• Categoria de l'entrada:Eslovènia / Europa
  • Temps de lectura:9 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 18, 2023
Actualment esteu veient El Llac Bohinj: 5 activitats per fer al llac més gran d’Eslovènia

Serà l’abundància d’aigua, de vida. Seran els reflexes imperfectes dels paisatges que els envolten. La sensació de calma que emanen. No sé que és, però els llacs són capaços de seduir a tothom. Convertint-se en perfectes excuses per aturar-se a respirar l’aire que només es troba a la muntanya. A Eslovènia, dos llacs sobresurten entre tots els altres: el Llac Bled i el Llac Bohinj. I encara que el Llac Bled és el més famós, el Llac Bohinj segueix conservant quelcom que el fa molt especial: tranquil·litat.

Situat dins del Parc Nacional del Triglav i envoltat de boscos, el Llac Bohinj és el llac més gran d’Eslovènia. Fa més de quatre kilòmetres de longitud i un d’amplada. Una gran massa d’aigües cristal·lines que sol congelar-se durant els mesos més freds de l’hivern.

La vista més icònica del Llac Bohinj

Els Alps Julians apareixen reflectits a les aigües del Llac Bohinj durant bona part del dia, i ens recorden que l’entorn del llac més gran d’Eslovènia és perfecte per passar-hi un dia o una tarda gaudint dels encants de les muntanyes…

5 activitats per fer al Llac Bohinj

Passejar pel voltant del Llac Bohinj

Deixar el cotxe al costat de l’Església de Sant Juan Baptiste i passejar pel voltant del llac és una delícia.  Si volem fer la volta completa són uns dotze kilòmetres, però no és necessari completar tot el recorregut per gaudir de la màgia d’aquest llac. Caminant una mica en tindrem prou per descobrir noves perspectives del llac i impregnar-nos de la tranquil·litat dels pescadors de la zona.

Al llac Bohinj hi ha postes de sol precioses

I com sempre, per gaudir encara més de les vistes del Llac Bohinj i el seu entorn, apropar-nos-hi durant les últimes hores del dia és sempre un encert. Mentre la multitud s’allunya les últimes llums del dia, que sobresurten entre les muntanyes dels Alps Julians, sempre tenen alguna sorpresa preparada…

El llac Bohinj és un dels símbols d'Eslovènia

Banyar-se a les aigües d’origen glaciar del Llac Bohinj

Caminar pel voltant del Llac Bohinj és agradable, però per sentir-lo de veritat no hi ha res com submergir-s’hi!

Encara que les aigües del llac són d’origen glaciar, i durant l’hivern solen congelar-se, a l’estiu la temperatura de l’aigua sol pujar fins als 23 ºC. Una temperatura ideal per nedar envoltat de les muntanyes més altes d’Eslovènia.

Navegar pel Llac Bohinj

Si volem descobrir les vistes que es tenen des de l’interior del llac sense haver-nos de remullar, podem optar per agafar una embarcació. Per una banda, es poden agafar vaixells turístics que ens portaran d’una banda a l’altre del llac en un trajecte de quaranta minuts. El preu del tiquet d’anada i tornada és de 10,5 € i durant la temporada alta hi ha un bon nombre de sortides cada dia. Més informació a la pàgina oficial.

L’altre opció és llogar una canoa o kayak per navegar al nostre ritme per les cristal·lines aigües del llac més gran d’Eslovènia. Una experiència que sempre és agradable…  El lloguer d’una canoa per una hora són 9 €. Més informació aquí.

Navegar amb canoa pel llac Bohinj és perfecte

Caminar fins la cascada Savika

Ben a prop del llac Bohinj, s’hi amaga un altre tresor dels paisatges eslovens: la cascada Savika. Per arribar a aquest salt d’aigua de 78 metres, conduirem fins al pàrquing de la cabanya Koca Pri Savici (cal pagar 3 euros per deixar el cotxe) i després caminarem uns vint minuts (l’entrada al camí val 3 euros per persona).

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Eslovènia. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

Vista panoràmica durant l'excursió a la cascada Savika

Després de pujar un bon nombre d’escales, immersos en la vegetació del bosc, el soroll de l’aigua ens avisarà que la cascada és ben a prop nostre.  Aleshores ens faltarà ben poc per arribar a un dels racons més bonics del Parc Nacional del Triglav.

La cascada Savika

Ascendir amb telefèric al Mont Vogel

Després d’haver visitat el llac i tots els atractius naturals de la zona, no hi ha res com acabar la jornada pujant ben amunt, per contemplar la vall del Llac Bohinj panoràmicament. I gràcies al telefèric que puja fins al cim del Mont Vogel (1500 metres) ho tindrem ben fàcil per gaudir d’aquestes espectaculars vistes.

L'estació d'esquí Vogel es troba al costat del Llac Bohinj

telefèric pujant al mont vogel

Des del cim del Mont Vogel, on hi ha una estació d’esquí, contemplarem un dels perfils més bonics dels Alps Julians. I si fa bon dia ens serà ben fàcil distingir el Pic del Triglav, que amb els seus 2863 metres és la muntanya més alta d’Eslovènia.

panoràmica del parc nacional triglav des del vogel

Durant l’estiu hi ha un telefèric cada mitja hora des de les 7:30 fins a les 19:00. I el preu de pujar i baixar són 14 €. Aquí podeu trobar-hi tota la informació.

el llac bohinj vist des del vogel

On allotjar-se a prop del Llac Bohinj

Ben a prop del llac, al llarg de la carretera Ribcev Laz l’oferta d’allotjaments és força àmplia. Sobretot hi trobarem petits apartaments, la majoria d’ells amb cuina. Amb una mica de sort, podrem anar caminant des de l’allotjament fins al llac…

Per altra banda, també es pot dormir al petit poble de Stara Fuzina, que és a només cinc minuts de llac.

En qualsevol cas, la zona del Llac Bohinj és tan tranquil·la i agradable, que qualsevol localització ens semblarà perfecte per passar-hi una llarga temporada. Nosaltres vam llogar una de les habitacions de la Sobe Cuskic, situada ben a prop del llac i amb cuina compartida.

(Aquest post correspon a la tarda del dia 6 del viatge a Eslovènia durant l’agost del 2016)

Organitza el teu viatge a Eslovènia

✈️ Les millors ofertes de vols a Ljubljana aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a Venècia aquí

🏨 Els millors preus en allotjaments a Eslovènia aquí

🚗 Les millors ofertes amb cotxes de lloguer a Eslovènia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.