• Post category:Eslovènia / Europa
  • Reading time:13 min de lectura
  • Post author:
  • Post last modified:setembre 18, 2023
You are currently viewing Ljubljana: què veure amb 1 dia

El nostre viatge a Eslovènia estava enfocat sobretot a descobrir el gran patrimoni natural d’aquest país. Volíem caminar per les seves muntanyes i prats alpins, buscar óssos entre els frondosos boscos i gaudir de la màgia del Llac Bled. Però no podíem marxar del país sense visitar la seva capital: Ljubljana. Una ciutat plena de vida i que segueix conservant un ambient tranquil, propi d’un poble.

el riu de ljubljana és un punt de partida ideal per veure la ciutat

Després de fer nit a l’hotel White House Bela Hiša, als afores de la ciutat, ens dirigim a la zona més cèntrica. El millor per visitar Ljubljana és fer-ho a peu. I una bona opció és aparcar a la zona del castell.

el castell de ljubljana és un imprescindible a visitar

Què veure a Ljubljana amb 1 dia: el Castell de Ljubljana

Començar a visitar Ljubljana des del castell és una de les millors opcions per dues raons. Hi ha força aparcaments i són gratuïts. A més, la vista panoràmica des del turó on es troba aquesta fortificació és excepcional. Ens agrada observar la ciutat des de dalt, veure-la a vista d’ocell, abans d’endinsar-nos per l’entramat dels seus carrers i edificis.

vista panoramica de ljubljana des del castell

Podem passejar per l’exterior d’aquest castell medieval, i pujar per alguna de les muralles. Amb això, ja ens fem una idea de la construcció. Per poder visitar-lo al complet,  i poder veure el Museu d’Història d’Eslovènia que acull al seu interior, cal pagar una entrada de 5 euros per adult (està obert de 10 del matí a 8 del vespre).

la torra del castell medieval de ljubljana durant la nostra visita de 1 dia

Des del castell, baixem tranquil·lament fins al centre de la ciutat de Ljubljana per un camí ample i còmode. Amb menys de quinze minuts ja som a la zona cèntrica. Disposats a descobrir tot el que es pot veure a Ljubljana amb 1 dia.

Què veure a Ljubljana amb 1 dia: el centre de la ciutat

Visitar ciutats com Ljubljana, on la majoria d’edificis històrics estan molt a prop, és un plaer. El millor és passejar entre els seus carrers sense cap rumb fix. Deixant-nos portar per la intuïció. I anar descobrint la màgia del centre històric de la ciutat.

Així ho fem nosaltres, i sense seguir cap ruta concreta, passem pels punts més importats del centre de Ljubljana: el Pont Triple, la plaça Mestni, la catedral de Sant Nicolàs, el Pont dels Dracs, el Pont dels Sabaters, l’església de l’Anunciació i el mercat central.

la ribera del riu de ljubljana a la part cèntrica de la ciutat

vistes de la catedral de ljubljana un imprescindible als llistats de que vistar i fer

El Pont Triple

Quan arribem al centre històric de Ljubljana descobrim unes grans zones de vianants per on és un plaer caminar. Ràpidament arribem a la ribera del Riu Ljubljanica, un dels símbols de la capital. Per creuar el riu per primer cop, el Pont Triple és una de les millors opcions.

Aquest pont, situat a la Plaça Preseren és sobretot famós per les seves tres bifurcacions.

el pont triple al centre de la capital de eslovenia

Plaça Mestni

Després de creuar el pont, tornem enrere guiats per la catedral. Poc després arribem a la Plaça Mestni, la plaça on s’ubica l’ajuntament i la Font dels Tres Rius. Des d’allà, veiem com sobresurt la catedral de Sant Nicolau.

carrer del centre històric de ljubljana amb la catedral de sant nicolau

La catedral de Sant Nicolau

Aquesta catedral barroca és la més important de Ljubljana. Veiem la seva cúpula i les dues torres, d’un color verd únic, des de gairebé qualsevol punt. Així que instintivament ens hi dirigim. No ens volem perdre què amaga al seu interior.

interior de la catedral de sant nicolau

El Pont dels Dracs

Des de l’entrada de la catedral, situada a la Plaça Vodnic, tornem de nou cap al riu. Caminem per la ribera, entre les nombroses terrasses, fins al Pont dels Dracs. El símbol de Ljubljana que tothom vol visitar i fotografiar.

Aquest pont és famós per les seves escultures. En concret té 4 dracs enormes, un a cada extrem, que van ser construïts durant el segle XX per honorar a l’Emperador Francesc Josep I. Són un dels exemples més importats d’Art Nouveau d’Eslovènia.

escultura del pont dels dracs a ljubljana

Pont dels Sabaters

Des del Pont dels Dracs, travessem el riu per seguir-lo resseguint fins que ens porta fins a un altre pont símbol: el pont dels Sabaters.

Antigament, totes les sabateries s’agrupaven al voltant de la construcció. Per això ha conservat aquest nom. Ara, una multitud de sabates antigues que pengen d’uns cables rememoren la història de la ciutat.

petit vaixell navegant al riu de ljubljana durant 1 matí d'estiu

el pont dels sabaters és un dels altres imprescindibles a visitar a la ciutat

L’església de l’Anunciació

Després de creuar el pont, ens dirigim a la Plaça Preseren. Allà hi sobresurt l’església de l’Anunciació, d’un color rosat molt característic.

Al voltant de la plaça observem molta activitat. Comerços, turistes i un bon nombre de restaurants i gelateries.

vistes de l'esglèsia de l'anunciació des de l'altra banda del riu

Què veure a Ljubljana amb 1 dia: la ciutat nova

Un cop hem recorregut els mateixos carrers diversos cops, assaborint el centre de la ciutat de Ljubljana, ens allunyem una mica. Amb ganes de descobrir la part menys bulliciosa de la ciutat.

afores de la part més cèntrica de ljubljana amb el riu i vegetació

El Mercat Central

Quan sortim del centre històric anem a parar al Mercat Central, ubicat a la Plaça Vodnikov. Allà s’hi barregen un gran nombre de paradetes: des de fruita i verdura, fins a gelateries i productes típics, pensats especialment pels turistes.

Els mercats són sempre una bona manera de descobrir les ciutats.

carrers propers al mercat central de la capital d'eslovènia

detalls que es poden veure i visitar al mercat central de ljubljana

fruits rojos en venta al mercat central de eslovenia

El Parc Tivoli

Des del mercat, ens allunyem una mica més als afores, fins al Parc Tivoli. Aquest és el punt més verd de la ciutat. Un frondós i extens parc per on passejar i relaxar-se. L’ambient de Ljubljana no és estressant ni bulliciós en cap punt de la ciutat, però el parc és perfecte per trobar la calma.

Des del parc, donem per finalitzada la visita a Ljubljana. Tornem cap al centre gaudint de la preciosa arquitectura de la capital d’Eslovènia. I des d’allà, només hem de pujar les escales fins al Castell Medieval per arribar de nou al cotxe.

edificis moderns als afores de ljubljana

palau a ljubljana a la part nova de la ciutat

Mapa amb el recorregut dels punts que cal visitar a Ljubljana

Paisatges propers a Ljubljana: el turó Vrh Svetih Treh Kraljev

La ciutat de Ljubljana està envoltada de verd, el color d’Eslovènia. Per comprovar-ho, un cop sortim de la ciutat ens dirigim al turó Vrh Svetih Treh Kraljev, a només 40 kilòmetres del centre.

Al cim d’aquest turó hi ha una petita església típica, però el millor són les vistes. Des d’allà observem infinits camps i turons presidits per petites esglésies. Un paisatge bucòlic i ple de màgia.

vistes del paisatge des del turó Vrh Svetih Treh Kraljev

vista vertical que es pot veure des de la part superior del turó proper a Ljubljana

Paisatges propers a Ljubljana: El Castell de Predjam

Continuem el recorregut conduint fins a una de les joies històriques d’Eslovènia: el castell de Predjam.

Aquest és un dels castells més impressionants del país. Sobretot per la seva ubicació: es troba just a la boca d’una cova i al mig d’un penya-segat de 123 metres. És al·lucinant pensar en la dificultat de construcció d’aquesta fortalesa. Sobretot quan es té en compte que es va construir a l’any 1202.

Des de l’exterior, observem la ubicació impenetrable del castell, construït amb l’objectiu de protegir Erazem Lueger.

el castell de Predjam fotografiat des de l'exterior

Ens conformem contemplant les vistes des de fora de la construcció. Sabem que al seu interior conserva moltes de les habitacions amb molt bon estat, i pels més apassionats de la històrica hauria de ser una visita imprescindible. Però nosaltres en tenim prou gaudint del magnífic paisatge que ho envolta tot. La visita a l’interior del castell té un preu de 13,80 euros. Observar-lo des de l’exterior és gratuït.

Acabem el dia dirigint-nos fins a un petit apartament a Idrija, un petit poble envoltat de camps de conreu i boscos. Ens trobem ben a prop de les coves càrstiques més impressionants d’Eslovènia: la cova Postojna i la cova Škocjan. Aquests seran els punts forts de l’endemà. L’últim dia del viatge a Eslovènia.

(Aquest post correspon al dia 11 del viatge a Eslovènia durant l’agost del 2016)

Organitza el teu viatge a Eslovènia

✈️ Les millors ofertes de vols a Ljubljana aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a Venècia aquí

🏨 Els millors preus en allotjaments a Eslovènia aquí

🚗 Les millors ofertes amb cotxes de lloguer a Eslovènia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

 

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.