat que desprèn. L’aigua d’aquesta cascada surt directament del camp de lava de Hallmundarhraun. A prop de la cascada Hraunfossar hi ha un altre salt d’aigua, el Barnafoss.

el sorprenent salt d'aigua de Hraunfossar

Com arribar a la cascada Hraunfossar?

Par arribar a aquesta bonica cascada d’Islàndia cal desviar-se de la Ring Road a prop Borgarness, i dirigir-se cap a l’interior de l’illa seguint la carretera 50 durant uns 20 quilòmetres. Després cal conduir uns 20 quilòmetres més per la carretera 518, fins al pàrquing de la cascada.

paisatge sorprenent de Hraunfossar entre les millors cascades d'Islàndia

11 – Glymur, la cascada vertical

La cascada Gylmur, amb els seus 190 metres de caiguda, és la segona cascada més alta d’Islàndia. Durant molt temps es va creure que era la més alta, fins al 2007 quan va ser descoberta la cascada Morsárfoss (al centre d’Islàndia) que té una alçada de 227 metres.

No es tracta d’una cascada per on hi baixi una gran quantitat d’aigua, però molt elegant i vertical. A més està envoltada d’un paisatge preciós.

Com arribar a la cascada Glymur?

Arribar a aquesta cascada comporta una mica d’esforç. Cal conduir per alguna pista de terra fins a la carretera 47, on hi ha el desviament per arribar al pàrquing d’aquest salt d’aigua. Des d’allà surten diverses rutes de senderisme: una fins a la base del salt d’aigua i l’altre fins al seu punt més alt. L’opció curta són unes 3 hores entre anar i tornar.

Visitar aquest bonic salt d’aigua és una bona manera d’acabar un viatge a Islàndia després d’haver completat la famosa Ring Road.

la cascada Gylmur a Islàndia

Mapa de les millors cascades d’Islàndia

Avui en dia, amb l’ajuda del Google Maps, és senzill localitzar i arribar a les cascades d’Islàndia. Però un mapa sempre va bé per fer-se una idea visual del país…

Organitza el teu viatge a Islàndia

✈️ Les millors ofertes de vols a Islàndia aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Islàndia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Islàndia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.