• Categoria de l'entrada:Àsia / Sri Lanka
  • Temps de lectura:13 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:gener 27, 2023
Actualment esteu veient Safari per Veure Elefants a Sri Lanka: el P.N. Kaudulla

Fer un safari per veure elefants a Sri Lanka era un dels moments més esperats de la ruta pel país. Sri Lanka és un dels millors països per veure elefants asiàtics amb llibertat. Això sí, no tots els parcs nacionals tenen les mateixes concentracions d’elefants, i aquestes varien segons el mes. Hi ha molts detalls a tenir en compte perquè l’experiència de veure elefants a Sri Lanka sigui fantàstica.

grup d'elefants durant un safari a sri lanka a kaudulla

On veure elefants a Sri Lanka

Sens dubte, per veure elefants a Sri Lanka el millor és fer un safari a algun dels seus parcs nacionals o reserves naturals. Si vols viatjar responsablement i no contribuir al maltractament animal, evita els santuaris d’elefants (on aquests animals no són lliures i són obligats a interactuar amb les persones).

kaudulla és un dels millors parcs on veure elefants a sri lanka

Els tres parcs nacionals on es poden veure més elefants a Sri Lanka són:

  • El Parc Nacional Minneriya.
  • El Parc Nacional Kaudulla.
  • Hurulu Forest Reserve

Aquests tres parcs nacionals estan tots a la mateixa zona, i les poblacions d’elefants migren d’un a l’altre al llarg de l’any. En concret, de juliol a setembre els grups més grans d’elefants es troben al Parc Nacional Minneriya; després avancen cap al Parc Nacional Kaudulla, on es concentren d’octubre a novembre; i al final de la migració es troben al Reserva de Hurulu.

A part d’aquests tres parcs nacionals, qualsevol dels altres, com el P.N. Yala, el P.N. Wilpattu o el P.N. Udawalawe també són l’hàbitat dels elefants asiàtics. Tot i que en aquests casos la concentració d’elefants no és tan alta i no sempre es veuen durant els safaris.

panormica dels parts de kaudulla l'entorn on per veure elefants a sri lanka

Els millors mesos per veure elefants a Sri Lanka: el Gathering

Durant l’estació seca al nord de Sri Lanka, de juliol a octubre, grans grups d’elefants es concentren al P.N. Minneriya i al P.N. Kaudulla. Aquest fenomen es coneix com el Gathering, i segons la Lonely Planet és un dels espectacles de fauna salvatge més espectaculars del planeta.

Durant aquest període, manades de més de 300 elefants s’acumulen al voltant dels llacs. Allà es poden alimentar durant tot el dia de l’abundant herba verda i fresca. Contemplar això, des d’un jeep i a pocs metres de distància, és un espectacle únic.

Encara que duran el Gathering les concentracions d’elefants són molt espectaculars, en general, des de finals de maig fins a l’octubre, el P.N. Minneriya i el P.N. Kaudulla són excel·lents per veure-hi elefants asiàtics amb llibertat.

elefant solitari a les planicies verdes de sri lanka

detalls de la cara d'un elefant asiàtic jove en llibertat

Com organitzar un safari per veure elefants a Sri Lanka

La millor manera d’arribar al P.N. Minneriya, al P.N. Kaudulla o a la Reserva de Hurulu és des de Sigiriya. Des d’allà, podràs contractar un jeep amb conductor per fer un safari a alguns d’aquests parcs a través de l’allotjament o d’alguna de les empreses que hi ha al centre del poble. També pots aprofitar per preguntar a quin dels parcs s’estan veient més elefants a l’època en què vulguis fer el safari. Encara que les migracions solen ser força similars cada any, poden haver-hi variacions segons el clima i altres condicions.

L’altra opció és apropar-se a la porta d’entrada al parc nacional (amb tuk-tuk o un transfer). En general, allà hi ha un bon nombre de conductors esperant a trobar algun client. És important acordar un preu abans de pujar a qualsevol dels vehicles.

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Sri Lanka. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

elefant adult i la seva cria a sri lanka al pn kaudulla

paisatges de kaudulla on fer un safari per veure elefants a sri lanka

Quant costa fer un safari per veure elefants a Sri Lanka?

El preu per fer un safari per veure elefants a Sri Lanka varia segons el parc nacional. En general els preus al P.N. Minneriya són lleugerament més alts.

En tots els casos cal diferenciar dos conceptes:

  • El preu del conductor i el jeep. Per un safari de matí o tarda (unes 3 hores), el preu varia entre 4.000 LKR i 5.000 LKR (entre 17 i 23 euros), segons el que s’acordi (normalment es pot regatejar una mica).
  • El preu d’entrada al parc nacional. Aquesta part no es pot regatejar, i varia segons el Parc Nacional. En general l’entrada costa entre 2.000 LKR i 2.500 LKR per adult.

Normalment, al contractar un safari, sobretot si es fa des de l’hotel o a través d’alguna empresa, el preu total ja inclou el jeep i l’entrada.

Si prefereixes contractar aquestes activitats directament online, pots contractar aquest safari a Kaudulla des de Sigiriyaaquest safari a Minneriya des de Sigiriya.

un safari solitari durant l'albada a sri lanka

És millor fer un safari al matí o a la tarda?

Durant el període del Gathering, la tarda és el millor moment del dia pels safaris per veure elefants. Durant les últimes hores de llum del dia, els elefants surten de l’espessor de la selva i s’agrupen als prats que envolten els llacs. Allà hi pasten tranquil·lament, ignorant completament la presència dels jeeps. És una escena espectacular.

Això sí, durant la tarda també sol haver-hi molta més gent, i encara que els conductors dels jeeps són respectuosos amb la fauna, sí que la munió de cotxes resta una mica de màgia al moment.

Als matins també es poden veure elefants, però normalment es veuen grups més petits i solen estar al marge de la selva. El més especial dels matins és que quasi no hi ha cotxes, així que l’experiència és molt més tranquil·la.

Fora del període del Gathering, són molt similars els safaris de matí que els de tarda.

safari entre elefants a sri lanka durant el gathering

Safari al Parc Nacional Kaudulla: la nostra experiència

Després de dedicar el matí del cinquè dia del viatge a Sri Lanka a pujar a la Roca de Sigiriya, al migdia ens va venir a buscar el conductor del jeep per fer un safari al Parc Nacional Kaudulla. Uns quaranta-cinc minuts més tard, ja vam arribar a la porta del parc nacional. Després de fer una mica de cua vam començar a circular pel parc.

El primer safari al Parc Nacional Kaudulla

Un únic camí permet endinsar-se al parc, així que tots els jeeps avançaven per allà lentament. A la recerca de fauna. Encara que el P.N. Kaudulla és sobretot famós pels elefants, durant els safaris també es poden veure langurs, cocodrils, una gran varietat d’ocells i, amb molta sort, ossos i lleopards.

Quan un elefant va creuar el camí per davant del jeep, vam parar una estona per poder-lo observar. Encara que no es veia massa bé, ja que es va endinsar entre els arbres i arbustos, era el primer elefant del safari i volíem gaudir del moment.

Tot i això, el moment àlgid del safari va arribar quan després d’uns trenta minuts circulant per l’interior de la selva, vam arribar a una enorme esplanada. Allà, hi havia una cinquantena d’elefants pastant tranquil·lament. Hi havia des d’enormes elefants adults fins a petites cries. Un espectacle.

manada elefants a kaudulla durant el gathering

Un cop allà, el millor que es pot fer és apagar el motor del cotxe i fruir amb l’escena. Alguns elefants van passar ben a prop de nosaltres, mentre podíem sentir el soroll de la seva trompa agafant grans quantitats d’herba per menjar. Sens dubte, va ser un dels grans moments del viatge a Sri Lanka.

elefant menjant a un prat a sri lanka durant l'agost

cria d'elefant asiàtic i la trompa de la seva mare

Un parell d’hores més tard, va arribar el moment de marxar d’allà, ja que abans de la posta de sol cal haver sortit del parc nacional.

Ja de nit, el conductor del jeep ens va portar fins a l’allotjament que tenien reservat ben a prop de l’entrada del parc: el Habarana Ambassewana Resort.

petjades d'elefant al parc nacional kaudulla

Un nou safari al Parc Nacional Kaudulla

La màgica experiència del safari al Parc Nacional Kaudulla per veure elefants, va fer que volguéssim repetir. Així que vam començar el sisè dia de ruta amb un nou safari.

Des del mateix allotjament vam contractar un jeep, que va venir a buscar-nos quan encara era fosc. Així podríem entrar al parc coincidint amb l’albada.

Tota la munió de cotxes que havíem vist durant el dia anterior havia desaparegut. Érem només quatre cotxes. I mentre circulàvem podíem escoltar molt millor els sons de la selva. Una gran varietat d’ocells anunciaven la sortida del sol.

Vam arribar a la zona dels prats, i a diferència de la tarda, tampoc hi havia cap elefant. Els vam haver de buscar. Per fer-ho el millor era escoltar: el so de les branques va ser clau per localitzar-los. I després d’esperar pacientment, un grup de quatre elefants va emergir de la densa jungla. I els vam poder veure envoltats de la vegetació verda i exuberant. Això sí, va ser un instant efímer, ja que no van trigar massa a tornar a desaparèixer entre troncs i fulles.

dos exempars durant un safari per veure elefants a sri lanka

Amb aquests elefants vam donar per finalitzats els safaris al Parc Nacional Kaudulla. Un dels millors llocs on veure elefants a Sri Lanka (i al món).

primer pla d'un elefant asiàtic adult a sri lanka a kaudulla

(Aquest post correspon a la tarda del cinquè dia i al matí del sisè del nostre viatge a Sri Lanka durant l’agost del 2017)

Organitza el teu viatge a Sri Lanka

✈️ Les millors ofertes de vols a Sri Lanka aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Sri Lanka aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.