• Categoria de l'entrada:Europa / Islàndia
 • Temps de lectura:18 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:setembre 19, 2023
Actualment esteu veient El Cercle Daurat d’Islàndia: ruta amb cotxe i mapa

El Cercle Daurat d’Islàndia, també conegut com a Cercle d’Or, és una de les zones més visitades i famoses del país. Es tracta d’un recorregut circular que passa per algunes de les meravelles naturals més accessibles del país.

La proximitat del Cercle Daurat amb Reykjavík, el converteix amb el destí ideal per fer una excursió d’un dia des de la capital. Pels viatgers que, com nosaltres, tenen previst fer la volta a Islàndia per la Ring Road, el Cercle Daurat acostuma a ser la primera parada del viatge. Una manera excel·lent de començar a descobrir els paisatges impressionats d’aquesta illa.

Els tres punts clàssics inclosos en el Cercle Daurat d’Islàndia són: el Parc Nacional Thingvellir, l’Àrea Geotèrmica de Geysir y la cascada Gullfoss.

Parc Nacional Thingvellir

El Parc Nacional Thingvellir o Þingvellir és un dels punts més emblemàtics d’Islàndia. Sobretot per la seva història: aquí, l’any 930 dC es va fundar l’Alþingi (el primer parlament del món); i també s’hi va declarar la República d’Islàndia l’any 1944.

A banda de la seva història, el Parc Nacional Thingvellir és únic per la seva naturalesa i paisatges. Aquest parc natural està travessat per la falla que separa les plaques Nord-americana de l’Eurasiàtica. Un gran espectacle geològic.

paisatges del cercle daurat d'islàndia durant el juliol

Com arribar al Parc Nacional Thingvellir

El Parc Nacional Thingvellir es troba a menys de 50 kilòmetres de Reykjavík. Per arribar-hi amb cotxe de lloguer, cal sortir de la ciutat seguint la Ring Road i després desviar-se per la carretera 36, per on s’han de fer uns 30 kilòmetres. La carretera està amb bon estat, i és fàcil arribar-hi.

Un cop al parc nacional, cal pagar una taxa per poder-hi aparcar. El preu són 750 ISK per vehicle, i permet aparcar als diferents pàrquings durant un dia. Es pot consultar més informació a la web del parc nacional.

Amb transport públic no es pot arribar a aquest parc nacional. Si no disposes de cotxe, des de Reykjavík pots contractar alguna de les excursions guiades per visitar aquest parc nacional i la resta de punts del Cercle Daurat d’Islàndia.

Què veure al Parc Nacional Thingvellir

L’extensió del Parc Nacional Thingvellir no és massa gran. És recomanable aparcar el cotxe a un dels pàrquings i visitar els diferents punts d’interès a peu. Una bona opció és començar des del pàrquing més proper al punt d’informació, on t’informaran sobre el parc i et donaran un petit mapa per orientar-te durant la visita. Hi ha diversos camins molt senzills que recorren el parc, i que permeten arribar a peu als diferents punts d’interès:

La cascada Öxarárfoss

Aquest salt d’aigua és un dels grans atractius del parc. Tot i no ser molt potent, sorprèn pel seu paisatge: la base d’aquesta cascada està plena de roques molt fosques, que creen un contrast molt fotogènic amb el color blanc de l’espuma de l’aigua.

la cascada oxarafoss baixant amb força al parc nacional thingvellir al cercle daurat d'islàndia

El Canyó Langistígur

Aquest petit canyó queda una mica allunyat del camí principal del Parc Nacional Thingvellir. S’hi pot arribar des de la cascada Öxarárfoss, i caminar per l’interior del canyó seguint un camí de pedres.

el canyó més famós del parc nacional thingvellir on s'hi pot practicar senderisme entre la vegetació que creix a l'estiu

La roca Lögberg

Aquesta roca és un punt molt famós dins la història democràtica d’Islàndia. Allà és on va començar a reunir-se el parlament islandès l’any 930.

Mirador Hakid

El mirador Hakid és l’oportunitat perfecte per poder contemplar l’extensió del parc i el seu paisatge.

vista panoràmica al parc nacional thingvellir durant la ruta pel cercle daurat d'islàndia amb cotxe

El llac Thingvallavatn (Þingvallavatn)

Aquest llac d’origen volcànic és el més gran d’Islàndia. Estrictament, no forma part del Parc Nacional Thingvellir, però des del parc es pot veure perfectament.

llac i aiguamolls al parc nacional thingvellir la millor zona per caminar del cercle daurat islandès

L’esquerda Almannagjá

El camí més emblemàtic de Thingvellir és el que passa per l’interior de l’esquerda Almannagjá. Té una profunditat de 40 metres i una longitud de més de 7,5 kilòmetres. I permet contemplar a simple vista la unió de les plaques tectòniques.

La Fisura de Silfra

Aquesta fissura entre les plaques Nord-americana de l’Eurasiàtica és una de les més grans del parc, i està submergida. S’hi pot fer submarinisme i snorkel, per tenir l’oportunitat de nadar entre dos continents.

Àrea Geotèrmica de Geysir

El més habitual és continuar la ruta amb cotxe pel Cercle Daurat d’Islàndia conduint fins a l’àrea geotèrmica de Geysir. Un dels punts més sorprenents d’aquesta ruta.

Com arribar a l’àrea geotèrmica de Geysir

Amb cotxe des del Parc Nacional Thingvellir és molt senzill arribar fins a l’àrea geotèrmica de Geysir. Les carreteres estan amb molt bon estat, i es triga uns 45 minuts a arribar-hi.

També s’hi pot arribar directament des de Reykjavík, conduint uns 90 minuts.

Un cop allà es pot aparcar gratuïtament.

Què veure a l’àrea geotèrmica de Geysir

Fins a l’any 1916, el més famós d’aquesta zona era el Gran Geysir. Va ser un dels guèisers més grans del món. Cada tres hores expulsava aigua a una altura d’uns 80 metres.

Actualment, el Gran Geysir està inactiu, i tota l’atenció l’acapara el guèiser Strokkur. Aquest guèiser acostuma a entrar en erupció cada 5-10 minuts i pot arribar a expulsar l’aigua fins a 25 metres d’altitud.

el guèiser strokkur expulsant aigua a una alçada superior a deu metres i envoltat de turistes

Cascada Gullfoss

La Gullfoss és la més famosa entre les cascades d’Islàndia. Donat que es troba a poc més de 100 kilòmetres de Reykjavík, quasi tots els visitants de l’illa acaben fotografiant aquest bonic salt d’aigua.

Aquesta doble cascada d’origen glacial, que forma part del riu Hvitá, és impressionant per la seva gran potència. Durant els dies de sol la refracció de la llum amb les gotes d’aigua acostuma a crear un arc de Sant Martí sobre la cascada.

Al visitar la Gullfoss, dins el Cercle d’Or, val la pena contemplar les vistes panoràmiques des de la zona de l’aparcament. Però és imprescindible seguir el caminet que ens acostarà fins al costat de l’aigua per sentir la seva força.

la cascada gullfoss a l'estiu és un dels punts més impressionants del cercle daurat d'islàndia

Com arribar a la Cascada Gullfoss

Seguint la ruta pel Cercle Daurat d’Islàndia, des de l’àrea geotèrmica de Geysir s’arriba molt fàcilment fins al pàrquing d’aquesta cascada. Només cal conduir uns 10 kilòmetres per la carretera 35.

També es pot conduir fins a la cascada directament des de Reykjavík.  Només cal seguir la Ring Road durant uns 54 kilòmetres i al final desviar-se cap a la carretera 35. Seguint aquesta carretera arribarem al gran pàrquing de la cascada Gullfoss.

L’aparcament és gratuït.

Altres parades per fer al Cercle Daurat d’Islàndia

A part dels tres punts principals del Cercle Daurat d’Islàndia, que es poden visitar fàcilment durant un dia, hi ha molts altres atractius per aquesta zona. Si disposes de més temps, pots afegir alguna d’aquestes parades al teu recorregut:

El crater Kerið

Aquest cràter, que té un llac al seu interior, és un dels punts més fotogènics del sud d’Islàndia.

Les aigües termals de Reykjadalur

Per arribar fins a aquestes aigües termals cal fer una petita excursió d’una hora. Un cop allà et podràs banyar gratuïtament i envoltat d’un entorn idíl·lic.

La cascada Faxafoss

Tot i no ser la cascada més impressionant del país, és molt senzill arribar a la cascada Faxafoss, ja que té un mirador just al costat. Està bastant a prop de l’àrea geotèrmica de Geysir, dins el Cercle Daurat d’Islàndia.

La cascada Brúarfoss

Des del pàrquing gratuït d’aquest salt d’aigua, es pot arribar a la cascada Brúarfoss després de caminar uns 3,5 kilòmetres. És una cascada molt fotogènica, i poc visitada. Ideal pels amants dels punts poc turístics i la tranquil·litat.

La cascada Urridafoss

Aquesta cascada del riu Thjorsa no és un salt d’aigua massa alt, ja que la caiguda és de només 6 metres, però sorprèn pel seu cabal. Està molt a prop de la Ring Road i té un aparcament just al costat.

La cascada Helgufoss

Aquest salt d’aigua poc visitat està just al costat de la carretera 36, entre Reykjavík i el Parc Nacional Thingvellir.

La cascada Haifoss

Aquest salt d’aigua és un dels més impressionants d’Islàndia: amb els 122 d’altura, és la quarta cascada més alta del país. Per arribar-hi és necessari anar amb 4×4, ja que l’última part del camí no està asfaltada i no és apte per turismes. Pots llegir més informació d’aquesta cascada aquí.

On dormir a prop del Cercle Daurat d’Islàndia

Si tens previst fer un viatge a Islàndia per fer la volta a l’illa, el més recomanable és que després de visitar el Cercle Daurat d’Islàndia condueixis fins a la Carretera 1 (la Ring Road). Un cop allà, es pot buscar allotjament al poble de Sellfoss o al poble de Hella.

Aquestes són algunes de les opcions més recomanables:

Mapa de la ruta amb cotxe pe Cercle Daurat d’Islàndia

La nostra experiència: recorrent el Cercle Daurat d’Islàndia

L’arribada a Islàndia

Arribar a Islàndia a les dues de la matinada és una experiència curiosa,  ja que després d’haver sortit de Barcelona quan quasi era negra nit,  quan arribem a la Terra del Gel encara hi ha molta claror a causa del sol de mitjanit. A l’aeroport ens ve a recollir el personal del Bed & Breakfast Keflavik Airport, situat molt a prop de l’aeroport. Ideal per arribar-hi ràpid i poder dormir unes hores abans de començar la ruta per Islàndia.

El Cercle Daurat d’Islàndia amb cotxe de lloguer

A les vuit del matí tornem a l’aeroport per recollir el cotxe de lloguer. Després d’alguns problemes, que ens fan sortir més tard del que hauríem volgut, al voltant de les deu del matí comencem el recorregut. Una ruta pels punts més icònics del Cercle Daurat d’Islàndia.

Abans d’iniciar la ruta pels llocs més emblemàtics, fem una parada al Hellisgerdi Parc. Allà hi ha un petit centre comercial, on podem comprar menjar per la resta del dia.

els primers paisatges naturals a l'inici de la ruta pel cercle daurat d'islàndia amb cotxe de lloguer

El Parc Nacional Thingvellir

A les dotze del migdia,  acompanyats d’un sol radiant,  arribem a un dels destins estrella del dia: el Parc Nacional Thingvellir.

Aparcem el cotxe al pàrquing del centre de visitants, i des d’allà comencem a caminar.

Durant el recorregut ens quedem fascinats amb els colors del Canyó Langistígur i, sobretot, amb la cascada Öxarárfoss. Les vistes del llac Thingvallavatn des del mirador Hakid són fabuloses.

la cascada oxararfoss a contrallum durant la ruta pel parc nacional

paisatges del parc nacional thinvellir amb el seu riu i muntanyes al fons

Del Parc Nacional Thingvellir a la cascada Gulfoss

Al continuar la ruta pel Cercle Daurat d’Islàndia, ens confonem i en lloc d’anar a àrea geotèrmica de Geysir anem primer a la cascada Gulfoss. Els dos punts estan molt a prop, però realment és millor parar primer a àrea geotèrmica de Geysir.

A més durant el trajecte tenim alguns problemes amb el GPS, que ens envia per una carretera secundària que no està asfaltada. El terreny es va complicant, i fins i tot hem de travessar un rierol. Per sort, conduint a poc a poc, aconseguim sortir d’allà amb el cotxe intacte. Però amb la lliçó apresa: a Islàndia, si no es viatja amb 4×4, cal evitar les dreceres per carreteres secundàries i seguir sempre les rutes principals.

paisatges amb camps i muntanyes a islàndia durant un trajecte per una carretera secundària del cercle d'or

Arribem a la cascada Gulfoss al migdia. La panoràmica que ofereix el mirador més proper a l’aparcament és fascinant. Després d’un ampli reportatge fotogràfic des d’aquesta perspectiva i abans de tornar al cotxe, recorrem la passarel·la que ens porta fins al costat del salt d’aigua.

la cascada Gulfoss amb l'arc de sant martí i amb núvols de tempesta al fons

De la cascada Gulfoss al guèiser Strokkur

Per acabar, ens dirigim cap als tercers protagonistes del Cercle Daurat d’Islàndia: els guèisers.

Passem una llarga estona al costat del guèiser Strokkur , esperant que “escupi” aigua bullent. Cada erupció és diferent. Caminar per aquesta zona,  on la tranquil·litat només es veu interrompuda pel soroll de l’aigua i les exclamacions dels turistes,  és un bon final per la ruta per Cercle Daurat d’Islàndia amb cotxe.

una de les basses d'aigua bullint a l'àrea geotèrmica de geysir al final de la ruta pel cercle daurat d'islàndia

Conduint fins a Hella

Acabem el dia conduint fins al poble d’Hella, un petit poble al costat de la Ring Road. Així ja estem ben situats per continuar recorrent la carretera principal d’Islàndia l’endemà.

A la tarda aprofitem les entrades que ens donen a l’allotjament, l’Hotel Hella, per poder anar a les piscines municipals del poble. Gràcies a l’activitat geotèrmica de la zona, són piscines d’aigua calenta.

(Aquest post correspon al primer dia del viatge a Islàndia)

Organitza el teu viatge a Islàndia

✈️ Les millors ofertes de vols a Islàndia aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Islàndia aquí

😃 Les millors activitats a Islàndia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Islàndia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Comentaris

 1. BonaVida

  Fantàstic!!! Quin país més increïble!!! I quanta aigua, oi? Islàndia és pura natura, i amb les vostres cròniques ens transporteu allà. Bona feina!!!

  Manel i Cristina

  1. arnaudurang

   Moltes gràcies pel comentari!! La veritat és que Islándia no va deixar de sorprendre’ns des del primer dia. I la natura i l’aigua van ser les gran protagonistes. Ara que recordem el viatge tenim moltes ganes de tornar-hi…

 2. lis

  estic molt ilusionada llegint els vostres reportatges. Hi vaig amb fills i gendre per setmana santa…

  1. Arnau

   Hola!

   Moltes gràcies pel comentari. Espero que vagi molt bé el viatge a Islàndia! 🙂

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.