• Categoria de l'entrada:Croàcia / Europa
  • Temps de lectura:11 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 18, 2023
Actualment esteu veient 8 vistes panoràmiques fascinants de Croàcia

No hi ha res com les vistes panoràmiques per enamorar-nos d’un país. Punts de vista que ens deixen sense alè. Des d’on podem contemplar la immensitat dels paisatges o les ciutats, sentint-nos realment petits.

Durant el nostre viatge a Croàcia, a l’estiu del 2014, vam trepitjar preciosos poblets, ciutats i parcs nacionals, però també vam desplaçar-nos ben amunt. Cercant noves perspectives… I vam gaudir d’unes vistes excel·lents! Sens dubte, n’hi  ha moltes més, però per nosaltres aquestes són les millors vistes panoràmiques de Croàcia:

1. Les vistes des del Vidova Gora, la muntanya més alta de la Illa de Brac

El mont Vidova Gora, amb 778 metres d’alçada, és el pic més alt de la Illa de Brac i de la regió adriàtica. Situat al sud de la illa, ofereix una visió impressionant de la popular platja Zlatni Rat, el corn d’or, anomenada així per la seva forma i per l’intens color de la seva sorra. Des del mirador, també es pot contemplar el poble de Bol, las illes de Hvar i les muntanyes Mosor i Biokovo.

Des de Bol es pot arribar al cim caminant, després d’unes dues hores d’un fort ascens. Tot i això, per aquells que no es volen perdre aquestes encisadores vistes, però prefereixen no caminar, també hi ha l’opció de pujar-hi amb cotxe. En qualsevol dels casos, un cop a dalt cal obrir bé els ulls…

Vidova Gora. Croacia
Des del pic del Vidova Gora destaquen les vistes de la platja Zlatni Rat, el corn d’or.
Vidova Gora. Croacia
És una platja preciosa!
Vidova Gora. Croacia
Les vistes de les illes adriàtiques també impressionen.

2. Zadar i les seves postes de sol

Passem d’un mirador situat a un dels punts més elevats del país a un que es troba arran de mar. Les postes de sol que es poden veure des de Zadar són meravelloses. I no ho diem només nosaltres, també ho deia el famós Alfred Hitchock, qui va afirmar que aquesta ciutat oferia les postes de sol més belles del món.

En concret, el millor punt per observar les últimes llums del dia  és des d´on hi ha la preciosa instal·lació de llum de la Salutació al Sol. Des d’allà, després de veure com les llums ataronjades desapareixen per l’horitzó, es pot gaudir de l’espectacle de llum hipnotitzant que ofereixen les 300 plaques de vidre de l’escultura a partir de l’energia solar emmagatzemada durant el dia.

I per finalitzar la jornada, res millor que relaxar-se escoltant el moviment del mar a través del famós orgue marí de Zadar.

Zadar
Tothom s’agrupa a la Salutació al Sol a contemplar les últimes llums del dia.

 

Zadar
Quins colors!

Zadar

3. Les poderoses cascades del Parc Nacional Krka

Passejar pel Parc Nacional Krka és sinònim de meravellar-se per la bellesa de l’aigua. En un entorn d’espessa vegetació, el riu Krka és el gran protagonista: vuit cascades poderoses sorprenen als visitants. Són un gran espectacle!

El camí principal que recorre el parc està perfectament ideat. Després de portar-nos per varis miradors, des d’on les vistes panoràmiques són impressionants, arribem als peus d’una cascada…on està permès banyar-se! Entrar a l’aigua i sentir la força de la cascada és inoblidable.

Krka National Park. Croacia
Al Parc Nacional Krka s’hi concentren molts salts d’aigua.

Krka National Park. Croacia

Pàgina web oficial del parc: http://www.np-krka.hr/en/

4. La preciosa panoràmica des del campanar d’Split

Split, declarada Patrimonia de la Humanitat a l’any 1979,  és una ciutat amb una riquesa cultural i artística desbordant. Es respira història per tots els seus carrers, per on és un luxe passejar. Però després de descobrir les meravelles del casc antic d’aquesta ciutat ( en parlarem en un proper post), és imprescindible pujar al campanar de la catedral (costa uns 6 euros). Les vistes de l’entramat de la ciutat i del port són espectaculars.

Split. Croacia
Split és una ciutat amb molta història.

Split. Croacia

Split. Croacia

5. Les vistes de la ciutat vella de Dubrovnik des de la fortalesa Lovrijenac

Rodejada per unes muralles medievals, Dubrovnik, el tresor de Croàcia, impressiona des del primer moment. Els més de mil anys d’història de Dubrovnik estan presents en cada racó de la ciutat. Caminar pels seus camins empedrats i per les seves muralles és la millor manera de descobrir-la (ho explicarem en un altre post). Però nosaltres som fans de les vistes panoràmiques. Per això, guardem un gran record de les vistes que vam tenir de la ciutat des de la fortalesa Lovrijenac (l’entrada per pujar a les muralles, 9,25 euros, també inclou aquesta visita).

Aquesta fortalesa, que servia de reforç a les muralles de Dubrovnik, va ser construïda entre el segle XV i XVI. Passejar pel seu interior és una gran experiència, però sens dubte el millor és la visió que ofereix. Una imatge difícil d’oblidar…

Dubrovnik. Croacia
Què bonic és Dubrovnik!

6. Els salts d’aigua del Parc Nacional Plitivice

Ja vam parlar del Parc Nacional Plitivice (feu clic aquí per llegir l’entrada). Els salts d’aigua i els colors turquesa d’aquest parc nacional enamoren. Per això, no podia faltar a aquesta llista l’impressionant panoràmica de la cascada Veliki Slap, que sorprèn al visitant poc després d’haver entrat al parc.

Parque Nacional Lagos de Plitvice
Les cascades són les grans protagonistes de Plitvice.
Des dels punts més alts del recorregut, podem apreciar el color turquesa dels llacs.
Al llarg del recorregut gaudim d’unes grans vistes panoràmiques.

7. La màgica panoràmica des del Sveti Jure al Parc Natural Biokovo.

El Parc Natural de Biokovo és un espai natural que protegeix la serralada que avança paral·lela a la Riviera de Makarska. És el segon macís més alt del país. És inhòspit i rocós. I una de les seves muntanyes, la Sveti Jure, amaga una de les millors estampes de Croàcia.

Després d’avançar per una empinada i sinuosa carretera, que cada cop es fa més estreta, arribar al cim de l’Sveti Jure, a 1.762 metres d’alçada, és la gran recompensa. Mirem on mirem, és tot preciós. Al sud s’eleven les muntanyes del Biokovo, amb el mar i les illes adriàtiques com a teló de fons. I cap al nord es divisen les cadenes muntanyoses de Bòsnia i Hercegovina. Les vistes són brutals, i només el vent, que bufa amb força, ens fa tornar a la realitat.

Biokovo. Sveti Jure. Croacia
L’Svetu Jure és la muntanya més famosa del Parc Natural Biokovo.
Biokovo. Sveti Jure. Croacia
Mirem on mirem, el paisatge és preciós.

Biokovo. Sveti Jure. Croacia

Pàgina web oficial: http://www.pp-biokovo.hr/en/20/home

Preu d’entrada: 50 kunas (uns 7 euros) per persona.

8. Les vistes de Dubrovnik des del turó Srđ

Després de dedicar un dia a Dubrovnik, no hi ha millor manera d’acabar-lo que pujant al turó Srđ. S’hi pot arribar caminant, amb telefèric o amb cotxe (tal i com vam fer nosaltres). I un cop a dalt ens esperen unes vistes espectaculars. D’aquelles que costa assimilar, i que no s’obliden mai.

Dubrovnik
La Ciutat Antiga de Dubrovnik.

Des de dalt del turó, a 413 metres sobre el nivell del mar, es té la millor panoràmica de la Ciutat Antiga de Dubrovnik. Però això no és tot, ja que al pujar-hi al capvespre es pot gaudir d’una posta de sol encisadora. El millor és desplaçar-se al terreny del turó situat a la banda contrària del restaurant. Des d’allà, descansant sobre una pedra, és el millor lloc per relaxar-se mentre les últimes llums del dia fan la seva feina…

Dubrovnik

Dubrovnik, Croacia
Acabar el dia gaudint de la posta de sol des del mont Srđ és un final perfecte.

Dubrovnik, Croacia

Organitza el teu viatge a Croàcia

✈️ Les millors ofertes de vols a Dubrovnik aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a Zagreb aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Croàcia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Croàcia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.