• Categoria de l'entrada:Croàcia / Europa
  • Temps de lectura:9 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 18, 2023
Actualment esteu veient Descobrint la costa dàlmata: L’illa de Pag i la ciutat de Šibenik
La Plaça de l'Ajuntament

Després del complert dia d’ahir, que vam dedicar-lo a conèixer el Parc Nacional dels Llacs de Plitvice, avui decidim passar un matí tranquil a l’illa de Pag. Anem en busca d’alguna bonica platja, on poder gaudir tranquil·lament de les cristal·lines aigües de l’adriàtic.

L’illa de Pag

L’allargada illa de Pag és accessible a través d’un pont, així que per arribar-hi no cal agafar ferrys. Molt millor, ja que així podem anar-hi quan ens vingui de gust. Després, per recórrer l’illa, seguirem la carretera principal, d’uns 60 quilòmetres, que va de punta a punta. És una carretera on no podrem córrer massa, però ja va bé. Les vistes de l’abrupta costa de l’illa són impressionants.

La costa de l'illa de Pag és plena de rocosos penya-segats.
La costa de l’illa de Pag és plena de rocosos penya-segats.

Illa de Pag. Croàcia

Quines vistes ens regala la carretera!
Quines vistes ens regala la carretera!

Després d’una mitja hora avançant per la carretera principal de l’illa ens desviem per anar a la platja Sveti Duh. És una platja estreta però molt llarga. Així que, després de caminar una mica, trobem un lloc on estem completament sols. Què bé s’hi està! Les transparents aigües del mar ens conviden a banyar-nos. I, a més, gaudim d’una preciosa panoràmica de la Badia de Pag i de les muntanyes de Velebit. Anem a descansar una estoneta…

Passem un tranquil matí a la platja Sveti Duh.
Passem un tranquil matí a la platja Sveti Duh.

Sveti Duh. Illa de Pag. Croàcia

De tornada cap al continent, parem a Kolau. Aquest petit poble és famós per la formatgeria Sirana Gligora. Allà es pot tastar el formatge de la illa de Pag, fet amb llet d’ovella, que ha esdevingut en vàries ocasions el millor formatge del món. Un festival pel paladar!

A Kolau, el formatge de la formatgeria Sirana Gligora és espactacular.
A Kolau, el formatge de la formatgeria Sirana Gligora és espactacular.

La Carretera de l’Adriàtic (Jadranska magistrala)

A primera hora de la tarda, abandonem l’illa creuant de nou el pont. Aleshores posem rumb cap a Síbenik, però enlloc de fer-ho pel camí més ràpid (que passa per l’interior), optem per agafar la Carretera de l’Adriàtic. Aquesta carretera recórrer el litoral de la costa dàlmata i és perfecte si volem gaudir dels paisatges costaners i conèixer les famoses ciutats del litoral croata: Síbenik, Trogir, Split i Dubrovnik.

La Carretera de l’Adriàtic ens condueix per bonics paisatges costaners.
La Carretera de l’Adriàtic ens condueix per bonics paisatges costaners.

Durant els cent vint quilòmetres que ens separen de  Šíbenik fem moltes parades. Trobem precisos llocs on banyar-nos gairebé al costat de la carretera. I també passem pel Llac de Vrana (Vransko jezero), el llac més gran de Croàcia, que és una gran reserva ornitològica.

Podem parar a banyar-nos a qualsevol lloc!
Podem parar a banyar-nos a qualsevol lloc!

 

El Llac de Vrana és el més gran del país. Enorme!
El Llac de Vrana és el més gran del país. Enorme!

Vransko jezero. Carretera de l’Adriàtic. Jadranska magistrala

Ens entretenim tant durant el recorregut que quan arribem a  Šíbenik ja se’ns ha fet de nit. Però encara tenim molta energia per descobrir aquesta encantadora ciutat del centre de Dalmàcia.

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Croàcia. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

 Šibenik

La ciutat de  Šibenik, amb 41.000 habitants, està situada a la desembocadura del riu Krka. No és la ciutat més famosa de Croàcia, però per aquells que tenen suficients temps, recomanem molt fer-hi una parada. El centre històric de la ciutat, on destaca la Catedral de Santiago, no deixa indiferent a ningú.

Sibenik

La ciutat està dividida en tres sectors. La part alta, on les antigues fortaleses de Santa Anna i Sant Juan són les grans protagonistes. El casc antic o ciutat vella, sens dubte la part més bonica de la població. I la part moderna, que s’estén al nord i al sud-est.

Sibenik

Els precisos carrers estrets i empedrats del casc antic ens conviden a passejar per la ciutat. No hi ha massa turistes i, ja de nit, fa una temperatura ideal. No tenim cap mapa de la ciutat, així que caminem sense cap rumb concret. Inundats per l’ambient medieval que emana la ciutat, arribem a la Plaça de l’Ajuntament. Des d’allà veiem una de les façanes de la preciosa Catedral de Santiago (Katedrala sv. Jakova ), declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO. Aquest enorme monument d’estil gòtic-renaixentista va ser construït entre el 1431 i el 1536 utilitzant únicament pedra calcària i marbre. Impressionant!

La Plaça de l'Ajuntament
La Plaça de l’Ajuntament

 

La Plaça de l'Ajuntament
La Plaça de l’Ajuntament

Sibenik

I per acabar la visita de la ciutat, res millor que pujar per alguna de les escales pròximes a la Plaça de l’Ajuntament. Des de dalt, la meravellosa visió de la catedral és l’estampa perfecte per acomiadar-nos de la ciutat

La Catedral de Santiago.
La Catedral de Santiago.

(Quart dia del viatge a Croàcia durant el juliol del 2014)

Organitza el teu viatge a Croàcia

✈️ Les millors ofertes de vols a Dubrovnik aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a Zagreb aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Croàcia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Croàcia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.