• Categoria de l'entrada:Eslovènia / Europa
 • Temps de lectura:15 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:setembre 18, 2023
Actualment esteu veient Excursions per Eslovènia: La Vall dels Set Llacs

Entre les verticals muntanyes del cor d’Eslovènia, dins del Parc Nacional del Triglav, s’hi amaga una de les zones més boniques i poc conegudes d’Eslovènia. Un territori per on és una delícia caminar-hi, la preciosa Vall dels Set Llacs.
Des que vam començar a preparar el nostre viatge a Eslovènia, els paisatges del Parc Nacional del Triglav ens van captivar. Per això volíem fer-hi alguna excursió una mica més llarga, que ens permetés allunyar-nos dels camins més coneguts i que ens portés fins a algun dels nombrosos refugis de muntanya eslovens. Despertar-se a la muntanya és màgic. I no ens ho volíem perdre… Per això, quan vam llegir sobre la ruta per la Vall dels Set Llacs ens la vam apuntar ràpidament. Era l’excursió per Eslovènia perfecta pels nostres gustos.

Acomiadant el Llac Bled

Comencem el dia ben aviat, quan encara és fosc. No podem evitar posar-nos el despertador per anar a contemplar una nova sortida de sol a la vora del Llac Bled. Aquest llac, i tot el seu entorn, és un dels punts més màgics del país. I durant les albades, quan només els cignes trenquen el silenci de tant en tant, l’espectacle està assegurat.
Avui decidim canviar de localització, i pujar pel camí que es dirigeix al turó Mala Osojnica. Caminem uns vint minuts, el temps just per veure des de certa alçada com el sol s’obre camí entre les muntanyes dels Alps Julians i tenyeix de daurat el Llac Bled. El sol ens indica l’inici d’una nova jornada. És moment de posar-nos les botes i preparar-nos per una de les excursions més maques d’Eslovènia.

vista panoràmica del llac bled

Excursions per Eslovènia: La Vall dels Set Llacs

La Vall dels Set Llacs és una vall alpina que es troba a l’interior del Parc Nacional del Triglav, entre Trenta i Bohinj. Encara que en alguns moments de l’any hi ha fins a deu llacs, alguns d’aquests s’assequen durant l’estiu, de manera que set llacs són els veritables protagonistes. Un camí força senzill recorre els vuit kilòmetres de longitud de la vall, passant pel costat dels set protagonistes: el Black Lake, el Double Lake, el Great Lake, el Green Lake, el Brown Lake, el Pool in Lastah i el Lake at Podstenje.
Però els llacs només són una excusa per caminar per alguns dels racons més bonics del Parc Nacional del Triglav. Durant la primavera i l’estiu una gran varietat de flora emmarca els camins i les marmotes es deixen veure durant bona part de la ruta. Amb una mica de sort, també podrem descobrir alguna cabra dels Alps o isard entre les parets verticals de les muntanyes.

excursió a eslovènia pel triglavI el millor de tot d’aquesta zona és que no és accessible amb cotxe. De manera que no està gens massificada. Per arribar-hi hi ha un gran ventall de camins, però les opcions més populars són:
• Des de la zona de Bohinj es pot començar la ruta a Stara Fuzina. Des d’allà cal caminar unes cinc hores per arribar al Triglav Lakes Mountain Hut, situat a la Vall dels Set Llacs. Per estalviar una hora i mitja de camí, es pot pujar amb cotxe fins a Planina Blato (cal pagar 10 euros).
• L’altra opció és començar des de Komna. També es triga cinc hores per arribar al Triglav Lakes Mountain Hut.
• També es pot començar el trekking fins a la Vall dels Set Llacs des de la Savica Waterfall. En aquest cas cal superar un desnivell molt pronunciat. Es triga unes dues hores per arribar fins al Black Lake i tres hores per arribar fins al Triglav Lakes Mountain Hut.

Excursions per Eslovènia: De Planina Blato fins a la Vall dels Set Llacs

Després d’analitzar amb detall el mapa del Parc Nacional Triglav, optem per arribar a la Vall dels Set Llacs seguint el camí que comença des de Planina Blato. Després de conduir per una carretera de revolts preciosa per l’interior d’un bosc, arribem a la zona d’aparcament on comença el camí fins al refugi Koča na Planini pri Jezeru. Comencem la nostra gran excursió per Eslovènia, només som a tres hores i mitja de la Vall dels Set Llacs.

bosc i camí eslovensComencem la ruta per un camí ampla per l’interior d’un bosc. El camí puja, però no té cap dificultat. Amb menys d’una hora ja som a la vall alpina Planina pri Jezeru (1,453 m), on hi ha el refugi Koča na Planini pri Jezeru, diverses cases antigues de pastors i un llac. És un racó preciós. Ple de la calma que emanen les muntanyes.

prat alpí a eslovènia

paisatge muntanya triglav esloveniaSeguim caminant entre boscos cada cop menys densos i uns trenta minuts més tard arribem a Dedno Polje (1,560 m), una antiga zona de pastura d’alta muntanya on moltes de les antigues cases dels pastors han estat remodelades. Observem aquest petit poble sorpresos, amb la sensació d’haver retrocedit en el temps, i veiem alguna família eslovena tranquil·lament sortint d’alguna de les cases, gaudint en un entorn idíl·lic de les seves vacances.

senderisme per muntanyes eslovenia

Des d’aquí, ens queden una hora i tres quarts per arribar a la Vall dels Set Llacs. El camí segueix sense tenir cap complicació i ja pràcticament hem superat tot l’ascens. Podem caminar tranquils, observant els detalls dels boscos que deixem enrere.

paisatge excursio fins la vall dels set llacs

Les vistes se’ns obren definitivament quan arribem a la Planina Ovčarija. Allà el camí se separa, deixant-nos decidir quin camí preferim: el de la dreta ascendeix molt més ràpidament i segons hem llegit les vistes no són tan bones, mentre que el de l’esquerra és una mica més llarg però l’ascensió és menys pronunciada i les vistes fascinants. Està clar quina opció triem, no? Decidim agafar el camí esquerre, sobretot perquè volem seguir gaudint de les vistes panoràmiques de les muntanyes eslovenes.

camins per caminar per esloveniaAnem sense el track GPS, però el camí està molt ben marcat, així que no tenim problemes per seguir la ruta.

vistes panoràmiques durant l'excursio per esloveniaDesprés d’un últim tram d’ascensió, arribem a una zona molt més plana. Les muntanyes ens envolten i descobrim un llac entre la vegetació. Ja som a la Vall dels Set Llacs!

Excursions per Eslovènia: Recorrent la Vall dels Set Llacs

El nom de la Vall dels Set Llacs ja evoca harmonia paisatgística. Perquè els llacs fan màgics els paisatges d’alta muntanya. Almenys per nosaltres. Per això, un cop arribem a la vall avancem amb certa impaciència, entre multitud de flors llampants, fins al primer dels llacs: el Double Lake.

Des del Double Lake observem com les cristal·lines aigües del llac reflecteixen les muntanyes i també veiem el refugi Triglav Lakes Mountain Hut (1685 m)., on aprofitem per dinar.

la vall dels set llacs al triglavDesprés d’un petit descans, emprenem la marxa de nou amb l’objectiu d’arribar fins al refugi Zasavska koča na Prehodavcih (sí, els nomes costen una mica… 😉 ) on hi passarem la nit.
El camí que uneix els dos refugis travessa bona part de la Vall dels Set Llacs, passant pel costat dels famosos llacs de la vall. No hi ha cartells que indiquin la ruta, però el camí és molt clar. No té pèrdua. A més, la presència dels llacs ens indica que seguim avançant en la direcció correcta.

cims pedregosos a eslovenia

marmotes durant l'excursió per esloveniaL’aigua, les roques i la vegetació dibuixen un entorn fantàstic. És encantador caminar per aquí. Entre tanta natura. I amb tan poca gent. El silenci inunda la vall, fins que alguna marmota crida. No triguem a adonar-nos que hi ha moltes marmotes per la zona, que entre tantes pedres se senten molt protegides.

camins a la vall dels set llacs del triglav

llac al parc nacional del triglavUn cop deixem enrere el Great Lake, una nova pujada ens porta fins al Brown Lake, que també és un mirall natural de les muntanyes i roques que l’envolten. Després del llac el camí segueix pujant de nou, però no triguem massa a veure el refugi. La boira comença a esborrar les muntanyes, així que arribem just a temps…

paisatges d'eslovenia sota la boira

llacs i boira al triglavBen a prop del refugi hi ha dos llacs més, el Green Lake i el Pool in Lastah, que també visitem abans d’entrar al refugi a protegir-nos del fred…

paisatges preciosos al triglav

refugi a la vall dels set llacs a eslovenia

Excursions per Eslovènia: Dormint entre muntanyes

El refugi Zasavska koča na Prehodavcih es troba a l’interior del Parc Nacional Triglav, en un entorn idíl·lic. Veure el capvespre i l’albada des d’allà, contemplant com el sol s’amaga o apareix entre les muntanyes, dibuixant amb la seva llum les muntanyes eslovenes, és màgic. Per això volíem passar una nit al refugi.

Encara que els refugis eslovens són ben senzills, no són pas barats: dormir, el lloguer dels llençols (3 euros per pax) sopar i esmorzar al refugi costa uns quaranta euros per persona. El sopar no és un menú tancat, sinó que tenen una carta amb diferents plats (i preus en funció del plat). Nosaltres mengem un goulash amb polenta deliciós!

Quan la llum comença a caure, ens abriguem de nou per sortir a veure la posta de sol. Tot i això, els núvols segueixen apoderant-se del cel i no deixen passar les màgiques llums del final del dia…

posta de sol a eslovenia

Excursions per Eslovènia: La tornada al cotxe

Els núvols ens havien privat de la posta de sol al cor del P.N. Triglav, però durant l’albada els paisatges recuperen la seva bellesa. La lluna, els núvols, la boira i el sol es conjuguen a la perfecció. I quan sortim del refugi, cinc minuts més tard d’haver-nos llevat, al·lucinem amb les vistes. Els escapats pics d’Eslovènia llueixen daurats després d’una nit molt freda. Les vistes són immillorables.

sortida de sol des del refugi del triglav

vistes al despertat a la muntanya eslovena

El temps és molt més bo del que deia la previsió, així que no triguem a posar-nos a caminar. Volem tenir temps de sobres per gaudir dels paisatges i de la fauna.

fauna durant excursio per eslovenia

Avui hem de desfer el camí que vam recórrer ahir: unes dues hores llargues fins al refugi Triglav Lakes Mountain Hut i des d’allà tres hores i mitja fins on tenim el cotxe. Els paisatges ja no seran nous, però són tan bonics que no ens importa tornar-hi.
Pas a pas anem gaudint de l’excursió per Eslovènia més completa que hem fet. Llacs, muntanyes, boscos i moltes marmotes!

vista panoràmica del refugi de la vall dels set llacs

reflexes a un llac d'eslovenia

fauna al parc nacional triglav a eslovenia

L’excursió s’acaba quan arribem de nou al cotxe, a Belina Planino, sobre la una del migdia. Molt satisfets per haver dedicat un dia i mig a completar aquesta excursió per la Vall dels Set Llacs.

flors durant l'exursió a la vall dels set llacsAgafem el cotxe de nou i ens dirigim cap a la zona del Llac Bohinj, el llac més conegut del país després del Llac Bled. Però això ja serà en un altre post…

reflexes a eslovenia

(Aquest post correspon al dia 5 i al matí del dia 6 del viatge a Eslovènia durant l’agost del 2016)

Organitza el teu viatge a Eslovènia

✈️ Les millors ofertes de vols a Ljubljana aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a Venècia aquí

🏨 Els millors preus en allotjaments a Eslovènia aquí

🚗 Les millors ofertes amb cotxes de lloguer a Eslovènia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Comentaris

 1. noemí

  Woooowwwwwww

 2. Marta

  Hola!
  enhorabona pels posts, estem organitzant un viatge a eslovenia i la veritat és que són molt útils!
  em podrieu dir si la ruta dels 7 llags és factible fer-la en 1 dia? m’agradaria saber distàncies si pot ser!
  moltissimes gràcies!

  1. Viatjar és Descobrir

   Hola Marta!
   Moltes gràcies pel comentari! 🙂
   Des de Planina Blato fins al refugi Zasavska koča na Prehodavcih (on vam dormir nosaltres) són poc més de 14 km, només l’anada. Nosaltres, caminant amb calma, vam trigar a fer-ho unes 6 hores.
   Si esteu molt acostumats a caminar es pot fer amb un dia, però seria una excursió llarga… Si voleu fer una excursió d’un únic dia, potser és millor fer mitja volta al primer refugi (Koča pri Triglavskih jezerih), que és un dels punts més macos de la ruta. Fins aquí des de Planina Blato són uns 9 km, només l’anada.
   Et passo el track de la ruta completa (que acabo de trobar-la al wikiloc): https://www.wikiloc.com/hiking-trails/slo-planina-blato-dolina-triglavskih-jezer-zasavska-koca-na-prehodavcih-14726247. El track de la versió curta és aquest: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/trekking-triglav-etapa-3-3-de-refugio-koca-pri-triglavskih-jezerih-a-planina-blato-19944321
   Salut i bons viatges!

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.