• Categoria de l'entrada:Europa / Islàndia
  • Temps de lectura:6 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 19, 2023
Actualment esteu veient Islàndia, juliol 2013 – Dia 7: Tornem a veure balenes!

Ens llevem sense tenir gens clar què farem avui. A la nostra ruta inicial havíem previst anar a la zona del llac Myvatn avui, però ja hi vam anar fa dos dies al no poder visitar la Peninsula de Langanes a causa del mal estat de la carretera. Amb la panxa plena fullegem les mini guies d’Islàndia que hem agafat als punts d’informació. Pensem que una bona opció pot ser recórrer la península Vatnsnes , on és molt habitual veure foques a prop de les platges. Tot i això, hem de canviar de plans. Per mala sort, havíem reservat la guesthouse d’aquesta nit per Booking i ja no podem cancel·lar la reserva. Per tant, haurem de pensar alguna cosa per fer a prop d’Akureyri. Mirem el mapa, les guies, internet… i no acabem de trobar res proper massa destacat. Finalment ens deixem anar i decidim que sortirem a veure balenes de nou! A veure si ens treiem la sensació agredolça que ens va deixar la sortida d’ahir… Aquest cop reservem la sortida amb una empresa que ofereix excursions des d’un port proper a Akureyri. És una zona menys turística i els preus són més econòmics. Concretament l’empresa es diu Whale watching Hauganes i asseguren un 98% d’èxit a les seves excursions.

El vaixell surt a les 9:30 des del petit port de Hauganes. El dia és molt bo: fa sol i gens de vent. La mar està molt calmada, així que a coberta si està força bé si anem mínimament abrigats. Després d’uns quaranta minuts navegant, el guia ens avisa que hem arribat a la “zona de balenes”. La fortuna ens somiriu i pocs minuts més tard veiem la primera humpback whale, que al enfonsar-se ens regala una visió perfecte de la seva cua. Després d’aquest magnífic moment, el guia ens explica que la cua és una de les parts més singulars de cada balena, doncs a la part inferior cada individu hi té un patró diferent, que permet distingir-les. Continuem navegant per la mateixa zona durant unes dues hores i, fixant-nos en la seva cua, comptabilitzem tres balenes diferents. Durant molta estona van submergint-se i tornant a la superfície alternativament, així que gairebé durant dues hores hi ha sempre una balena a la superfície. En varis moments s’apropen molt al vaixell. Fins i tot podem sentir la seva respiració.

6492bonabona
Una balena es posa just davant del vaixell, ben a prop de nosaltres, i al capbussar-se ens regala unes vistes precioses de la seva cua.

6493

6494

6496

Després d’unes tres hores, que ens han passat volant, arribem al port ben satisfets. Avui l’experiència ha estat molt més gratificant.

Un cop som al cotxe decidim fer una volta a la península que hi ha a sobre d’Akureyri. No sabem què ens trobarem,  però segur que Islàndia ens sorprèn. Quan portem uns trenta minuts amb cotxe identifiquem la zona on hem anat amb vaixell. I podem veure les balenes! Com que no tenim pressa, deixem el cotxe a un petit descampat i ens quedem una bona estona mirant el mar i les balenes que van apareixent. Quina tranquil·litat!

Després continuem conduint. El dia s’ha anat tapant i ara les vistes no són gaire bones. Durant el recorregut ens trobem bàsicament amb granges i, com no, amb les típiques ovelles islandeses. És una carretera molt agradable, llàstima de la boira! Cap al final trobem un petit salt d’aigua al mig del no res. I com que portem una bona estona sense baixar del cotxe, decidim estirar una mica les cames i apropar-nos-hi. Caminem fins a trobar la millor perspectiva i fer-li algunes fotos.

6504 copia
Aquest és el paisatge que predomina la ruta per carretera que fem avui.

 

6507 copia
Després de força estona sense caminar, al veure un petit salt d’aigua decidim apropar-nos-hi.

6512 copia

Quan acabem de fer tota la volta ja ens dirigim a la Engimyri guesthouse, on arribem sobre les cinc. Avui tindrem una mica de temps per llegir i descansar.

Organitza el teu viatge a Islàndia

✈️ Les millors ofertes de vols a Islàndia aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Islàndia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Islàndia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.