• Categoria de l'entrada:Europa / Islàndia
  • Temps de lectura:7 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 19, 2023
Actualment esteu veient Skógafoss, un dels salts d’aigua més bonics d’Islàndia

La cascada Skógafoss, alimentada per l’aigua dels glaciars Eyjafjallajokull i Myrdalsjokull, és una de les cascades d’Islàndia més grans: té una amplada de 25 metres i una alçada de 60 metres. Tot i això, el més fascinant d’aquest salt d’aigua no són les seves dimensions. És la seva bellesa.

A l’estiu l’aigua cau sobre un terreny de pedres molt fosques, pràcticament negres, que contrasten amb el verd dels penya-segats recoberts de molsa que envolten la cascada. A l’hivern el blanc de la neu s’acumula al paisatge i crea una atmosfera de puresa captivadora.

A algunes guies d’Islàndia parlen de la Skógafoss com la cascada perfecta. Potser no ho és, però sí que és un imprescindible de qualsevol viatge a Islàndia.

perspectiva de la cascada Skógafoss durant la pujada a la part alta del salt d'aigua

On es troba la cascada Skógafoss?

Recorrent la Ring Road amb cotxe de lloguer, és molt fàcil arribar fins a la cascada Skógafoss. Es troba només a 1,5 kilòmetres d’aquesta carretera.

Cal desviar-se de la carretera principal seguint les indicacions del petit poble d’Skógar. I un cop allà, ja apareix perfectament indicada la cascada Skógafoss. El pàrquing està molt a prop del salt d’aigua.

vista de la cascada Skógafoss seguit el camí des de l'aparcament

Quan visitar la cascada Skógafoss?

Islàndia és un país que es pot visitar en qualsevol moment de l’any. Cada estació té els seus avantatges. La cascada Skógafoss no és una excepció.

A l’estiu el clima és més benvolent, però també hi ha molts més turistes. És una bona estació per veure aquesta cascada amb molta abundància d’aigua. A més, amb una mica de sort, si fa sol podràs veure l’arc de Sant Martí just on cau l’aigua de la cascada. Durant els mesos de la temporada alta, el millor moment del dia per conèixer la Skógafoss són les primeres i últimes hores del dia. Això és clau per gaudir de més tranquil·litat durant la visita.

A la tardor i l’hivern, el fred i la neu s’apoderen del paisatge. I hi ha molts menys turistes. És un moment molt especial per acostar-se fins a la cascada Skógafoss. I fins i tot, es pot tenir l’oportunitat de veure aquest salt d’aigua i l’aurora boreal dansant a sobre seu.

el canyó i riu que cau sobre la cascada Skógafoss

Consells per visitar la cascada

El principal consell per visitar la cascada Skógafoss és no quedar-se només amb la primera perspectiva del salt d’aigua. A part de contemplar-la des de baix, des d’on les vistes són meravelloses, és molt recomanable pujar les escales que hi ha a la dreta del salt d’aigua. Són quasi 500 esglaons. Però les vistes compensen l’esforç.

A mesura que es puja la perspectiva canvia completament. Ara bé, la gran recompensa de pujar són les magnífiques vistes que es tenen del riu Skógá i el seu entorn. De fet, el camí que hi ha al costat del riu és el tram final del trekking més popular d’Islàndia: la ruta de Laugavegur. Aquesta llarga caminada té una durada d’uns sis dies si es fa completament, encara que molta gent opta per fer-ne només una part. Transcórrer per un entorn natural preciós, com les fascinants muntanyes de colors de la vall Landmannalaugar.

la cascada més bonica del sud d'islàndia rodejada de vegetació

Visitant Skógafoss: la nostra experiència

De la cascada Seljalandsfoss a la cascada Skógafoss

Després d’iniciar el segon dia del viatge a Islàndia admirant la cascada Seljalandsfoss, ens dirigim cap a un dels punts del sud d’Islàndia que més ganes teníem de visitar: la cascada Skógafoss. Havíem vist moltes fotos d’aquest salt d’aigua, però no hi ha res com contemplar-la en primera persona.

paisatges a islàndia durant el recorregut amb cotxe des de seljalandfoss fins a Skógafoss

Recorrent l’entorn de la cascada

Després d’aparcar el cotxe veiem un grup de cavalls islandesos pastant als prats que envolten la part baixa de la cascada. Aquests cavalls són molt amigables, i en general no els hi molesta que la gent s’hi apropi.

caiguda d'aigua de la Skógafoss una de les més grans del país

Un cop hem observat i fotografiat la cascada des de la seva part baixa, ens dirigim cap als esglaons. Les vistes des de dalt són meravelloses. Però sobretot agraïm la tranquil·litat que tenim després de caminar uns metres pel costat del riu Skógá. Tothom es queda a la zona de la cascada. Però aquest camí és ideal per seguit descobrint la bellesa dels paisatges islandesos.

vegetació que envolta el salt d'aigua més fotografiat del sud d'islàndia

detalls del riu Skoga en un camí que forma part del trekking d'Islàndia més bonic

Encara ens queden moltes coses per visitar durant el dia d’avui, així que després de recórrer poc més d’un kilòmetre per aquest sender, fem mitja de volta i tornem cap al cotxe per conduir fins a la platja de Dyrhólaey.

(Aquest post correspon a la segona part del segon dia del viatge a Islàndia)

Organitza el teu viatge a Islàndia

✈️ Les millors ofertes de vols a Islàndia aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Islàndia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Islàndia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.