• Categoria de l'entrada:Croàcia / Europa
  • Temps de lectura:8 min de lectura
  • Autor de l'entrada:
  • Última modificació de l'entrada:setembre 18, 2023
Actualment esteu veient L’Illa de Brac i la platja Zlatni Rat

Croàcia permet combinar, d’una manera formidable, dies de caminades per la naturalesa dels seus parcs nacionals, jornades passejant per poblets i ciutats medievals i moments de relax a les cristal·lines aigües de les platges de la costa dàlmata. Durant el nostre viatge per Croàcia fem una mica de tot, ens agrada aprofundir en tot el que aquest país pot oferir-nos. Avui toca dia de platja. Però no anirem pas a una platja qualsevol…

Després de passar la nit a Split, decidim posposar la visita de la ciutat per tal de passar el dia a l’Illa de Brac. Allà s’hi troba una de les platges més famosa i bonica de Croàcia (i també del món): la Zlatni Rat.

Com arribar a la Illa de Brac des de Split?

A la Illa de Brac només s’hi pot accedir amb vaixell. Encara que hi ha algunes opcions més sofisticades i cares, com arribar-hi amb veler, el més normal és anar fins a l’illa amb ferri. Des del port d’Split surten ferris fins a Supetar, la ciutat principal de l’Illa de Brac, amb bastanta freqüència (cada hora o cada una hora i mitja) durant tot el dia. Podeu veure els horaris aquí.

Volem tenir temps de visitar l’illa amb tranquil·litat, així que agafem el ferri que surt a les 7:45. No és necessari reservar, simplement arribem al port una mitja hora abans de l’hora de sortida i fem cua a la zona indicada per anar a Supetar. Paguem just al entrar al vaixell (33 kunas per persona, és a dir, uns 4.4 euros i 160 kunas pel cotxe, és a dir, uns 21 euros) i, a continuació, busquem un bon lloc per gaudir del trajecte de 50 minuts fins l’illa.

La platja Zlatni Rat, el tresor de l’Illa de Brac

El poble pesquer de Supetar, amb el seu petit port ple de velers, ens dóna la benvinguda a l’illa. Però deixem la seva visita per més tard. Volem aprofitar el bon temps per visitar la platja més famosa de l’Illa: la Zlatni Rat.

Zlatni-Rat-platja.
Vista panoràmica de la platja Zlatni Rat.

La platja Zlatni Rat, que literalment significa el Corn d’Or, és molt popular per la seva forma allargada similar a una banya, que a més es modifica lleugerament a causa del vent. Això ens crida molt l’atenció, així que abans d’anar-la a trepitjar ens ve de gust contemplar-la amb vista d’ocell. I no hi ha millors vistes que des del Vidova Gora, que amb els seus 778 metres d’alçada és el pic més alt de l’Illa de Brac. Tot i que es pot accedir al cim caminant unes dues hores des del poble de Bol, la calor ens convenç per pujar-hi amb cotxe. Després d’uns quants revolts, ens plantem a dalt de la muntanya. Tenim una visió impressionant de la platja Zlatni Rat. El color daurat de les seves pedretes i les aigües cristal·lines que l’envolten creen una escena paradisíaca. Quines ganes de banyar-nos-hi…

Vidova-Gora-vista-Adriàtic.
Des del Vidova Gora contemplem l’immensitat del Mar Adriàtic.

illa-brac-vidova-gora

Com arribar a la platja Zlatni Rat

Si no tens cotxe, arribar a la platja de Zlatni Rat no et suposarà cap problema. Només cal agafar el bus de de Supetar fins a Bol. A només dos quilòmetres del poble hi ha la famosa platja de l’illa. S’hi pot arribar caminant per un carrer envoltat d’arbres o amb un tren turístic que connecta el poble amb la platja.

Nosaltres anem amb cotxe, així que encara ho tenim més fàcil. Podem aparcar gratuïtament ben a prop. Des d’allà, només hem de caminar quatre passes per arribar a la platja més paradisíaca de Croàcia.

💡 Targetes per viatjar sense comissions

Per no pagar comissions i tenir sempre el millor tipus de canvi, et recomano utilitzar la targeta Revolut i la targeta N26. Són les que jo faig servir quan viatjo. Segur que et permetran estalviar durant el teu viatge a Croàcia. El procés d’alta és online, ràpid i gratuït.

Si vols saber tots els detalls, et recomano llegir el post sobre les millors targetes per viatjar.

Gaudint de la platja Zlatni Rat

Encara que el nombre de turistes que hi ha la platja ens espanta una mica al primer moment, un cop aconseguim trobar un racó força espaiós, comencem a gaudir de l’espectacular entorn. El blau turquesa de l’aigua ens convida a bussejar. I des de l’aigua, una perspectiva de la platja ens sorprèn de nou.

zlatni-rat

Passem un meravellós dia de relax. Envoltats d’un entorn meravellós i gaudint de la tranquil·litat del mar adriàtic. Tenim previst agafar al ferry cap a Split al vespre, però abans volem passejar una estona per Supetar.

platja-zaltni-rat

Passejant per Supetar

Supetar és un poble pesquer ben petit, però captivador. Abans d’agafar el ferri, voltem tranquil·lament pel passeig marítim, mentre veiem com l’horitzó es va tenyint de taronja.

supetar

supetar-sunset

L’illa de Brac ha satisfet totes les nostres expectatives, demostrant que és una escapada ideal des de Split. A les 20:40 agafem el ferri i tornem a Split. Arribem una mica tard, però no ens podem resistir a fer una primera passejada pel centre històric d’aquesta ciutat medieval. Una primera ullada, abans de visitar-la amb profunditat l’endemà…

Supetar-illa-brac.
Des del ferri, ens acomiadem de Supetar.
Split-turisme-medieval.
Abans d’anar a dormir, fem una volta per l’històric centre d’Split.

(Sisè dia del viatge a Croàcia durant el juliol del 2014)

Organitza el teu viatge a Croàcia

✈️ Les millors ofertes de vols a Dubrovnik aquí

✈️ Les millors ofertes de vols a Zagreb aquí

🏨 Els millors preus d’allotjaments a Croàcia aquí

🚗 Les millors ofertes de cotxes de lloguer a Croàcia aquí

🚑 Contracta la teva assegurança de viatge amb un 5 % de descompte aquí

💳 La millor targeta per pagar i treure diners a l’estranger sense comissions aquí

💵 La millor manera de fer transferències a l’estranger aquí

Deixa un comentari

Responsable de les dades: Arnau Duran Gonzàlez. Finalitat de les dades: respondre al teu comentari. Legitimació: el teu consentiment exprés. Destinataris: el servidor on està allotjada la pàgina web (raiolanetworks.es). Drets: en qualsevol moment limitar, recuperar i esborrar informació, així com accedir a totes les teves dades de les que disposem.