• Categoria de l'entrada:Croàcia / Europa
 • Temps de lectura:10 min de lectura
 • Autor de l'entrada:
 • Última modificació de l'entrada:setembre 18, 2023
Actualment esteu veient Què veure a Dubrovnik en 1 dia

Dubrovnik és una ciutat que no decep. Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des del 1979, la seva popularitat és cada cop major. Després de la Guerra dels Balcans (1991), quan la ciutat va patir molts bombardejos i va quedar destruïda, la reconstrucció de la ciutat la va portar a ser un dels destins estrella del mediterrani. De manera que la majoria dels viatges a Croàcia comencen o acaben a aquesta ciutat. El tresor medieval de l’adriàtic.

dubrovnik-croacia

Envoltat de robustes muralles i forts, el casc medieval de Dubrovnik és el gran atractiu de la ciutat. Amb un dia hi ha temps de sobre per descobrir tots els racons del centre històric. Sense pressa. Voltant tranquil·lament pels seus carrers de marbre. I gaudint especialment de les primeres i últimes hores del dia, quan la munió de turistes procedents dels creuers i la calor sufocant de l’estiu ja no fan acte de presència. Sobretot durant la nit, quan l’ambient es tranquil·litza, passejar pel centre de la ciutat (amb la companyia d’un bon gelat) és especialment màgic.

Però la visita de la ciutat no pot quedar només en el seu centre històric i les muralles. Fora d’elles també s’hi amaguen racons molt especials, des d’on tindrem algunes de les millors vistes panoràmiques de Dubrovik.

Què veure a Dubrovnik en 1 dia: Els racons imperdibles del centre històric

 • Stradun. És el carrer principal del centre històric de Dubrovnik. Uneix les dues portes principals de les muralles: la porta de Ploce i la porta de Pile. A més, divideix el casc antic en dues parts: la zona que queda per sobre de l’Stradun està formada per carrers estrets i costeruts, mentre que la que queda per sota està format per carrers més amples que condueixen fins a les fortificacions marines, passant per places més amples i espaioses.

stradun-dubrovnik

 • Font d’Onofrio. Al entrar al casc antic de Dubrovnik per la porta de Pile, trobarem un dels emblemes de la ciutat: la Font d’Onofrio. Aquesta font de pedra, construïda al 1438, destaca per la seva estructura poligonal amb setze cares, amb màscares impressionants a cadascuna d’elles, i per l’enorme cúpula oberta que la corona.

font-onofrio-que-veure-dubrovnik

 • Palau Sponza: Situat a la Plaça de la Lluna, el Palau Sponza és un dels edificis renaixentistes més emblemàtics de la ciutat. Ben a prop del palau també destaquen la Torre del Rellotge i el Palau Rectoral (actualment reconstruït en un museu).

torre-rellotge

detalls-medievals

 • Església de Sant Ignasi. La façana de la Església de Sant Ignasi, construïda al segle XVIII, és una de les millors mostres d’arc barroc de Dubrovnik.
 • El Monestir Dominicà i Franciscà. Al casc antic de Dubrovnik hi trobem dos monestirs destacats. L’entrada dels turistes està permesa en els dos casos, permetent passejar pel seu tranquil claustre, descobrir l’interior de l’església i visitar els museus que tenen a l’interior.
monestir-croacia
El monestir i la seva esglèsia vistos des de les muralles.
 • La catedral. Sobresortint entre els altres edificis, la cúpula blava de la Catedral de Dubrovnik aporta un contrast de color entre tantes teulades rogenques. Aquesta Catedral va ser construïda inicialment al segle XII, però després del terratrèmol del 1667 se’n va fer una reconstrucció amb un estil barroc.

catedral-dubrovnik

Què veure a Dubrovnik en 1 dia: Passejant per les muralles

Després o abans de voltar pel centre històric de la ciutat, no podem marxar sense haver caminat per les sòlides muralles que protegeixen la ciutat. Recorrent aquestes muralles, construïdes al segle XIII, descobrirem algunes de les millors vistes de la ciutat, mentre sentim el pas de la història.

dubrovnik-ciutat

 

Per accedir a les muralles, el millor és fer-ho des de l’entrada que trobarem un cop superada la Porta de Pile. Des d’allà, haurem de pagar 10 € per accedir-hi. Un cop a dalt, ens esperaran 2 km de muralles. Les vistes de les teulades, amb els edificis més emblemàtics sobresortint, juntament amb el blau llampant del mar Adriàtic ens acompanyen durant tot el recorregut. I tindrem una de les millors panoràmiques des de la Torre Minceta.

croacia-ciutat-medieval

 

muralles-dubrovnik

La calor i les aglomeracions de gent poden restar una mica de màgia, però passejar per les muralles de Dubrovnik és imprescindible per sentir, contemplar i gaudir d’un dels punts més especials de la ciutat.

teulades-croacia

casc-antic-dubrovnik

Què veure a Dubrovnik en 1 dia: Les millors vistes de la ciutat

Per finalitzar la jornada dedicada a descobrir la joia medial de l’Adriàtic, no ens podem oblidar del que s’amaga a fora del casc antic…

Ben a  prop de la Porta de Pile, hi trobem el majestuós Fort de Lovrijenac. Situat sobre una enorme roca, aquesta fortalesa va protegir la ciutat de Dubrovnik durant segles. Actualment, s’ha convertit en un dels millors punts per observar l’emmurallada ciutat. Després de passejar per l’interior del castell, les vistes que tindrem des de les terrasses, on ens acompanyen antics canyons, són espectaculars. A més, l’entrada està inclosa amb els 10 euros que val pagar per fer el passeig per les muralles! 🙂

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Croàcia. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

fort-lovrijenac
El fort Lovrijenac vist de de les muralles.
dubrovnik-panoramica
Les vistes del casc antic de Dubrovnik des del fort són fantàstiques.

Finalment, la millor manera d’acabar el dia és pujar turó Srđ (caminant, amb cotxe o amb telefèric). Un cop a dalt, a 413 metres sobre el nivell del mar, ens esperen unes vistes espectaculars del casc antic de Dubrovnik. D’aquelles que costen assimilar, i que no s’obliden mai. Però això no és tot, ja que al pujar-hi al capvespre es pot gaudir d’una posta de sol encisadora. El millor és desplaçar-se al terreny del turó situat a la banda contrària del restaurant. Des d’allà, descansant sobre una pedra, és el millor lloc per relaxar-se mentre les últimes llums del dia fan la seva feina…

dubrovnik-paisatge

posta-sol-croacia

Així vam acabar nosaltres el nostre viatge de 8 dies per Croàcia. Contemplant la meravellosa ciutat de Dubrovnik, mentre el Mar Adriàtic, banyat per una munió d’illes es tenyia amb les llums ataronjades del sol… Unes vistes que sintetitzaven perfectament la diversitat de Croàcia, un país on vam viatjar al passat caminant per les seves ciutats medievals, vam endinsar-nos per entorns naturals impressionants i vam relaxar-nos en les precioses platges de la costa dàlmata.

viatjar-dubrovnik

posta-sol-dubrovnik

(Vuitè dia del viatge a Croàcia durant el juliol del 2014)

Organitza el teu viatge a Croàcia

✈️ Les millors ofertes de vols a Dubrovnik aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a Zagreb aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Croàcia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Croàcia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Comentaris

 1. Quim Durán

  m’encanta la teva crònica i les teves fotos!!!!

  1. Gràcies!!! Visitar Dubrovnik i acabar el dia amb la posta de sol va ser la manera perfecte d’acabar la fantàstica ruta que vam fer per Croàcia.

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.