• Categoria de l'entrada:Eslovènia / Europa
  • Temps de lectura:10 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 18, 2023
Actualment esteu veient Les millors cascades d’Eslovènia

Les cascades són un dels tresors d’Eslovènia. Aquest petit país té una naturalesa desbordant, on l’aigua n’és la protagonista en moltes ocasions. Molts llacs, rius i cascades van meravellar-nos durant la nostra ruta per Eslovènia. I encara que totes les visites van valdre la pena, algunes de les cascades que vam veure van ser sublims. Superiors a totes les altres.

Cascades Eslovenia

En aquest post, volem parlar de les que, per nosaltres, són les cascades més impressionants d’Eslovènia. Si visiteu el país, no us les perdeu!

Les 7 cascades més espectaculars d’Eslovènia

La cascada Kozjak

Sortint des del càmping Koren i després de caminar uns trenta minuts per l’interior d’un bosc, arribarem a una de les cascades més boniques i delicades d’Eslovènia, la cascada Kozjak.

L’última part del camí avança pel costat del riu i, a través de petits ponts, el creua constantment. Poc a poc, mentre el soroll del salt d’aigua es fa més prominent, anirem seguint el curs de l’aigua fins que arribarem a unes passarel·les que ens conduiran a davant de la cascada.

Envoltats de roques i immersos en una delicada foscor, serà el moment de gaudir de la cascada Kozjak i de les cristal·lines aigües que banyen l’interior del canyó.

Cascades Eslovènia. La cascada Kozjak

La cascada Boka

La cascada Boka és la més potent d’Eslovènia. No té rival. La quantitat d’aigua que baixa per aquesta cascada assoleix el seu punt àlgid durant la primavera, però a l’estiu també és impressionant.

Aquest salt d’aigua de 106 metres és visible des de la carreta que va de Kobarid a Bovec. Però val la pensa acostar-s’hi una mica més . Si no volem caminar massa, podrem gaudir d’unes bones vistes d’aquesta impressionant cascada si anem fins al mirador que hi ha a l’esquerre del riu. El camí comença al costat del pont que hi ha al davant de la Boka Guesthouse, i després d’uns vint minuts caminant per l’interior del bosc ens oferirà una panoràmica preciosa de la cascada Boka.

La cascada Boka vista des de la carretera.
La cascada Boka vista des de la carretera.
La millor visió de la cascada l'obtindrem des del mirador.
La millor visió de la cascada l’obtindrem des del mirador.

Les cascades de les gorgues Fratarica

Les gorgues del Fratarica, situades a la vall del riu Koritnica, concentren una gran multitud de salts d’aigua. Precioses formacions esculpies pel riu que no ens deixaran indiferents.

Pels amants dels esports d’aventura, aquestes gorges són un dels millocs llocs per practica-hi barranquisme, gaudint de l’adrenalina en un entorn idíl·lic.

Pels que prefereixen alternatives més tranquil·les, també hi ha l’opció de conèixer aquestes gorgues seguint el curs del riu pel que camí que avança pel seu costat. Caminant per allà, podrem gaudir d’unes boniques vistes dels salts d’aigua.

La cascada Katerdala i la Parabola seran els punts àlgids d’aquesta senzilla excursió. I si no en tenim prou caminant fins a la cascada Parabola, podem seguir avançant, ja que trobarem molts més salts d’aigua.

La Katerdala
La Katerdala
La Parabola
La Parabola

 Les cascades Martuljek

A prop del poble muntanyenc Kransjka Gora, hi trobem unes de les cascades més boniques del nord d’Eslovènia: les cascades Martuljek. Són dues cascades ben diferents. La primera és menys alta, però té molt més cabal. La segona és un salt d’aigua més alt, situat entre lluents roques blanques, però no porta tanta aigua.

Per visitar les dues cascades, hi ha un recorregut d’uns vuit kilòmetres que surt a prop de Gozd Martuljek. En general el camí no té complicacions, només l’última part per arribar a la base de la segona cascada ens posarà a prova i haurem de grimpar una mica. Les precioses vistes que ens esperen ens recompensaran tot l’esforç.

Primer trobem la Lower Martuljek Waterfall.
Primer trobarem la Lower Martuljek Waterfall.
El recorregut acaba davant de la Upper Martuljek Waterfall.
El recorregut acaba davant de la Upper Martuljek Waterfall.

La cascada Pericnik

La cascada Pericnik és una de les meravelles d’Eslovènia. Cinquanta dos metres de salt d’aigua que ens fascinaran. Visitar aquesta cascada és una experiència especial, ja que a part de poder-la contemplar des del davant, hi ha l’opció de caminar per darrera de la cascada i tenir-ne una perspectiva totalment diferent.

Des de l'inici del camí, la cascada Pericnik ja és visible.
Des de l’inici del camí, la cascada Pericnik ja és visible.

És una cascada màgica. Per nosaltres una de les millors. Arribar-hi és ben senzill i gratuït. Només haurem de seguir durant uns deu minuts el camí que hi ha davant del restaurant Koca Pri Pericniku.

Cascades Eslovenia. Pericnik
Podrem observar-la des del davant.
I des del darrera!
I des del darrera!

Cascades Eslovenia. Pericnik

La cascada Savica

Ben a prop del preciós Llac Bohinj, la naturalesa d’Eslovènia amaga un altre tresor: la cascada Savica. Per visitar-la, deixarem el cotxe al Dom Savica (cal pagar 3 euros) i, a continuació, seguirem les indicacions per arribar a aquest salt d’aigua. Per entrar al camí que ens portarà fins la cascada, haurem d’abonar 3 euros per persona, que es destinaran al manteniment del camí. Després tocarà caminar i pujar escales durant uns vint minuts. Al final del recorregut ens espera una bonica vista de la cascada Savica. Impressionant!

La cascada Savica
La cascada Savica

La cascada Rinka

Al final de la Vall Logar, al nord d’Eslovènia, la cascada Rinka és la gran protagonista. Un elegant salt d’aigua de noranta metres que, tot i no ser tant impressionant com altres, val la pena visitar-lo.

Arribar fins a la cascada no té cap complicació. Un cop accedim a la carretera que travessa la Vall Logar (haurem de pagar 7 euros), conduirem fins al final de la vall, on hi ha un bar/restaurant de fusta. Allà deixarem el cotxe i després d’uns deu minuts caminant tindrem la cascada davant nostre.

Pels que els hi agrada caminar més, també hi ha l’opció d’aparcar a l’inici de la Vall Logar i seguir els set kilòmetres del Natural Science and Etnographic Trail fins a la cascada. Una alternativa perfecte per passejar tranquil·lament i gaudir del preciós entorn d’aquesta vall.

La cascada Rinka
La cascada Rinka

 

Si voleu veure alguna d’aquestes cascades amb moviment, no us perdeu el nostre vídeo d’Eslovènia. La majoria d’elles hi surten!

Organitza el teu viatge a Eslovènia

✈️ Les millors ofertes de vols a Ljubljana aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a Venècia aquí

🏨 Els millors preus en allotjaments a Eslovènia aquí

🚗 Les millors ofertes amb cotxes de lloguer a Eslovènia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.