Actualment esteu veient Records d’una terra màgica: les Illes Galàpagos

Com m’agrada passejar-me per l’arxiu fotogràfic. Rememorar les escenes i paisatges d’arreu del món que més m’han meravellat. Tornar a sentir, per uns moments, la sensació de viatjar. I recordar la màgia de descobrir nous territoris. Territoris com les Illes Galàpagos. Un indret inhòspit de l’Atlàntic que ens va captivar des del primer instant.

Vam trobar animals per tot arreu...
Vam trobar animals per tot arreu…
Espècies ben diferents!
Espècies ben diferents!
Des d'àguiles,...
Des d’àguiles,…
...., fins a pingüins. Els més petits del món!
…., fins a pingüins. Els més petits del món!

Les Illes Galàpagos són naturalesa en estat pur. Descobrint-les, vam experimentar sensacions totalment noves. Captivadores. Perquè allà, gràcies a la gran feina de protecció que s’ha dut a terme, els animals veuen els éssers humans com una espècie més. No som depredadors. I això permet que l’observació dels animals sigui totalment diferent. Completament màgica. Els lleons marins ens convidaven a banyar-nos amb ells i a estirar-nos al seu costat a la platja, per fer una becaina plegats. Els albatros ens mostraven orgullosos els seus pollets, actuant amb completa normalitat. I mentrestant, nosaltres havíem de vigilar per no trepitjar cap de les iguanes marines que ocupaven els camins, totalment confiades.

Nedar amb lleons marins és una experiència única.
Nedar amb lleons marins és una experiència única.
Les iguanes marines són una de les espècies més singulars de les Galàpagos.
Les iguanes marines són una de les espècies més singulars de les Galàpagos.

Iguana marina

Pels amants de la naturalesa i els animals, aquest arxipèlag és un paradís. Perquè no només és la diversitat d’espècies que es poden veure, moltes d’elles autòctones, sinó la manera amb què es fa. Sentint els animals ben a prop. Experimentant sensacions úniques.

Vam visitar una illa plena de fregates.
Vam visitar una illa plena de fregates.

Sensacions úniques com les d’assentar-se a una roca, davant dels penya-segat de la Isla Española, contemplant un espectacle d’ocells impressionant.  Aquesta zona és ideal per contemplar els mascarells camablaus, els mascarells de Nazca i els majestuosos albatros. Amb sort, també es pot veure alguna cria emprenent el seu primer vol.

Els mascarells de Nazca són uns ocells molt actius. No paren d'interectuar!
Els mascarells de Nazca són uns ocells molt actius. No paren d’interectuar!
Els albatros, amb la seva elegància, van deixar-nos impressionats.
Els albatros, amb la seva elegància, van deixar-nos impressionats.

Albatros

Els mascarells camablaus són com ninots de peluix...
Els mascarells camablaus són com ninots de peluix…

Sensacions úniques com caminar pel Rancho Primícies, on viuen en estat natural les famoses tortugues gegants de les Galàpagos, uns éssers impressionants.  Algunes d’elles superen el metre de longitud i pesen més de 250 kg! I la majoria viuen més de 100 anys!

Passejar entre les tortugues gegants de les Galàpagos és impressionant.
Passejar entre les tortugues gegants de les Galàpagos és impressionant.

Tortuga gigante Galàpagos

Sensació úniques com la de trobar-se lleons marins per tot arreu. Sens dubte, són una de les estrelles de les illes. I la seva simpatia enamora a tots els visitants. Passejar o prendre el sol a la Bahía Gardner, on hi ha centenars de lleons marins, és  sensacional. Però per nosaltres, el més sorprenent va ser trobar-se lleons marins descansant als bancs de Puerto Baquerizo Moreno, la ciutat principal de San Cristóbal. És una estampa que mai oblidarem, ja que reflexa perfectament l’essència de les Galàpagos.

Desenes de lleons marines descansen a la Bahía Gardner
Centenars de lleons marines descansen a la Bahía Gardner

Lleó marí Galàpagos

Lleó marí Galàpagos

Una escena brutal. No trobeu?
Una escena brutal. No trobeu?

I no hi havia res millor per acabar els dies que navegar entre les illes amb veler. Contemplant precioses postes de sol i acompanyats d’alguns lleons marins i, fins i tot, grupets de dofins. I quan acabava l’espectacle, ens retiràvem sabent que l’endemà ens despertaríem en un entorn completament diferent. En un altre paradís.

Durant un trajecte vam gaudir de la companyia d'un gran grup de dofins.
Durant un trajecte vam gaudir de la companyia d’un gran grup de dofins.

Galàpagos

Galàpagos posta de sol

Comentaris

  1. Noemí

    Grans fotos d’un gran viatge!

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.