• Categoria de l'entrada:Àsia / Sri Lanka
 • Temps de lectura:16 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:octubre 18, 2023
Actualment esteu veient Ruta amb tren a Sri Lanka: De Kandy a Nuwara Eliya i Ella

La ruta amb tren a Sri Lanka que va des de Kandy fins a Ella sempre s’inclou en les llistes de les rutes amb tren més boniques del món. Aquest recorregut per les terres altes de Sri Lanka és una delícia. El ritme lent del tren és ideal per poder observar la selva tropical, les cascades i els camps de te que s’alternen durant el trajecte.

Anar amb tren a Sri Lanka també és una oportunitat d’acostar-se a la població local, i ser testimoni d’algunes de les seves rutines. Sens dubte, la ruta de Kandy a Ella (parant a Nuwara Eliya) és la millor opció per gaudir d’aquest mitjà de transport.

camps de te a Sri Lanka durant el recorregut amb tren de Kandy fins a Ella

el famós tren a Sri Lanka de color blau circulant pels camps de te i boscos de les terres altes del país

Tren a Sri Lanka: informació pràctica per anar de Kandy a Nuwara Eliya  o Ella

La ruta amb tren de Kandy fins a Nuwara Eliya o Ella s’ha fet mundialment famosa. És un dels imprescindibles quan es fa un viatge a Sri Lanka. Fer aquest trajecte per lliure és segur i poc complicat, però sempre va bé tenir clara alguna informació bàsica:

Itinerari i duració de la ruta de Kandy a Ella

Realment, la ruta de Kandy a Ella forma part d’un itinerari de tren a Sri Lanka més llarg. En concret, del Main Line que uneix Colombo amb Badulla.

El trajecte més escènic és el que va des de Kandy fins a Ella, que té una durada d’unes 7 hores. A mig camí, després d’unes 3 hores i mitja de ruta es passa per Nuwara Eliya. Si es disposa de prou dies, val la pena dividir el trajecte amb dues parts i dedicar un parell de dies a conèixer Nuwara Eliya (s’ha de baixar a l’estació Nanu Oya).

camps de te i petits turons durant el recorregut amb tren a Sri Lanka des de la ciutat de Kandy fins a Ella o Nuwara Eliya

Horari del tren de Kandy a Ella

L’horari del tren que va de Kandy a Ella és variable, ja que depèn del dia de la setmana i del mes. En cas de fer la reserva del bitllet prèviament, podràs consultar a la reserva l’hora de sortida del tren (és recomanable arribar a l’estació uns 15 o 20 minuts abans).

Si no es té bitllet, és recomanable anar a l’estació de tren al dia abans. Així podràs saber els horaris exactes i també adquirir els bitllets de tren per a l’endemà (només els que tenen seient assignat).

En general, aquesta ruta amb tren a Sri Lanka té una freqüència d’entre dues i tres hores. Tot i això, són habituals els imprevistos i problemes, així que la puntualitat dels trens a Sri Lanka no és el seu punt fort.

els perfectes camps de te de Sri Lanka molt ben cuidats i verds a l'agost

paisatge de boscos sorprenent i amb boira durant el recorregut amb tren a Sri Lanka de Kandy fins a Nuwara Eliya

Quins tipus de bitllets es poden comprar per aquesta ruta amb tren a Sri Lanka

Als trens de Sri Lanka hi ha diferents tipus de bitllets, en funció de la classe i de si tenen seient assignat.

En cas de preferir un bitllet amb reserva (independentment de la classe) es poden comprar a través d’aquesta pàgina web.

En concret es poden diferenciar els següents tipus de bitllet:

1. Tercera classe sense reserva

Els bitllets de tercera classe sense reserva només es poden comprar al mateix dia del viatge. N’hi ha un nombre il·limitat, així que sempre hi ha disponibilitat.

És l’opció més econòmica, però també pot ser incòmode perquè normalment aquests vagons estan molt plens i molta gent ha d’estar dreta durant el trajecte. Això pot fer que no es tingui una bona posició per mirar per la finestra i apreciar els bonics paisatges d’aquesta ruta amb tren a Sri Lanka.

terres altes de Sri Lanka durant la ruta amb tren per les terres altes de 7 hores més famosa de l'illa

2. Tercera classe amb reserva

Els vagons són iguals que en el cas anterior, però la principal diferència és que hi ha un nombre limitat de bitllets i cada bitllet té un seient assignat. Això fa que hi hagi més espai i que es pugui gaudir més del trajecte.

3. Segona classe sense reserva

És molt similar a la tercera classe sense reserva, però els seients en lloc de ser de fusta tenen una mica de coixí. Igualment, els vagons d’aquesta classe també acostumen a estar molt plens. Així que pot ser que el trajecte sigui bastant incòmode.

4. Segona classe amb reserva

Si es vol viatjar amb comoditat, gaudint dels paisatges d’aquest trajecte amb tren i sense haver de pagar per un vagó de la primera classe, aquesta és la millor opció.

El nombre de bitllets és limitat, i és l’opció preferida per molts turistes, així que és recomanable comprar els bitllets amb dos o tres mesos d’antelació.

5. Primera classe

És l’opció amb més comoditats, ja que els seients són amplis, hi ha aire condicionat i wifi. Però té alguns inconvenients. Les finestres i portes del tren no es poden obrir, així que per fer fotos no és la millor opció. A més, a aquesta normalment només hi ha estrangers, així que no tindràs l’oportunitat de conèixer i interactuar amb l’hospitalària gent local.

camps verds i muntanyes amb vegetació al fons fotografiats durant la ruta amb tren sortint des de Kandy

el famós tren de Sri Lanka blau passant pel costat d'un bosc de Sri Lanka

El tren turístic de Kandy a Ella: l’Ella Odyssey

Des del març de 2022, l’operador Ella Odyssey també permet fer la ruta amb tren des de Kandy a Ella (o en sentit invers). Aquest tren està orientat sobretot als turistes, i només disposa de primera i segona classe. A més, tots els seients són numerats i cal comprar el bitllet amb antelació.

Es pot comprar el bitllet a través d’aquest web.

🤞 Assegurança de viatge per Sri Lanka

Davant de qualsevol imprevist, disposar d’una assegurança de viatges és bàsic per evitar grans maldecaps durant una ruta per Sri Lanka. Jo sempre viatjo assegurat amb Heymondo. Si contractes la teva assegurança de viatge a través d’aquest enllaç, tindràs un 5% de descompte per ser lector de Viatjar és Descobrir.

Si vols aprofundir sobre els motius pels quals recomano Heymondo, et recomano llegir el post Assegurança de viatge de Heymondo: detalls, cobertures i preus.

Quant costa el trajecte amb tren des de Kandy a Ella

Comprant els bitllets directament a alguna estació de tren a Sri Lanka, els preus del trajecte de Kandy a Ella és:

 • Tercera classe (sense seient assignat): 130 LKR.
 • Segona classe (sense seient assignat): 240 LKR.
 • Primera classe: 3.000 LKR.

Tot i això, si es vol fer una reserva amb seient assignat, aleshores és millor comprar els bitllets prèviament per internet. En aquest cas, és una mica més car, i els preus són:

 • Tercera classe (amb seient assignat): 11 €.
 • Segona classe (amb seient assignat): 14 €.
 • Primera classe: 19 €.

En cas de no voler pagar tant, es pot anar a l’estació un parell de dies abans i intentar fer la reserva a un preu més econòmic, però el més probable és que estigui tot ple (sobretot si es viatja en temporada alta).

petit poblat a les terres altes de Sri Lanka assentat entre els camps

gent caminant entre les vies del tren de Sri Lanka

Es pot portar equipatges al tren a Sri Lanka?

Si es fa un viatge per Sri Lanka amb tren, no es tindrà cap problema amb l’equipatge. No hi ha cap limitació. Tots els vagons tenen compartiments superiors per deixar les motxilles i als extrems dels vagons també hi ha un espai per deixar les maletes més grans.

turons verds a les terres altes de l'illa de Sri Lanka

tren avançant lentament entre camps de te al centre de Sri Lanka

Consells per fer la ruta amb tren més famosa d’Sri Lanka

Aquestes són algunes recomanacions per gaudir al màxim el trajecte amb tren des de Kandy fins a Ella:

 • Si es disposa de prou dies, dividir el trajecte amb dues parts i parar una o dues nits per conèixer Nuwara Eliya i el Parc Nacional Horton Plains.
 • Si hi ha disponibilitat és millor viatjar als vagons amb seient assignat, a poder ser de tercera o segona classe. D’aquesta manera podràs gaudir molt més del paisatge i viatjar més còmodament.
 • Si es fa el trajecte des de Kandy fins a Ella és molt millor assentar-se a la banda dreta del tren. Des d’aquesta banda les vistes són millors.
 • Si es fa la ruta dins d’un vagó sense seient assignat i va molt ple, una bona opció és quedar-se a la zona de la porta. Molts cops els trens avancen amb les portes obertes, i des d’allà es té unes vistes excepcionals.
 • El trajecte és llarg, així que és bàsic portar aigua abundant i alguna cosa per menjar. En cas de no portar menjar, també es pot comprar algun plat local, ja que durant les parades entren venedors al tren oferint coses de menjar (sobretot samoses).
 • Cal guardar el bitllet del tren durant tot el trajecte. És probable que el revisor passi més d’un cop.
 • És recomanable agafar el primer tren del matí acostuma a ser millor per fer fotografies amb una llum més suau.
 • Si es vol allargar el trajecte amb tren, el tram des d’Ella fins a Haputale també passa per uns paisatges preciosos.

escenes pintoresques del recorregut amb tren més famós de les terres altes

un antic tren recorrent el tram des de Kandy fins a Ella

La nostra experiència: amb tren de Kandy a Nuwara Eliya

L’inici del trajecte des de l’estació de Kandy

Durant el viatge a Sri Lanka, dividim el trajecte amb tren amb dues parts:  primer fem el trajecte des de Kandy fins a Nuwara Eliya i, al cap de dos dies, anem des de Nuwara Eliya fins a Ella.

Després d’esmorzar a l’hotel Galaxy City Hotel a Kandy, anem amb tuk-tuk fins a l’estació de tren. Ens acompanya el guia que ens va fer un recorregut per Kandy durant el dia d’ahir. Ell ens ajuda a comprar els bitllets pel tren. Ja sabíem que no quedaven bitllets amb seient assignat, així que comprem els de segona classe sense seient assginat. Paguem 160 LKR per persona.

Un cop tenim els bitllets anem cap a l’andana, a esperar el tren que teòricament surt a les 8:50. Finalment, el tren arriba a Kandy una hora més tard del previst.

Un cop el tren para, tothom sense seient reservat intenta trobar lloc per entrar. Però els vagons estan molt plens i sembla impossible entrar-hi. A nosaltres ens indiquen malament el vagó i acabem entrant a un vagó de seients reservats de tercera classe. Ja no tenim temps de corregir el nostre error, ja que el tren està a punt de sortir, però el revisor ens diu que a la següent parada haurem de baixar i canviar al vagó correcte.

l'andana de l'estació de trens a Kandy a l'espera del famós tren de color blau per avançar per les terres altes

paisatge verd de Sri Lanka des de la porta oberta d´un dels trens que recorren aquesta zona de l´illa

El recorregut de Kandy a Nuwara Eliya

Un cop parem, fem el canvi de vagó, però no aconseguim entrar a cap vagó de segona classe. Finalment acabem a un vagó de tercera classe sense seient assignat. Va molt ple, i ens és impossible trobar una posició bona. Així que, malauradament, passem una bona estona drets al passadís, des d’on no podem veure massa bé el paisatge.

Per sort, a la següent parada baixa bastanta gent i aprofitem el moment per posar-nos a la zona de la porta. Durant vint minuts gaudim d’una estona màgica allà. Observant el pintoresc paisatge de les terres altes de Sri Lanka.

Quan torna a entrar més gent, perdem aquesta posició privilegiada dins el vagó, però aconseguim assentar-nos al costat d’una finestra. Ens quedem allà fins que baixem a l’estació de Nanu Oya, la més propera a Nuwara Eliya.

Quan sortim del tren, ja veiem un bon nombre de conductors esperant. Acordem amb un home el trajecte fins al nostre hotel a Nuwara Eliya, el Misty Hills Boutique Cottage B&B, per un cost de 1000 LKR. A la tarda i durant l’endemà podrem conèixer Nuwara Eliya i el seu entorn, abans de continuar la ruta amb tren per les terres altes fins a Ella.

una cascada entre els camps de te en el recorregut des de Kandy fins a Nuwara Eliya

escenes quotidianes del recorregut de set hores que connecta amb tren la sagrada ciutat de Kandy amb la localitat d'Ella

postal bonica durant el recorregut amb tren a Sri Lanka entre el verd paisatge de les humides terres altes de l'illa

(Aquest post correspon al matí del vuitè dia del viatge a Sri Lanka)

Organitza el teu viatge a Sri Lanka

✈️ Les millors ofertes de vols a Sri Lanka aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Sri Lanka aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.