• Post category:Eslovènia / Europa
 • Reading time:13 min de lectura
 • Post author:
 • Post last modified:setembre 18, 2023
You are currently viewing Explorant la naturalesa d’Eslovènia: la Vall del riu Soča

El riu Soča, que neix a l’interior del Parc Nacional del Triglav, travessa un dels paradisos naturals d’Eslovènia: la Vall del riu Soča. Envoltada per les escarpades muntanyes dels Alps Julians, aquesta regió d’Eslovènia permet descobrir alguns dels paisatges més bonics del país. Conduint per estretes carreteres, envoltats d’una frondosa vegetació i travessant de tant en tant les aigües maragdes del riu Soča, passem pels pobles més importants de la zona, com Tolmin, Kobarid o Bovec. Però el millor de tot és que ben a prop d’aquests pobles, podem aparcar el cotxe per caminar fins alguns dels tresors d’Eslovènia.

eslovenia-rius-triglav

Igual que al primer dia del viatge, la gran protagonista del segon dia de la nostre ruta per Eslovènia és l’aigua. Tenim previst visitar algunes de les cascades més famoses del país, caminar ben a prop del riu Soča i explorar altres rius menys coneguts. Tot això mentre ens movem des de Tolmin fins a Kransjka Gora, un altre poble assentat a la falda del Parc Nacional Triglav.

Explorant la naturalesa d’Eslovènia: la cascada Kozjak

Ens despertem a Tolmin envoltats d’una fina boirina que desapareix a mesura que ens dirigim cap Kobarid, el poble més proper a la cascada. Des d’allà, creuem el riu Isonzo i aparquem al costat del càmping Koren, on comença el camí per arribar fins al salt d’aigua, que està perfectament senyalitzat.

eslovenia-kozjak-sendero

Només hem de caminar uns trenta minuts sota l’agradable ombra dels arbres per començar a sentir el soroll del salt d’aigua. Finalment, unes passarel·les ens porten fins a davant de la cascada Kozjak. Envoltats de roques i immersos en una delicada foscor, contemplem un dels salts d’aigua més especials d’Eslovènia.

kozjak-cascada-eslovenia

Passem una llarga estona gaudint de la màgia d’aquesta cascada, que sembla que surti de dins de la roca. Després tornem cap al cotxe desfent el mateix camí per on hem vingut. Quan arribem al pàrquing, hi trobem una paradeta on s’hi ven el formatge més famós de la zona: el Tolminska. Aprofitem per fer-ne un tast i per comprar-ne una porció, perfecte per alegrar els esmorzars dels pròxims dies…

formatge-tolmin

Explorant la naturalesa d’Eslovènia: La cascada Boka

Des del salt d’aigua més especial del país, posem rumb cap al més potent: la cascada Boka. La quantitat d’aigua que baixa per aquesta cascada assoleix el seu punt àlgid durant la primavera, però a l’estiu també és impressionant.

boka-cascada-eslovenia
Des de la carretera ja veiem el salt d’aigua.

Aquest salt d’aigua de 106 metres és visible des de la carreta que va de Kobarid a Bovec. Però val la pensa acostar-s’hi una mica més . Per això, deixem el cotxe al pàrquing de la Penzion Boka Guesthouse, i agafem el camí que ens portarà fins al mirador que hi ha a l’esquerre del riu. Després d’uns vint minuts caminant per l’interior del bosc, gaudim d’una panoràmica preciosa de la cascada Boka.

salt-aigua-boka

boka-mirador-panoramica

Explorant la naturalesa d’Eslovènia: les Gorgues Fraterica

Aprofitant la proximitat, que quasi és l’hora de dinar i que ens encanta fer pícnics amb les millors vistes, ens dirigim cap a les Gorgues Fraterica. Aquestes gorgues, esculpides pel riu Koritnica, concentren una gran multitud de salts d’aigua i són ideals per practicar-hi barranquisme.

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Eslovènia. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

eslovenia-triglav
A on deixem el cotxe, hi trobem unes cases precioses envoltades d’uns paisatges increïbles.

muntanyes-eslovenia

Nosaltres optem per una opció més tranquil·la: caminem per l’interior d’un bosc paral·lelament al riu i contemplem des d’amunt totes les pintoresques formes que segueix el curs de l’aigua. Passem primer pel costat de la cascada Katerdala i, després d’uns vint minuts ascendint, arribem a la cascada Parabola. Un salt d’aigua de cinquanta metres, on l’aigua cau a una petita piscina d’aigües cristal·lines. És el punt perfecte per assentar-nos a una roca i gaudir d’un deliciós dinar al mig de la natura eslovena. De nou, tornem a estar completament sols.

Cascades Eslovènia. Katerdala.
La cascada Katerdala

picnic-eslovenia

parabola-cascada-eslovenia
La cascada Parabola

Descobrint la naturalesa d’Eslovènia: El Soča River Trail

Si haguéssim de destacar un dels senders més populars de la Vall del riu Soča, és precisament, el camí que recorre el transcurs d’aquest riu des del seu naixement fins al poble de Bovec. Un recorregut ideal per admirar les maragdes aigües del riu Soča, per creuar pintorescos pobles envoltats de muntanyes i per descobrir les impossibles formes dels canyons que l’aigua ha anat esculpint. Vint-i-cinc kilòmetres senzills, ja que pràcticament no hi ha desnivell, però perfectes per admirar alguns dels racons més bonics d’Eslovènia.

aigua-eslovenia-trekking

Nosaltres no disposem de prou temps com per fer tot el camí complert, així que decidim recorre’n només una part. Deixem el cotxe a l’esglèsia del poble de Soča, i caminem uns dos kilòmetres fins que arribem a un dels punts més bonics del sender: el Velika Korita Soče.  Allà hi descobrim un preciós canyó on l’aigua sembla que emergeixi de l’interior de les roques.

canyo-soca-riu

soca-river-trail

És el lloc ideal per parar una estona. Per gaudir de les meravelles que l’atzar i el pas del temps són capaços d’esculpir a través de l’aigua. La gran escultora de la naturalesa eslovena.

eslovenia-riu-soca

Després d’un minuts hipnotitzats pel soroll i moviment de l’aigua, fem mitja volta i tornem cap al cotxe. Aleshores ens dirigim cap a Trenta, un altre punt perfecte per descobrir un tram completament diferent del Soča River Trail. A només cinc kilòmetres del poble hi ha el naixement d’aquest riu, de manera que en aquesta zona el riu és totalment diferent. Molt menys profund, però molt més ràpid i viu. Ens posem a caminar sense tenir massa clar si farem els cinc kilòmetres fins al naixement del riu Soca, ja que se’ns ha fet força tard. Ens endinsem en un bosc ben opac, on les falgueres i la molsa són grans protagonistes. Però no caminem massa estona, ja que es posa a ploure amb força i decidim fer mitja volta.

eslovenia-paisatge

viatge-eslovenia

descobrint-eslovenia-boscos

Descobrint la naturalesa d’Eslovènia: El poble de Kransjska Gora

Refugiats dins del cotxe, donem per acabats els nostres dies per la Vall del Riu Soča. Dos dies de molta naturalesa. Aleshores posem rumb cap a Kransjska Gora, un petit poble eslovè (amb poc més de 6000 habitants), situat ben a prop de la frontera amb Àustria i Itàlia, que acull cada any als amants dels esports d’hivern. Però l’entorn que l’envolta, i les infinites excursions que es poden fer des de ben a prop, fan que a l’estiu també sigui un destí ideal.

Des de Trenta, per arribar fins a Kranjska Gora recorrem una de les carreteres més famoses d’Eslovènia. Una carretera estreta i plena de revolts que, poc a poc, va agafant alçada fins a arribar al Vrsic Pass. Aquest punt, situat a 1611 metres, és el port de muntanya més alt d’Eslovènia. I ofereix unes grans vistes de les muntanyes dels Alps Julians. Malauradament nosaltres hi arribem mentre cau un gran xàfec, de manera que no podem assaborir les grans vistes que normalment s’hi veuen.

vrnic-pass-eslovenia

Després d’una bona estona fent revolts, arribem a Kranjska Gora mentre comença a sortir el sol. Ens dirigim primer al nostre allotjament: l’Apartment in Villa Flora. Des de la finestra tenim unes vistes impressionants de les muntanyes!

hotel-kranjska-gora

kranjska-gora

El poble de Kranjska Gora, a part de trobar-se envoltat d’un entorn idíl·lic, té dues pastisseries amb molta fama: la pastisseria Charlie Chaplin i la Slascicarna Kala. Nosaltres decidim anar a la Slascicarna Kala, disposats a fer el primer tast de la gastronomia eslovena. Una gastronomia molt casolana i amb alguns dolços exquisits. El pastís tradicional de la zona és el Prekmurska gibanica, però quan arribem ja se’ls hi ha acabat. A falta del pastís tradicional, optem per provar-ne un de xocolata, un de xocolata amb taronja i un de xocolata amb fruits del bosc. La pinta de tots els pastissos és impressionant. I el gust encara ho és més! Kranjska Gora és un poble que s’ha de visitar en tot viatge a Eslovènia

I no només pels pastissos. Si no també pel seu preciós estany: el Jasna Lake. Un racó màgic on dirigir-se mentre el dia s’acaba. Perfecte per contemplar com els últims raigs del sol il·luminem els pics de les muntanyes, mentre aquestes es reflecteixen a les aigües de l’estany. Perfecte per seguir gaudint de les postals d’Eslovènia…

llac-kranjska-gora

eslovenia-triglav-llac

(Aquest post correspon al dia 2 del viatge a Eslovènia durant l’agost del 2016)

Organitza el teu viatge a Eslovènia

✈️ Les millors ofertes de vols a Ljubljana aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a Venècia aquí

🏨 Els millors preus en allotjaments a Eslovènia aquí

🚗 Les millors ofertes amb cotxes de lloguer a Eslovènia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Comentaris

 1. Ramon Salvia Sangrà

  Moltes gràcies per la explicació, és genial!

  Una pregunta, als rius i cascades està autoritzat el bany? Només de veure-les ja voldria ser-hi a dins.

  Ramon Salvia – Lleida

  1. Viatjar és Descobrir

   Moltes gràcies pel comentari Ramon!
   Eslovènia és un país que ens va encantar i ens agrada recomanar-lo a tothom. És un país petit, barat i on la naturalesa és impressionant, a més de ser molt respectada pels seus habitants.
   Alguns dels rius, llacs i cascades de dins del P.N. Triglav no està permès banyar-se, normalment està indicat, però en molts altres si que està permès. Per exemple, vam trobar força gent que es banyava al riu Isonzo. A més, en molts rius també es pot fer barranquisme i ràfting. Hi ha moltíssimes activitats relacionades amb l’aigua i els esports d’aventura!

   Salut i bons viatges!

 2. Maria Pilar Daroca

  Gràcies per compartir el vostre viatge i, sobre tot, per fer-ho tan bé!! “Per culpa vostra” aquest dimarts iniciarem naltros l’aventura, amb cotxe elèctric, des de Catalunya! Gràcies de nou!

  1. Arnau

   Hola!

   Ohhh moltes gràcies pel comentari! M’alegra molt saber que la nostra experiència us ha ajudat a escollir el pròxim destí.
   Quin viatge més xulo que us espera! I què bé que pogueu moure-us amb cotxe elèctric fins allà, gràcies per fer unes vacances més sostenibles 🙂

   Espero que gaudiu molt d’Eslovènia!

   Arnau

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.