• Categoria de l'entrada:Eslovènia / Europa
  • Temps de lectura:11 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 18, 2023
Actualment esteu veient Caminar per Eslovènia: Excursions pel Parc Nacional Triglav

Kranjska Gora és un poble especial. L’aire pur i els paisatges dibuixats per les muntanyes dels Alps Julians inunden de tranquil·litat l’entorn. I ens conviden a seguir explorant la naturalesa d’Eslovènia. És extraordinària la quantitat i diversitat de meravelles naturals que hi ha ben a prop de Kranjska Gora.

Caminar per Eslovènia:  La Reserva Natural Zelenci

Ens posem en marxa quan el sol comença a aparèixer, tenyint de daurat els pics més elevats del Parc Nacional Triglav. Però només agafem el cotxe durant cinc minuts. El temps suficient per recórrer els poc més de cinc kilòmetres que separant Kranjska Gora de la Reserva Natural Zelenci. Situada ben a prop de la carretera, aquesta reserva natural és un petit oasis per la vegetació, els ocells i els amfibis.

Després de caminar cinc minuts per l’interior del bosc arribem al preciós estany que formen les aigües del Riu Sava. Les aigües cristal·lines de la bassa llueixen resplendents amb els primers rajos de llum i reflecteixen amb precisió l’entorn. L’atmosfera que es genera al voltant d’aquest llac, on només sentim el soroll d’alguns ocells, és el que fa tant especial la Reserva Natural Zelenci. Un racó molt petit d’Eslovènia, que es mereix una visita…

reserva-zeleni-eslovenia

Caminar per Eslovènia:  Les cascades Martuljec

L’excursió per excel·lència d’aquesta regió del nord d’Eslovènia és la de les cascades Martuljec. Ens la va recomanar el propietari de l’Apartment in Villa Flora, on vam fer nit el dia anterior. Així que no vam dubtar en fer-la. Es tracta d’una excursió d’uns vuit kilòmetres i unes 3 hores de duració. La majoria del camí és senzill, encara que per arribar als peus de l’última cascada és necessari grimpar una mica…

El punt d’inici de l’excursió és el pàrquing que hi ha al costat del pont que creua el riu Sava Dolinka, al poble de Gozd Martuljek. Un cop trobat el pàrquing (segurament el més complicat) l’excursió no té pèrdua, ja que està senyalitzada constantment.

caminar-eslovenia-cascada

El camí s’endinsa ràpidament per l’interior del bosc, per anar-se apropant poc a poc al riu Martuljec. Durant un tram avancem pel costat del riu, mentre anem guanyant alçada i creuem alguns ponts. Després d’uns vint minuts caminant, arribem a la Lower Martuljec Waterfall.  Situat a l’interior d’un espès bosc, aquest salt d’aigua és el primer gran atractiu de la caminada.

excursio-martuljec-eslovenia

caminar-eslovenia-martuljec
Lower Martuljec Waterfall

Un cop superada la cascada, el camí segueix ascendint i s’allunya momentàniament del riu. Caminem per l’interior del bosc. Envoltats d’arbres que pràcticament no deixen passar la llum. Després d’uns trenta minuts arribem al darrer tram abans de la segona cascada. Per arribar a la cascada hem de superar algunes roques i trams inclinats amb l’ajuda de claus i cadenes que hi ha fixades. És un camí complicat, però l’esforç val la pena. Des dels peus de la Upper Martuljec Waterfall sentim la força de l’aigua i gaudim d’una perspectiva sorprenent.

caminar-eslovenia-aigua
Upper Martuljec Waterfall
upper-martuljec
Upper Martuljec Waterfall

La tornada fins el cotxe la fem tota per l’interior del bosc per on hem pujat, sense desviar-nos de nou cap al costat del riu.

eslovenia-bosc

Caminar per Eslovènia: La cascada Pericknic

Després de visitar les cascades Martuljec, ens dirigim cap a una de les cascades més populars d’Eslovènia: la cascada Pericknic.

La cascada Pericnik és una de les meravelles d’Eslovènia. Cinquanta dos metres de salt d’aigua que ens fascinen des de que el veiem a la llunyania. Visitar aquesta cascada és una experiència especial, ja que a part de poder-la contemplar des del davant, hi ha l’opció de caminar per darrera de la cascada i tenir-ne una perspectiva totalment diferent.

eslovenia-excursio-triglav

cascada-pericknic

Per  arribar-hi ho tenim ben fàcil. Un cop aconseguim aparcar, només hem de seguir durant uns deu minuts el camí que hi ha davant del restaurant Koca Pri Pericniku. Des del restaurant, ja es pot veure la cascada a la llunyania, però el millor és apropar-s’hi al màxim. Les vistes són impressionants!

paisatge-eslovenia

pericknic

caminar-pericknic

Caminar per Eslovènia: Les Gorgues de Vintgar

Després de visitar algunes de les cascades més boniques d’Eslovènia, ens encaminem cap a la zona del Llac Bled. Però abans d’arribar a aquest famós llac, fem una parada per visitar les Gorgues de Vintgar. Un canyó travessat per les aigües turqueses del riu  Radovna , que es pot recórrer per unes passarel·les de fusta.

vintgar-gorges

caminar-bled-eslovenia

Per visitar aquest canyó cal pagar una entrada (4 euros els adults i 3 els estudiants) que es destina al manteniment del circuit. El camí arriba ràpidament a les passarel·les i simplement cal anar-les seguint. Encara que l’entorn és bonic, i ens segueix sorprenent la bellesa dels paisatges que l’aigua ha anat esculpint, aquest canyó no ens sorprèn tant com esperàvem. Possiblement la multitud de gent que s’hi agrupa, juntament amb les impressionants cascades que hem vist durant el dia, hi contribueixen…

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Eslovènia. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

vintgar-eslovenia

aigua-natura-eslovenia

Un cop recorregut el tram de passarel·les del canyó (uns dos kilòmetres), tenim l’opció de tornar al cotxe desfent el camí o fent una ruta circular per l’exterior. Decidim fer la segona opció, per allunyar-nos de la gentada i també per descobrir nous paisatges. El tram de tornada és molt senzill. Passem per l’interior d’un bosc i després per una zona de camps des d’on gaudim d’una preciosa vista panoràmica de l’entorn que ens envolta, on podem distingir el famós castell del Llac Bled.

bosc-excursio-eslovenia

esglesia-natura

caminar-panoramica-eslovenia

Caminar per Eslovènia: El Llac Bled

Després d’un dia de moltes excursions, posem rumb cap al meravellós Llac Bled. Aquest llac justifica per si sol un viatge a Eslovènia. És màgic. Captivador. I sabíem des del primer moment que ens hipnotitzaria.

Les aigües turqueses del llac. L’illa central amb església i la torre veneciana. Les muntanyes que s’eleven a l’horitzó. Tot es conjuga a la perfecció creant un paisatge difícil d’oblidar. Dels que ens agrada assaborir…

llac-bled-eslovenia

Tenim moltes coses a fer pel voltant del llac, però deixem la majoria per l’endemà. Després de deixar les coses a l’hotel Apartment Vila Pavlovski, just al costat del llac, com a primera presa de contacte amb el llac ens dirigim amb cotxe a la zona més propera a l’illa central. Des d’allà caminem pausadament pel voltant del llac. Les vistes són impressionants! Encara que el cel està una mica tapat, esperem pacientment a la posta de sol. Deixant que les tonalitats ataronjades del final del dia aportin encara més bellesa al preciós Llac Bled.

bled-eslovenia

 

Informació pràctica:

(Aquest post correspon al dia 3 del viatge a Eslovènia durant l’agost del 2016)

Organitza el teu viatge a Eslovènia

✈️ Les millors ofertes de vols a Ljubljana aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a Venècia aquí

🏨 Els millors preus en allotjaments a Eslovènia aquí

🚗 Les millors ofertes amb cotxes de lloguer a Eslovènia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Comentaris

  1. Noemí

    Llegir l’entrada i veure les fotos és ser-hi de nou…😍

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.