• Categoria de l'entrada:Àsia / Sri Lanka
 • Temps de lectura:8 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:setembre 3, 2022
Actualment esteu veient Pidurangala Rock, les millors vistes de Sigiriya

Al preparar el viatge a Sri Lanka, constantment vèiem la mateixa fotografia: una panoràmica de la famosa Roca del Lleó o Sigiriya envoltada de boscos i camps. Una vista evocadora d’un dels símbols culturals del país. Després d’investigar una mica, vam trobar la localització d’aquesta famosa perspectiva: el cim de la Pidurangala Rock.

Després de dinar i d’esperar un parell d’hores a l’hotel a què acabés la tempesta que ens impedia sortir, vam anar a llogar unes bicicletes per arribar fins a la base de la Pidurangala Rock. Per 900 LKR vam llogar 4 bicicletes durant 3 hores.

Com arribar a la Pidurangala Rock

La Roca Pidurangala o Pidurangala Rock es troba a dos kilòmetres de Sigiriya. S’hi pot arribar fàcilment amb tuk-tuk, bicicleta o caminant. Des del poble de Sigiriya la manera més fàcil d’arribar-hi és pel passeig que envolta la Roca del Lleó, fins que surt el camí que arriba a la base de la Pidurangala Rock.

Fent servir el Google Maps s’hi arriba perfectament.

cami per arribar a la pidurangala rock

Ascensió a la Pidurangala Rock

Un cop a la base de la roca, on el camí està senyalitzat, vam aparcar les bicicletes per començar l’ascensió a peu a la Pidurangala Rock. No és una excursió llarga, però a la part final cal escalar una mica entre les roques. Per això val la pena anar ben calçat.

Just a l’inici del camí hi ha el temple Pidurangala Sigiri Rajamaha Viharaya. Allà cal pagar l’entrada (500 LKR, és a dir, uns 3 euros) i travessar el temple. Al passar pel temple és imprescindible anar descalç i tapar-se les cames i espatlles (per això val la pena portar sempre un mocador).

inici de la pujada a la roca pidurangala

temple a l'inici de la pidurangala rock a sigiriya

Després ja comença la pujada. La primera part del camí és senzilla: esglaons fets amb pedres una mica irregulars. Després d’uns 15-20 minuts s’arriba a una escultura d’un Buda tombat sota la roca de Pidurangala. Des d’allà comença la part més complicada. Cal continuar pujant, seguint les fletxes que indiquen el camí, però a través d’algunes roques una mica grans. Amb l’ajuda de les mans i grimpant entre algunes roques, s’arriba a la part més alta de la Pidurangala Rock.

cami ple bosc fins al cim de la pidurangala rock

escultura buda a l'ascensió a la pidurangala rock

Encara que cada cop és més famosa la Pidurangala Rock, en general a dalt no hi ha massa gent. Es pot gaudir amb tranquil·litat de les impressionants vistes de la Roca del Lleó. És un racó ideal de Sri Lanka on assentar-se a gaudir del paisatge, sobretot durant la posta de sol.

panoramica de sigiriya des de pidurangala

Vam estar al cim de la Pidurangala Rock pràcticament una hora. Assaborint les vistes. Després la baixada (pel mateix camí de pujada) va ser molt més ràpida. Amb uns 15 minuts ja érem a baix. Amb les bicis vam tornar tranquil·lament a l’allotjament, al poble de Sigiriya.

Recomanacions per pujar a la Pidurangala Rock

No és una excursió gens complicada, però val la pena tenir en compte el següent:

 • Portar calçat esportiu i còmode. El terreny és una mica complicat.
 • Portar motxilla. Durant la part final cal tenir les mans lliures per poder “escalar” les roques.
 • Crema solar. Al cim de la Pidurangala Rock el sol hi toca de ple.
 • Posar-se antimosquits. Sobretot si es puja a la roca durant la sortida o la posta de sol.
 • Portar aigua. A Sri Lanka hi fa molta xafogor.

paisatges des de la roca pidurangala a sri lanka

Què és millor visitar: la Roca Pidurangala o la Roca del Lleó?

Saber si val més la pena pujar a la Roca Pidurangala o a la Roca del Lleó de Sigiriya és un dels dubtes principals de la majoria dels visitants d’aquesta zona. Nosaltres vam optar per pujar a les dues roques, i realment són dues ascensions que no són comparables. Són complementàries. Així que la meva recomanació és pujar a les dues (si pot ser, en dos dies diferents).

Pels que només tenen temps de pujar a una de les dues roques, caldria valorar:

 • Pujar a la Pidurangala Rock o Roca Pidurangala és molt més econòmic (3 euros contra els 30 euros que costa l’entrada a Roca del Lléo o Lion Rock).
 • La Roca Pidurangala és menys turística.
 • Les millors vistes de la Roca del Lleó es tenen des de la Pidurangala Rock.
 • L’ascensió a la Roca de Sigirya o Roca del Lleó permet veure l’antic palau que es va construir sobre la roca fa més de mil cinc-cents anys.
 • Durant l’ascensió a la Roca de Sigiriya es pot entrar a la Cova de la Cobra, on hi ha uns frescos pintats fa més de mil cinquents anys.
 • La Roca de Sigiriya té una gran importància històrica i cultural a Sri Lanka

roca del lleo vista des del cim de la roca pidurangala

(Aquest post correspon a la tarda del dia 4 del nostre viatge a Sri Lanka durant l’agost del 2017)

Organitza el teu viatge a Sri Lanka

✈️ Les millors ofertes de vols a Sri Lanka aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Sri Lanka aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Comentaris

 1. Dani

  Ostres, quins llocs més macos que ens mostres.
  Gràcies, per què és més que probable que siguin llocs que no acabi visitant mai perquè no estan en els primers llocs de la meva llista de preferències. Paisos nòrdics, Irlanda, Selva negra, Parcs naturals d’EEUU etc… passen per davant però amb el teu bloc i les teves explicacions es com si estigués allà.
  Tot i que no et comenti massa, de tant en tant em passo per aquí a fer la meva estonet de lectura i especialment ara que viatjar fora de les nostres contrades, amb el tema Covid, al meny fins que no ‘sestabilitzi la cosa en els propers mesos, és per a gent més valenta que no pas jo.

  Salutacions!

  1. admin

   Moltes gràcies pel comentari, Dani! 🙂

   Països nòrdics i els parcs naturals d’EEUU també són destins que tinc a la meva llista. Però Sri Lanka encara que potser no és tan espectacular aparentment, ens va atrapar…té un encant molt especial.

   Jo de moment tampoc tinc previst viatjar a fora…s’agraeix poder llegir blogs per inspirar-se sobre nous destins.

   Salut!

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.