• Categoria de l'entrada:Europa / Islàndia
  • Temps de lectura:7 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 19, 2023
Actualment esteu veient Islàndia, juliol 2013 – Dia 10: Fins aviat, Islàndia!
El camí que va fins la cascada Gylmur passa per un entorn idíl·lic.

Encara que ens costi acceptar-ho, arriba l’últim dia del viatge a Islàndia. Tot i això, no agafem l’avió fins a les dotze de la nit, així que encara tenim tot un dia per continuar gaudint d’aquest fantàstic país.

Arranquem la jornada amb la cascada Glanni, una petita cascada que està bastant a prop d’on dormim. Des del pàrquing, arribem a un mirador seguint un curt camí, però tampoc ens entretenim massa, ja que durant el viatge hem vist cascades molt impressionants i ja no ens conformem amb qualsevol cosa…

Comencem visitant la cascada Glanni.
Comencem visitant la cascada Glanni.

Després d’aquesta curta parada, anem fins al cràter Grabrok. Aquest cràter, format fa menys de 3000 anys, pot ascendir-se seguint un camí marcat des de l’aparcament. Les vistes de l’interior del cràter i dels camps de lava recoberts de molsa i d’arbustos són magnífiques. Així que val molt la pena fer el recorregut.

Les vistes des de dalt del cràter Grabrok són espectaculars!
Les vistes des de dalt del cràter Grabrok són espectaculars!

Cràter Grabrok

Fer la volta al cràter és molt recomenable.
Fer la volta al cràter és molt recomenable.

Cràter Grabrok

Cràter Grabrok

A continuació, ja posem rumb cap al sud. Quan portem una hora de trajecte ens desviem fins a les Troll Waterfalls. Són unes petites cascades on haviem llegit que es poden veure els salmons saltant. Sabem que no és la època més adient, però hi anem per si sona la flauta. No en veiem cap, tot i això, descobrim que al costat de la cascada hi ha tot un camí amb explicacions dels trols i les fades i dels jocs tradicionals de la illa. No ens entretenim massa amb les explicacions, segurament això està pensat per un públic una mica més petit, però quan veiem que un dels jocs tradicionals és la xarranca, no podem evitar caure a la temptació. Qui ens hauria dit que acabaríem jugant a la xarranca a Islàndia?

A les cascades Troll no hi trobem salmons...
A les cascades Troll no hi trobem salmons…

 

...però ens ho passem perfecte jugant a la xarranca!
…però ens ho passem perfecte jugant a la xarranca!

Al migdia arribem a l’àrea d’aparcaments Botnsá, el punt d’inici del camí fins a la cascada Gylmour, la més alta d’Islàndia. Per veure-la es poden agafar dos camins: un s’apropa molt més a la cascada i, entre anar i tornar, té una durada d’unes tres hores i mitja; l’altre ofereix una vista panoràmica de la cascada i dura unes dues hores i mitja. Nosaltres, optem per la segona opció perquè anem una mica justos de temps, encara que la primera és la més recomanada. A l’inici els dos camins coincideixen, però al arribar al riu Bontá, es separen. Per una banda, per continuar pel primer cal travessar el riu passant per sobre un tronc. En canvi, per seguir el segon no s’ha de creuar el riu, ja que va per l’altre banda del canyó. En els dos casos, el camí va guanyant alçada i ofereix unes vistes espectaculars de la cascada i del canyó.

El camí que va fins la cascada Gylmur passa per un entorn idíl·lic.
El recorregut que va fins la cascada Gylmur passa per un entorn molt verge.

 

La cascada Gylmur és un salt d'aigua de 196 metres.
La cascada Gylmur és un salt d’aigua de 196 metres.

Amb aquesta caminada donem per finalitzades les visites a la impactant naturalesa de Islàndia, i ens dirigim cap a la ciutat de Reykjavík. Aparquem ben a prop del centre, i caminem fins el símbol de la ciutat: l’església Hallgrímskirkja. Després ens deixem portar pels carrers. Passem pel llac Tjornin, ple d’ànecs i cignes, la plaça Austurvóllur, on hi ha la seu del parlament islandès, i pel parc parc Laugardalur. El temps ens passa volant i, com que encara hem de tornar el cotxe i no sabem si ens perdrem, sobre les set ja anem cap a Keflavik, on hi ha l’aeroport.

L'església Hallgrímskirkja amb l'estatua del Leif Eriksson són els símbols de la ciutat.
L’església Hallgrímskirkja amb l’estatua del Leif Eriksson són els símbols de la ciutat.

A mitjanit agafem l’avió, cansants però molt i molt contents. Tornem carregats de records i de fotos. Convençuts que hem descobert un petit paradís. Convençuts que hi tornarem.

Fins aviat, Islàndia!

Organitza el teu viatge a Islàndia

✈️ Les millors ofertes de vols a Islàndia aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Islàndia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Islàndia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.